★ Free online encyclopedia. Did you know? page 52



                                               

Bánh pía

Bánh bía, kadhangkala dieja bánh pía, minangka salah siji saka sawijining jinis masakan Vietnam bánh. Mooncake gaya Suzhou dicocogake saka Teochew masakan. Jeneng Vietnam asalé saka tembung Teochew kanggo jajan, "pi". Ing Saigon, jajan disebut "b ...

                                               

Roti beras

Roti beras minangka jinis roti sing digawe saka glepung beras tinimbang glepung gandum. Tanpa gluten, ora bakal nyebabake reaksi sing ala kanggo wong-wong sing lem intolerant.Band milih Vietnam tradisional digawe karo campuran gandum lan glepung ...

                                               

Poutine

Poutine iku salah siji saka sawijining paling olahan jinis saka kentang goreng lan keju sing diiseni kuna coklat. Muncul ing Quebec ing taun 1950-an pungkasan ing wilayah Tengah-du-Québec, senajan asal-usule kahanan sing durung mesthi lan ana saw ...

                                               

Suji ka halwa

Semolina, yen digawe manis, disebut sheera. Sawetara jinis saka panganan iki sing kasedhiya miturut jeneng liyane ing macem-macem wilayah saka India. Contone, ing Maharashtra, iku diarani sheera sing versi manis lan ing India Lor disebut sooji ha ...

                                               

Caper

Capparis spinosa, grumbul caper, uga disebut Flinders wungu, tanduran saka abadi sing metokake godhong bunder, daging lan putih gedhe nganti putih kembang pink. Tanduran caper mbutuhake iklim semiarid utawa garing. Tanduran caper wis dikembangaké ...

                                               

Tembok

Tembok minangka struktur lan lumahing sing nemtokake wilayah, nggawa momotan, menehi keamanan, papan perlindungan, utawa kedap swara, utawa, dekorasi. Ana macem-macem jinis-jinis saka tembok, kalebu: Tembok wates kalebu tembok saka privasi, tembo ...

                                               

Susu mertéga koldskål

Buttermilk koldskål minangka omben-omben utawa panganan cuci mulut adhem sing manis sing dipangan ing Denmark. Koldskål digawe karo buttermilk lan bahan-bahan liyane: endhog, gula, krim lan / utawa produk liyane susu vanilla, lan sok-sok linglang ...

                                               

Cranberry garing

Cranberry garing digawe dening sawetara cranberry seger dehidrasi, ing proses padha karo nggawe anggur dadi raisins. Dheweke wis populer ing campuran trek, salad, roti, sereal karo, utawa dipangan dhewe. Cranberry garing kadhangkala diarani Crais ...

                                               

Asal-usul Jebres, Surakarta

Jebres yaiku sawijining kecamatan kang manggon ing kutha Surakarta ing sisih wétan.1 Durung akeh sing kena sinau kok iki kecamatan sing disebut Jebres. Jeneng Jebres dijupuk adoh saka jeneng sawijining pengusaha susu kang cukup kawentar ing wewen ...

                                               

Modal

                                               

Asuransi Jasaraharja Putera

Asuransi Jasaraharja Putera kang luwih kondhang kanthi jeneng JP Insurance ya iku sawijining Asuransi Umum kang iki diadegaké ing taun 1991, lan kepala kantor ing Jakarta. Perusahaan iki diduweni Layanan Raharja.

                                               

Piutang

Piutang punika tagihan karo pihak liyane ingkang pelunasanipun bakal ditampi ing wujud kai. Piutang saged padha diklompokaké menyang Piutang Usaha lan Piutang Usaha liyane. Piutang usaha dumadi amarga kanggo dodolan persediaan saka barang utawa l ...

                                               

Roti tèh

Roti teh minangka roti ing Inggris, digawe karo woh garing lan tradisional mimpin wong irisan lan disebar karo butter. Katon minangka banget tradisional lan roti teh kasedhiya ing kafe lan liyane perusahaan sing nyedhiyani afternoon teh tradision ...

                                               

Trimegah Asset Management

Trimegah Manajemen Bondho ya iku salah siji saka kulawargané Manager Investasi kang iki diadegaké wiwit 2011, lan kepala kantor ing Jakarta. Perusahaan iki diduweni dening Trimegah Securities.

                                               

Selé bir

Sele bir, uga dikenal minangka sele bir, yaiku senggol sing wis disetel munggah karo bir minangka bahan utama. Iki bisa uga senggol sing manis utawa gurih, lan ana uga konsistensi saka sirup. Bisa digunakake kanggo glaze daging lan sayuran utawa ...

                                               

Roti panggang kaya

Roti panggang Kaya minangka barang sarapan tradisional Singapura lan Malaysia ketemu sing imigran Hainan. Panganan kasebut kalebu loro irisan-irisan saka roti panggang karo butter lan kaya, umume disajikake karo kopi lan endhog rebus lembut. Roti ...

                                               

Bulkie gulung

Gulung bulkie utawa bulkie minangka salah siji saka sawijining jinis olahan roti gulung sandwich ing New England. Sandwiches digawe karo bulkie nggulung sing umum ing wilayah delicatessens, restoran, lan layanan pangan lembaga. Gulung bulkie luwi ...

                                               

Alambré

Alambre sajian saka Meksiko jenenge sing kawentar sing kalebu daging sapi panggang sing disajeni karo daging babi sing dirajang, lonceng mrico, bawang, keju, salsa lan, ing sawetara variasi, alpukat. Biasane disajeni nganggo jagung tortillas utaw ...

                                               

Daging mangan awan

Dagang awan - uga dikenal minangka potongan adhem, meat nedha awan, daging masak, irisan-irisan daging adhem, lan daging deli - yaiku daging sing wis masak utawa dianggep sing mimpin wong lan dipun kadhemen utawa panas. Biasane disajikake ing san ...

                                               

Qutab

                                               

Sinabawang gulay

Sinabawang gula mody, biasane ditegesi minangka sub sayur-sayuran Filipina, yaiku sub sayur-sayuran Filipina digawe karo sayuran godhong lan macem-macem sayuran ing duduh kaldu sing dibumbui karo stok panganan laut utawa pati.

                                               

Chakhchoukha

Chakhchoukha, chekhechoukha utawa chakhchoura minangka olahan sajian saka Algeria, asring dipangan nalika perayaan-perayaan, utamané populer ing wilayah saka Aurès. Panganan kasebut kalebu potongan rougag dicampur karo marqa, godhog.

                                               

Æbleskiver

Æbleskiver minangka salah siji saka sawijiningjinis nyamik saka Denmark sing bentuké bunder. Jeneng kasebut tegese artine irisan apple ing basa denmark, senajan apple ora biasane dadi bahan ing versi saiki. Jaranan padha tekstur karo pancake Er ...

                                               

Petit papat

Petit papat minangka salah siji saka sawijining jinis olahan cilik candies utawa panganan mbukak gurih. Jeneng prancis, petit papat, meaning "mbukak kasus".

                                               

Jack gorèng

Jack Fry minangka panganan tradisional ing Belizean masakan. Iki minangka potongan giliran goreng sing digoreng kanggo nedha isuk, lan bisa kawangun bunder utawa segi telu.

                                               

Endhog panggang

Endhog dipanggang uga dikenal minangka panggang endhog, sing salah siji saka sawijining jinis olahan endhog sing wis dipanggang ing ngisor sajian saka dina rata-rata, jeneng kasebut asale saka jinis saka sajian sing umume dipanggang. Shirred endh ...

                                               

Crumpet

A crumpet cilik griddle jajan digawe saka susu kenthel kayu legi ditambahaké banyu utawa susu, glepung lan ragi, dipangan ing Inggris, ing Republik Irlandia, lan Australia. Crumpet iki diarani regional pikelet, jeneng uga ditrapake kanggo roti la ...

                                               

Asal-usul Panggung, Kutha Surakarta

Asal-usul saka Tataran, Kutha Surakarta wis sajarah nitahaken saka jeneng Panggung. Ing tataran sawijining jeneng kanggo prapatan dalan lan kampung kang manggon ing kutha Surakarta. Jaman semana, dalan prapatan saka tataran isih sepi lan durung a ...

                                               

Vichyssoise

Vichyssoise iku salah siji saka sawijining olahan sup digawe saka nggodhok lan pureed bawang kentang, krim, lan Simpenan pitik. Biasane digawe adhem nanging iku bisa dipangan panas.

                                               

Prosciutto

Prosciutto minangka italia ham sing wis garing sing biasane mimpin wong tipis lan disajikake ora masak, gaya iki disebut prosciutto crudo ing basa italia lan bentenaken karo masak ham, prosciutto cotto. Sawetara wilayah duwe variasi saka prosciut ...

                                               

Sèl roti

Sel-sel roti olahan roti beras buat tradisional sing digawe saka ring wiwit saka Nepal sing pain manis. Umume disiapake sak Dashain lan Tihar, festival Hindu sing akeh ngrayakake ing Nepal lan Sikkim lan wilayah Darjeeling ing India ngendi ètnis ...

                                               

Paciencia

Paciencia, uga dikenal minangka galyetas meringue Filipina utawa galletas paciencia, yaiku salah sawijining olahan cookie Filipina sing digawe karo endhog, glepung, lan calamansi. Biasane pie hemisferis. Jeneng kasebut ateges "sabar" ing basa spa ...

                                               

Jumble

Jumbles minangka salah siji saka sawijining jinis olahan butter cookie prasaja sing digawe karo resep dhasar, glepung, gula, endhog, lan mentega. Dheweke bisa dirasakake nganggo vanilla, anise, utawa caraway wiji digunakake kanggo bumbu, utawa ra ...

                                               

Touton

Touton / ˈ t aʊ t ə n / nuduhaké tradisional sajian kawentar Newfoundland and Labrador, paling saka kristen panginten kang minangka pancake kaya roti beras umum digawe karo ngewangun pinunjul. Ne abang lan putih kasebut wis dawa dhaftar jeneng sa ...

                                               

Hallongrotta

Hallongrotta minangka salah siji saka sawijining olahan jajanan Swedia sing umum. Iki jeneng tegese "stronghold saka raspberry" ing basa swedia. Ing Amerika Serikat, dheweke dikenal minangka cookie jempol jempol. Cookie sing padha didol ing Austr ...

                                               

Ana Tete

Ana Tete yaiku salah sawijining basa wilayah Sulawesi Tengah kang duweni gedhe daya-daya. Jeneng iki uga dienggo kanggo nyebut penari ing tetanggan saka tamba non-lara utawa nguculaké nazar. Ana tete nduweni fungsi kanggo mageri bangsa alus jahat ...

                                               

Paddu

Kuzhi paniyaram utawa Paddu / GuLiyappa / Yeriyappa / Gundponglu utawa Gunta Ponganalu utawa Tulu: "appadadde" minangka sawijining panganan India sing digawe keuangan kuku nganggo cetakan. Keuangan digawe saka ireng lentil lan beras lan komposi ...

                                               

Soparnik

Soparnik minangka pie biasane gurih karo isi saka Swiss chard. Jeneng liyane yaiku soparnjak, zeljanik utawa uljenjak. Iki minangka jinis sing paling misuwur ing wilayah Dalmatian ing Poljica, ing antarane Pamisah lan Omiš. Mangsa asli kanggo saj ...

                                               

Kèju Swis

Keju Swiss yaiku macem-macem jinis keju sing padha karo Emmental keju kuning, medium-hard sing rawuh saka wilayah watara Emmental, Swiss. Sawetara jinis keju Swiss duwe tampilan sing khas, amarga blog utawa puteran keju dibanjiri bolongan dikenal ...

                                               

Near Threatened

Near Kaancam bakal punah, yaiku status kanggo spesies sing padha diklompokaké miturut International Union kanggo Konservasi Alam sing bisa dianggep kaancam bakal punah, ing mangsa, sanajan saiki ora layak kanggo status sing kaancam.

                                               

Booza

Booza minangka salah siji saka sawijining olahan panganan cuci mulut tradisional susu beku Timur Tengah sing digawe nggunakake dhuku lan sahlab, menehi tekstur lentur lan panenan miwiti ing macem - kaya dondurma.

                                               

Ès krim tèh ijo

Teh ijo es krim matcha es yaiku Jepang es krim rasa teh ijo. Iki minangka rasa kang kawentar sing digawe saka tèh ijo. Panganan werna ijo iki lan disajekake adhem.

                                               

Endhog foo young

Ing masakan Cina dikenal minangka fu yung hai, kadhangkala dieja pu yung hai. Omelet minangka salah siji saka sawijining jinis olahan biasane digawe saka campuran sayuran kaya wortel, taugeh, lan kubis, dicampur karo meat kaya meat cuyu, urang, u ...

                                               

Miyagegashi

LlMiyagegashi, uga minangka Miyagekashi, nuduhake salah siji saka sawijining jinis olahan manis karo waé adoh minangka souvenir. Kaya umume souvenir saka Jepang, miyagegashi sing khas yaiku daerah spesialisasi lan ora bisa dituku njaba wilayah ge ...

                                               

Chamoy

Chamoy minangka macem-macem sao gurih lan bumbu ing masakan Meksiko sing digawe saka woh saka asia. Chamoy uga kalebu saka cairan nganti konsistensi saka tempel, lan umume biaya kita, manis, ora nguntungke, lan dibumboni karo sing.

                                               

Runeberg torte

Runeberg torte minangka salah siji saka sawijining olahan Finlandia sing roso saka kacang almond lan arrack utawa rum lan abot bab 100 gram. Biasane raspberry senggol ngepung karo ring saka ès ing ndhuwur.

                                               

Kuwé nanas

Pie nanas minangka salah siji saka sawijining olahan jajanan tradisional Taiwan sing manis sing isine mentega, glepung, endhog, gula, lan selai nanas utawa irisan.

                                               

Khao mu daeng

Khao mu daeng iku salah siji saka sawijining olahan Thai sajian, search varian saka char Siew karo beras masakan Cina.

                                               

Sop mélon

Sub melon minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis saka sayur sup sing disiapake karo melon minangka bahan utama. Melon kuwi minangka melon pahit, cantaloupe, crenshaw melon, honeydew lan melon mangsa salju uga bisa digunakake, liy ...

                                               

Negarantara

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →