Back

★ Benglé - 35 ..



Benglé
                                     

★ Benglé

Benglé ya iku biru rimpang kang kalebu kulawarga Zingeberales. Benglé tuwuh ing tlatah tropis Asia, Indhia, nganti Indonesia. Ing Jawa, konsistensi ing dharatan negara nganti 1300 meter ndhuwur segara. Wit iki seneng kanggo panggonan kang akèh saka cahya saka srengenge. Ngalembana sak iki tuwuh nganti 1.5 meter ing wangun saka rumpun kang mabur lan galak semu kasusun saka pelepah. Sing godhongé amba siji selang-seling lan bentuké lonjong tipis turis lancip. Sing godhongé amba dawa 23-35 cm lan amba 20-40 mm wernané ijo. Kembangé majemuk saka dawane 6-10 cm lan shaped gelèndong. Kembangé putih rada kuning.

                                     

1. Pigu

Rimpangé kang njalar lan ndaging rasa pedhes turis pait. Pigu rimpang kaya ing jaman. Bisa kanggo nambani cukup angin, watuk, lara kuning, cacingen, lan bisa nyilikaké awak sawise babaran. Cara kanggo njupuk yo iku karo dicor banyu panas kaya déné jaé.

                                     
  • Benglé iku désa ing Kacamatan Wanasegara, Kabupatèn Boyalali, Jawa Tengah. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri No.56 - 2015
  • Benglé iku désa ing Kacamatan Talang, Kabupatèn Tegal, Jawa Tengah. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri Nomor 137 Tahun 2017
  • Bandung Kedhungpilang Kalinanas Gilireja Jatilawang Garangan Bojong Bercak Benglé Gunungsari Repaking Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri
  • Kursi cilik sing dibungkus nganggo klasa amoh Kain putih Godhong dlingo - benglé Kain bangun tulak patang pola kanggo nglawan hawa sing ala Kain tenun lurik

Users also searched:

benglé, 35. benglé,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →