★ Free online encyclopedia. Did you know? page 54



                                               

Mi urang roa

Milih udang utawa milih udang minangka macem-macem milih Chinese populer ing Hong Kong lan Guangdong. Salah siji saka sawijining khusus karakteristik sing mbedakake iki mili karo macem-macem jinis milih Cina yaiku roe udang asu sing nggawe cilik ...

                                               

Olahan Karachi

Masakan saka Karachi nuduhake panganan sing ditemokaké utamané ing kutha Karachi, Sind, Pakistan. Iki minangka multikultural masakan minangka asil saka kutha sing kalebu macem-macem kelompok ètnis saka macem-macem wilayah saka Pakistan. Karachi d ...

                                               

Sake kasu

Marga kasu digawe sak suwene proses bir marga. Nalika koji, jinis jamur sing digunakake kanggo nggawe bir, ditambahake ing beras kukul, nerbitake amilase enzim, nyebabake pati saka beras cleaved dening enzim sing nggawe gulu. Sawise iku, ragad di ...

                                               

Rhizopus oryzae

Rhizopus oryzae minangka salah siji saka sawijining jinis mikrofungus heterothallic filamen sing kedadeyan minangka saprotrof ing lemah, dung, lan vegetasi bosok. Spesies iki meh padha karo Rhizopus stolonifer, nanging bisa dibédakaké karo sporan ...

                                               

Gula ing anggur

Gula ing anggur minangka inti saka apa sampeyan bisa nggawe ombenan. Sak suwene proses fermentasi, gula saka anggur bakal bejat mudhun lan diowahi dadi ragad kanggo alkohol lan karbon dioxide. Grapes nglumpukake gula nalika kanggo tuwuh ing anggu ...

                                               

Kuwé edan

A wacky, uga disebut edan, kue Joe, lan WW II, yaiku pie adhedhasar spons, pie adhedhasar. Iki istimewa amarga iku ora kaya confectionery lan panganan cuci mulut, ora endhog, mentega utawa susu sing digunakake kanggo pie keuangan. A wacky uga bis ...

                                               

Roti kothak lapis

loaf roti punika dibandhingke partai Entree sing katon kaya jajan. Nalika saiki langka, panganan kasebut kondhang sak pertengahan abad kaping-20 ing Amerika Serikat. Kanggo nggawe sandwich loaf, roti Cut horisontal lan nyebar karo lapisan saka Is ...

                                               

Roti lapis rye

Rye roti lapis yaiku tradisional panganan cuci mulut Latvia sing digawe saka roti rak, blackcurrant utawa lingonberry jam, lan krim museum nasional. Ditambahake karo coklat peteng saka paru-paru lan / utawa kaya manis lan asring disajikake ngangg ...

                                               

Duduh soklat

Kuna coklat minangka macem-macem kuna sing digawe saka lemak, glepung, coklat wêdakakêna, lan macem-macem gula. Dina iki luwih umum ing masakan ing Amerika Serikat Kidul lan paling asring disajekake minangka panganan ing morning ing Sunday karo b ...

                                               

Chaas

Chaas minangka salah siji saka sawijining jinis saka omben-omben adhedhasar dahi sing misuwur ing kabèh bawana India. Iki uga ditulis chhaachh. Ing wilayah saka Bengal ing bawana India, disebut ghol. Disebut-moru മോര് ing basa Tamil lan Malayalam ...

                                               

Sazerac

Sazerac minangka salah siji saka sawijining jinis ngombe variasi saka search koktail kognak utawa wiski sing asalé saka New Orleans, dijenengi kanggo merek account koacac Sazerac de Forge et Fils sing dadi bahan utama saka asli. Omben-omben iki u ...

                                               

Hutki shira

Hutki shira, Futki Shira, Hukoin Shira, Fukoin Shira, Shukoin shira utawa shutki shira, minangka kari iwak sing difermentasi digawe karo sayuran musiman, sayuran ijo, lan iwak utawa udang. Wis masak tanpa lenga utawa lemak. Panganan kasebut misuw ...

                                               

Shirin polo

Shirin Polo, uga umume dikenal minangka beras persia wedding utawa beras roso Hashanah, yaiku beras pilaf persia tradisional sing umum dienggo kanggo menehi acara khusus kayata wedding. Iki minangka versi morassa polō beras gem sing disederhanaka ...

                                               

Butan

Bhutan utawa umume dikenal minangka Khasiko Bhutan ing Nepali Basa minangka salah siji saka sawijining jinis olahan panganan pedhes sing disiapake karo babat wedhus lan bagéyan saka pencernaan liyane sing wis goreng ing wok utawa wajan karo bahan ...

                                               

Noon chai

Chai Noon, uga disebut Klambi chai saka basa Sansekerta teh susu), gulabi chai, Katrangan tèh utawa jambon teh, minangka wedang teh tradisional, asale saka ing Lebak Kashmir, digawe karo wêdakakêna tèh gunpowder, susu lan manggang soda. Siji awan ...

                                               

Jack Davies

                                               

Harry Darling

                                               

Roppongi Hills Mori Tower

Roppongi Bukit Mori Menara bangunan pencakar langit nyampur 54 lantai ing Roppongi, Kuningan, Tokyo. Rampung tahan 2003 lan dijenengi miturut sing di bangun Minoru Mori, iki dadi pusat saka pembangunan kutha kang Roppongi Bukit. Menara punika jem ...

                                               

Dean Lewington

                                               

Potica Slovenia

Potica Slovenia minangka roti kacang lan jajanan tradisional saka Slovenia. Potica Slovenia kalebu jajan sing gulung digawe saka keuangan tipis kertas sing dikenani biaya ragad saka macem-macem isi, nanging sing paling asring iku kanthi kenari. P ...

                                               

Wurstsalat

Wurstsalat yaiku salad sosis tart sing disiapake kanggo nganggo cuka putih, lenga lan bawang. Variasi saka resep nambah gherkin jeruk. Biasane digawe saka sosis godhok kaya Lyoner, stadtwurst, Regensburger Wurst utawa extrawurst. Iki minangka cem ...

                                               

Pangiris kukis

Pemotong cookie ing Inggris Amérika Lor, uga dikenal minangka pemotong biskuit njaba Amerika Utara, minangka alat kanggo ngira giliran cookie / biskuit ing wangun tartamtu. Iki asring digunakake kanggo acara musiman nalika wangun saka hiasan sing ...

                                               

Daging sapi jaé

Daging sapi jahe minangka sajian saka Kanada Kulon sing digawe saka daging sapi, jahe, lan manis sauce sing khas. Bahan-bahan daging sapi jahe bisa gumantung ing ngendi fitur iki, nanging versi Albertan umume kalebu potongan daging sapi goreng je ...

                                               

Ombènan lapis

Ngombe lapis, kadhangkala diarani cafe-pousse, minangka jinis koktail, ngendi kepadatan sing beda karo macem-macem saka omben-omben keras digunakake kanggo nggawe macem-macem lapisan saka werna, biasane rong pitu. Gravitasi tartamtu saka bahan sa ...

                                               

Testaroli

Testaroli minangka jinis pasta kaya pancake sing nggawe nggunakake banyu, gandum, glepung lan uyah sing mimpin wong kanggo dadi segi telu. Glepung Chestnut iku sok-sok kalah digunakake kanggo nyiyapake. Bahan-bahan kasebut dicampur lan nyetel mun ...

                                               

Faloodeh

Faloodeh Utawa Paloodeh minangka panganan cuci mulut tradisional Iran sing padha karo sorbet. Iki kalebu milih-ukuran bihun tipis sing digawe saka pati ing sirup semi beku sing ana gula lan wungu banyu. Faloodeh asring disajikake nganggo jus jeru ...

                                               

Kuwé gula Moravia

Kue-kue gula Moravia minangka salah siji saka sawijining jinis olahan confectionery kopi manis sing asring digawe ing wilayah sekitar acceptance saka Moravian Pasamuwan, utamané ing Pennsylvania lan North Carolina. Iki wis digawe karo ragi keuang ...

                                               

Butterkuchen

Butterkuchen utawa Zuckerkuchen minangka butter pie jerman gampang dipanggang ing tray. Bagéyan mentega mbagekke ing antuk giliran sing, sawise dipanggang, pie bolongan khas. Pie kabeh yen karo gula utawa streusel. Sawise diuleni, butterkuchen wi ...

                                               

Indepènden

                                               

Lee Nicholls

                                               

Coke gorèng

Goreng Coke utawa jero goreng Soda iku salah siji saka sawijining jinis olahan beku Coca-Cola iku panganan giliran sing jero-goreng lan banjur paling ndhuwur karo Coca-Cola sirup, ngalahake krim, gula, kayu legi, lan Cherry. Iki ngenalaken dening ...

                                               

Jay Bird

                                               

Lewis Johnson

                                               

Joe Mason

                                               

Andy Fisher

                                               

Cameron Jerome

                                               

Ladhang

Ing lapangan tetanèn, sawah minangka salah siji saka sawijining jinisarea tanah, ditutup utawa digunakake kanggo tetanèn tujuan kayata ngolah tetanduran utawa minangka paddock utawa lapak liyane kanggo ternak. Lapangan uga ora area kiwa kanggo ng ...

                                               

Äggakaka

Äggakaka minangka panganan tradisional Scanian padha karo kolbullen utawa open pancake, sing disajekake karo irisan saka goreng weteng daging babi lan woh-wohan lingon. Biasane digawe kanggo buruh tani amarga gampang kebungkus lan dipangan ing sa ...

                                               

Kirschenmichel

Kirschenmichel minangka panganan cuci mulut tradisional Masakan jerman, pemimpin misuwur ing wilayah Palatinate, Baden-Württemberg, Kidul Bavaria, Franconia lan kidul Hesse. Iki kalebu jinis puding lan padha karo puding roti lan roti lan butter. ...

                                               

Ski

                                               

Lobongo lotika

Lobongo lota utawa Lobongo lotika utawa loung jamal iku salah siji saka sawijining jinis olahan rasa Bihari Odia & Bengali tradisional.

                                               

Sanwin makin

Sanwin makin salah siji saka jenis olahan tradisional panganan cuci mulut utawa mont, sing disedhiyakake sak wedding sumbangan tradisional, wedding satuditha, lan minangka cemilan ing dalan. Panganan cuci mulut kasebut mirip karo panganan cuci mu ...

                                               

Balushahi

Balushahi minangka salah siji saka sawijining jinis olahan tradisional panganan cuci mulut sing rawuh saka ing anak bawana India. Mirip karo donat mengkilap ing bab bahan, nanging karo macem-macem tekstur lan rasa. Ing India Kidul, dhaharan sing ...

                                               

Boeber

Boeber iku salah siji saka sawijining jeneng saka Cape Melayu menyang puding India. Wis dadi omben-omben tradisional manis Tanjung Melayu, digawe karo bihun, lake, gula, lan dibumboni nganggo kapulaga, kaya manis tongkat, lan wungu banyu. Omben-o ...

                                               

Lenga truffle

Minyak truffle minangka bahan culinary modern sing digunakake kanggo menehi rasa lan ambu saka truffle menyang sajian. Bahan umum digunakake minangka lenga pungkasan ing macem-macem panganan, kalebu kentang truffle, piring saka pasta, pizza, lan ...

                                               

Troccoli

Troccoli palafalan ing basa italia: minangka pasta kaya spageti kenthel sing nuduhake perangan saka persagi persegi dowo utawa oval. Biasane Apulian masakan lan asring dibandhingake karo spageti alla chitarra amarga wangun sing paling utama, sena ...

                                               

Olahan Veracruz

Masakan Veracruz minangka jinis olahan masak regional pusaté ing negara Meksiko sing ana ing kabeh pesisir saka negara kasebut ing Teluk Meksiko. Panganane ditandai karo telung utama kena pengaruh, pribumi, spanyol lan Afro-Kuuban, amarga sejarah ...

                                               

Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda, umume dikenal minangka Sarlat, iku sawijining kutha ing kidul-kulon Prancis. Kantor sub-wilayah lan pusat ing kanton saka departemen Dordogne, ing wilayah Nouvelle-Aquitaine, wis 9.127 jiwo ing taun 2018 lan dadi pusat wilayah k ...

                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali

ProyekWiki Sèwu Kali dimaksudaké kanggo nyedhiyani "dalan" kanggo pangguna Wikipedia Jawa kang kaya grup nyengkuyung ngisin saka artikel bab Geografi dadi luwih pepak.

                                               

Olahan Korea Lor

Korea lor minangka negara ing Asia Wétan sing dadi sisih lor Semenanjung korea. Iki watesan ing sisih kidul karo Korea Kidul, lan loro negara kasebut dipisahake karo Zona Demiliterisasi Korea. Sawetara ne abang lan putih dituduhake dening rong Ko ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →