Back

ⓘ Pitik ngguyu. Cithakan:Infobox poultry breed Ayam Ketawa utawa ayam ketawa minangka jinis pitik sing asale saka wilayah Sidenreng Rappang ing Sulawesi Selatan, ..



Pitik ngguyu
                                     

ⓘ Pitik ngguyu

Cithakan:Infobox poultry breed Ayam Ketawa utawa "ayam ketawa" minangka jinis pitik sing asale saka wilayah Sidenreng Rappang ing Sulawesi Selatan, Indonesia. Iki minangka salah sawijining jinis pitik sing wis dawa banget kanggo kejelasan lan dawa gagak sing ora biasa. Gagak jago Ayam Ketawa duwe kamiripan mirunggan karo ngguyu manungsa. Jenis asliné dianakaké minangka simbol status saka Buginese kulawarga kraton, nanging wis mlebu menyang popularitas luwih ing kaping anyar wiwit tiba saka monarki. Dina iki isih katon minangka simbol keberanian, status sosial lan kepahlawanan lan dheweke saingan ing kontes kanggo gagak sing paling sampurna, kanggo Gubernur Piala Sulawesi.

                                     

1. Jeneng

Ing basa Indonesia, trah iki dikenal kanthi jeneng Ayam Ketawa, tegese "pitik ngguyu", utawa Ayam Gaga; ing basa Bugis diarani Manu Gaga utawa mung Gaga secara harfiah Ayam Stammering. Peternak duwe macem-macem jeneng kanggo jinis Ayam Ketawa adhedhasar dawa lan frekuensi gagak lan "ngguyu", kayata dangdut alon, gretek cepet, alon, lan disko.

                                     
  • seneng nganggo kaca mata amarga dhèwèké mripaté ora kepenak. Dhèwèké senang ngguyu Upin lan Ipin nalika main Badminton. Yen kalah main, dhèwèké nesu - nesu.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →