★ Free online encyclopedia. Did you know? page 5



                                               

Botak

Botak bab botén gadhah wutah uga ing sirahe. asring ing basa Indonesia, témbung botak dipunbènténakén karo témbung gundul. banget gundul, rikmanipun kristen dipunpangkas sengaja, kanggo botak punika botèn dipunsengaja. Wutah mudhun uga wis bagéan ...

                                               

Indhustri abot

Industri abot (industri abot, industri Abot ora nduwènèi salah siji definisi sing idea dhasar sing kabandhingaké karo industri kang ènthèng. Industri abot bisa ateges prodhuksi barang sing abot bobot utawa ing pangolahan prodhuksiné. Lumrahé, iki ...

                                               

Nokia 6600i Slide

Nokia 6600 Slide ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Mei 2009, dipasaraké wiwit juli 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 93 x 45 x 14 mm nalika bobot 110 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran ...

                                               

Karagenan

Karagenan ya iku senyawa kang diekstraksi saka suket segara saka Famili Rhodophyceae kaya Euchema spinosum lan Euchema cottonii kang kasusun saka chain poliglikan bersulfat karo massa molekul kurang luwih saduwure 100.000 lan colorless hidrokoloi ...

                                               

Sony Ericsson K618

Sony Ericsson K618 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing agustus 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 102 x 45.2 x 16.9 mm déné bobot saka 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inci ka ...

                                               

Sony Ericsson W850

Sony Ericsson W850 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing Mei 2006, wiwit dipasaraké Sèptèmber 2006 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 98 x 47 x 21 mm déné bobot saka 116 gram. Layaré TFT, 256K ...

                                               

Sony Ericsson K800

Sony Ericsson K800 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, dipasaraké wiwit juni 2006 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 47 x 22 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 256K ...

                                               

Motorola W213

Motorola W213 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing wulan oktober 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné bobot 78 gram. Layaré CSTN, 65 saka werna ukuran 1.55 inch ...

                                               

Motorola SLVR L7

Motorola SLVR L7 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 113 x 49 x 11.5 mm déné bobot saka 96 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 ...

                                               

Motorola W490

Motorola W490 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing Sèptèmber 2007, dipasaraké wiwit oktober 2007 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 98.8 x 48 x padha 17.3 mm déné bobot 107 gram. Layaré T ...

                                               

Keciput

Keciput inggih punika dahar iki gadhah wentuk bunder cilik ing wijenipun. Dahar punika dahar khas saka laladan Kabupaten Kudus, Provinsi Jawa Tengah. Keciput dipunbalut sesame. Warga Kabupaten Kudus sam mangerténi karo Keciput karo wis dadi panga ...

                                               

Sony Ericsson K550im

Sony Ericsson K550im ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 102 x 46 x 14 mm nalika bobot 85 gram. Layaré TFD, 256K werna ukuran 1.9 inci kanthi ...

                                               

Motorola RIZR Z3

Motorola RIZR Z3 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing juli 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 46 x 16 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inci kanthi ...

                                               

Motorola SLVR L7E

Motorola SLVR L7E ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing oktober 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 113 x 49 x 11.5 mm déné bobot saka 96 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inci k ...

                                               

Sony Ericsson K790

Sony Ericsson K790 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 47 x 22 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inci kant ...

                                               

Sony Ericsson Jalou

Sony Ericsson Jalou ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing agustus 2009, dipasaraké wiwit oktober 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 73 x 45 x 18.2 mm déné bobot saka 84 gram. Layaré TFT, 2 ...

                                               

Zakaria Umar Hadi

Zakaria Umur Hadi yan punika Kepala Awak Koordinasi Investasi ibukutha Daerah Provinsi Bangka Belitung. Jenenge dadi misuwur jalaran kedadean pangeprukan pramugari maskapé pamaburan Sriwijaya Air SJ 078 saka Papan Anggegana Jawa Gunung, Cengkaren ...

                                               

BLT

BLT minangka jinis sandwich, sing diarani bahan inisial kanggo bakal utama, daging babi, salad lan tomat. Bisa digawe karo resep sing beda-beda miturut pilihan pribadi. Jinis sederhana kalebu nggunakake macem-macem jinis-jinis saka salad, roti pa ...

                                               

Kundha Kabudayan (Ngayogyakarta)

Ing Brazil, Kundha Budaya iku salah siji kundhaning pepréntahan karo wewengkoning diutus ana ing saambaning khusus Wilayah Yogyakarta. Kundha Budaya kinepyakan ing oktober 26 Nopèmber 1997 karo pernahing kantoré ana ing sisih wétan saka lapangan ...

                                               

Panggangpé

Panggangpé ya iku salah siji jinis umah tradisional Jawa. Ing kabéh wangun saka umah Jawa, maneko rupo panggangpé manjingé paling prasaja lan dadi wangun dhasar. Miturut Prijotomo, tipe umah Jawa iki beli karan dileksanakake ing naskah-naskah kun ...

                                               

Wuzetka

Wuzetka yaiku spons coklat lan krim pie sing rawuh ing warsaw, Poland. Jeneng kasebut bisa uga asale saka Rute Warsaw WZ, ngendi ana candies sing sampeyan miwiti adoh panganan cuci mulut ing pungkasan taun 1940-an. Masakan tradisional Varsovian, ...

                                               

Jantèn

Jantèn ya iku woh saka jagung kang dipanèn nalika isih pentil lan bonggolé durung atos. Jantèn diundhuh kanggo dimangsak lan kristen global maneko rupo osèng-osèng utawa olahan liya kang tanpa dudu. Jantèn uga diarani kobot, putra layanan, kuncun ...

                                               

Sony Ericsson Satio (Idou)

Sony Ericsson Satio ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2009, dipasaraké wiwit oktober 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 112 x 55 x 13 mm déné bobot 126 gram. Layaré TFT resist ...

                                               

Siemens S35i

Siemens S35i ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik saka Siemens. Seri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 118 x 46 x 21 mm déné bobot saka 99 gram. Layaré monokrom kanthi resolusi saka 101 x 80 pi ...

                                               

Nokia C7

Nokia C7 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2010, dipasaraké wiwit oktober 2010 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 117.3 x 56.8 x 10.5 mm nalika bobot 130 gram. Layaré AMOLED ...

                                               

Sony Ericsson K310

Sony Ericsson K310 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 101 x 44 x 17 mm déné bobot 82 gram. Layaré UBC, 65 saka werna ukuran 1.74 inci kanthi ...

                                               

Nokia 3108

Nokia 3108 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 46.4 x 24 mm déné bobot 93 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.45 inci kant ...

                                               

Nokia 7020

Nokia 7020 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Mei 2009, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 91.2 x 46.7 x padha 17.3 mm déné bobot 86.2 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Nokia 6650 Fold

Nokia 6650 Plier ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing sasi Maret 2008, ing pasar wiwit juni 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 99.7 x 47 x 16.2 mm déné bobot 112 gram. Layaré TFT, 16M wer ...

                                               

La Catrina

La Calavera Catrinah utawa Catrinah La Calavera Garbancera langsung étsa ing saka dawa kang kondhang ing taun 1910-1913 lan digawe dening chef kutha corak saka Mèksiko, chef kartun ilustrasi, ing Mexican printmaker, kartun illustrator lan juru li ...

                                               

Olahan Sylheti

Masakan Sylheti nggambarake budaya panganan Sylhetis. Iki kalebu Hatkora sing asia tangkora kanggo tikka masala pitik panas utawa daging sapi Hatkora, kembang gulali Tusha Shinni dadi Nunor Bora sing gurita lan iwak sing difermentasi, Hutki Shira ...

                                               

Granita

Granita minangka panganan cuci mulut semi beku digawe saka gula, banyu lan macem-macem rasa. Asale saka Sisilia, sing kasedhiya ing kabeh saka Italia karo macem-macem bentuk. Related kanggo sorbet lan italia es, Nanging, ing jumlah saka Sisilia, ...

                                               

Rojèh

Rojéh, rojèh ya iku waditra kang katelu karo kecér. Dhapur mayoritas kaya bowl utawa tuwung gépéng. Ukuran tengah garis kira-kira 15-20 cm. Rojéh kanggo kelengkepan gamelan pakormatan. Waditra iki pinggiran kang cindek nemen, ditaro ing posisi ku ...

                                               

Stegt flæsk

Stegt flæsk minangka sajian saka Denmark sing kalebu weteng daging babi goreng lan umume dipun karo kentang lan sauce putih karo peterseli sing wis disigar. Piring kasebut translated minangka potongan daging babi utawa irisan saka daging babi gor ...

                                               

Basa Malayu Bali

Basa Malayu Bali utawa uga disebut Basa Loloan ya iku jinis saka Basa Malayu krèol kang dituturaké saka taler Malayu ing kecamatan Negara lan Melaya, Kabupaten Jembrana, Bali. Basa Malayu Bali sumebar ing kampung Loloan Barat lan Loloan Timur ing ...

                                               

Mandu-guk

Mandu-guk utawa sayur sup pangsit yaiku macem-macem sub Korea digawe karo rebusan mandu ing duduh kaldu daging sapi utawa duduh kaldu teri dicampur karo endhog sing wis diantemi. Pangsit digawe karo bunder saka keuangan sing lancip, nggawe wangun ...

                                               

Pistou

Pistou minangka bumbu khas saka Provence propinsi ing Prancis sing asring magepokan karo sayur sup Provençal supe a pistou, sing meh padha karo sayur sup lan uga bisa kalebu kacang buncis putih, ijo kacang buncis, tomat, labu panas, kentang, lan ...

                                               

Nokia 6121 Classic

Nokia 6121 Klasik ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juni 2007, dipasaraké wiwit februari 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 46 x 15 mm nalika bobot 89 gram. Layaré TFT, 16M werna ...

                                               

Nokia 6120 Classic

Nokia 6120 Klasik ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing April 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 46 x 15 mm nalika bobot 89 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inci kanthi resolus ...

                                               

Nokia 5320 Xpressmusic

Nokia 5320 Xpressmusic ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing sasi April 2008, dipasaraké wiwit juli 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 46 x 15 mm nalika bobot 90 gram. Layaré TFT, 16M ...

                                               

Panasonic VS2

Panasonic VS2 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Panasonic. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 96 x 46 x 18.2 mm déné bobot 98 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi resolusi saka ...

                                               

Sharp 550SH

Cetha 550 paroki ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 111 x 47 x 18.5 mm déné bobot 98 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inci kanthi re ...

                                               

Nokia 3110 Classic

Nokia 3110 Klasik ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing februari 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 108.5 x 45.7 x 15.6 mm déné bobot saka 87 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inci ...

                                               

Motorola RAZR MAXX V6

Motorola RAZR MAXX V6 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing juli 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 104 x 53 x 15 mm nalika bobot 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inci kant ...

                                               

Sapi perah

Sapi susu utawa sapi perah ya iku sapi sing diternak kanthi cara khusus amarga daya kanggo gawé susu sing nomer gedhe. Sapi susu ya iku varieties saka spesies saka Boss taurus. Ing sajarah, antarane sapi susu lan daging sapi ora duwe beda sing je ...

                                               

Masala chai

Masala chai minangka sawijining wedang teh digawe saka tèh ireng sing pet ing susu lan banyu karo campuran saka potions aromatik lan rempah-rempah. Asal-usul ing India, wedang iki misuwur ing kabeh donya, supaya omben-omben ana ing pirang-piran ...

                                               

Pai klapa

Mbukak kue sing bentuke bunder, kadhangkala anglicized minangka pie klapa, wujud tradisional Filipino panggang enom-klapa custard kue sing bentuke bunder. Iki dianggep dadi spesialisasi ing kutha Los Baños, Song sing ana ing pulo Luzon. Sing dise ...

                                               

Kuwé selé kacang mekar

Kuku kembang butter kacang buncis diwiwiti ing taun 1957, digawe karo antuk giliran cookie mentega kacang buncis, lan dimuat karo permen coklat. Cookie dianggep minangka cemilan utawa panganan cuci mulut lan asring dipun ing acara utawa nalika pr ...

                                               

Bourguignon sapi

Daging sapi Bourguignon utawa boeuf Bourguignon, uga disebut daging sapi Burgundy, lan boeuf à la Bourguignonne, minangka salah siji saka sawijining olahan daging sapi sing wis diproses nganggo anggur abang, asring Putih abang, lan stok saka da ...

                                               

Motorola WX181

Motorola WX181 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing April 2010, dipasaraké wiwit juli 2010 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 46 x 14.8 mm déné bobot saka 83 gram. Layaré CSTN, 65 sa ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →