★ Free online encyclopedia. Did you know? page 57



                                               

Kèju maroilles

Maroilles minangka keju susu sapi digawe ing wilayah saka Picardy lan Nord-pas-de-Calais ing sisih lor saka Prancis. Jeneng kasebut asale saka desa Maroilles ing wilayah kasebut isih diprodhuksi. Keju kasebut didol ing blog persegi dowo individu ...

                                               

Kèju colby

                                               

Kèju muenster

Muenster Cara inggris pangucapan: / ˈ m ʌ n s t ər / utawa / ˈ m ʊ n s t ər) utawa saka Distrik semi-keju alus saka Amerika Serikat. Dadi ing tiron saka Munster keju sing dicuci Alsatian, sing ngenalaken imigran jerman. Beda karo susu panganan ol ...

                                               

The Reluctant Dragon (filem)

Wegah Naga iku sawijining film animasi Amérikah Serikat 1941 sing diprodhuksi dening Alfred L. Werker lan dirilis dening Walt Disney Productions.

                                               

Milea: Suara dari Dilan (filem)

Milea: Suara dari Dilat minangka salah siji saka sawijining film katresnan ing Indonesia taun 2020 sing katuntun dening Esuke Bustomi lan roti pita Baiq, lan ditulis dening muni lan Titien Wattimena. Film diganti saka novel kanthi irah-irahan kar ...

                                               

Kèju garrotxa

Garrotxa minangka salah siji saka sawijining jinis olahan keju susu wedhus katalan tradisional. Meh punah ing taun 1980-an awal, wis diuripake maneh dening para juru keju lan koperasi petani wedhus enom ing wilayah saka Garrotxa Catalonia. Patang ...

                                               

Khao tom

Khao tom w tôm", uga dieja k tom), utawa Khao tom mat w tôm mát") minangka panganan cuci mulut Asia Kidul-wétan sing dipangan wong-wong saka Laos lan Thailand, kalebu beras ketan kukul sing dibungkus nganggo godhong gedhang. Jeneng liyane kalebu ...

                                               

Pilpelchuma

Pilpelchuma, uga dieja pilpelshuma, yaiku tempel cabai-papak sing padha karo saos panas sing asale saka wong-wong Yahudi saka Libya lan wis umum digunakake ing masakan saka Israel. Pilepchuma karo tradisional wis dadi bahan utama kanggo masakan s ...

                                               

Dilan 1991

Dilat 1991 minangka teen film Indonesia taun 2019 bakal diarahake kanggo Dawn Bustomi lan roti pita Baiq. Film iki minangka sekuel kanggo Dilat 1990 sing perdana januari 2018. Film iki diwiwiti kanggo pisanan tanggal 24 februari 2019 ing "Hari Di ...

                                               

Sandesh

Sandesh minangka panganan cuci mulut, asalé saka region of Bengal ing sisih wétan saka bawana India, digawe karo susu lan gula. Sawetara Sandesh resep mbutuhake panggunaan saka chhena utawa paneer tinimbang susu dhewe. Sawetara wong ing wilayah s ...

                                               

Samanu

Samanu, Samanak, Sümelek Loropaken, Sumalak Basa Uzbèk: sumalak) utawa Sümölök minangka manis tempel sing digawe saka gandum sing nandur, sing wis nyiyapake khusus kanggo Nowruz ing pot gedhe Praktek iki awal saka persia Kakaisaran Persia sadurun ...

                                               

Leblebi

Leblebi minangka cemilan digawe saka kacang panggang, lan umume populer ing Irak, suriah, Libanon, Irak lan Turki, lan sok-sok dibumbui karo uyah, rempah-rempah panas, cloves garing, utawa candies sing dilapisi. Ing Tunisia, istilah kasebut delen ...

                                               

Mrambut

Brambut utawa mbrambut minangka bagéan saka gandum karo lembaran garing, bersisik, lan ora bisa dipangan, sing jaga nang. Sekam bisa ditemokake ing meh kabeh anggota saka suket, senadyan ing sawetara jinis saka tani uga ana variasi ing biji tanpa ...

                                               

Hot dog leléwa Chicago

Panas asu Chicago gaya, asu utawa Chicago Abang Panas minangka frankfurter daging sapi kabeh ing roti poppy wiji asale saka kutha Chicago, Illinois. Ing panas asu paling ndhuwur karo mustar kuning, disigar bawang putih, ijo padhang manis pickle r ...

                                               

David Moyes

David William Moyes minangka pelatih profesional bal-balan Skotlandia lan mantan pemain. Dheweke saiki dadi manager saka Liga klub West Ham United. Sadurunge dadi manager saka Preston Mburi Lor, Everton, Manchester United, La Liga klub Real Socie ...

                                               

Marengo pitik

Iwak pitik Marengo minangka salah siji saka sawijining jinis olahan punika sajian saka Prancis sing kalebu pitik diiseni lenga putih tomat lan bawang, adorned goreng endhog lan udang karang. Panganan kasebut mirip karo pitik à la Provençale, nang ...

                                               

Kazan

A Kazan utawa qazan iku jinis saka gedhe pot masak digunakake ing saindhenging Asia Tengah, Azerbaijan, Turki, lan ing balkan Semenanjung, kira-kira padha karo kanggo cauldron, ketel, utawa open walanda. Dheweke duwe macem-macem ukuran, lan asrin ...

                                               

Masakan Yunani-Amerika

Yunani masakan-Amerika minangka salah siji saka sawijining jinis olahan saka amérika masakan Yunani lan keturunan, sing wis ngowahi masakan Yunani karo pengaruh budaya saka Amerika lan pola yunani imigrasi kanggo Amerika Serikat. Nalika pengungsi ...

                                               

Frankfurter rindswurst

Frankfurter Rindswurst minangka sosis sing digawe saka daging sapi. Iki ngenalaken ing taun 1894 dening juru jagal Frankfurt Gref-Volsing kanggo ketemu karo kabutuhan saka tuntutan umume wong-wong Yahudi ing kutha kasebut lan wiwit saiki dadi sal ...

                                               

Kuwé lapis Sarawak

Kue lapis sarawak, disebut kek lapis sarawak utawa kek lapis modern sarawak ing basa melayu, punika lapis saka negara sarawak ing malaysia. Kue sing bentuke bunder iki bisa ditemokake ing meh nang endi wae ing negara Malaysia, Sarawak. Biasane Ke ...

                                               

Olahan Assyria

Masakan Ngembangaken minangka salah siji saka sawijining jinis olahan punika masakan ètnis Ngembangaken pribumi, wong-wong saka Arah Wétan -wong Kristen Siria ing Irak, western Suriah, Iran sisih Lor-kulon lan Turis saka segara east. Masakan Ngem ...

                                               

Kothak munchy

Kothak munchi utawa kothak munchie minangka produk cepet panganan sing larang didol saka restoran sing dijupuk, utamané ing kulon saka Skotlandia lan Glasgow, nanging uga ing sisih Wétan saka Aberdeen nganti St Boswells. Dheweke uga saiki didol d ...

                                               

Olahan Cornish

Masakan Cornish kalebu gaya masak, tradhisi lan resep-resep sing gegandhengan karo Cornwall lan Cornish wong. Wis nemen dipengaruhi karo geografi kabupaten uga sajarah sosiale. Cornwall, minangka semenanjung sing diubengi segara karo sajarah ngem ...

                                               

Tiram Rocky Mountain

Kerang Gunung Rocky utawa kerang gunung-gunung, utawa b dagang, uga dikenal minangka kerang padha rumput ing Kanada, yaiku panganan sing digawe saka testes bantheng. Organ kasebut asring goreng sawise dikuliti, ditutupi glepung, mrico lan uyah, l ...

                                               

Doclang

Doclang (rata-Rata Sunda Script: ᮓᮧᮎᮣᮀ tradisional Bogor panganan saka beras jajan karo cipratan saka kacang sauce nglukis. Ing Bogor, panganan iku tambah akeh angel kanggo ketemu. Panganan iki sing biasane didol saka lokal siji menyang liyane re ...

                                               

Pai frito

Pot Frito minangka sajian sing populer ing Midwestern lan kidul-Kulon Amerika Serikat, sing bahan utamané yaiku cabai, keju, lan jagung kripik. Tamba bisa kalebu salsa, kacang-kacangan refried, ora nguntungke krim, bawang, beras, utawa jalapenos. ...

                                               

Amchoor

Amchoor utawa aamchur utawa amchur, uga diarani wêdakakêna kanggo manggon, yaiku wêdakakêna rempah-rempah bu sing digawe saka mango ijo sing durung mateng lan digunakake kanggo bumbu jeruk. Umume diprodhuksi ing India lan Pakistan, lan digunakake ...

                                               

Oven bata

open jlagra, utawa dikenal minangka salah siji saka sawijining jinis saka oven bata utawa watu oven, sing oven sing kasusun saka papan panggang sing digawe saka bata, konkrit, watu, lempung, utawa tongkol. Senajan tradisional murub kaya, furnaces ...

                                               

Cheez Whiz

Cheez Whiz minangka sauce keju olahan utawa nyebar sing didol dening Kraft Foods. Iki wis dikembangaké déning tim sing mimpin ilmuwan panganan Edwin Traisman. Nalika akeh sumber menehi nasional debut ing taun 1953, diiklanake dening Kraft lan pen ...

                                               

Teluk Osaka

Osaka Bay ing Jepang western. Minangka bagéan saka timur Laut Pedalaman Seto, dipisahake saka Samudra Pasifik kanthi Kanal Apa lan saka sisih kulon Segara kidul Pedalaman karo Selat akashi. Pesisir kulon digawe dening Awaji Pulo, lan pesisir lor ...

                                               

Pangawètan iwak

Ngawetake iwak kalebu panggaringan lan ngawetake iwak kanthi cara nggaringake, panguyahan, udud, lan pangaseman, utawa dening kombinasi saka proses kasebut digunakake wiwit kuna kaping. Cara kuna nglestarekake iwak kalebu pangatusan, salting, pic ...

                                               

Caffè mocha

Caffè mocha, uga disebut mocaccino palafalan ing basa italia, minangka varian saka coklat -favorour saka caffè latte, umume disajikake ing gelas. Ejaan liyane umum digunakake sing mochaccino lan uga ing chachino. Jeneng kasebut asalé saka kutha M ...

                                               

Durum

Durum gandum, uga disebut pasta gandum utawa gandum macaroni, punika tetraploid spesies saka gandum. Iku spesies paling lestarekake liya saka gandum sawise umum gandum, sanajan iku nggantosi mung 5% 8% saka gandum produksi global. Iki wis digawe ...

                                               

Akhni

Akhni minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sajian punika campuran karo asale ing antarane Islam Bengali saka Sylhet lan Chittagong, ing Bangladesh ing sisih wétan. Iki kerep dianggep minangka tartamtu variasi saka biryani utawa polao, ...

                                               

Donauwelle

Donauwelle minangka tradisional lembaran sing populer ing Jerman lan Austria. Iki digawe saka lapisan jajan mina kosong lan coklat sing dikombinasikake kanggo duwe wates bergelombang ing antarane. Isine ora nguntungke cherries lan paling ndhuwur ...

                                               

Matoké

Matoke, sing uga dikenal kanthi jeneng matooke, amatooke, ekitookye ing kidul-kulon Uganda, ekitooke ing sisih kulon saka Uganda, ebitooke ing sisih lor-kulon Tanzania, igitoki ing Rwanda, lan karo jeneng kultivar gedhang Highland Afrika Wétan, m ...

                                               

Nonpareils

Nonpareil minangka hiasan bal-balan cilik digawe saka gula lan pati, umume putih legap nanging saiki wis ana pirang-pirang warna. Nerangake kahanan sing durung mesthi, nanging uga ora ana maneh maedahi saka obat-obatan gula, amarga iku kalebu min ...

                                               

Chanh muối

Chanh muối minangka jeruk asu sing asu ing masakan Vietnam. Jeneng kasebut asale saka tembung Vietnam chanh lan muối. Kanggo nggawe chanh muối, akeh jeruk nipis dikemas karo uyah ing kaca wadhah lan sijine ing srengenge nganti diasinake. Sak suwe ...

                                               

Pálinka

Pálinka minangka salah siji saka sawijining jinis ombenan saka semangat tradisional woh ing Eropah Tengah karo asli ing Hongaria, dikenal dening pirang-pirang jeneng, lan ketemu sing ing Abad Tengahan. Dilindhungi minangka indikasi geografis Uni ...

                                               

Sega Spanyol

Nasi spanyol, uga dikenal minangka Mexican beras abang, utawa rojo arroz, minangka salah siji saka sawijining jinis panganan saka Meksiko utawa bahan ing sajian liyane sing digawe saka beras putih, tomat, bawang putih, bawang, etc. Jeneng spanyol ...

                                               

Andong jjimdak

Andong-jrimdak yaiku salah sawijining olahan punika macem-macem jinis jim, sing asalé saka kutha Andong, Provinsi Gyeongsangbuk-do lan digawe karo pitik, macem-macem sayuran sing diasinake ing saos adhedhasar ganjang. Jeneng kasebut ateges "pitik ...

                                               

Lapacho

Lapacho utawa taheebo yaiku jampi teh sing digawe saka kulit ing nang saka wit p darco Handroanthus impetiginosus. Lapacho digunakake ing jampi obat-obatan saka sawetara saka pribumi Amérika Kidul lan Tengah kanggo ngobati nomer saka penyakit kal ...

                                               

Mi China

Mie sing penting lan pokok ing masakan Cina. Milih Cina beda-beda gumantung karo wilayah saka produksi, bahan, manéka utawa sungguh, lan cara nyetel munggah. Iki minangka bagéyan penting saka panganan regional ing China, lan ing negara liyane kar ...

                                               

Masak ing panas

Kompor termal, utawa kompor flask vakum, minangka salah siji saka sawijining jinis piranti masak sing nggunakake insulasi termal kanggo njaga panas masak panganan tanpa nggunakake bahan bakar utawa sumber panas kanggo liyane. Iki implementasine s ...

                                               

Salsa golf

Salsa golf adhem karo konsistensi sing kenthel, umume ing Argentina. Miturut legenda, diciptakake dening pemenang bebungah Nobel, Luis Federico Leloir, ing agêng 1920 ing klub golf ing sisih resort saka segara Mar del Plata. Kesel mangan udang la ...

                                               

Daging sapi Mongolia

Daging sapi Mongolia minangka sajian sing disajikake ing restoran Cina sing mimpin wong daging sapi, biasane steak, biasane digawe karo bawang. Daging sapi iku umume dipasangake karo dina bawana utawa campuran sayuran lan asring ora pedhes. Pirin ...

                                               

Karnaval mawar

Karnaval wungu minangka cake manis polandia sing wis disetel munggah karo tradisional kanggo prayaan saka karnaval, dina khusus Lemak ana. Mawar karnaval digawe karo telung cd keuangan faworki sing ukurane mudhun. Giliran digawe saka glepung, end ...

                                               

Olahan Mexico City

Masakan Meksiko Kutha minangka salah siji saka sawijining jinis olahan kalebu macem-macem masakan. Restoran khusus kanggo masakan daerah ing 31 negara bagian saka Meksiko, lan kutha iki uga duwe sawetara cabang saka restoran sing dikenali interna ...

                                               

Panganan bayi

Panganan bayi minangka salah siji saka sawijining olahan alus, gampang migunakake pangan liyane saka breastmilk utawa rumus bayi sing wis digawe khusus kanggo bayi manungsa ing antarane papat lan enem sasi lan rong taun lawas. Panganan kasebut ka ...

                                               

Ham isi

Ham isi yaiku salah sawijining olahan macem-macem Ham kang isi saka Gobis, kale, bawang, rempah-rempah lan seasonings sing disigar lan campuran, banjur diiseni menyang slits jero slashed ing kabèh corned utawa garang Ham. Ham ditutupi diiseni eks ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →