★ Free online encyclopedia. Did you know? page 58



                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali ing Bawana Afrika

ProyekWiki Sèwu Kali dimaksudaké kanggo nyedhiyani "dalan" kanggo pangguna Wikipedia Jawa kang kaya grup nyengkuyung ngisin saka artikel bab Geografi dadi luwih pepak.

                                               

Pitik ngguyu

Cithakan:Lacaille unggas jenis Ayan Ngguyu utawa "ayan ngguyu" minangka jinis saka pitik sing rawuh saka wilayah Sidenreng Rappang Sulawesi Selatan, Indonesia. Iki minangka salah siji saka sawijining jinis pitik sing dawa banget kanggo kajelasan ...

                                               

Agami impor

Agama ngimpor utawa agama pendatang iku celukan sing diwènèhaké déning panganut aliran gaib utawa panyengkuyungipun kanggo nelpon iki agama-agama kang asalé saka jaws saka dragon karo sawise kesenengan Nusantara, kat tak agama Islam, Kristen, Kat ...

                                               

David Cross

                                               

Pitik gorèng kalasan

Ayam goreng Kalasan Indonesia jinis diproses saka pitik goreng sing khas saka wilayah Kalasan, Sleman, Yogyakarta. Keistimewaan Ayam Goreng Kalasan yaiku rasa pitik sing gurih lan kremesan sing khas banget. Amarga biaya sing khas, Ayam Goreng Kal ...

                                               

Pisang

Gedhang minangka jinis pembangunan desa komite ing Manang Distrik ing Gandaki Zona ing sisih lor saka Nepal. Nalika sensus Nepal 2011 ana pedunung 307 jiwo saka wong-wong sing urip ing 105 taun saka tanggal individu. Desa kasebut dununge ana ing ...

                                               

Pizza gulung

Gulung pizza minangka produk beku panganan sing kalebu kanthong pizza roti ukuran, karo interior pepperoni cincang, sao tomat, keju lan cairan. Dheweke wis digawe ing Amerika Serikat dening pengusaha industri pangan Jeno Paulucci, sing duwe spesi ...

                                               

Sosis gulung tanpa daging

Gulung sosis tanpa meat minangka salah siji saka sawijining jinis olahan cemilan gurih jajanan sing ngemot isi non-dagang. Cemilan minangka alternatif kanggo gulung sosis konvensional sing umume ngemot daging babi utawa daging sapi. Gulung sosis ...

                                               

Pitik rica-rica

Pitik rica-rica panganan Indonesia sing panas lan panganan pedhes pitik. Iki digawe saka pitik sing masak ing lada cabai abang lan ijo sing pedhes. Asal-usul saka panganan iki saka Minahasan masakan Sulawesi Lor.

                                               

Kèju kalari

Kalari iku salah siji saka sawijining jinis olahan tradisional iku keju produk pribumi kanggo Udhampur saka Jaman provinsi jammu and Kashmir negara India. Iki minangka keju sing kandhel banget sing biasane diiseni nganggo dhewe lemak lan kita nal ...

                                               

Maksalaatikko

ah yi panganan Finlandia sing digawe saka beras, pepati, butter, sirup, endhog, bawang, lan raisins. Biasane disajekake nganggo selai lingonberry. Uga didol siyap-siyap lan dipangan minangka panganan padanan, lan umume katon ing awan sekolah. Ing ...

                                               

Sai krok isan

Saka krok isi layanan, minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sosis fermentasi sing asale saka provinsi lor-wétan Thailand. Digawe karo daging babi lan beras, lan biasane dipangan minangka cemilan sing disedhiyakake karo chili mripat ...

                                               

Flaugnarde

Flaugnarde uga dikenal minangka flagnarde, flognarde utawa flougnarde, iku salah siji saka sawijining jinis olahan panggang saka prancis panganan cuci mulut karo woh disusun ing butter sajian lan sidik nglukis flan giliran. Mirip karo clafoutis, ...

                                               

Pannenkoek

A pannenkoek) utawa pancake walanda minangka olahan pancake karo asal-usul ing Walanda. Pannenkoeken sing biasane luwih gedhe lan luwih tipis tinimbang kanca pancake Amerika utawa Skotch, nanging ora lancip kaya crepe. Bisa uga irisan daging babi ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2021 04

Perang Jaws saka 1741 sampeyan 1743 minangka berperang karo senjata antarane mèlu nggabung karo pasukan Cina lan Jawa lumawan Vereenigde Oostindische Compagnie kang kalakon ing Jawa bagéan tengah lan wétan. Sapungkuring walanda numpes 10.000-nana ...

                                               

Habichuelas con dulce

Habichuelas con manis minangka panganan cuci mulut cairan kacang manis saka Republik Dominika misuwur nalika preinan Paskah. Panganan cuci mulut minangka bagéan saka masakan saka Republik Dominika lan tradisional adorned karo cookie susu utawa ka ...

                                               

Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi yaiku sheet utawa pie sing digawe saka ragi keuangan utawa giliran cendhak taun kepungkur nalika tipis ing lembaran baked utawa cetakan saka roti lan ditutup nganggo plum zwetschgen. Iki mi ...

                                               

Agung Kembar

Agung Nggantheng lan Gedhe Lapangan kembar kanthi jeneng panggung Gedhe Kembar iku musisi, DJ, rapper saka Bali. Lair ing Denpasar, Bali, 22 juli 2001, umur 19 taun. Dheweke miwiti karir wiwit taun 2020 karo song page sing kanthi irah-irahan" Sen ...

                                               

Neyyappam

Neyyappam adhedhasar beras goreng sing goreng ing ghee. Neyyappam asale saka negara saka Kerala India sisih kidul. Jeneng kasebut asale saka tembung neyy sing tegese "ghee" lan app punika mangertos sing tegese es ". Neyyappam biasane digawe saka ...

                                               

Saos bordelaise

Sauce Stasiun iku salah siji saka sawijining jinis olahan klasik prancis sauce dijenengi sawise Bordeaux region Prancis, kang misuwur kanggo menehi anggur. Saos digawe karo anggur abang sing garing, sumsum balung mburi, mentega, bawang lan sauce ...

                                               

Olahan Baden

Masakan saka Baden dianggep minangka salah siji saka sawijining daerah masakan paling apik ing Jerman. Wilayah ing kabeh negara, wilayah iki wis kerapatan paling dhuwur ing restoran karo tingkat lintang-lintang, padha karo wilayah tetanggan Alsac ...

                                               

Kukis wanita pramuka

Cookie Pramuka Wanita yaiku cookie sing didol dening Girl Pramuka ing Amerika Serikat kanggo golek dana kanggo ndhukung dewan Girl Pramuka lan pasukan saka individu. Cookie kasebut umume disenengi lan umume didol karo mbukak lawang, online, liwat ...

                                               

Suguhan à la française

Layanan à la française iku salah siji saka sawijining jinis laku menehi macem-macem saka sajian ing wektu sing padha, lan tamu biasane miwiti panganan sajian. Iki kontrak karo layanan à la ngendi dhèwèké dipeksa kanggo ngendi sajian digawa menyan ...

                                               

Sop joumou

Sayur sup joumou minangka sub pedhes sing rawuh saka Haiti masakan. Sayur sup tradisional masak karo waluh squash mangsa. Irisan waluh iki kebungkus ing panci bebarengan karo potongan daging sapi, kentang, gedhang lan sayuran kayata peterseli, wo ...

                                               

Konggrès Aksara Jawa

Konggrès aksara swara iku minangka aktivitas kang ana kanggo ngrembug bab tuwuh rembaka, tata cara tetep-url, lan prakara kang gayut juara tatanan saka nulis aksara Jawa. Konggrès aksara swara page stationed sing digunakake, Surakarta ing taun 19 ...

                                               

Asafoetida

Asafoetida punika pepe latek exuded saka rhizome utawa tutul ROOT saka sawetara spesies Ferula, potions tamtama tuwuh 1 kanggo 1.5 m dhuwur. Dheweke kalebu kulawarga celery, Umbelliferae. Asafoetida ana ing jenis kelamin sing padha karo silphium, ...

                                               

Kołacz

Kołacz artine kue sing bentuke bunder, pie setir, utawa warung minangka cake tradisional polandia, sing asale saka pengantin awal abad kaping-13, ingkang lumebet ing omah ing Amerika preinan Natal lan Paskah. Kue punika giliran sing empuk lan emp ...

                                               

Tapayan

Tab sanadyan utawa tempayan sing gedhe sudhut-mouthed earthenware utawa stoneware lodhong ditemokaké ing macem-macem budaya Austronesia ing pulo Asia Kidul-Wétan. Macem-macem fungsi sawijining kalebu beras fermented cuka utawa omben-omben beralko ...

                                               

Pyeonsu

Pyeonsu yaiku salah sawijining jenis olahan punika mandu ing wangun persegi ing masakan korea. Iki minangka panganan sing biasane disajikake ing mangsa panas, kang disedhiyakake dening kadhemen, lan dicelupake karo soy lan cuka. Kutha Gaeseong in ...

                                               

Sosialisme kanggo wong sugih lan kapitalisme kanggo wong mlarat

Sosialisme kanggo wong sugih lan kapitalisme kanggo wong miskin minangka pitakonan saka politik-ekonomi klasik sing negesake manawa, ing masyarakat kapitalis maju, kawicaksanan negara njamin manawa akeh sumber daya liyane sing milih kanggo wong s ...

                                               

Jagal

Nulis minangka wong sing bisa nyembeleh kewan, ndandani daging, adoh daging, utawa melu ing kombinasi saka telung tugas kasebut. Dheweke bisa nyiyapake potongan daging unggas lan standar kanggo bisa didol ing perusahaan panganan ritel utawa Grosi ...

                                               

Bolinho de chuva

Bolinho de chuva minangka panganan cuci mulut ing Portugal lan Brazil. Iki digawe saka glepung, endhog, susu lan manggang wêdakakêna utawa manggang soda. Pangsit kasebut digoreng lan campuran karo kaya manis lan gula. Jeneng kasebut nuduhake wang ...

                                               

Yuyu sétan

Yuyu setan iku meat cuyu croquette. Kroket cuyu sing setan rawuh ing Tampa, Florida, sing dikembangaké ing masyarakat saka pengungsi saka Spanyol, Kuba lan Italia ing Ybor City. Biasane disajikake kanggo nedha awan utawa minangka cemilan, lan iku ...

                                               

Stroganina

Stroganina sajian saka wong pribumi saka lor Tlatah Siberia dumadi saka mentahan, lancip, beku iwak long-ngira. Ing sekitar Lake Baikal, sajian kasebut diarani raskolotka. Stroganina tradisional digawe karo putih iwak banyu tawa salmonid ketemu i ...

                                               

Mulukhiyah

Mulukhiyah, molokheyya, molokhia utawa mulukhiyyah yunani: molokha minangka godhong saka Corchorus olitorius, umum dikenal ing inggris minangka denjecjute, nalta jute, tossa jute mallow utawa mallow Yahudi. Iki digunakake minangka sayuran. Iki mi ...

                                               

Olahan Oaxaca

Oaxacan masakan minangka masakan daerah ing Meksiko, pusaté ing kutha Oaxaca, ibukutha saka negara kanthi jeneng sing padha ing Meksiko kidul. Oaxaca minangka salah sawijining pusat gastronomis, sajarah, lan gastro-sajarah utama Meksiko sing masa ...

                                               

Olahan Bahrain

Masakan saka Bahrain kalebu masakan kayata Biryani, Harees, Khabeesa, Machboos, Mahyawa, Maglooba, Qouzi, lan Zalabia. Qahwah minangka national omben-omben. Bahrain minangka negara pulo cilik cedhak gisik kulon saka Teluk persia. Umume masakan Ba ...

                                               

Volkswagen currywurst

Volkswagen currywurst minangka salah siji saka sawijining jinis olahan merek sosis sing diprodhuksi déning pabrikan mobil Volkswagen wiwit 1973. Iki diprodhuksi ing Wolfsburg pabrik perusahaan lan didol ing restoran ing enem pabrik Jerman. Curryw ...

                                               

Mali (GPU)

Seri pemrosesan grafis lan mutimedia seri saka Mali minangka inti prosesor saka semikonduktor sing diprodhuksi dening LENGEN Holdings kanggo lisensi ing macem-macem ASIC desain dening mitra LENGEN. GPU Mali dikembangaké dening Falanx Microsystems ...

                                               

Hostess CupCake

Hostess CupCake minangka salah siji saka merek sawijining cemilan Amerika sing diprodhuksi lan mbagekke dening Hostess Merek lan saiki diduweni dening perusahaan usaha pribadi Apollo Manajemen Global lan Metropoulos & Co. Formulir sing paling umu ...

                                               

Okazu

Okazu yaiku tembung Japanese tegese salah siji saka sawijining jinis olahan punika sajian kanggo ngancani nasi, artikel diet anak perusahaan. Dheweke masak lan dibumboni karo cara match banget yen dipangan karo nasi, lan umume digawe saka iwak, m ...

                                               

Bebinca

Bebinca, uga dikenal minangka bibik utawa bebinka, minangka kue lapis tradisional Goa, India sing rawuh saka masakan India-portugis. Biasane, Bebinka duwe lapisan 7 nganti 16, nanging bisa diowahi kanggo rasa lan rasa. Roti kasebut banget populer ...

                                               

Pânsâwân

Pânsâwân, utawa dagang garing, minangka salah siji saka sawijining produk daging asap garing sing digawe dening masyarakat adat Kanada kalebu Cree, Ngirim, lan Metis. Tembung kasebut free diterjemahake saka Cree basa kanggo dadi "dagang irisan ti ...

                                               

Koeksister

A koeksister / ˈ k ʊ k s ɪ s t ə / iku salah siji saka sawijining jinis olahan tradisional Afrikaner kita digawe saka keuangan goreng infused ing sirup utawa madu. Sampeyan ora bisa ngirim bingung karo swara saka Cape Melayu koesister sing padha, ...

                                               

Brik

Brink sajian Berber. Isine jajanan sing lancip saka isine lan biasane goreng. Versi sing paling misuwur yaiku brink saka endhog utuh ing kanthong jajanan triangle karo bawang bombay, tuna, harissa lan peterseli sing dicincang. Karo wangun iku rad ...

                                               

Ham alas ireng

Hutan Ireng macem-macem ham ngrokok garing sing diprodhuksi ing wilayah Hutan Ireng ing Jerman. Ing taun 1959, Hans Adler saka Bonndorf ngrintis pabrik lan adoh ham Ireng Alas Asli karo pesen ritel lan mail. Wiwit 1997, istilah ham Hutan Ireng wi ...

                                               

Matzoon

Matzoon utawa matsoni minangka salah siji saka sawijining jinis olahan iku prodhuk saka susu fermentasi sing asale saka armenia mbagekke ing Armenia lan Georgia. Ing Jepang, disebut yoghurt Segara Kaspia.

                                               

Filo

Panas utawa phyllo minangka salah siji saka sawijining jinis olahan keuangan tanpa ragi tipis banget sing digunakake kanggo nggawe confectionery kayata diamond lan börek ing masakan saka Timur Tengah lan balkan. Kue sing digawe saka bahan digawe ...

                                               

Sklandrausis

Sklandrausis, žograusis utawa dižrausis minangka panganan tradisional Latvia sing asale saka Livonia. Iki minangka manis, digawe saka antuk giliran mlayu lan kapenuhan karo pasta kentang lan wortel lan caraway. Ing 2013 Komisi Eropah kanggo milih ...

                                               

Waakye

Waakye punika Ghanaian sajian saka masak beras lan kacang buncis, biasa dipangan kanggo sarapan utawa nedha awan. Nanging, liyane mung kanggo nedha bengi. Beras lan kacang buncis, biasane kacang polong bermata ireng utawa kacang sapi, masak group ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →