Back

ⓘ Pitik gorèng kalasan. Ayam Goreng Kalasan iku sawijining Indonesia jinis diproses saka pitik goreng sing khas saka dhaérah Kalasan, Sleman, Yogyakarta. Keistime ..



Pitik gorèng kalasan
                                     

ⓘ Pitik gorèng kalasan

Ayam Goreng Kalasan iku sawijining Indonesia jinis diproses saka pitik goreng sing khas saka dhaérah Kalasan, Sleman, Yogyakarta. Keistimewaan Ayam Goreng Kalasan yaiku rasa pitik sing gurih lan kremesan sing khas banget. Amarga rasane sing khas, Ayam Goreng Kalasan dadi salah sawijining kuliner sing disenengi masarakat lan turis sing ngunjungi Yogyakarta.

Rasa khas Ayam goreng kalasan ora bisa dipisahake karo campur tangane Mbok Berek, wong sing pertama ngenalake pitik goreng iki. Miturut sawetara sumber, Mbok Berek pisanan ngenalake dheweke liwat kios panganan cilik ing wilayah Desa Tirtomartani, Kecamatan Kalasan, tepate ing pinggir dalan Jogja - Solo. Amarga rasane istimewa lan beda karo pitik goreng liyane nalika semana, ayam goreng Mbok Berek pancen disenengi masarakat ing kana.

Ayam goreng kalasan biasane disajikake karo sayuran kayata timun, godhong kemangi, lan kubis iris. Kajaba iku, saus cabai khusus digawe kanggo ngiringi ayam goreng iki. Kanggo siji sajian pitik goreng ngemot siji pitik goreng tanpa cakar lan viscera. Ayam goreng kalasan cocog banget kanggo disajikake nalika anget uga nganggo nasi anget. Kanggo kremesan, biasane disajikake kanthi kapisah, mula bisa digunakake miturut selera.

                                     
  • Ayam gorèng inggih punika salah satunggaling tetedhan ingkang kathah dipunremeni masarakat. Ayam goreng ateges pitik ingkang dipungoreng. Ayam goreng
                                     
  • lado ijo, pitik goreng Minang karo lada ijo Ayam goreng Jawa, pitik goreng jawa Ayam goreng disajeni karo nasi lan sambal Ayam goreng Kalasan Ferdie. Ayam

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →