Back

★ Bibis - 35 ..



Bibis
                                     

★ Bibis

Bibis kanggo aran wit-witan sing ana ing daerah Jawa. Jarè penelitiané K. Heyne ning buku tumbas saka Handy Indonesia I-IV, iku tanduran sing aran seksi bojo Carallia lucida. Ana maning tanduran sèjèné sing diarani bibisan.

Wit bibis iku wis kepanjing tanduran sing langka ing Jaws. Wis arang ana sing weruh, beli dibudidayakaken, pungkasanipun masyarakat klalen. Ana sing crita yen wit bibis Carallia lucida sawetara ngomong krincing, yen wit gedhe sing dhuwur bisa sampé 35 ma. Pangan bisa sampè 60 cm. Wit iki ananè ing dataran saka song 400 ndhuwur segara tingkat. Kanggo kekhususané beli kecatet ning peneliti.

Mung dikabaraken ning Sumatra kaya bibis bisa digunakake kanggo kebetahan. Kaya kang wernané abang tuwa, abot, lan cukup nggantheng. Beli gampang retak lan kuat nahan satokéwan lan biasa dienggo kanggo tiangé umah utawa umah tataran.

                                     
  • pari, jagung, kacang tanah. Désa Hadiluwih dumadi saka dhusun: Kedungdowo, Bibis Pandanan, Bojong, Jetak lan Sumber rejo. Pamaréntahan désa mau kalurahan Désa
  • macém penyakit. Désa - désa ing Jawa Wetan Jawa Tengah kang nganggo aran Bibis Krincing, ya iku: Santoso, Iman Budhi 2017 Suta Naya Dhadhap Waru. Yogyakarta:
  • Aku Wis Sekolah Anti Ayo Tuku Kluwih Bang - Bang Wis Rahina Baris Rampak Bibis Brambang - Bawang Ca - Kanca Cah Dolan Doloan Kene Duh Gusti E Kowe E - Kae Ela

Users also searched:

bibis, 35. bibis,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →