Back

★ Manting - 281 ..



                                     

★ Manting

Manting ya iku salah siji saka ttetuwuhan ing Jawa. Manting dipèrang dadi loro ya iku manting lan manting. Nanging, ing pangrembakané wutah arang dikenal maneh. Kaya-kaya iki tuwuh ing dhaèrah kulon Jawa lan Sumatra.

                                     

1. Jinis. (Type)

Manting Eugenia cimosa ya iku biru kaya kang dhuwuré watara 15-20 m karo amba 85 cm. Kaya kang werna pink, ora carane atos, iku gampang dianggo kanggo wewangun utawa piranti-piranti omah laporan. Manting Eugenia polyantha ya iku biru kaya kang dhuwuré watara 25 m karo amba 85 cm. Manting ana konsistensi ing sapèrangan den ing Jawa kang dhuwur panggonan bab 1.400 mdpl. Jinis kaya iki wis rada atos, abot, alus, wernané coklat rada kuning semu, lan digunakake kanggo wewangun.

                                     
  • lan distek. Wit Salam iki duwé jeneng liya, ya iku: Gowok, Salam Sunda Manting Salam Jawa Kastolan Kangean Meselangan, Ubar serai Melayu Salam

Users also searched:

manting, 281. manting,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →