★ Free online encyclopedia. Did you know? page 59



                                               

Burger kebo

Kebo burger minangka hamburger sing digawe daging kebo, sapi utawa bison Amérika. Panulis Dan OBrien ujar manawa daging kebo iku manis lan lembut lan biaya unik. Dheweke uga ujar manawa kudu nyetel munggah karo tliti kaya iwak seger. Wanita kang ...

                                               

Pesarattu

Pesarattu, pesara attu, pesara dosa, utawa cheeldo minangka roti kaya crepe, asale ing Andhra Pradesh, India, sing padha karo dosa. Digawe karo antuk giliran gram ijo, nanging iya ora beda karo dosis, ora ngemot url dalan. Pesarattu dipangan mina ...

                                               

Olahan New Orleans

Masakan saka New Orleans nyakup masakan lan panganan umum ing New Orleans, Louisiana. Iki bisa uga minangka salah siji saka sawijining jinis olahan masakan daerah sing paling khas ing Amerika Serikat. Sawetara panganan asalé saka New Orleans, nal ...

                                               

Olahan Pomerania

Masakan Pomeranian umume nuduhake panganan khas saka wilayah sing biyen dadi Provinsi Pomeranian sing sajarah ing sisih lor-wétan Jerman lan kalebu Stettin lan Pomeranian Liyane. Ditondoi dening bahan sing diprodhuksi dening peternakan Pomeranian ...

                                               

Vatapá

Vatapa minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sajian Afro-Brasil sing digawe saka roti, urang, susu klapa, kacang tanah sing ditumbuk lan castor lenga sing ditumbuk dadi pasta krim Iki minangka panganan khas saka Salvador, Bahia lan umu ...

                                               

Salmis

A salmis minangka persiyapan masak prancis klasik. Nalika sampeyan manggang utawa sauteed Piece of meat punika ngiris lan reheated ing saua, asil iku salah siji saka salmis. Preparasi salmis khas kalebu jantung saka game kayata panggang squab uta ...

                                               

Roti Kuba

Roti Kuba minangka salah siji saka sawijining jinis olahan roti putih sing cukup sederhana, padha roti prancis lan italia bakery, nanging duwe cara saka manggang lan dhaftar panjarwa bahan sing beda-beda, umume digawe nggunakake roti sing dawa la ...

                                               

Roti madu

Roti madu minangka jajan ragi goreng sing isine madu lan swasana ati kaya manis ing antuk giliran lan kebungkus es. Boten kados paling manis nggulung, kang umume produk saka bakeries, madu buns sing umum toko penak lan mesin vending beya. Biasane ...

                                               

Daging kebo

Daging kebo minangka salah siji saka sawijining jinis daging kebo, gedhe bovid, kanggo susu lan meat ing akèh negara kalebu India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Filipina, Bulgaria, Italia, Rusia, Republik ceko, Slovakia, Australia lan Mesir.

                                               

Kamatengan

Doneness minangka salah siji saka sawijining jinis pangukuran ing masak daging sing dipotong adhedhasar warni, jus, lan suhu internal. Gradasi paling asring digunakake kanggo referensi daging sapi nanging uga ditrapake kanggo jinis saka meat liyane.

                                               

Speck

Speck yaiku asap rokok, utawa pickled. Ing Jerman, speck daging babi lemak sing ana utawa ora dagang. Ing Italia, Turki lan bagean-bagean saka alam semesta culinary sing nganggo basa inggris, "speck" nuduhake menyang italia speck, jinis prosciutt ...

                                               

Prague ham

Prague Ham yaiku jinis saka brine-nambani, stewed, lan mildly beechwood - garang boneless Ham Originally saka Prague ing Bohemia. Nalika masak ing balung, diarani šunka od paketan wigati, iku dianggep minangka panganan enak. Iki pisanan didol ing ...

                                               

Andouille

Andouille iku salah siji saka sawijining jinis olahan punika ing sosis asap sing digawe karo daging babi, asalé saka Prancis.

                                               

Grünkohlessen

Grünkohlessen minangka adat mangsa salju lawas ing Lor Jerman, lan bagean-bagean saka Skandinavia, kalebu ngombe, toys, lan katelu panganan regional, biasane ngemot kale, kentang, lan sosis. Iki ditindakake ing Kutha Bremen Free lan Hanseatic dis ...

                                               

Tusha shinni

Tusha Shinni minangka salah siji saka sawijining jinis saka glepung halwa, ing ara-ara samun sing wis misuwur ing wilayah saka Sylhet ing Bangladesh. Sajian saka masakan saka Sylhet iki pedhes, alus lan manis. Panganan tradisional iki banget popu ...

                                               

Leberknödel

Leberknödel minangka panganan tradisional jerman masakan Austria lan ceko. Leberknödel biasane kalebu ati saka daging sapi, sanajan ing wilayah Palatinate jerman daging babi wis digunakake minangka alternatif. Dagang digiling lan campuran karo ro ...

                                               

Tom Hopper

                                               

Morgan Rogers

                                               

Alex Palmer

                                               

Anthony Scully

                                               

Asem laktat

Asia laktat yaiku senyawa ing awak lan minangka sisa-sisa metabolisme awak kulo. Senyawa iki duwe rumus molekul CH 3 CH COOK. Iki werna putih ing fase sing ngalangi lan ora bisa disengaja ana ing banyu. Nalika fase sing telat, wujud solusi sing o ...

                                               

Triklosan

Cithakan:Chembox DrugBankCithakan:Chembox Pharmacology Triklosan minangka agen antibakteri lan antijamur sing ana ing sawetara konsumen produk, kalebu odhol, sabun, deterjen, bahan dolanan, lan perawatan reresik bedah. Iki padha karo kanggo nggun ...

                                               

Brésaola

Bresaola yaiku daging sapi sing garing kanthi udhara, nanging uga bisa digawe saka jaran, daging rusa lan daging babi) sing umure wis rong utawa telung wulan nganti dadi hard lan malih dadi warna abang peteng, meh warna wungu. Iki digawe saka ndh ...

                                               

Babi suwir Yuxiang

Babi suwir Yuxiang minangka panganan umum ing masakan Sichuan. Yuxiang minangka salah sawijining rasa tradisional utama ing Sichuan. Daging babi Yuxiang sing wis dirusak katon ana ing pirang-pirang dekade. Pangripta minangka koki saka Sichuan sin ...

                                               

Aksara Nom

Aksara Nom ya iku tatatulis cihnaksara kang biyene kanggo anulis basa Vyetnam. Tatatulis iki anggunakake aksara Kan silihan kanggo têtêmbungan Cina Vyetnam lan saperangan têtêmbungan Vyetnam wiwitan. Dene, aksara-aksara kang anyar kagawe saka tul ...

                                               

Li hing mui

Li hing mui, dikenal minangka huamei ing Tiongkok Daratan, plum Tiongkok asin asin. Iki nduweni rasa sing kuwat, khas lan asring diarani minangka rasa sing dipikolehi, amarga ana kombinasi rasa legi, asem, lan asin. Uga diarani minangka tart lan ...

                                               

Satsuma-agé

Satsuma-age Yaiku kue iwak goreng sing asale saka Kagoshima, Jepang. Surimi lan glepung dicampur kanggo nggawe tempel kompak sing dikencengake liwat nggoreng. Iki minangka spesialisasi ing wilayah Satsuma. Dikenal kanthi macem-macem jeneng region ...

                                               

Japa-mantra

Japa-mantra iku ana sajroning kabudayan Jawa awujud unèn-unèn, tetembungan, utawa ukara kang pinercaya nduwèni daya magis. Istilah japa-mantra uga ateges donga, sidikara, utawa aji-aji. Anggoné ngrapal japa-mantra bisa katujokaké marang Gusti, dé ...

                                               

Urang (kéwan)

Udang minangka crustacea decapod kanthi awak memanjang lan mode lokomosi utamane nglangi - umume Caridea lan Dendrobranchiata. Definisi sing luwih sempit bisa diwatesi kanggo Caridea, kanggo spesies cilik ing salah sawijining klompok utawa mung k ...

                                               

Rajapati kulawarga Setagaya

Rajapati kulawarga Setagaya nuduhake pembunuhan kulawarga Miyazawa ing pendhapa Setagaya, Tokyo, Jepang, tanggal 30 Desember 2000. Mikio Miyazawa, Yasuko Miyazawa, Niina Miyazawa lan Rei Miyazawa dipateni nalika nyerang omah ing wayah wengi denin ...

                                               

Lyangcha

Lyangcha utawa Langcha utawa Lemcha minangka panganan legi India sing disiapake ing Benggala Barat Jharkhand, Odisha, Assam, Tripura lan ing wilayah wétan bawana India. Iki digawe saka glepung lan bubuk susu kanthi nggoreng banjur dicelupake meny ...

                                               

Pantua

Pantua minangka gula-gula lokal saka anak bawahan India, misuwur ing Benggala Kulon, India Wétan lan Bangladesh. Iku tradisional Bengali manis digawe saka bal jero-goreng semolina, chhana, susu, ghee lan sirup gula. Pantuas wernane wiwit coklat p ...

                                               

Karaton Agung Sajagad

Karaton Agung Sajagad yaiku sawijining laku budaya klenik kang punjeré mapan ing Désa Pogung, Juru Tengah, Bayan, Kabupatèn Purwareja. Yasan iki diprakarsani déning R. Toto Santoso lan Fanni Aminadia ing taun 2018 lan nduwèni anggota cacah 450 wo ...

                                               

Asem salisilat

Asem salisilat ya iku asem monohydroxybenzoic lipofilik, jinis asem fenolik, lan asem beta hidroks i. Asem organik kristal tanpa warna iki digunakaké akèh ing sintesis organik, lan fungsiné minangka hormon tanduran. Asalé saka metabolisme salisin ...

                                               

Omah roti jaé

Omah roti jahe minangka permen anyar sing bentuke kaya bangunan sing digawe saka adonan cookie, dipotong lan dipanggang dadi komponen sing cocog kaya tembok lan atap. Bahan biasa yaiku biskuit jahe sing renyah digawe saka roti jahe - kacang jahe. ...

                                               

Pizza puff

Puff pizza yaiku kanthong adonan goreng sing diisi keju, saos tomat, lan bahan pizza liyane kayata sosis utawa pepperoni. Pribumi ing Chicago, Amérika Sarékat, puff pizza bisa ditemokake ing restoran makan santai ing kana. Puffs pizza padha karo ...

                                               

Varenye

Varenye utawa varenya minangka wadi woh-wohan sing populer, nyebar ing Eropa Wétan, uga wilayah Baltik. Iki digawe kanthi masak woh wohan beri, woh-wohan liyane, utawa sing luwih langka kacang, sayuran, utawa kembang, ing sirup gula. Ing sawetara ...

                                               

Pomazánkové máslo

Pomazánkové máslo minangka produk susu tradisional Ceko lan Slowakia. Iki nyebarake digawe saka krim sing asem, bubuk susu lan bubuk buttermilk. Uga ngemot pati, uyah lan biasane ramuan utawa rasa liyane. Pengatur panganan Ceko mbutuhake pomazánk ...

                                               

Castagnaccio

Castagnaccio paling apik disuguhake nganggo ricotta, madu kastanye utawa anggur manis kayata vin santo. Minangka panganan cuci mulut biasane musim gugur, digawe saka adonan kastanye, banyu, minyak zaitun, kacang pinus, lan kismis, lan dipanggang. ...

                                               

Pysanka

A pysanka yaiku endhog Paskah Ukraina, dihiasi nganggo desain tradisional Ukraina nggunakake metode resisten lilin. Tembung pysanka asalé saka pysaty tembung, "kanggo nulis" utawa "kanggo inscribe ", minangka designs ora dicet ing, nanging dituli ...

                                               

Kaalilaatikko

Gobis casserole minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian tradisional sing dibakar oven Finlandia umume digawe saka gobis, daging gandum utawa gandum mutiara, lan rasa tambahan - kayata bawang, marjoram - lan sirup utawa molase sing sit ...

                                               

Ekmek kadayıfı

Ekmek kadayıfı minangka puding roti sing historis kalebu bagean saka masakan Uthmaniyah lan ing jaman saiki isih kalebu bagean saka masakan bekas Kekaisaran Ottoman. Biasane disajekake nganggo kaymak, jinis krim klambi. Ing Turki, dianggep istime ...

                                               

Bocah kodhok

Bocah kodhok minangka klompok limang bocah lanang sing ilang ing Daegu, Korea Selatan tanggal 26 Maret 1991. Woo Cheol-won, Jo Ho-yeon, Kim Young-gyu, Park Chan-in lan Kim Jong-sik, umur antara 9 lan 13 taun, ilang sawise nggoleki endhog salamand ...

                                               

Daging babi katutup soklat

Daging babi sing ditutupi coklat iku panganan Amerika sing kasusun saka daging masak kanthi lapisan coklat susu utawa coklat peteng. Bisa ditambah karo uyah laut, pistachios sing hancur, kenari, utawa potongan almond. Referensi ing internet diwiw ...

                                               

Latihan Jogetan Kanggo Pondasi Joget Tradisional

Latihan Jogetan Kanggo Pondasi Joget Tradisional Dina iki dina Minggu ta? Dina sing paling dienteni poro bocah sanggar. Dina Minggu padha gladi bareng. Iki minangka gladi kanggo ngisi liburan kanthi kegiyatan sing apik. Sinau ilmu anyar kang pung ...

                                               

Siti Aisyah Hilal

Siti Aisyah Hilal ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Muhammad Sangidu

Ketib Anom Kiai Muhammad Sangidu, Kiai Haji Muhammad Sangidu, utawa KRPH Muhammad Kamaluddiningrat ya iku Kepala Kasultanan Ngayogyakarta kaping 13 sing diresmekake ing taun 1914 kanggo ngganti pimpinan sakdurunge, ya iku K.R.P.H. Muhammad Khalil ...

                                               

Knieperkohl

Knieperkohl minangka sajian go bis acar sing padha karo sauerkraut. Isine ora mung Gobis putih nanging uga sayur-sayuran collard utawa godhong kubis abang lan kale, uga godhong anggur lan godhong ceri. Knieperkohl dianggep minangka bahan represen ...

                                               

Omah Hasmo Sugijarto

Omah Hasmo Sugijarto ya iku wewangunan kang terinventarisasi kanggo didadèkake salah siji cagar budaya, kang ana ing Jalan Moh. Yamin No. 4, Kalurahan Salatiga, Kacamatan Sidorejo, Kutha Salatiga, Provinsi Jawa Tengah.

                                               

Max Sanders

                                               

Harry Anderson

                                               

Adam Jackson

                                               

Joe Walsh

                                               

Pan de pascua

Pan de Pascua minangka salah sawijining jinis olahan arupa kue Chili sing tradisional dipangan udakara Natal. Sanajan "Pascua" utamane tegese Paskah lan sing nomer loro tegese Paskah, nanging uga tegese Natal lan Epiphany. Ing Chili, Navidad lan ...

                                               

Omah Notosoegondo

Omah Notosoegondo ya iku wewangunan kang terinventarisasi kanggo didadèkake salah siji cagar budaya, kang ana ing Jalan Diponegoro No. 21 / 23, Kalurahan Salatiga, Kacamatan Sidorejo, Kutha Salatiga, Provinsi Jawa Tengah.

                                               

Bagoes Hadikoesoemo

Ki Bagoes Hadikoesoemo utawa Ki Bagus Hadikusumo ya iku sawijining tokoh Badan Panyelidik Usaha Persiapan Kamardikan Indonésia.

                                               

Macbeth (Sandiwara)

Macbeth ya iku sandiwara kang diripta dening William Shakespeare ing taun 1606. Sandiwara tragedi iki dumadi ing limang bab lan diterbitake dening First Folio taun 1623 kang awujud buku transkrip. Sawetara bagean teks asli rusak utawa ilang saka ...

                                               

Asem bènzowat

Asem bènzowat / b ɛ n ˈ z oʊ. ɪ k / ya iku zat padhet putih kanthi formula C 6 H 5 CO2 H. Iki minangka asem karboksilat aromatik sing paling gampang. Jeneng kasebut asalé saka permèn karèt benzoin, sing wis suwé mung siji-sijinè. Asem bènzowat an ...

                                               

Siti Baroroh Baried

Siti Baroroh Baried ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Siti Badilah Zubair

Siti Badilah Zubair ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Siti Hadiroh Ahmad

Siti Hadiroh Ahmad ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Siti Chamamah Soeratno

Siti Chamamah Soeratno ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Budi Setiawan

Budi Setiawan ya iku salah siji anggota Muhammadiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Titaniyum dioksida

Titaniyum dioksida, uga dikenal minangka titanium oxide utawa Titania / t aɪ ˈ t eɪ n i ə, iku oksida alami saka titaniyum, kanthi rumus kimia TiO 2. Yèn digunakaké minangka pigmèn, diarani titaniyum putih, Pigment White 6, utawa CI 77891. Zat ik ...

                                               

Juanfen

Juanfen yaiku salah sawijining jinis mi datar ing China. Iki digawe saka beras non-lem biasa. Gambar ing sisih kiwa yaiku mangkuk juǎnfěn 卷 粉 sing disedhiyakake ing 2015-12-01 ing Guangnan, Wenshan, Yunnan, China. Saliyane duduh kaldu sayur-say ...

                                               

Sosis Oxford

Sosis Oxford minangka salah sawijining jinis olahan arupa macem-macem khas sosis daging babi lan daging sapi sing biasane digandhengake, lan dikira wis digawe ing, kutha Inggris ing Oxford. Biasane, sosis Oxford misuwur amarga nambah daging sapi, ...

                                               

Stoemp

Stoemp minangka sajian Belgia kentang murni utawa tumbuk lan sayuran oyot liyane, lan uga kalebu krim, daging babi, bawang utawa bawang, ramuan, lan rempah-rempah. Jeneng sajian kadang kalebu jenis sayuran nang iku, contone Wortelstoemp kalebu wo ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →