Back

★ Ijarah - 32 ..



Ijarah
                                     

★ Ijarah

Ijarah asalé saka basa arab, kang tegese blanja, rent,utawa layanan. Salah sawijining wujud aktivitas muamalah ing tatanan njangkepi kabisan manungsa urip, kaya nyewa, kontrak, lan layanan perhotèlan. Pangerten ijarah miturut ul mahzab Syafii ya iku transaksi tartamtu kanggo salah siji saka entuk manfaat sawijining kang dituju, allah mubi lan bisa digunakake karo munggah tartamtu.

                                     

1. Dhasar Hukum Ijarah. (The Basic Law Of The Ijarah)

Miturut ulama mangkono dhasar diantukéné ijarah iku ana ing Al-qur lan Hadits. Al-Quran kang ngumumaké dhasar hukum ijarah ya iku Q. S. Az-Zukhruf, 43:32, At-Talaq, 65:6 lan Q. S. Al-Qasas, 28:26.

                                     

2. Jinis-Jinis Saka Ijarah. (Types Of Ijarah)

Dideleng saka segi telu objeké, ulama mangkono mantha leukemia ijarah dadi 2, ya iku:

  • Ijarah kang sipat paedah utawa entuk manfaat, kaya nyewa: omah, toko, motor, mobil, lan sandhangan. Yen entuk manfaat iku kalebu entuk manfaat kang dipikantuki syarat kanggo karya, banjur ulama mangkono sarujuk sing welcome kanggo nyewa.
  • Ijarah kang sipate kuwat ya iku dening cara dikirim wong-wong mau kanggo tandha judhul. Miturut ulama mangkono ijarah ing babagan anak éntuk sing pegawéyané wong-wong mau cetha, saben réwang omah, buruh dibangun, tuku paten, lan kanggo tuku sepatu.
                                     
  • Dol - Tinuku Kitab Salam Tempah, Pemesanan Kitab Syuf ah Panyewaan Kitab Ijarah Opah Kitab Wakalah Perwakilan Kitab Bab Tetanèn Kitab Distribusi Banyu

Users also searched:

ijarah, 32. ijarah,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →