Back

ⓘ Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi yaiku kue lembar utawa pie sing digawe saka adonan ragi utawa adonan cekak sing disebar tipis ing lemba ..



Zwetschgenkuchen
                                     

ⓘ Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi yaiku kue lembar utawa pie sing digawe saka adonan ragi utawa adonan cekak sing disebar tipis ing lembaran panggang utawa cetakan roti liyane lan ditutup nganggo plum zwetschgen. Iki misuwur minangka kue musim panas lan duwe label lokal sing beda ing saindenging Jerman, Austria lan Swiss.

Ing Hessen, Rhineland-Palatinate, Saarland lan Moselle dikenal kanthi sebutan Quetschekuche, ing Bavaria, Baden-Württemberg lan bagean-bagean saka Austria diarani Zwetschgendatschi lan ing Rhineland lan Eifel Prummetaat. "Datschi" dianggep asale saka tembung dialek "detschen" utawa "datschen" sing bisa diterjemahake minangka "mencubit" amarga plum dicubit ing adonan. Digawe nganggo pastry shortcrust, umume disajikake karo Streusel campuran mentega, gula lan glepung sing remuk sanajan resep asline disajikake tanpa topping.

                                     
  • bagean saka masakan Yahudi Ashkenazi, lan diarani Pflaumenkuchen utawa Zwetschgenkuchen Kue adhedhasar plum liyane ditemokake ing masakan Prancis, Italia

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →