Back

★ Marselus Esbi - 36 ..



                                     

★ Marselus Esbi

Marselus Esbi yaiku wong-wong kang nemuaké usaha kopi ing Pulo Flores. Marselus Esbi uga minangka isi bundhas sirah Marsel iki mulanè makarya ing Pulo Bali.

                                     

1. Warung Wae Ana. (Coffee There Are Any)

Sembarang Wednesday punika kampung halamanè Marsel. Sembarang Wednesday ana ing pedalaman Kabupaten Manggarai, Nusa tenggara kulon Timur. Akhir-akhir iki akeh wong ngerti Apa ana amarga keadaan alam lan wangun saka omah adatè. sakdurunge alam lan wangun saka omah adatè terkenal, kopi saka wilayah iki wis terkenal. Marsel iki salah siji sijinè pengurus wisata ing cina. awalè kopi mung didol ing pasar utawa warga sekitar. Nanging, Marsel nemuakè idè, yaiku ngedol kopinè ing anak saka turis. Semisal ana wisatawan teka, Marsel nyuguhi wisatawanè kopi khas Wae ana.

Kebon kopi ing Sembarang Wednesday gedhene nganti 200 hektar. Ora ngatur dèwè, nanging 118 kulawargané. Marsel yakin yen warung dening Sembarang Wednesday iki nduweni kekhasan dhewe, amarga dening regional pets lan sugih kearifan lokal.

Jenis kopi ing Sembarang Wednesday iki ana loro, arabika lan puniceus. Kabèh bahanè ngatur kanggo nganggo bahan organik. pupukè dening rumput kang wis ditebas lan dina-dina warung utawa dening dina-dina wit-witan.

Ing taun 2015 lan 2016 iki sama dening petani warung ing Sembarang Wednesday lan pengusaha ing Jawa Barat, Adat, yaiku wong-wong sing ngelola warung kopi ing Bandara. Adat tuku 16 ton ing taun 2015 lan 6 ton ing taun 2016. Ora mung Adi sing sama karo petani warung ing Sembarang Wednesday, nanging akeh luwak sing teka kanggo tuku kopi Wae ana. Kabeh kui amarga ora ana kerja sama kaliyan Lembaga Swadaya Masyarakat.

Sakdurunge warung-warung Wae Wednesday kuna terkenal, Marsel karo anggota saka Infest, melu ndampingi warung petani kanggo ngelola warung kant bener. Amarga iku ora sethitik petani kang ngelolanè ora bener. Buahè kudu dipanen yen wis mateng utawa warnanè abang, banjur dipèpè. Ing cedhak kebon kopi, uga dibangun 10 omahé beling kanggo alesan kang dibutuhkè alesan mèpè kopi wong-wong mau.

                                     

2. Kopi Wisata. (Tourist Shops)

Wiwitan taun 2014, petani warung ing Sembarang Wednesday uga dodolan kopi ing wangun wêdakakêna. Sakdurungè mung didol kopi ing wangun saka biji. Warung-warung wêdakakêna wong-wong mau didol ing bobot saka 250 gram. Kopi luwak diregani Rp100.000, kopi puniceus lan kopi arabika kabèh diregani Rp60.000. Kabeh kuna dimerèki "Wae ana Warung".

Marsel lan pengurus LPB Wae ana mangsa paket wisata, dijenengi "Perjalanan Secangkir Kopi". Ing paket wisata iki, turis dijak melu manem kopi karo kopi petani, kaya metik, nggiling, mèpè, nganti dadi segelas kopi sing siap diombe. Paket wisata kang ana yen panen kopi, yaiku wiwitan juni tekan September.

Users also searched:

marselus esbi, 36. marselus esbi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →