Back

ⓘ Wong - Sundha, Bunyèvsi, pribumi Taiwan, Wong-wong transgèndher ing militèr, Bèrbèr, Madura, Using, Karo, Acèh, Alicia Vikander, D.O., entertainer, John Lie ..



                                               

Wong Sundha

Wong Sundha iku bebrayan ing Pulo Jawa pérangan kulon. Wong Sundha rada mèmper wong Jawa budayané. Prabédan mligi ya iku wong Sundha luwih Islami budayané lan sifaté uga luwih égalitèr tinimbang wong Jawa Wétanan. Béda karo wong Jawa, pangaribawa agama Hindhu lan Buda luwih sithik. Basa kang dipituturaké Wong Sundha iku basa Sundha.

                                               

Wong Bunyèvsi

Wong Bunyèvsi ya iku golongan ètnis kang akèh-akèhé ndunungi wewengkon Bačka ing Sèrbi lan Honggari Kidul. Wong-wong iki bokmenawa asalé saka Hèrsegowina, kang banjur migrasi menyang Dalmatia, lan saka kana ngalih menyang Lika lan Bačka ing abad angka 16 lan angka 17. Wong Bunyèvsi kang manggon ing Bosnia lan Hèrsegowina dalah ing Kroasia saiki ing wektu iki nguri-uri jejuluk mangkono mligi minangka jatidhiri étno-régional tur asring ngaggep golongané minangka wong Kroasia. Wong Bunyèvsi nggilut Katulik Roma lan nyaturaké basa Sèrbo-Kroasia adhialèk Ikav kang duwé karakteristik arkais. Nal ...

                                               

Wong pribumi Taiwan

Wong pribumi Taiwan iku wong bumi utawa wong asli Taiwan. Wong bumi iku kagolong wong Austronesia kang ana ing Taiwan, sadurungé ana Suku Han kang imigrasi ing gtaun 1600-an. Cacahe wong bumi iku kurang luwih 2% saka 23 yuta saka cacahé wong Taiwan. Lumrahé wong bumi Taiwan urip ing pagunungan la ing lembah rata ing sisih wétan Pulo Taiwan lan Pulo Lanyu. Amarga papan panggonnan kang dinggoni wong bumi Taiwan iku béda-béda, basane, lan budayane uga béda banjur wong bumi Taiwan dipantha-pantha dadi Wong Amis, Wong Atayal, Wong Paiwan, Wong Bunong, Wong Lukai, Wong Beinan, Wong Cao, Wong Sai ...

                                               

Wong-wong transgèndher ing militèr

Militèr-militèr ing donya racaké ora nampa wong transgèndhèr mlebu dadi saradhadhu. Sanadyan sawatara nagara wis ora mawang orièntasi sèksual ing panduming jejibahan militèr padinan, akèh nagara racaké isih mawang idhèntitas gèndher ing panduming jejibahan militèr padinan. Ing kasil panalitèn kang kababar ing 2014 déning Hague Centre for Strategic Studies, saka 103 nagara kang tinaliti, 18 nagara ngidini wong transgèndher mlebu ing militèr, lan sangang nagara punjul mbokmanawa uga ngidini saradhadhu transgèndher. Wondéné, 18 nagara kang kapesthèkaké nampa wong transgèndher ngabdi ing milit ...

                                               

Wong Bèrbèr

Wong Bèrbèr utawa wong Amasigèn yaiku sawijining golongan étnis kang asliné saka Afrika Lor. Wong-wong iki sumebar ing wewengkon kang nyrambahi péranganing Samodra Atlantika tekan Oase Siwa ing Mesir, lan saka Segara Tengah tekan Kali Niger. Ing sujarahé, wong-wong iki nyaturaké basa Bèrbèr, singa salé saka cawangé basa Bèrbèr saka kulawarga basa Afroasiatika. Awit panalukan Muslim Afrika Lor ing abad kapitu, wong Bèrbèr kanthi cacah akèh kang ndunungi wewengkon Maghribi éntuk sawenèh ngèlmu ngenani manéka warna basa kang ana ing Afrika Lor. Sawisé kolonialisasi Afrika Lor déning Prancis, ...

                                               

Wong Madura

Wong Madura ing Indonésia cacahé kira-kira ana 15 yuta. Asale urip ing Pulo Madura lan pulo-pulo saindhengane, kaya ta Gili Raja, Pulo Sapudi, Pulo Raas lan Kangean. Kajaba iku, wong Madura urip ing wetaning Jawa Wétan, kaya ta mila pinggir segara saka Surabaya nganti Banyuwangi. Wong Madura ing Situbondo lan Bondowoso, lan wétané Probolinggo cacahé paling akèh, lan ora ana sing bisa Basa Jawa. Wong Madura uga urip ing Kalimantan, sing tas ana konflik lan rajapati ing Sampit lan Sambas. Wong Madura dhasaré wong sing seneng ngranto, amarga kaanan tlatahe sing ora becik kanggo tani. Wong Mad ...

                                               

Wong Using

Wong Using iku keturunan pangeran saka Majapahit sing ora gelem mlebu Islam rikala abad kaping 16. Cacah jiwa wong Using kurang luwih 400.000 jiwa sing urip ing Banyuwangi, Jawa Wétan. Basané migunakaké Basa Using.

                                               

Wong Karo

Wong Karo inggih punika suku ingkang mapan ing Dataran Tinggi Karo, Sumatera Utara, Indonésia. Suku punika minangka salah satunggaling suku ingkang paling ageng ing Sumatera Utara. Nama suku punika dipundadosaken salah satunggaling nama Kabupatèn ing salah satunggaling wewengkon ingkang dados papan dunungipun inggih punika Tanah Karo. Suku punika gadhah basa piyambak ingkang dipunsebut kaliyan Basa Karo utawi Cakap Karo. Ageman adat suku Karo dipundominasi kaliyan warni abrit sarta cemeng lan kebak kaliyan perhiasan emas.

                                               

Wong Acèh

Wong Acèh iku jeneng suku sing manggon ing pucuk lor pulo Sumatra. Agamané Islam lan basa sing dipigunakaké ya iku basa Acèh sing isih kerabat karo basa Campa.

                                               

Alicia Vikander

Alicia Amanda Vikander ya iku juru main filem saka Swèdhen. Dhèwèké miwiti pagawéyané minangka juru main filem kanthi dadi salah sawijining paraga ing sawenèh filem cendhèk Swèdhen lan wiwit kondang ing Éropah Lor nalika main ing sawijining sèrial drama TV, Andra Avenyn, sawijining drama ing TV sing paling disenengi ing Swèdhen ing taun 2007.

                                               

D.O. (entertainer)

Do Kyung-soo, luwih dikenal kanthi jeneng panggung DO, yaiku penyanyi lan aktor Korea Kidul. Dhèwèké paling dikenal minangka salah sijiné vokalis utama Exo, grup nyanyi lanang saka Korea Kidul. Saliyané aktivitas kelompok, DO uga mbintangi drama lan filem televisi kaya ta Pure Love, My Annoying Brother, Positif Physique, Room No.7, 100 Days My Prince 2018), Along with the Gods, lan Swing Kids.

                                               

John Lie

John Lie utawa kang duwé nama jangkep Laksamana Muda TNI Jahja Daniel Dharma yaiku perwira tinggi ing Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut saka ètnis Tionghoa lan Pahlawan Nasional Indonésia. Dhèwèké lair saka pasangan Lie Kae Tae lan Oei Tjeng Nie Nio. Wiwitane dhèwèké kerja dadi mualim kapal pelayaran niaga duwèké Walanda KPM banjur gabung karo Kesatuan Rakyat Indonésia Sulawesi sadurungé dhèwèké ditampa ing Angkatan Laut RI. Wiwitane dhèwèké tugas ing Cilacap kanthi pangkat Kapten. Ing pelabuhan sasuwéné sasen, dhèwèké bisa ngresiki ranjau kang ditandur Jepang kanggo ngadhepiSekutu. ...

                                               

Mário de Andrade

Mário de Andrade utawa Mário Raul de Morais Andrade ya iku penulis saka Brasil kang lair 9 Oktober 1893, São Paulo. Andrade dianggep minangka panulis agung ing abad rong puluhan ing Brasil kang kawentar kanthi karya-karyane sing kreatif lan kritis. Dheweke dadi pamimpin aliran moderenisme ing Brasil. Katresnan sing kuwat kanggo negarane lan bakat sing kuwat nemtokake kontribusi Mario Andrade menyang karya-karya literatur Brasil ing abad rong puloh. Pujangga sing nduweni bakat, dheweke nggawa modernisme ing puisi-puisine. Karangane kalebu sawetara genre - sastra, musik, sejarah seni. Saliya ...

                                               

Suyadi

Suyadi iku pangripta Si Unyil, sawijining filem sèri tèlèvisi Indonésia. Suyadi ngripta Si Unyil supaya ana adicara sing ndhidhik kanggo bocah-bocah Indonésia ing taun 1980-an. Adicara Si Unyil banjur diformat manèh supaya salaras karo éra taun 2000-an, saéngga panggah bisa disenengi bocah-bocah Indonésia. Asil saka format ulang adicara Si Unyil ya iku Laptop Si Unyil. Dhèwèké uga ditepungi minangka Pak Raden sajeroning adicara Unyil. Suyadi iku lulusan jurusan seni rupa Institut Tèknologi Bandung 1952-1960. Dhèwèké banjur nerusaké sinau animasi menyang Prancis 1961-1963.

                                               

Tita Rubi

Tita Rubi iku seniman kang manggon ing Yogyakarta. Dhèwèké nepangi donya kesenian wiwit mlebu ing Jurusan Seni Murni Keramik Fakultas Seni Rupa dan Desain Institut Teknologi Bandung. Dhèwèké ngomong menawa sakpersèn iku bakaté, sing sangang puluh sanga persèné yaiku karep, sinau, lan kerja kang ulet.

                                               

Vladimir Voronin

Vladimir Nicolaevici Voronin inggih punika pulitikus Moldova. piyambakipun njabat Présidhèn Moldova ke-3 dan Sekretaris Pertama Parté Kuminis Républik Moldova ing taun 1994. Piyambakipun inggih punika tiyang Éropah kawiwitan ingkang kapilih kanthi dèmokratis déning Parté Kuminis dados kepala nagara saksampunè pembubaran Blok Wétan.

                                               

Yoo In-na

Yoo In-na ya iku aktris lan DJ saka Koréa Kidul. Sawisé ndhukung peran ing High Kick! Through the Roof lan Secret Garden, dhèwèké dadi misuwur minangka aktris pendhukung ing Queen and I, sing nyebabaké dhèwèké dadi peran pendhukung ing My Love from the Star. Dhèwèké uga misuwur ana peran ing Guardian: The Lonely and Great God, salah sawijining sèri télévisi kabel sing paling dhuwur ing Koréa Kidul lan Touch Your Heart. Kajaba akting, Yoo uga mèlu ing acara radio. Dhèwèké dadi DJ saka Lets Crank up the Volume wiwit taun 2011-2016.

                                               

Yoon Doo-joon

Yoon Doo-joon, luwih dikenal kanthi jeneng minangka Doo-joon, ya iku penyanyi lan aktor Koréa Kidul. Dhèwèké minangka pamimpin boy group Highlight saka Koréa Kidul.

                                               

Wong

Kaca iki wujud kaca disambiguasi bab Wong Wong sing ateges padunung ing siji tlatah utawa panggonan. Wong sing ateges jalma manungsa Wong sing ateges bangsa utawa suku bangsa

Wong Bali
                                               

Wong Bali

Wong Bali iku suku bangsa ing Indonésia kang mligi urip ing Pulo Bali lan saindhengé. Wong Bali cacahé kurang luwih ana 3 yuta jiwa. Wong Bali mligi agamané Hindhu.

Wong Tengger
                                               

Wong Tengger

Wong Tengger sing ngarani trah wong Majapahit sing mlayu mlebu tlatah Tengger, merga ora gelem mlebu Islam. Wong Tengger isih nganut ajaran sing diarani BUDO nanging karo wewengkon dilebokake ing agama Hindhu. Wong Tengger tinemu ing désa-désa kacamatan Tosari, Pasuruan; kacamatan Sukapura, Probolinggo, désa Ngadas, Poncokusumo, Malang lan désa Ranupane, kacamatan Senduro, Lumajang.

                                               

Clara De Run

Clara De Run iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1965. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong katurunan Éropah.

Peeta Mellark
                                               

Peeta Mellark

Peeta Mellark inggih punika paraga protagonis ing novèl trilogi The Hunger Games karangan Suzanne Collins. Piyambakipun inggih punika peserta putra saking Distrik 12, sami kaliyan Primrose Everdeen kanggé berpartisipasi ing salebeting The Hunger Games ke-74. Ing filem The Hunger Games ingkang dipunsutradarai déning Gary Ross, karakter Peeta dipunperanaken déning aktor Josh Hutcherson.

                                               

Tokoh masyarakat

Tokoh masarakat iku wong-wong kang olèh kinurmatan lan diakoni ing masarakaté, amarga pratingkah utawa tumindaké kang magepokan klawan wong akèh lan lumrahé nduwé kaluwihan.

Topan (Srimulat)
                                               

Topan (Srimulat)

Topan kanthi jeneng jangkep Topan Muhammad Sugianto, iku sawijining pelawak sing tau main ing Ketoprak Humor. Topan iku kakangné almarhum pelawak Leysus. Saiki dhèwèké aktif minangka pengurus tim bal-balan porprov Kabupatèn Malang lan klub Arema Malang.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →