Back

ⓘ Wikipedia:Artikel pethingan2021 04. Perang Jawa saka 1741 tumeka 1743 minangka cengkah mawa gaman antaraning gabungan wadyabala Cina lan Jawa lumawan Vereenigde ..



                                     

ⓘ Wikipedia:Artikel pethingan/2021 04

Perang Jawa saka 1741 tumeka 1743 minangka cengkah mawa gaman antaraning gabungan wadyabala Cina lan Jawa lumawan Vereenigde Oostindische Compagnie kang kalakon ing Jawa pérangan tengah lan wétan. Sapungkuring Walanda numpes 10.000-nan wong Cina ing Batawi, wong-wong kang slamet banjur padha ngungsi menyang Semarang kanthi dilurahi Khe Pandjang. Sanajan wis kaweling yèn kraman bakal kalakon, pangareping militèr VOC aran Bartholomeus Visscher ora ngrèwès marang weling mau lan ora njaluk wadyabala wuwuhan. Ing wusana, Sunan Mataram kala samana kang jejuluk Pakubuwana II milih nyengkuyung para kraman Cina ngiras éthok-éthok ngéwangi Walanda.

                                     
  • Maret 2021 12.50 UTC Iya Bennylin ꦒ ꦤ ꦩ ꦩꦤ Sarujuk Agathavidya rembugan 3 April 2021 04 18 UTC Sarujuk. Symphonium264 rembugan 4 April 2021 08
  • Wirjadisastra rembugan 24 Januari 2021 09.01 UTC Iki sawatara tembung kang daktemu ing bausastra nalika mertal artikel Perang Jawa 1741 1743 saka basa

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →