★ Free online encyclopedia. Did you know? page 47



                                               

Shengjian mantou

Shengjian mantou, shengjian bao, utawa cendhak shengjian, minangka jinis baozi sing digoreng wajan cilik sing khusus kanggo Shanghai. Biasane diiseni daging babi lan gelatin sing lebur dadi sayur sup / cairan nalika mateng. Iki minangka salah sij ...

                                               

Xiaochi

Xiaochi minangka salah siji saka sawijining jinis olahan panganan nuduhake Cina lan Taiwan, umume ditemokake ing wilayah ètnis Han Cina ing kabeh donya. Xiaochi minangka cemilan substansial, sing bisa dipangan bebarengan utawa nganggo panganan si ...

                                               

Pratélan kutha ing Honggari

Eger 56.900 **. Szentes 31.082. Sopron 55.300 *. Hódmezővásárhely 48.600 *. Győr 128.400 ***. Kazincbarcika 31.575. Cegléd 37.939. Hajdúböszörmény 32.208. Esztergom 30.122. Tatabánya 71.800 **. Salgótarján 45.200 **. Kaposvár 67.700 **. Veszprém ...

                                               

Maltagliati

Carbonara minangka jinis produk khas pasta ing wilayah Emilia-Romagna, Italia. Minangka sawijining jinis panganan sing bisa ditemokake kanggo wong miskin, resep kanggo carbonara umume deleng bahan sing luwih murah lan murah. Panggunaan carbonara ...

                                               

Roti Finlan

Roti minangka panganan pokok ing Finlandia. Dadi meh kabeh panganan lan macem-macem jinis-jinis diprodhuksi ing njero ruangan. Ing wilayah saka Swedia ing Aland, ana macem-macem jinis roti, sing umume duwe masakan saka Swedia.

                                               

Cancoillotte

Cancoillotte utawa Cancoyotte minangka keju perancis sing digawe saka keju metton, lan diprodhuksi utamané ing Franche-Comté, nanging uga Lorraine lan Luxembourg, cina uga diarani Kachkéis utawa Kochkäse ing basa jerman. Iki minangka keju khas sa ...

                                               

Gunung Pelindung, Lampung Wétan

Gunung punika protector saka urip kecamatan ing Kabupaten Lampung Timur wilayah Lampung. Kabupaten Lampung Timur

                                               

Gunung Labuhan, Way Kanan

Gunung Labuhan iku kacamatan ing kabupaten Way kanan, Lampung. Cithakan:Kabupaten Way Kanan Kabupaten Way Kanan

                                               

El Chichón

El Chichon inggih punika salah siji saka gunung-gunung apa aktif ingkang papanipun tetep wonten ing Chiapas sisih kilen-kidul. Letusan gunung punika namung kadadosan kaping wonten ing sasi Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel kaldera are ...

                                               

Sangemarmar Sar

Sangemarmar utawa Sange Tandha, Sang-e-marmar, sangemarmur punika puncak wujduipun piramida ing samadyaning Batura Muztagh. Gunung punika tetep wonten ing antarane Glacier Muchuar karo Shispare Glacier ing sisih wétan.

                                               

Roti koktail

Bun koktail yaiku roti manis sing gaya saka Hong Kong karo isi klapa ab. Iki minangka salah siji saka sawijining jinis panggang barang asli sing rawuh saka Hong Kong. Roti koktail diarani digawe ing taun 1950-an ing Hong Kong, nalika pihak sing d ...

                                               

Roti nanas

Bun nan minangka salah siji saka sawijining jinis manis bun sing akeh disenengi ing Hong Kong lan uga umum ing Chinatowns ing kabeh donya. Senajan jenenge, ora biasane ngemot nano, luwih becik, jeneng kasebut nuduhake tampilan tutup ciri. Ndhuwur ...

                                               

Kuwé bojo

Jajan pacangan utawa jajan utawa pie marriage iku salah siji saka sawijining olahan tradisional Kanton jajanan karo lancip lemah ndhuwur saka flaky jajanan, lan digawe kanthi Isi melon mangsa, kacang almond tempel, lan sesame, lan spiced karo wêd ...

                                               

Panggangan Alaska

Panggang Alaska, uga dikenal minangka omelet norvégienne, omeletette surprise, utawa omeletette sibérienne, gumantung ing negara, minangka panganan cuci mulut sing kalebu es krim lan confectionery sing diwenehi meringue coklat. Piring kasebut dig ...

                                               

Sop sagu

Sub segara utawa Saka mail lol minangka salah sawijining panganan cuci mulut tong sui ing masakan Kanton, uga varian puding ubi kaya. Sejatine panganan iki digawe saka tapioka mutioro, susu klapa lan susu sing diuap. olahan iki cara tradisional d ...

                                               

Bun krim

Variasi saka roti krim ana ing kabeh donya. Biasane digawe karo roti keuangan roti sing subur sing dipisah sawise dipanggang lan didhem lan kapenuhan ing krim. Antarane macem-macem variasi internasional yaiku misahake saka Devon lan Cornwall ing ...

                                               

Ngobong wanita ing Inggris

Ing inggris, ngobong wong minangka ukuman sing ditindakake kanggo wanita sing dianggep duraka, khianat cilik, lan bidah. Sak pirang-pirang abad, narapidana wanita kena tumapake diobong ing papan umum, kadhangkala isih urip, kanggo macem-macem keg ...

                                               

Kubbèh

Kubbeh, uga dikenal minangka kubbe, iku salah siji saka suku ne abang lan putih saka Iran lan wong-wong Yahudi saka Kurdi asal sing misuwur ing Israel, lan ing tradisional dipungolongaken dados Shabbat lan preian liyane, lan kalebu sayur sup dump ...

                                               

Laffa

Laffa, uga dikenal minangka lafa, iku olahan roti Israel asalé saka wong-wong Yahudi saka Iran sing paling kerep digunakake kanggo nggawe sandwich kaya falafel lan Shawarma, kanggo cocolan ing badingian, matbucha lan cocolan liyane, utawa karo sh ...

                                               

Pizza Iran

Pizza Iran uga dikenal minangka pizza Persia nuduhake salah siji saka sawijining jinis olahan punika macem-macem gaya pizza lan persiyapane tinimbang tutup. Ditondoi karo roti sing luwih kenthel lan keju sing akeh. Pizza Iran disedhiyakake ing Ir ...

                                               

Mirza ghassemi

Mirza Ghassemi utawa Mirza Qassemi minangka panganan mbukak Iran utawa utama adhedhasar tandoori utawa aubergine panggang, wilayah beda saka Irak Lor lan Segara Kaspia. Iki dikenal minangka Celup Mbedakake Persia ing negara-negara kulon. Piring k ...

                                               

Nan-e-kabab

Nan-e kabab minangka sandi layanan nasional ing Irak. Pangananane sederhana, kalebu kabab, sing ana macem-macem jinis-jinis saka Persia, lan jinis roti vektor Persia. Layane dilayani ing nang endi wae ing kabeh Iran saiki, nanging biasane sing di ...

                                               

Ctesiphon

                                               

Aush reshteh

Aush Reshteh utawa ^ mangsa-e-reshteh jenis aush sing nampilake reshteh lan kashk, umume digawe ing Iran lan Azerbaijan. Bahan-bahan sing digunakake sing reshteh mie lancip, kashk kaya susu produk fermented, ramuan kuwi minangka peterseli, bayem, ...

                                               

Sosis bandari

Sosis Bandari minangka panganan saka budaya populer utawa panganan werna ing Irak, biasane disajikake ing sandwich toko ing Iran ing wangun saka sayur sup utawa jajan. Isine sosis, bawang, pasta tomat, lombok lan rempah-rempah liyane. Dehkhoda ka ...

                                               

Agdam

Agdam iku sawijining kutha ing Azerbaijan ingkang populasine Agdam ya iku kutha dina Azerbaijan kurangé populasi yang penduduknya kenek 150.000 orang. N nanging banjur hilang sawise padu 1993 malang perang Nagorno-Karabakh. Walaupun kutha aku ora ...

                                               

Kabab barg

Kabab-e Barga yaiku masakan kabab meat rock, pitik utawa daging sapi gaya Persia. Bahan utama Kabab-e Barga yaiku isi saka tenderloin daging sapi, betis, lan meat pitik sing kurang umum, uga bawang lan lenga zaitun. kabab barga lan koobideh minan ...

                                               

Palatschinke

Palatschinke iku salah siji saka sawijining olahan lancip Pancake -kaya macem-macem saka pancake saka Greco-Romawi asal. Nalika panganan cuci mulut paling umum ing negara kang Kidul Slavic lan kulon, umume uga dikenal ing bagean liya ing Eropah T ...

                                               

Franzbrötchen

A Franzbrötchen minangka jajanan cilik lan manis sing dipanggang karo mentega lan kaya manis, padha karo gulung kaya manis. Kadang bahan-bahan liyane sing uga digunakake, kayata coklat utawa raisins. Iki minangka jinis jajan sing umumé ditemokaké ...

                                               

Knipp

Knipp minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis sosis sing wis digawe campuran meat karo biji-bijian sing gegandhengan karo Pinkel sing rawuh saka wilayah saka Bremen lan Lower Saxony, Jerman.

                                               

Kabinett

Kabinett, utawa kadhangkala Kabinettwein, yaiku istilah anggur basa jerman kanggo anggur sing digawe saka anggur sing mateng panen utama, biasane milih ing sasi September, lan iku biasane digawe karo gaya perunggu. Ing sistem klasifikasi saka ang ...

                                               

Kuwé brambang

Trikatuka jajan punika gurih utawa manis jajan disiapake nggunakake trikatuka minangka bahan utami. Macem-macem confectionery bawang migunakaken ing China, Jerman, Korea, Swiss, Wales lan ing negara liyane. Ana sawetara jinis lan jinis-jinis saka ...

                                               

Pepernoot

A pepernoot minangka candies kaya cookie saka walanda, karo university digandhengake karo preinan awal desember Sinterklaas ing Walanda lan Belgia. Bahan-bahan kasebut wis sawetara mirip karo jerman Pfeffernüsse sanajan iku katon beda banget karo ...

                                               

Cervelat

Cervelat, uga cervelas, servelat utawa zervelat, minangka salah siji saka sawijining sosis sing diprodhuksi ing Swiss, Prancis lan bagéan saka Jerman. Resep lan persiyapan sosis beda-beda miturut regional.

                                               

Pembakar daging

Schwenker minangka salah sawijining syarat-syarat search saka negara jerman Saarland, Lembah Mosel lan bagean gedhe Rheinland Pfalz lan sing digunakake ing telung cara, kabeh related karo garang daging sing padha:

                                               

Caozaiguo

Caozaiguo utawa shuquguo minangka jinis saka kuil karo manis keuangan sing wis digawe karo glepung beras ketan, gula, lan tempel masak Jersey cudweed utawa Cina mugwort. Potions menehi antuk giliran lan kuil sing wis rampung roso unik lan werna i ...

                                               

Pla ra

Pla ra, uga disebut Padaek, minangka salah siji saka sawijining jinisbumbu tradisional Lan isi bumbu diprodhuksi dening fermentasi iwak nganggo dedak beras utawa glepung beras panggang lan uyah sing difermentasi ing wadhah tertutup paling ora nem ...

                                               

Lechona

Lechona, uga dikenal minangka lechon asado, minangka panganan Kolombia sing populer. Gaya iki padha karo nyepakaké sing digawe ing negara Amérika Kidul luwih. Iki kalebu daging babi panggang, kacang polong kuning, ijo bawang, beras kuning, lan re ...

                                               

Bandeja paisa

Bandeja paisa, karo variasi dikenal minangka bandeja de arrero, bandeja montañera, utawa bandeja antioqueña, minangka panganan khas sing populer ing masakan saka Kolombia, utamané ing departemen saka Antioquia lan Paisa Wilayah, uga minangka Sumb ...

                                               

Sop kèju

Sub keju minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis saka sayur sup disiapake nggunakake keju minangka bahan utama, uga minangka susu, duduh kaldu lan / utawa simpenan kanggo dadi dhasar. Macem-macem bahan tambahan digunakake kanggo n ...

                                               

Miguel Avila

Miguel Avila uga minangka salah siji pénsiunan pemain bal-balan Kolombia-Amérika Serikat kang dijenengi minangka striker lan dadi pemain bal-balan profesional ing Liga bal-balan Amérika Lor lan Liga bal-balan ing amerika Serikat. Avila miwiti kar ...

                                               

Kotlovina

Kotlovina minangka goreng sajian daging lan rebus kroasia saka Zagreb lan kroasia sisih Lor-kulon. Minangka panganan musiman sing populer dipangan nalika spring lan panas mangsa. Daging babi lan sosis pan goreng lan banjur karo nggodhok jus, angg ...

                                               

Pašticada

Pašticada minangka salah siji saka sawijining olahan tradisional saka daging sapi rebus sing masak ing khusus sauce, populer ing Kroasia. Asring diarani Dalmatinska pašticada amarga asale ing Dalmatia. Sampeyan kudu persiyapan sing dawa lan tliti ...

                                               

Buchteln

Buchteln, Ofennudel, Rohrnudel), minangka tepak manis sing digawe saka ragi keuangan, diiseni senggol, wiji empuk utawa curd sing digiling lan dipanggang ing wajan gedhe supaya bisa tetep. Buchtel tradisional isine jaman Plum Powidl. Buchteln pal ...

                                               

Shiruko

Ana rong jinis saka shiruko iki adhedhasar ing macem-macem cara masak kacang azuki. Kacang Azuki bisa diowahi menyang tempel, ulig tanpa wangun sing dibalekno asline, utawa campuran saka pasta lan kacang buncis sing wis mimpin wong. Ana sajian si ...

                                               

Pai stargazy

Pie stargazy yaiku salah siji saka sawijining jinis olahan sing digawe saka pilchard panggang, bebarengan karo endhog lan kentang, dijamin karo jajanan. Senajan ana sawetara variasi karo macem-macem iwak kang digunakake, fitur khas saka stargazy ...

                                               

Madeleine

Iku muncul madeleine utawa cilik Madeleine minangka olahan cilik tradisional saka Commercy lan Liverdun, loro commune ing Lorraine wilayah ing sisih wétan saka Prancis.

                                               

Nagara Ima

Dragons saka Iman iku nopel dening juru rusia Nippon Kawabathah Yasǔnari. Nopel iki kanggêp saemper karya parilawas sastra Nippon. Karya iki uga dumadi têlung nopel kang Kumithe Nobel aran ing taun 1968 nalika dheweke tak Bubungah bebungah Nobel ...

                                               

Pai waluh

Waluh pie minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis panganan cuci mulut pie karo spiced, waluh -based custard Isi. Waluh minangka simbol nalika panen, lan pie labu umume dipangan nalika autumn mangsa lan awal mangsa salju. Ing Ameri ...

                                               

Lox

Lox Iku salah siji saka sawijining jinis olahan punika fillet saka brined salmon. Lox asring disajikake ing bagel karo keju krim, lan asring dihias nganggo karo tomat, bawang, irisan, timun, lan caper.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →