★ Free online encyclopedia. Did you know? page 51



                                               

Acar gorèng

                                               

Svíčková

Svíčková, utawa svíčková na smetaně, minangka panganan daging ceko lan salah sawijining panganan ceko sing paling populer. Iki minangka sirloin steak sing wis disiapake karo sayuran, dibumbui karo mrico ireng, allspice, teluk godhong lan thyme, l ...

                                               

Massaman kari

Karu massa wis=|Bab iki swara) minangka olahan sa jinis kari Thailand sing sugih lan entheng. Kapulaga, kaya manis, cloves, kembang lawang, jinten, godhong bayi, pals lan gada dikombinasikake karo luwih akeh rasa lokal kayata mrico cabai garing, ...

                                               

Ragù alla salsiccia

Ragù alla salsiccia yaiku salah sawijining jenis olahan punika sauce adhedhasar tomat ing masakan italia. Ing masakan italia, ragù minangka sauce adhedhasar dagang sing asring disajikake nganggo pasta. Bahan utamané ing ragù alla salsiccia yaiku ...

                                               

Laing

Lan minangka sajian khas saka Filipina saka godhong talas utawa utuh karo meat utawa panganan laut sing masak ing santen kenthel sing dibumbui karo cabai, serai, bawang putih, bawang, jahe, lan urang. Rawuh saka Wilayah saka Bicol, sing dikenal k ...

                                               

Ginataang manok

Pitik Ginataang yaiku sub pitik Filipina sing digawe saka pitik ing santên klapa ijo lan sayuran, papak, jahe, bawang, pati utawa bagoong alam, lan uyah lan mrico. Yaiku jinis ginatan. Varian sing umume dipun nambah kari wêdakakêna utawa liyane r ...

                                               

Kongnamul-bulgogi

Kongnamul-bulgogi, kadhangkala abbreviated kongbul, minangka panganan Korea modern. Yaiku kombinasi saka bulgogi, taugeh, kue beras, sayuran, mi, sosis, lan sauce pedhes. Bahan-bahan kasebut dipanggang ing wajan gedhe. Piring kasebut dadi saya po ...

                                               

Encebollado

Encebollado minangka rebusan iwak saka Ekuador, sing diarani panganan nasional. Senajan dikenal ing kabèh Ecuador, sajian wis kasebut sing paling populer ing wilayah gisik negara. Dadi karo singkong sing wis nggodhok lan ring bawang bombay sing d ...

                                               

Batata vada

Batata Vada minangka cepet panganan vegetarian India sing wis misuwur ing Maharashtra, India. "Batata" tegese kentang, lan vada tegese cucur. Mangkono, batata vada secara harfiah tegese kentang cucur. Piring kasebut kalebu patty kentang spears si ...

                                               

Boyoz

Boyoz minangka salah siji saka sawijining olahan jajanan tradisional turki Yahudi Sephardic asal, sing kagayut karo Izmir, Turki, sing praktike dadi siji-sijine kutha sing wis disiapake kanggo tujuan komersial lan tindakake resep asli. Kaya ing k ...

                                               

Dovga

Dovga minangka panganan saka masakan nasional Azerbaijan, sayur sup sing biasane digawe saka yoghurt lan jamu. Luwih kerep saiki, iki minangka sub vegetarian, yoghurt sing masak karo macem-macem potions. Katumbah, dill, mint lan bahan kanggo dadi ...

                                               

Pasta salad

Pasta Salad minangka sajian salad disiapake karo siji utawa luwih jinis pasta, meh tansah adhem, lan asring dibuwang ing cukà, lenga, utawa ganti karo dhasar mayonnaise. Biasane disajikake minangka panganan opening, sajian utawa kursus utama. Pas ...

                                               

Kèju gulung

Selehake keju minangka panganan cemilan sing padha Welsh rarebit, nanging digawe kanthi nutupi irisan saka roti ing isi sing wis disetel munggah, umume kalebu keju paru-paru utawa irisan, banjur gulung kanggo dadi ing wangun saka tabung sadurunge ...

                                               

Kacang koboi

Kacang koboi minangka panganan kacang buncis sing populer ing Amerika Serikat ing kidul-kulon. Piring kasebut kalebu pinto kacang buncis lan daging sapi sing diobong sao kayu legi lan kayu legi. Jinis dagang liyane bisa digunakake. Biaya iku padh ...

                                               

Kacang polong jemék

Kacang polong jemek yaiku kacang polong sumsum garing sing pisanan direndhem ing banyu kanggo nganggo sodium bicarbonate, banjur dibilas ing banyu seger, banjur kacang polong sing diklumpukake ing panci, ditutupi banyu, banjur godhok, banjur rebu ...

                                               

Pai kacang

Kue sing bentuke bunder kacang olahan manis puding pie kang Isi kasusun saka kacang buncis mashed, biasane navy kacang buncis, gula, endhog, susu, butter, lan rempah-rempah. Rempah-rempah lan perasa kalebu umum rasa vanilla, kaya manis lan apik. ...

                                               

Arroz negro

Laos negro minangka salah siji saka sawijining olahan saka Meksiko sing digawe sega, werna peteng asalé saka duduh kaldu kacang buncis ireng. Ing duduh kaldu peteng digawe karo masak kacang buncis ireng karo bawang lan mentega ing banyu sing cuku ...

                                               

Baleada

baleada yaiku tradisional sajian Honduransalah sawijining jinis olahan sing digawe saka glepung tortillas, kapenuhan karo kacang abang sing pan goreng, krim kandel Hondureña, lan keju asu sing tlatah. Asale saka pesisir lor negara, Kejabi kacang ...

                                               

Gedhang pisah

Pisah gedhang minangka panganan cuci mulut adhedhasar es Amerika. Kanggo nggawe banana bakal pisah, gedhang dirajang munggah kanggo dawa munggah kanggo dawa banjur sijine ing sajian. Ana variasi beda, nanging gedhang pamisahan klasik digawe karo ...

                                               

Qurabiya

Qurabiya minangka salah siji saka sawijining jinis biskuit jinis - mangga, biasane digawe karo kacang almond. Versi umumé ditemokaké ing negara mantan Kakaisaran Ottoman, karo macem-macem lan manéka resep-resep.

                                               

Ribollita

Ribollita minangka salah siji saka sawijining olahan sub Tuscan roti misuwur, p sing enak sing digawe roti lan sayuran. Ana variasi beda, nanging bahan sing utamané kalebu roti turki, kacang buncis cannellini, lacinato kale, kubis, lan sayuran si ...

                                               

Hucap

Hucap, utawa Tahu Kecap, punika tradisional jajanan khas saka Kuningan. Dhaharan punika pinunjul minangka referring kanggo Ketoprak. Dhaharan punika kadamel saking bahan dhasar minangka tahu goreng, bumbu kecap, ora kacang lan kupat.

                                               

Sundae

Sundae iku jinis saka es krim panganan cuci mulut. Biasane kalebu salah siji utawa luwih sendok dicampur es krim kanggo sauce utawa sirup, lan ing sawetara kasus, tutup luwih kaya tak: taburan, krim museum nasional, marshmallow, kacang, ceri mara ...

                                               

Mi pedhes lan asem

Panas mie lan asia minangka rodok olo-olahan panganan sing rawuh saka Sichuan, China lan kalebu bagéan saka Masakan Sichuan. Mie digawe saka pati sing rawuh saka kacang polong, kentang, ubi jalar, utawa.

                                               

Gising-gising

Gising-gising, uga dikenal minangka ginataang sigarilyas, yaiku sayur sup saka Filipina utawa pedhes sing rawuh saka provinsi Nueva Ecija lan Pampanga ing Filipina. Biasane digawe karo kacang lanjaran disigar, lan susu klapa dibumboni chili lab b ...

                                               

Kembang kol kèju

Keju kembang pagawean minangka panganan tradisional saka Inggris. Bisa dipangan minangka panganan utama, kanggo nedha awan utawa nedha bengi, utawa minangka sajian. Keju kembang kol kalebu potongan kembang blumbang sing wis godhok cilik lan ditut ...

                                               

Soreang, Paréparé

                                               

Donat sandwich

Sandwich donat minangka kombinasi saka donat lan roti lapis, biasane dibangun nggunakake donat glepung sing goreng, banjur dipérang ing tengah kaya bagel. Macem-macem jinis panganan, kayata keju, daging babi, butter kacang lan liya-liyane, biasan ...

                                               

Bauru

Bauru minangka salah siji saka sawijining olahan Brasil sandwich sing populer. Resep tradisional kasebut mbutuhake keju dilebur ing bain-marie, irisan-irisan daging sapi panggang, tomat lan timun jeruk ing prancis roti karo remah.

                                               

Salad koki

Chef salad minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis salad Amerika sing kasusun saka endhog sing wis nggodhok, siji utawa liyane varieties saka meat, kayata Ham, Turkey, pitik, utawa daging sapi panggang, tomat, timun, lan keju, kab ...

                                               

Salad wortel

Salad wortel minangka salah siji saka sawijining salad sing digawe wortel. Resep salad wortel beda-beda gumantung karo masakan daerah. Wortel ab asring digunakake. Salad wortel ab asring digunakake minangka tutup kanggo piring liyane.

                                               

Wortel uleg

Wortel tumbak minangka salah siji saka sawijining olahan sing wis disetel munggah kanthi cara masak banjur matroti wortel. Susu, mentega, uyah lan mrico umume dicampur sawise wortel ditumbuk. Wortel bisa uga dipanggang ing open sadurunge mimpin w ...

                                               

Arianna Teoh Lai Poh

Arianna Teoh Lan P juara saka pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1997. Panjenenganipun dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, dening anggota juri. Kenya iki bisa kanggo basa Melayu, basa inggris lan basa Mandharin.

                                               

Consommé

Ing masak, konsumer minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis sub bass sing digawe saka stok rempah-rempah, utawa bouillon sing wis diklarifikasi, proses sing migunakake endhog putih kanggo ngilangi lemak lan endhepan. Consommé ana ...

                                               

Pongal

Pongal utawa Huggi minangka panganan nasi Kidul India sing populer. Ing basa Tamil "pongal" tegese "bubbling munggah". Ing basa Telugu lan Kanada, pongali minangka sajian nasi sing dicampur karo susu rebus lan gula. Huggi asale saka tembung Kanna ...

                                               

Welcome

                                               

Roti mèlon

A melonpan minangka jinis manis bun saka Jepang, sing uga populer ing Taiwan lan China. Bahan-bahan digawe saka keuangan kandungan sing ditutupi lapisan cookie keuangan sing tipis. Panampilane padha karo melon, kayata rock melon. Biasane, biaya o ...

                                               

Samgye-tang

Samgye-tang utawa sub pitik ginseng, tegese ginseng - pitik sayur sup ing korea basa, umume kalebu pitik enom - kapenuhan bawang putih, beras, jujube, lan ginseng. Samgye-tang minangka salah siji saka sawijining jinis diproses sub tradisional Kor ...

                                               

Milmyéon

Milmyeon yaiku korea sajian yen sampeyan milih dawa lan lancip karo naengmyeon, makili ne abang lan putih Busan. Mie Sejatine nyawiji glepung wêdakakêna karo pati saka kentang manis lan kentang karo duduh kaldu meat, kang digawa iku lan banyu, sa ...

                                               

Cecina

Ing spanyol, cecina minangka meat sing wis diasinake lan dikeringake nganggo udhara, srengenge utawa kumelun. Tembung kasebut asale saka basa Latin siccus, liwat Latin Vulgar * siccīna, "garing ". Tembung cecina uga digunakake kanggo ngarani liya ...

                                               

Strapatsada

Strapatsada minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sing wis populer ing sawetara wilayah ing Yunani, amarga ora ana bahan lan bahan murah. Iki asring disiapake "ing titik" lan disajikake kanggo nedha awan utawa cemilan perunggu, nanging ...

                                               

Mi lenga

                                               

Huachinango a la Veracruzana

Huachinango la Veracruzana Veracruz-Gaya Abang Snapper minangka iwak sajian klasik saka Veracruz, Meksiko. iku disebut ing sajian teken ing negara Veracruz. Bahan komposit lan cara masak saka Spanyol lan Meksiko sadurunge kolonial. Nggunakake zai ...

                                               

Komentar

                                               

Peanuts

                                               

Genoise

A genoise kuwe kang misuwur amarga tekstur elastis lan rada garing lan sok-sok direndhem karo sirup utawa omben-omben hard lan asring disajikake karo frosting buttercream. Kue tiramisu sing populer bisa digawe karo ladyfingers utawa sheet genoise ...

                                               

Kulolo

Kula punika Hawaiian panganan cuci mulut digawe utamané karo panggang utawa steamed grated Taro a lan salah siji karo grated klapa meat utawa susu klapa. Dianggep minangka puding, kula ing kanggo duwe konsistensi sing mabur kaya fudge lan asring ...

                                               

Martini

Martini minangka koktail sing digawe karo g lan vermouth, lan dihias nganggo zaitun utawa corak saka linglang. Sak sawetara taun, martini dadi salah siji saka sawijining ombenan beralkohol campuran paling kawentar.

                                               

Michelada

Michelada minangka omben-omben sing digawe bir, jus jeruk, sao macem-macem, rempah-rempah, jus tomat, lan mrico. Supaya ing gelas adhem, uyah sing wis digawe adhem. Ana macem-macem variasi iki ombenan ing kabeh saka Meksiko. Ing Kutha saka Meksik ...

                                               

Tatws pum munud

Tatws Pum Munud minangka rebus tradisional Welsh, digawe karo dagang asap, simpenan, kentang lan sayuran. Minangka rebus, unik amarga kabeh bahan utama bisa dipotong irisan, supaya bisa digantung. Amarga iku, umume masak ing wajan gedhe, ing ndhu ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →