Back

ⓘ Ulah raga - Ulah raga, Langi, ulah raga, Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan, Gulat, Bilyar, Maladi, Kamentrian Pemuda lan Olah Raga Republik Indonésia, Nyepédhah ..



                                               

Ulah raga

Cabang ulah raga modhèren antarané: Atletik Golf Anggar Voli Balap mobil Sekak Karaté Layar Berkuda Loncat Indah Silat Yudho Senam Renang Bilyar Badminton Tènes Dhayung Balap motor Panahan Angkat wesi Bridge Sofbol Bisbol Wushu Boling/Bal glindhing Tinju Némbak Krikèt Taékwondho Kano Futsal Baskèt Bal-balan Gulat Pilates Pingpong Polo air Balap sepédah

                                               

Langi (ulah raga)

Langi inggih punika ulah raga ingkang ngutamakaken karikatan utawi atlet langi ugi ing ngelangi. Gaya langi kang dilombakake inggih punika antaranipun gaya bébas, gaya kupu-kupu, gaya punggung, lan gaya dhadha. Langi ulah raga punika kapérang wonten mlunpat éndah, langi éndah, langi ing toya kabikak kados déné inggih punika wadhuk, bendungan,embung, seganten, lan polo toya, anipun utawi tata caranipun palombaan langi dipuntetepake déning Federasi Renang Internasional FINA. Persatuan Renang Seluruh Indonésia PRSI inggih punika induk saking organisasi cabang ulah raga langi ing Indonésia.

                                               

Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan

Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan utawi biyasa dicekak SEA Games inggih punika ajang ulah raga ingkang dipunwontenaken saben kalih taun lan ngayutaken 11 nagara Asia Tenggara. Paugeran tetandhingan ing SEA Games sangisoring ayoman Féderasi Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan kaliyan pangawasan saka Komité Olimpiade Internasional lan Déwan Olimpiade Asia.

                                               

Gulat

Gulat iku salah sijiné cabang ulah raga kanthi adu fisik wantara pagulat siji lan liyané, sajeroning pamainan pagulat diwajibake mbanting utawa nibakake lan bisa ngelawan musuh mainé. Teknik fisik kang dimainake ing cabang ulah raga bela dhiri gulat kapengkar dumadi joint lock, Clinch fighting, Grappling hold, lan Leverage. Ulah raga bela dhiri gulat duwé aneka warna gaya kang misuwur uga dingerteni ing donya kanthi duwé sajarah kang dawa.Cabang Gulat kalebu ing ulah raga olimpik awit 100 taun kapungkur.

                                               

Bilyar

Biliar ya iku salah siji cabang ulah raga kang kalebu ana ing kategori cabang ulah raga konsèntrasi. Bilyard mbutuhaké konsèntrasi lan ketahanan mental kang kuwat lan uga mbutuhaké katahanan fisik kang prima supaya bisa duwé prestasi sing luwih dhuwur lan luwih stabil. Cabang ulah raga iki dimainaké ana ing sakndhuwuré méja lan nganggo piranti bantu mligi lan uga peraturan dhéwé. Permainan iki dipérang dadi pirang jinis ya iku jinis Carom, English Billiard lan Pool. Bilyar bisa dimainake individu utawa. Thuladane ya iku jinis Carom kang dimainake ana ing meja kang ora ana bolongane. Modhèl ...

                                               

Maladi

R. Maladi inggih punika salah satunggalipun tokoh ulah raga Indonésia. Panjenenganipun langkung misuwur minangka Mantri Ulah raga sanajan sadèrèngipun naté njabat Mantri Penerangan. Maladi nalika eném naté dados juru main bal-balan minangka kiper. Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Umum PSSI minangka gantosipun Ir Suratin. Présidhén Soekarno milih Maladi dados Mantri Ulah raga 1962-1967. Sadèrèngipun, Maladi njabat dados Mantri Penerangan Kabinét Kerja I 10 Juli 1959-18 Fèbruari 1960 lan Kabinét Kerja II 18 Fèbruari 1960-6 Maret 1962. Nalika samanten Maladi gadhah ide ingkang brilian ...

                                               

Kamentrian Pemuda lan Olah Raga Republik Indonésia

Kamentrian Pemuda lan Ulah raga Républik Indonésia, dicekak Kempora, iku kamentrian sajeroning Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan nom-noman lan ulah raga. Kempora dibawahi Mantri Nagara Pemuda lan Ulah raga kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Adhyaksa Dault, S.H., M.Si., lan wiwit 22 Oktober 2009 sajeroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning: Andi Malarangeng.

Nyepédhah
                                               

Nyepédhah

Nyepédhah utawa ngepit, iku kagiyatan rékréasi utawa ulah raga, uga dadi salah sijiné sarana transportasi dharat kang migunakaké sepédhah. Ulah raga sepédhah misuwur amarga bisa ditrapaké ing tlatah utawa kemedan kang warna-warna kaya ta ana ing dalan, pagunungan, uga ana kemedan kang mbebayani kang dimupangatake minangka tetandhingan lan adu kacepetan Ulah raga nyepédah profesional dijenengake balap sepédhah.

Hugo Sánchez
                                               

Hugo Sánchez

Hugo Sánchez Márquez yaiku salah siji mantan juru main bal-balan saka Meksiko kang jenenge misuwur nalika isih main kanggo klub Real Madrid. Posisiné yaiku dadi penyerang. Dhèwèké uga tau main ana ing Piala Donya FIFA kaping telu. Saiki dhèwèké dadi penyiar ulah raga kanggo stasiun televisi Univision.

                                               

Olimpiade Musim Panas 2020

Olimpiade Musim Panas 2020 manggon ing kutha Tokyo, Jepang. Tokyo pinilih karo Buenos Aires minangka papan panggonan sawise ngawonake Madrid ing Spanyol lan Istanbul ing Turki.

Djalma Santos
                                               

Djalma Santos

Dejalma dos Santos utawa Djalma Santos yaiku mantan juru main bal-balan saka Brasil. Dhèwèké tau main kanggo klub mligi kaya Portuguesa, Palmeiras, lan Atlético Paranaense.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →