Back

ⓘ Kèju kalari. Kalari punika salah sawijining jinis olahan tradisional arupa keju produk pribumi kanggo Udhampur saka Jammu provinsi Jammu lan Kashmir negara Indi ..



Kèju kalari
                                     

ⓘ Kèju kalari

Kalari punika salah sawijining jinis olahan tradisional arupa keju produk pribumi kanggo Udhampur saka Jammu provinsi Jammu lan Kashmir negara India. Iki minangka keju sing kandhel banget sing biasane diiseni nganggo lemak dhewe lan asin nalika disajikake. Kalaris biasane digawe saka susu sapi utawa kebo, sanajan kalaris digawe saka susu wedhus uga kasedhiya, lan duwe warna putih. Cara tradhisional Kalaris digawe saka susu lemu mentah sing dipisahake nggunakake susu sing asem. Sisih sing dikencengi dikemas ing donas lan garing srengenge. Keluwihan cairan ngeculake saka donas semi-keropos lan sisa kelembapan ilang amarga garing srengenge. Amarga suhu lingkungane sithik lan srengenge kuwat ing gunung, Kalari dadi garing saka njaba, nanging njaga kelembapan saka njero. Sawetara jamur tuwuh ing babagan iki lan menehi rasa sing unik. Rasa kalari sing disiapake ing telung wilayah negara beda karo siji liyane. Angon Gujjar Bakarwal dikenal nggawe keju iki.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →