Back

★ Dahi vada - 293 ..



Dahi vada
                                     

★ Dahi vada

Dahi vada minangka jinis chaat sing asale saka anak sambetaken kaliyan kanggo India lan populer ing kabèh Asia Kidul. Disiapake kanthi ngrendhem vadas ing dahi sing luwih kenthel. Lentil url sing wis dicuci direndhem sewengi lan banjur mecah dadi giliran kanggo vada, banjur masak ing lenga panas. Vila goreng panas sing paling page sijine ing banyu lan banjur ditransfer menyang yogurt sing dikukul luwih kenthel. Vila direndhem sak sawetara wektu sadurunge disajikake. Kajaba keuangan bisa uga kalebu raisins emas. Vadas bisa paling ndhuwur karo katumbah utawa Mint godhong, chili wêdakakêna, ulig mrico ireng, chaat masala, cumin, shredded klapa, chilis ijo, boondi, thinly ngiris jahe seger utawa pomegranate. Tuku sayuran sing luwih manis luwih disenengi ing sawetara panggonan ing India, utamané ing Maharashtra lan Gujarat, senajan hiasan kasebut isih padha. Gabungke katumbah lan asam jawa asring digunakake minangka hiasan. Keuangan bisa digawe karo glepung kacang pitik uga.

                                     

1. Jeneng. (Name)

Dahi vada uga dikenal kanthi jeneng "dahi vade" दही व inे ing Marathi, dahi vada दही वड़ा in Hindi, "dahi bhalla" ing Punjabi, thayir vadai ing Tamil, thairu vada ing Malayalam, perugu vada ing Telugu, mosaru vade ing Majapait, dahi bar ଦହି ବରା ing Odia lan doi bora দই বড়া ing Bengali basa. Iki diarani dahi bade دہی بڑے ing Urdu basa.

Resep kanggo dahi wadon minangka kshiravata kasebut ing Manasollasa, lan wikipedia basa Sansekerta abad kaping-12 sing super junior dening Someshvara III, sing mrentah wiwit Karnataka saiki. Rincian bab dahi vada uga katon ing sastra wiwit taun 500 SM Uga dipercaya manawa pangarep-arep ibukutha saka abad kaping-18 kanggo nyiapake sajian iki.

                                     
  • wiwitan nedha awan utawa cemilan. Medu vada kadang uga disajeni nganggo yogurt, minangka cemilan chaat pirsani dahi vada Medu vadas disajeni karo plut klapa
                                     
  • bawang bombay Dal Puri Makuni Makai Roti Chaat Golgappa Chatni Jhal Murhi Dahi vada Pakora Raita Tarua Litti Chokha Bajka Bharta Bhunjia Samosa Kachori boten

Users also searched:

dahi vada, 293. dahi vada,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →