★ Free online encyclopedia. Did you know? page 46



                                               

Toner

Ing kosmetik, toner kulit utawa mung toner nuduhake lotion utawa wisuh dirancang kanggo ngresiki kulit lan nyuda katon saka pori, biasane digunakake ing rak. Uga moisturize, nglindhungi lan nyegerake kanggo kulit. Sawetara toner uga bisa nyebabak ...

                                               

Kulit jeruk

Zest pangan sing wis disiapake dening scraping utawa nglereni saka rind saka unwaxed jeuk woh-wohan kayata linglang, oranye, citron, lan jeruk. Zest digunakake kanggo nambah rasa ing panganan. Zest asring digunakake kanggo nambah rasa macem-macem ...

                                               

Pachadi

Pachadi nuduhake acara dibalèni unggah manèh tradisional India Kidul sing disedhiyakake ing sajian sajian. Diterjemahake karo wiyar, nuduhake panganan sing wis ditumbuk. Ing Andhra Pradesh, Tripura, Karnataka, Kerala lan Tamil Nadu, pachadi minan ...

                                               

Spanakopita

Spanakopita yaiku sawijining utama sandi layanan ing wilayah Yunani. panganan iki sing asale saka bayem karo feta keju. Spanakopita padatane page bayem kudu nggodhok kawitan lan banjur disiramake banyu adhem lan banjur ditambahi tamba kaya déné m ...

                                               

Zwiebelkuchen

Zwiebelkuchen iku salah siji saka sawijining olahan gurih jerman siji-kulit trikatuka jajan digawe saka steamed bawang, daging babi diced, krim, lan caraway wiji ing salah siji Ragi keuangan utawa ragi keuangan.

                                               

Torta ahogada

Torta ahogada minangka panganan khas saka negara Meksiko Jalisco, sing ing kutha Guadalajara. Senajan misuwur ing sawetara wilayah ing Meksiko, nanging sing paling saka kawentar ing Guadalajara. Iki diarani "sunsets" amarga roti lapis soaking ing ...

                                               

Binaki

Binaki utawa lawang minangka salah siji saka sawijining jinis olahan couscous manis jagung tamales saka loro wilayah ing Bukidnon lan Bogo, Cebu. Dheweke kebungkus karo khas ing kulit saka jagung lan umume didol minangka pasalubong lan panganan w ...

                                               

Pikirane landhep dhengkul

                                               

Pedhes

                                               

Ilat getih

Lidah Getih, utawa Zungenwurst, minangka macem-macem wernw keju sirah jerman dening getih. Iki minangka keju sirah gedhe sing wis digawe karo babi getih, suet, remah roti lan gandum ditambah potongan lidah sapi sing diasinake. Wis mirip kanggo ge ...

                                               

Ruisreikäleipä

Ruisreikäleipä iku salah siji saka sawijining jinis olahan roti iku Finnish, saka woworan Rye glepung loaf karo bolongan ing tengah. Kadang diarani bener minangka reikäleipä, istilah sing luwih cendhek tanpa ruis sing uga ditrapake kanggo oat rot ...

                                               

Sultsina

Sultsina minangka sajian tradisional Karelian, salib antarane crêpe lan roti rak, digawe saka antuk giliran rak tanpa ragad lan isi saka glepung. Puding beras uga bisa digunakake kanggo ngisi daya. Keuangan kaku kawangun dening nyampur rye glepun ...

                                               

Roti limpa

Roti Limpa minangka roti rak Skandinavia sing manis, sing kagayut karo masakan saka Swedia. Iki minangka rempah-rempah sing ragad karo gula coklat lan molase. Asring dipanggang nalika mangsa Natal, roh saka prayaan dirasakake karo rempah-rempah k ...

                                               

Robot Mobile

Robot Mobile sing umum diarani Robot telpon ya iku robot sing bisa mlaku lan bisa telpon ing internasional liyane-liyane manungsa waé internasional. Robot Mobile ditetepake ciri ya iku Aktuator kanggo gubah lan mlaku, Aktuator sing dina sing robo ...

                                               

Poker

Poker minangka game kertu kulawarga sing nuduhake aturan lan biasane rangking ing tangan. Game Poker iku beda-beda ing cara kanggo menehi kertu, carane iku bisa nggawe tangan dhuwur utawa lag bisa menang ing langgeng perjuangan, watesan bets lan ...

                                               

Kerak pastry wedang panas

Pastri kavaleri banyu panas jinis jajanan digunakake kanggo proses panganan gurih pai, kayata daging babi pai, pot game lan, kadhangkala, steak lan pot ginjel. Jaranan banyu panas biasane digunakake kanggo ngasilake pu ponggawa tangan. Kaya sing ...

                                               

Kodikologi

Kodikologi punika ngelmu utawa kawruh bab kodeks, déné kodeks punika bahan tulisan. Kodikologi kanggo ngrembug kabeh bab gabungan naskah kat tak bahan, umur, papan panyeratan, lan prakiraan panyeratan naskah.

                                               

Roti bundher

Bun minangka dhasar barang-barang sing cilik, kadang manis, adhedhasar roti utawa gulung. Senajan ukurane beda-beda lan ukuran, umume ukuran saka tangan utawa cilik, karo ndhuwur lan bunder sing bunder. Roti biasane digawe saka glepung, gula, sus ...

                                               

Panggiles jeruk

A jeuk reamer, uga dikenal minangka linglang reamer utawa mung reamer, iku cilik pawon piranti digunakake kanggo extract jus saka linglang utawa cilik liyane woh-wohan jeuk. Iki kalebu ing salah siji saka sawijining pucuk b printah efek sing efek ...

                                               

Krówki

Krówki, secara harfiah tegese "sethitik lembu," sing salah siji saka sawijining jinis olahan saka Polandia fudge, semi-alus susu toffee candies. Nalika digawe ing tangan, iku angel lan garing ing njaba, nanging ing liyane "dening modern" tinimban ...

                                               

Banmian

Banmian utawa pan mee minangka sajian Chinese milih populer, sing kalebu mie gawenan tangan disajik ing sub. Jinis mie gawenan tangan liyane kalebu youmian, utawa mee hoon kueh.Jeneng banmian asale saka cara Hakka ngethok milih kanggo dadi untaia ...

                                               

Mak-guksu

Mak-guksu utawa milih soba yaiku sajian milih soba korea disajikake ing duduh kaldu sing luwih adhem lan kadhangkala nganggo gula, mustar, minyak wijen utawa cuka. Minangka spesialisasi lokal ing provinsi Gangwon, Korea Selatan, lan ibukutha, Chu ...

                                               

Kèng No Mai

Keng Ora Mai Saka Yanang) iki uga dikenal kanthi jeneng Gaeng Utawa Mai, Gaeng N Mail, Gaeng non wiwitan, Kaeng Ora Mai, Kaeng non miwiti, Lan Kaeng utawa sub b Lan minangka olahan jenenge sing kawentar lan sub tradisional saka Laos. Resep tradis ...

                                               

Kukis gula

Cookie gula minangka cookie kanthi bahan-bahan utama yaiku gula, glepung, mentega, endhog, vanila, lan manggang wêdakakêna utawa manggang soda. Cookie gula bisa kawangun karo tangan, dipindhah, utawa kanggo nggulung lan dipotong dadi kue sing ben ...

                                               

Bánh hỏi

Bánh hỏi minangka panganan Vietnam sing kasusun saka bihun sing dirajut kanggo dadi mbendel sing rumit lan asring dadi dina bawang utawa bawang putih sing dicincang tumo ing langa, disuguhake sajian daging komplementer. Senar mie biasane mung kay ...

                                               

Kartoffelkäse

Kartoffelkäse nyebar saka wilayah saka Bayaria lan Austria. Bahan-bahan kalebu kentang, bawang lan ora nguntungke krim. Penyebaran kasebut dibalèkaké minangka panganan sing disiapake kanggo buruh musiman sing mbantu panen kentang lan disajikake m ...

                                               

Pai brambang lan kèju

Pie keju lan bawang bombay minangka gurih sajian, dhasar yaiku lapisan njaba jajan gurih diiseni keju pipis, bawang, jamu lan sok-sok kentang. Akeh resep-resep sing ngemot keju Lancashire, sing nuduhake kekarepane Inggris Lor Kulon. Sak sajian bi ...

                                               

Flatbrod

Flatbrod minangka roti tanpa ragi tradisional norwegia sing saiki dipangan karo iwak, meat asia lan sub. Awal minangka panganan pokok saka petani, pangon lan petani ing Norwegia. Roti enggal-enggal garing lan ora ana banyu, iku bisa disimpen ing ...

                                               

Panganan tradisional

Panganan tradisional sing panganan lan piring sing diwarisake kanthi turun temurun utawa sing wis migunakaken nganti pirang-pirang generasi. Panganan lan ne abang lan putih tradisional asipat tradisional, lan bisa uga ana bab-bab sajarah ing nasi ...

                                               

Kuwé oat

Oatcake minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis roti lapis sing padha karo krupuk utawa biskuit, utawa ing sawetara versi wujud pancake. Padha disiapake karo oatmeal minangka bahan utami, lan sok-sok kalebu kosong utawa glepung Ga ...

                                               

Kembang tahu

Kembang tak utawa yuba yaiku endhapan sing paling nalika ngolah kernel kedhelé. Kembang tak asring digunakake ing masakan kaya: timlo, sosis sala, tutup cayman, lan osèng-osèng. Kristen kembang tak iku didol ing kahanan garing.

                                               

Sop apel

Sub apple minangka sub sing disiapake nggunakake apple minangka bahan utama. Apples bisa pureed, ngira, utawa nggodhok lan digunakake kabèh. Bawang, wortel, parsnip lan waluh digunakake ing sawetara saka preparat. Sawetara resep-resep nggunakake ...

                                               

Blanquette de veau

Blanquette de veau rasa veal prancis daging sapi utawa mentega ora kecoklatan nalika masak. Kanggo nyegah dagang saka coklat lan lemak ing cara iki, yaiku masak karo en blanquette. Begja Montagne nulis sing "Blanquette duwe panggonan sing penting ...

                                               

Buku cathetan

Buku catetan buku utawa tumpukan kaca kertas sing asring invincible lan digunakake kanggo keperluan kuwi minangka ngrekam cathetan utawa memori, nulis luwih, tarik utawa scrapbooking. A jenis saka obligasi utama yaiku bantalan, sampurna, spiral, ...

                                               

Wolgwa-chae

Wolgwa-chae yaiku macem-macem jinis-jinis saka japchae digawe karo pickling melon oriental, diarani wolgwa ing basa Korea. Panganan mangsa panas iki minangka bagéan saka kraton korea masakan. Ing Korea Selatan kang modern, aehobak wis ngganteni m ...

                                               

Kathok cendhak

Kathok cendhak utawa panas celonone njlèntrèhaké bisa donya kathok cendhak. Tembung kasebut pisanan digunakake dening Wanita Nyandhang Dina rata-rata ing taun 1970 kanggo njlentrehake kathok cendhak sing digawe karo kain mewah kuwi minangka belud ...

                                               

Dillegrout

Dillegrout minangka salah siji saka sawijining olahan tradisional sing ditampilake ing jumenengan raja lan ratu ing Inggris dening manor Addington ing serjeanty saka pawon. Umume dianggep minangka sub utawa sub sing digawe saka susu kacang almond ...

                                               

Rivarossi

Rivarossi punika produsèn sepur modèl saka Italia. Firma iki wis madeg wiwit ing taun 1945 ing Como dening Alessandro Rossi lan Antonio Riva. Ing taun 2004, tenan iki dituku dening Hornby, produsèn saka sepur modèl Inggris. Senadyan mengkono, pag ...

                                               

Bukit Kemuning, Lampung Lor

                                               

Bleketepe

                                               

Kuwé spon Malay

Kue bolu malayu, uga disebut m lan pindhah utawa ma lin pindhah, minangka salah siji saka sawijining jinis olahan yu panganan cuci mulut sing banget misuwur ing Guangdong ing China lan Hong Kong. Biasane bisa viewed ing tradisional teahouse ing G ...

                                               

Kari abang

Karu abang populer Thai sajian dumadi saka abang kari tempel masak ing susu klapa karo meat ditambahaké, kayata pitik, daging sapi, daging babi, bebek utawa urang, utawa sumber protein kayata tahu vegetarian. Pangkal karu Thai dhasar Thai: พริกแก ...

                                               

Inihaw

Inihaw, uga dikenal minangka sinugba utawa inasal, iku wis macem-macem jinis-jinis saka olahan dipanggang utawa bakar-bakar kang ngolahé karo dipanggang ing sawijining biting saka wesi. Olahan iki asalé saka Filipina, lan iku biasane digawe saka ...

                                               

Olahan Silesia

Masakan Silesian kalebu ing wilayah Silesia ing Eropah Tengah. Iki minangka salah siji saka sawijining jinis subtipe masakan saka Polandia lan Jerman sing akeh mirip lan tandha pengaruh saka masakan saka tetanggan. Masakan kasebut misuwur karo po ...

                                               

Bagel dog

Bagel asu minangka panganan sing kalebu malah diparani asu-asu panas ukuran utawa miniatur sing kebungkus karo gaya bagel sadurunge utawa sawise masak. Konsep iki padha karo jagung asu utawa babi ing kemul. Asian Bagel umum kasedhiya kanggo tuku ...

                                               

Jus anggur

Anggur jus minangka wedang kang dijupuk saka ngremuk lan campuran anggur kanggo dadi cairan. Ing industri anggur jus sing ngandhut 7-23 persen saka pulp, tampilan, asal-Usul lan wiji asring diarani minangka kudu. Gula ing anggur jus ngidini iku d ...

                                               

Lenga kanola

Lenga Canola minangka tong minyak nabati sing asalé saka wiji sing kurang asam, karo macem-macem tong minyak colza. Ana macem-macem manéka sing bisa dipangan lan industri sing diprodhuksi saka wiji saka sawetara kultivar saka kulawarga Brassicaceae.

                                               

Germknödel

Germknödel yaiku pangsit ragi keuangan, diiseni plum senggol bumbu lan disajeni karo mentega cairan lan campuran biji wiji lan gula ing ndhuwur. Kadang rusak - senajan ora tradisional - disedhiyakake karo sauce krim vanilla. Iki minangka culinary ...

                                               

Salad terong

Akeh masakan nganggo salad terung lan panganan bukaan. Mirip karo baba ghanoush yaiku mutabbal sajian Levantine liyane, sing uga kalebu aubergine masak lan tak sinau, lan dicampur karo uyah, mrico, lenga zaitun, lan wiji jeff. Mutabbal sok-sok di ...

                                               

Saos hoisin

Sauce hoisin minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sauce wangun sing luwih kenthel lan umume digunakake ing masakan Kanton minangka glas kanggo meat, nambah kentang goreng, utawa sao celup. Werna karo werna peteng lan pain legi lan asi ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →