Back

★ Olahan Sri Lanka - 39 ..



Olahan Sri Lanka
                                     

★ Olahan Sri Lanka

Masakan Sri Lanka misuwur karo kombinasi saka potions, rempah-rempah, iwak, sayuran, beras, lan woh-wohan. Masakan centered kasebut ing sawetara jinis saka beras, uga minangka klapa sampeyan bisa tanduran ing kabèh negara. Laut uga duwe pengaruh penting ing masakan, yaiku iwak seger utawa iwak wadi. Minangka negara sing dadi pusat saka silk road segara sing sajarah, kontak karo asing pedagang nggawa barang panganan anyar lan pengaruh budaya saliyane kanggo ing tradhisi lokal kelompok ètnis ing negara, kabeh saka wong-wong mau mbantu wangun masakan Sri Lanka. Pengaruh saka masakan India utamané Kidul India, Indonesia lan Walanda sing paling nyata nalika masakan Sri Lanka nuduhake hubungan sing raket karo masakan Asia Kidul lan asia Kidul-liyane.

Fitur utama saka masakan Sri lankan yaiku nasi rebus utawa kukul, disuguhake karu iwak utawa daging, uga liyane karu sing digawe sayuran, lentil, utawa woh-wohan.

  • Sri lankan gulali. (Sri lankan sweets)
                                     
  • Lamprais basa Inggris: Lumprice minangka salah sawinining olah - olahan khas Sri Lanka sing dikenalake dening pedunung Walanda Walanda Lamprais asale
  • sing disigar Sinhala yaiku olah - olahan saka Sri Lanka kang digawé saka roti godhamba jinis roti Sri Lanka lan jejanganan, endhog utawa daging
  • Kuḻambu Tamil minangka olahan umum ing masakan Tamil lan Sri Lanka lan minangka panganan adhedhasar asam sing bisa kalebu macem - macem daging, jangan
  • luwih misuwur ing Sri Lanka Sri Lanka Food & Tropical Fruits lankalibrary.com. Dibukak ing 2008 - 09 - 13. Culture of SRI LANKA everyculture.com
  • Malaysia, Singapura, lan Vietnam ing Asia Tenggara menyang masakan Sri Lanka lan masakan Benggali ing Asia Kidul. Asile, dikenal kanthi akeh jeneng
  • kenthel utawa polong vanilla parut. The Decline of Watalappam Daily News. Colombo, Sri Lanka 31 August 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 March 2016.
  • utawa thenkai sambal Tamil yaiku salah sawijining jinis olahan panganan tradisional Sri Lankan sing digawe saka klapa, umume digunakake minangka iringan
  • olah - olahan kacang abang lan jejanganan digodhog utawa didang, dimasak karo dal lan duduh asem. Iki kawentar ing masakan India Kidul lan Sri Lanka Miturut
  • ditemokake ing India Selatan lan Sri Lanka uga ing Indonesia sing diarani kripik singkong kripik singkong Iki uga minangka olahan ing komoditas akeh sing diprodhuksi
                                     
  • saka subbawana India, lazim ing saindenging negara - negara modern India, Sri Lanka Pakistan, Nepal, Bangladesh, Maldives lan Myanmar, woworan arupa gandum
  • sing asale saka anak bawana India, sing populer ing India kidul, lan Sri Lanka Jeneng cemilan kasebut asale saka tembung Tamil kanggo bengkong sing
  • neesbery neesbery utawa sapodilas sapodilas. Wit sawo akèh ditandur ing Nagara India, Sri Lanka Filipina, Meksiko, Venezuela, Guatemala, lan Amérika Tengah. Ing Indonésia
  • Singapura déning Inggris ing abad 19. Prabawa saka daerah liya kaya ta Sri Lanka Thailand, Filipina, lan Timur Tengah kang uga ana sajeroning budaya panganan
  • Southern Thailand lan Filipina biasane kidul uga ing Kepulauan Cocos, Sri Lanka lan Afrika Selatan Wilayah Melayu sing beda - beda kabeh dikenal kanthi
  • minangka panganan sarapan ing India Kidul lan ing antarané Tamil ing Sri Lanka Roti sing digawé mbaka di dang dumadi saka fermentasilentils ireng de - husked
  • konsumèn tèh paling akèh saka nagara Asia kulon yaiku nagara India lan Sri Lanka Saking akèhé kang seneng ngonsumsi tèh, nganti ana budaya ngombé tèh
  • paling umum ing India Kidul, minangka menu sarapan Maharashtrian, Odia lan Sri Lanka dimasak minangka bubur sing kandhel saka semolina garing utawa glepung
  • penggunaan daging yak. Artikel utama: masakan India Selatan lan masakan Sri Lanka Artikel utama: masakan Andhra Masakan kas Andhra Pradesh ing antawis kodi
  • Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Vietnam, Kamboja, Laos, Thailand, Sri Lanka Hong Kong, China, lan uga Walanda, utamané ing antarané komunitas Indo
  • saka sub bawana India lan pokok ing India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka Afrika Wétan lan Karibia Chapatis digawe saka glepung gandum sing dikenal
                                     
  • diarani es krim tradisional India Iki misuwur ing saindenging India, Sri Lanka Pakistan, Bangladesh, Nepal, Burma Myanmar lan Timur Tengah, lan kasedhiya
  • Ing donya, wit durèn nyebar marang sakabéhane Asia Kidul - wétan, saka Sri Lanka India sisih kidul nganti New Guenea. Durèn legi rasané. Ana akèh jeneng
  • asam klapa mint, lan apricot. Chutney Major Grey minangka salah sawijining olahan jinis chutney manis lan pedhes sing populer ing Amerika Serikat Resep
  • dikuasani pamarintah Walanda. Kopi digawa menyang Indonésia ngliwati Sri Lanka Ceylon Pamarintah Walanda nandur kopi ing laladan Batavia Jakarta
  • bahal Visaya Cithakan: ZAF ubusulu Cithakan: SEY kalou Cithakan: SLE poyo Sri Lanka Raa Sinhala kallu Tamil panam culloo Timor Wétan tuaka, tua mutin
  • Panggonan asal Indian subcontinent Olah - olahan nasional gegayutan Bangladesh, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka Woworan pokok Cow s milk, buffalo milk
  • Tlatah utawa praja Indian subcontinent Olah - olahan nasional gegayutan India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka Afghanistan, Trinidad and Tobago, Guyana, Suriname
  • India Tlatah utawa praja Tamil Nadu and Kerala Olah - olahan nasional gegayutan India, Sri Lanka Woworan pokok Grated coconut, jaggery Buku masakan: Kozhukattai 

Users also searched:

olahan sri lanka, 39. olahan sri lanka,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →