Back

★ Tapa - 289 ..



Tapa
                                     

★ Tapa

Tab minangka daging sapi, daging rock, dagang saka rempah-rempah utawa daging jaran sing wis garing utawa karo perawatan, sanajan dagang liyane utawa iwak uga bisa digunakake. Wong-wong saka Filipina nyiyapake tab kanthi nggunakake irisan daging lancip lan ngobati saka uyah lan rempah-rempah minangka cara saka sokongan. Tab sing asring mateng goreng utawa dipanggang. Nalika dadi karo beras goreng lan endhog goreng beras, kang dikenal minangka tapsilog. Kadang kasedhiya karo atchara, strip papaya sing diasinake, utawa tomat sing mimpin wong kanggo dadi bandulan. Cuka utawa saos tomat biasane digunakake kanggo bumbu.

Tapsilog minangka istilah sing digunakake nalika tab, beras goreng bawang putih sinangag, lan endhog goreng itlog bakal digabungake dadi siji panganan, utamané disajeni nalika sarapan. Ing basa Tagalog, restoran sing utamané serves tab disebut tab, tapsihan utawa tapsilugan. Miturut sawetara sumber, tapsilog lan tapsihan kalebu tembung munggah kanggo tanggal. Nanging, istilah kasebut digunakake dening restoran kasebut lan akeh wong-wong saka Filipina saka kabeh lapisan sosial. Mangkono, Tapsilog lan tapsihan bisa dianggep tembung saka bakul ing basa Indonesia tinimbang basa gaul.

                                     
  • Tapa iku kecamatan ing Kabupaten Bone Bolango propinsi Gorontalo. Kabupaten Bone Bolango
  • papan panggonane Ahalya nglakoni tapa lan mbébasaké kutukané. Sawisé Ahalya dikutuk, Resi Gautama ninggal asramané lan lunga ing Himalaya saperlu tapa
  • ꦗ ꦯ ꦯ ꦲ ꦤ ꦤꦤ ꦦꦑ ꦨ ꦮꦟ utawi Radèn Mas Sapardan utawi Sinuhun Bangun Tapa miyos ing Surakarta, 26 April 1807 séda ing Ambon, 2 Juni 1849 kanthi
  • dikon tapa supaya salin rupa manèh dadi manungsa. Anjani tapa dadi cantoka kodhok ing tlaga, Subali tapa ngalong kaya kalong lan Sugriwa tapa ngidang
  • ing asrama Wasista, Kaushika tapa muja Déwa Brahma saperlu éntuk gelar Brahmaresi supaya madani Resi Wasista. Sawisé tapa nganti pirang - pirang taun, Déwa
  • Pasa lan tapa ya iku rong babagan kang wigati tumrap paningkatan spiritual manungsa. Ing kabèh ajaran agama lumrahé disebutaké babagan pasa iki kanti manéka
  • njaluk bojo widodari. Para déwa bingung banjur njaluk tulung Arjuna kang lagi tapa brata. Satriya Madukara iki bisa nuntaské pagawéyan kanthi gangsar. Déning
  • ing kitab Bhagawatapurana, Kardama tapa wonten sakpinggiring lepen Saraswati dumugi sedasa taun. Anggenipun tapa éndah sanget. Déwa Wisnu gumun, lajeng
  • tangané utusan saka Arya Penangsang. Banjur Ratu Kalinyamat tapa tanpa busana kang diarani tapa wuda ing bukit Danaraja lan Ratu Kalinyamat sumpah ora bakal
  • kacamatan, - - - désa kalurahan. Kacamatan - kacamatan ing Kabupatèn iki yaiku: Tapa Kabila Suwawa Bonepasisir Tilongkabila Botupingge Bone Bulango Boneraya Kabilabone
  • tinggi swasta kang mangon ing pusat kutha Jakarta ya iku ing Jalan Kyai Tapa Grogol, Jakarta Kulon. Yèn dodelok saka panggonane, kaanan kampus Universitas
  • ingkang nyata wonten. Mandala, mliginipun gambar ingkang wonten ing tengah - tengah dipun - ginakaken kanggé titik konsèntrasi nalika medhitasi utawi tapa
                                     
  • ingkang dados papan pertapanipun Dewi Anjani. Anoman sadèrèngipun nglampahi tapa brata ugi langkung rumiyin sesuci ing sendhang punika. lan wekdal sapunika
  • Boten angél lan dangu ingkang dipunpilih inggih punika Arjuna ingkang saweg tapa brata ing Gunung Indrakīla, nanging kedah dipuncoba ketabahanipun anggéné
  • Baladewa lan Kresna. Baladewa mati nalika tapa lan saka tutuke cangkeme metu naga. Kresna mati nalika tapa kanthi lungguh ing godhong wit ing ngalas
  • yaiku ayat - ayat Al Qur an yang kang pisanan mudhun, yaiku nalika Muhammad tapa ing guwa Hira. Surat iki dijenengi Al Alaq segumpal getih kajupuk saka
  • kasripahan iki, banjur dhawuh para saduluré supaya lèrèh kaprabon lan yasa tapa Sawisé iku para Pandhawa njumenengaké ratu sang Parikesit ing Ngastina
  • dipunteraken para sesepuh: Arya Widura, Dèwi Gandhari saha Dèwi Kunthi. Nalika yasa tapa Pandhawa naté niliki, anging boten dangu satelasipun sang Drestarastra lajeng
  • manéka tilas purbakala jaman biyèn, ing antarané candhi, panggonan kanggo tapa sarta banyu wiwit saka jaman Hindhu - Buda ing Jawa Wétan. Ing jaman semana
  • urip ing wana Dandaka lan asring gawé rerusuh marang resi - resi kang lagi tapa brata. Nganti tekane Rama lan Lesmana saka Ayodhya saka panjaluke Resi Wiswamitra
  • Guwarsa uga kadhawuhan tapa ngalong ana alas Sonyapringga lan banjur salin asma dadi Subali. Déné Guwarsi kang kadhawuhan tapa ngidang ana ing alas Dhandaka
                                     
  • kantenan, boten amemanjang wirang. Kepanggihing rembag, sang Arjuna kadhawuhan tapa Sang Arjuna mangkat dhateng ing redi Indrakila, mampir ing patanipun bagawan
  • kang ampuh. Tingkah lakuké alus lan bebudèné becik. Saliyané gentur ing tapa brata, Parasara uga prigel ngolah jamu. Kapinterané gawé obat iki sing ndadèkaké
  • Bharatayuddha, dhèwèké lan sadulur ipéné, Dretarastra, Gandari, lan Widura lunga tapa nganti tilar donya. Karna Pandhawa Ajaran Dewi Kunti Kisah yang menunjukkan
  • dadi manungsa kang éndah ing rupa. Sawijining dina, Kuñjarakarna agentur tapa ing gunung Mahameru supaya ing kalairan sabanjuré bisa tumitis dadi manungsa
  • Raja Ayodhya boten patutan. Nalika punika piyambakipun sregep nindakaken tapa lan dipunjanjèni déning para déwa bakal gadhah sewidak èwu putra. Piyambakipun
  • tegel ndeleng rekasane anaké, Aditi njaluk pitulungan Wisnu kanthi cara tapa Wisnu awih prihatin marang Aditi nekani Aditi lan nakonake apa kepinginane
  • agama Buda kanthi tapa lan ora turu utawa merem sasuwéné 7 taun ana kang ngandharakè 9 taun Ana carita liya kang nyritakaké Daruma tapa kanthi lungguh
  • Watu gilang ya iku watu lètèr gilap kanggo linggih yèn tapa Racaké watu gilang digawé saka watu item andesit kang lumrah tinemu ing sakiwa tengen gunung
  • Sawijining dina, dhèwèké diutus déning Indra, Raja para Déwa, supaya nggagalake tapa kang ditindakake déning Wiswamitra. Nanging dhèwèké dadi wedi nindakaké tugase

Users also searched:

tapa, 289. tapa,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →