Back

★ Wong Awyi - 39 ..



                                     

★ Wong Awyi

Wong Awyi utawa Awyé kanggo golongan kelompok ètnis sing dumunung ing wewengkon lor-wétan Papua, pernahé ing kidul Kutha Jayapura, Indonesia. Cacat jiwo ana 350 wong lan ngendikané basa Awyi.

                                     
  • Basa Ngoko Alus Dienggo déning wong - wong sapadha - padha kang wis kulina nanging isih ngajèni. Dienggo wong tuwa marang wong enom kang drajadé luwih dhuwur
  • Basa Madura iku basa kang dipituturake déning wong Madura. Basa iki digunakaké in pulo Madura, Jawa Wétan lan tlatah - tlatah liyané. Basa Madura kang ing
  • Basa Banjar iku sawijining basa Austronesia kang dianggo déning Wong Banjar ing Kalimantan Kidul, Indonésia, minangka basa ibu. Sajeroning basa Banjar
  • Mandar, iku minangka anak cawang basa Malayo - Polinesia, dicaturaké déning wong Mandar kang punjeré dumunung ing Provinsi Sulawesi Kulon, yaiku ing Kabupatèn
  • kabaré? Ha u di ak - Apik waé. Obrigadu Obrigada - Matur nuwun déning wong lanang wadon saka Portugis Obrigado Obrigada Ita bele ko alia Tetun? - Njengan
  • minangka basa Makasar utawa Mangkasara iku basa kang dituturaké déning wong Mangkasar, kang ndunungi Sulawesi Kidul, Indonésia. Basa iki duwé aksara
  • nambahi wong - wong India iki kang diarani wong Hindhustan Suriname karo wong - wong saka koloniné Indhiya Nèderlan ya iku wong - wong Jawa. Wong - wong Jawa iki
  • durung sirna amarga isih kerep dianggo ing pagelaran wayang golèk, wayang wong lan wayang kulit. Kajaba iku uga kerep dianggo ing sajeroning acara adat
  • donua, nanging isih mèmper karo bebrayan panutur basa Austronesia liyané, wong Bali nalika nemtokaké arah orientasiné ora ing arah mata angin kang mesthi
                                     
  • Penyampaiané biyasa nganggo wanguncarita kaba utawa dinyanyèkaké dhéndhang Wong Minangkabo lumrahé duwé panemu yèn akèh kamèmperan antara Basa Minangkabo
  • dhialek Using iki dicaturaké ning kira - kira separo wewengkon Banyuwangi. Wong utawa Lare Using racaké manggon ning: Sebagian Genteng Cluring Srana Kalipuro

Users also searched:

wong awyi, 39. wong awyi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →