Back

★ Masakan Asia Tengah - 39 ..



Masakan Asia Tengah
                                     

★ Masakan Asia Tengah

Masakan Asia Tengah dipengaruhi masakan India, Mongol, Cina, arab, rusia lan Uthmaniyah, uga minangka tradhisi culinary saka nomad peradaban lan prioritas liyane. Kontribusi kanggo macem-macem culinary yaiku migration saka wong-wong Uyghur, Slavic, Korea, Tataran, Dunk lan Jerman kanggo wilayah kasebut.

Teknik masak Asia Tengah dipengaruhi dening kurang banyu. Poplar wit-witan, ing saxaul lan kewan dung minangka sumber utama saka bahan bakar sing digunakake ing tandir oven, dirancang kanggo nggedhekake panas dijupuk saka bahan bakar sumber sing mboko sithik, ngendi roti lapis, samsa lan daging masak. Sub, rebus lan pangsit kuku masak ing panci wajan siji.

                                     
  • Hidangan iki lumrahé tinemu ing masakan Laut Tengah masakan Kaukasus, masakan Asia Tengah masakan Asia Kidul lan masakan ing nagara - nagara liyané kaya
  • Èropa lan Asia masakan ingkang sami saged gadhah rèsèp ingkang bèntèn - bèntèn gumantung kaliyan iklim lan wewengkonipun ing Rusia. Masakan Rusia punika
  • kados ta Timur Tengah Asia Tengah dan Laut Tengah menjadikan masakan India sebagai percampuran unik dari pinten - pinten masakan Asia Dominasi perdagangan
  • Mediterania, Balkan, Timur Tengah Asia Tengah Eropa Wétan lan Armenia Masakan Turki banjur duwe pengaruh kanggo masakan liyane lan liyane, kalebu ing
  • Masakan Wétan Tengah utawa masakan Asia Kulon iku salah sawijining jinis olahan kalebu masakan Arab, Iran, Israel, Asiria, Azerbaijan, Armenia, Georgia
  • Hindhu ing masakan India, agama Sikh ing masakan Punjabi, Buddha ing masakan Asia Wétan, Islam ing masakan Timur Tengah lan agama Yahudi ing masakan Israel
  • disedyakake ing omah makan kang nyediyani masakan Tionghoa, masakan Koréa, masakan Jepang, masakan Vietnam, masakan Thailand tekan bakul bakso utawa mi pangsit
  • nganti Asia Tengah Wiwit madeg Negara Israel ing taun 1948 lan utamane wiwit pungkasan taun 1970 - an, masakan fusi Israel anyar ngrembaka Masakan Israel
  • utawa madu. Iki minangka tetenger khas masakan Mesir, Levant lan Timur Tengah sing luwih jembar, uga Kaukasus Selatan, Balkan, Maghreb lan Asia Tengah
  • panganan, utawa bisa digunakake kanggo tanduran jamu Kembang minangka bagean saka akeh masakan daerah, kalebu masakan Asia Eropa, lan Timur Tengah
  • sabanjure ing abad kaping 19 lan 20 saka Eropa Tengah Kidul, lan Wétan, Asia Kidul, Asia Wétan, lan Karibia, masakan daerah kena pengaruh. Ing Arktik, Inuit
                                     
  • masak kanthi manèka resep ing masakan Asia Kidul masakan India lan Pakistan masakan Asia Tenggara, lan masakan Timur Tengah Ing Indonesia, ditepungi
  • Masakan Yahudi Mizrahi minangka salah sawijining jinis tradhisi masak sing dikembangake ing antarane wong - wong Yahudi ing Timur Tengah Afrika Lor, Asia
  • negara - negara tanggané, kayata masakan Arab Saudi, uga pengaruh saka macem - macem masakan Timur Tengah lan Asia Sajian sing misuwur ing masakan Kuwait yaiku machboos
  • ragi tipis kang kagawé mawa dipanggang, ditemokaké ing masakan utamané saka Asia kulon, Asia Kidul, Indonesia, Myanmar lan Karibia Tembung naan paling
  • sup sing ditemokake ing masakan nasional ing saindenging Balkan, Afrika Lor, Eropa Tengah Eropa Timur, Asia Tengah Timur Tengah lan anak bawana India
  • mateng dibungkus macem - macem isi Umume kanggo masakan Eropa Tengah Lor, Timur lan Tenggara lan umume Asia Barat, China Lor, uga bagean - bagean saka Afrika
  • Islam ing bawana India akeh pengaruh masakan lokal. Pengaruh masakan Asia Tengah Asia Selatan lan Timur Tengah ing panganan Pakistan ana ing endi - endi
  • utawa meatloaf sing ditemokake ing masakan India, Caucasian Kidul, Wétan Tengah Balkan, lan masakan Asia Tengah Ing bentuk sing paling gampang, koftas
  • Filipina, Singapura, Timor Wétan lan ing Malaysia Apike banget ing masakan Asia kanggo lemak lan tekstur sing enak. Sawetara agama lan budaya, utamane
                                     
  • کشک yaiku maneka produk susu sing digunakake ing masakan wong - wong Iran, Turki, Mongolia, Asia Tengah Transcaucasian lan wong - wong Lewi Kashk digawe
  • Lenga iki asring digunakake ing masakan Cina, Asia Kidul lan Asia Kidul kaya ta lenga jaetun sing digunakake ing Laut Tengah Minyak kacang larang regane
  • nganti pungkasan. Nalika bagean saka masakan duwe pengaruh saka masakan Asia Tenggara, Asia Wetan, Asia Tengah Siberia, Micronesia, Polinesia uga saka
  • Rusia: нaрын naryn yaiku sajian khas Asia Tengah sing isine daging jaran lan macem - macem jinis mi. Ing masakan Kirgiz, naryn digawe saka daging domba
  • Afghanistan, wilayah Khyber Pakhtunkhwa ing Pakistan lan negara - negara Asia Tengah liyane. Iki kalebu beras kukus sing dicampur karo kismis, wortel, lan
  • Masakan Uzbek nuduhake tradhisi kuliner saka wong - wong Turki ing Asia Tengah Ana akeh tani gandum ing Uzbekistan, mula roti lan mie iku penting, lan masakan
  • ditandur kanthi woh - wohan Iki asale saka bagean sedheng Eropa tengah lan sisih lor lan Asia sisih lor, ing endi luwih milih lemah sing lembab lan ditandur
  • Masakan Karibia minangka gabungan saka Afrika, Kreol, Cajun, Amerindian, Eropa, Amerika Latin, India Asia Selatan, Timur Tengah lan Tionghoa Tradhisi
  • Kazakh, Tatar, Kyrgyz, Uzbeks lan klompok etnis liyane sing utamane ing Asia Tengah utamane sing asale saka Turki Kazy minangka unsur umum ing dastarkhan


                                     
  • Cumi dipangan ing akeh masakan ing basa Inggris, jeneng kuliner calamari asring digunakake kanggo masakan cumi - cumi. Ana akeh cara kanggo nyiyapake lan

Users also searched:

masakan asia tengah, 39. masakan asia tengah,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →