Back

★ Gunung Sinai - 285 ..



Gunung Sinai
                                     

★ Gunung Sinai

Gunung Sinai iku salah siji saka gunung-gunung kang ana ing Ujung Sinai ing tanah Mesir. Dhuwur 2.285 yard lan iki ing baris saka gunung-gunung ing sisih kidul saka ujung saka wong-wong mau.

Ing 4 februari 1859, Codex Sinaiticus, siji manuskrip saka Prajanjian Lawas saka abad kaping 4, ketemu dening Konstantin von tischendorf nalika lelampahanipun ingkang ing sikil gunung iki.

Ana sawetara cendhekiawan kang nganggep gunung iki padha karo Gunung Sinai kang muncul ing Buku, nanging bab iki durung bisa boten mesthi.

                                     
  • sarta Sharm el - Sheikh. Ing pasisir lor, ana sing ndunungi cedhak Jalur Gaza ya iku ing kutha El - Arish. Gunung Sinai dumunung ing sisih kidul ujung iki.
  • bangsa Yahudi saka Mesir lan panglungane marang Gunung Sinai Prajanjeyan Allah karo umaté ing Sinai Bangsa Israèl diparingi hukum - hukum moral, sipil
  • satunggiling manuskrip Prajanjian Énggal saking abad kaping - 4 ing sikil Gunung Sinai nalika taun 1859. Panjenenganipun kathah nelasaken wekdalipun kanggé
  • ingkang dipundamel déning bangsa Israèl nalika Musa minggah dhateng Gunung Sinai Miturut kitab Keluaran, anak lembu emas punika dipundamel déning Harun
  • at - Tin diwiwiti kanthi sumpah Allah kang nyebut woh Tin, woh Zaitun, Gunung Sinai lan Mekah ayat 1 nganti 4 Ayat sabanjuré njelasaké yèn manungsa diciptakaké
  • manggèn ing wétan Gunung Sinai dateng kaum Madyan lan Aikah. Inggih punika kaum ingkang manggèn ing pasisir Laut Merah ing tenggara Gunung Sinai Masarakat mau
  • Talmud, dhéfinisi iki dianggo wiwit pawèwèh Sepuluh Perintah Allah ing Gunung Sinai kira - kira 3.500 taun kapungkur marang nabi Musa. Sejarawan Yahudi non - Ortodoks
  • ngliwati Babul Mandib lan Lempongan Aden déné ing sisih lor dumunung Ujung Sinai lan Terusan Suez. Segara iki ing papan kang paling jembar ambané 300 km
                                     
  • Yom Kippur. Mesir lan Suriah nyebrangi garis gencatan senjata ing Ujung Sinai Dhataran Inggil Golan, inggih punika ingkang dipunrebat déning Israèl nalika
  • nalika lelampahanipun ingkang kaping tiga nuju Biara Santa Katarina, ing Gunung Sinai Mesir, 1859. Lelampahanipun ingkang sepisanan lan kaping kalih, ngasilaken
  • karo Asia ing pucuk lor - wétan liwat Terusan Suez sing ambané 130 km. Ujung Sinai sing diduwèni déning Mesir kerep dianggep kanthi geopolitis minangka péranganing
  • Zaza Mahé, Jean - Pierre: The Caucasian Albanian Palimpsests of Mount Sinai 2 vols., XXIV 530 pp. Turnhout: Brepols 2009. 2010: Gippert, Jost

Users also searched:

gunung sinai, 285. gunung sinai,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →