★ Free online encyclopedia. Did you know? page 45



                                               

Jeongol

Jeongol minangka panci panas gaya korea sing digawe karo meat, jamur, laut, bumbu, etc. Ing pot nggodhok, ditambahake menyang duduh kaldu, lan godhok Iki sampeyan padha karo kanggo kategori panganan Korea disebut-guk, karo prabédan utama yaiku wi ...

                                               

Saos barbecue

Sauce barbekyu yaiku sauce sing digunakake kanggo marinade, basting, bumbu, utawa kanggo nambah daging sing masak ing gaya masak bakar-bakar, kalebu daging babi utawa iga sapi lan daging pitik. Iki minangka penyedap nang endi wae ing Amerika Seri ...

                                               

Yōshoku

Ing masakan Jepang, yōshoku nuduhake gaya masak sing dipengaruhi Western sing diwiwiti sak Restorasi Meiji. Utamané kalebu wangun saka masakan Jepang sing khas Jepang, asring nampilake jeneng-jeneng saka kulon, lan biasane ditulis karo misale jek ...

                                               

Paksiw

Paksiw minangka gaya masak saka Filipina, dijenengi "masak lan rebus ing cuka." Masakan saka umum sing duwe tembung kasebut uga beda-beda gumantung ing apa sampeyan kudu masak. Pinangat na iwak kadhangkala rusak uga disebut paksiw, senajan kalebu ...

                                               

Pit listrik

Pit listrik uga dikenal minangka e-mancal utawa ebike yaiku sepeda karo ana mesin motor listrik uga sing bisa digunakake kanggo sampeyan propulsion. Akeh jinis e-mancal kasedhiya ing kabeh donya, saka e-pit sing mung duwe motor cilik kanggo ngewa ...

                                               

Wong roti jaé

Wong roti jahe yaiku sawijining olahan biskuit utawa cookie sing digawe saka roti jahe, biasane pie manungsa gaya, sanajan sembarang wangun, utamané tema musiman uga umum.

                                               

Ombènan geni murub

Omben-omben murub yaiku koktail utawa omben-omben campuran liyane sing ngemot alkohol sing bisa panggang lan bisa ngobong sadurunge migunakaken. Alkohol bisa dadi bagéan integral saka ombenan, utawa bisa uga diapungake minangka lapisan tipis ing ...

                                               

Olah-olah

Rodok olo-olo utawa masak aktivitas saka nyawisake panganan kanthi cara manasaké bahan panganan kanggo supaya bahan panganan mau mateng lan dipangan wis disetel. Ana cara tartamtu rodok olo-olo, ing antarane: Dioven, yaiku masak nganggo piranti o ...

                                               

Spike

Spike naga iku salah siji saka utama tokoh naga bayi ing seri kartun Sethitik Pony: Persahabatan Tenung lan dadi asu ing seri kartun Sethitik Pony: Equestria bocah-bocah Wadon. Dheweke kanca apik Twilight Cemlorot lan asisten pribadine Twilight C ...

                                               

Donabé

Donabe minangka pot sing digawe saka lempung khusus kanggo bisa digunakake ing geni saka Jepang, lan ing cilik Banko semi-stoneware isi petalite dhuwur. Asring, pangan masak ing meja ing piranti kangge pembakaran gas kanggo macem-macem nabemono n ...

                                               

Papadum

Papadum minangka salah siji saka sawijining jinis olahan tradisional ing roti lapis sing tipis, garing lan bunder saka India. Biasane didhasarake ing antuk giliran bumbu sing biasane digawe saka glepung gram ireng dikupas, goreng utawa masak karo ...

                                               

Dhèndhèng

Dhèndhèng ya iku daging kang dikethok tipis kanggo dadi bagéyan kang lemake dibuwang, dibumboni nganggo sauce eropah, asia, utawa manis karo digaringaké nganggo geni cilik utawa diasinake lan dipépé. Asil y o printing kang us lan rda kayu legi la ...

                                               

Roti untir

Roti untir, stokbrood, utawa roti api unggun minangka jinis roti sing keuangan kanggo gulung supaya wangun saka sosis sing dawa, bengkong ing pucuk tongkat, lan dipanggang ing geni sing mbukak. Giliran kasebut minangka giliran roti biasa, racake ...

                                               

Kuwé sunduk

Jajan sunda iku salah siji saka sawijining jinis panganan Eropah jajan digawe karo lapisan saka keuangan utawa giliran setor, siji ing wektu, dhateng tapered bentuke silinder puteran muntahake. Giliran dipanggang nganggo geni sing mbukak utawa op ...

                                               

Arroz chaufa

Chaufa Laos uga dikenal kanthi sebutan Arroz chaufa yaiku sajian beras goreng Cina. Iki minangka masakan saka al chifa, masakan Cina. Iki kalebu campuran beras goreng karo sayuran, biasane kalebu scallion, endhog, lan pitik, cepet masak dening ge ...

                                               

Mustamakkara

Mustamakkara minangka salah siji saka sawijining getih sosis Finnish sing biasane dipangan nganggo selaiberry. Saiki sing kasedhiya ing akeh toko ing kabèh Finlandia, nanging terus karo posisi saka hak istimewa lan khas saka Kutha Orebro, Pirkanm ...

                                               

Daging sapi giling

Daging sapi giling daging sapi cincang utawa daging sapi cincang yaiku daging sapi sing wis disigar karo piso utawa penggiling dagang utawa mesin cincang. Iki digunakake ing resep-resep kalebu hamburgers lan spageti Bolognese. Ing sawetara negara ...

                                               

Uttapam

Uttapam giliran digawe saka aspek saka 1: 3 vigna mungo lan beras bisa dadi kombinasi saka sego rebus lan macem-macem rutin kayata cakar. Lentil lan beras dikum sewengi, mecah lan difermentasi nganti umure. Giliran mbagekke ing wajan panas, umume ...

                                               

Induktor

Induktor ya iku komponèn kang kasusun saka lilitan gulungan kawat. Bebarengan kapasitor, induktor bisa duwe fungsi minangka rerangkèn resonator kang bisa beresonasi ing frekuensi katentu. induktor ya iku semantik komponèn kang bisa nyiimpen ènerg ...

                                               

Gravitasi ombènan

Gravitasi, ing babak saka fermented omben-omben beralkohol, nuduhake gravitasi tartamtu, utawa kerapatan relatif dibandhingake karo banyu, wort utawa kudu ing macem-macem orane tumrap sekolah saka fermentasi. Konsep iki sing digunakake ing indust ...

                                               

Bumi Agung, Lampung Wétan

                                               

Teleskop Hubble

Cithakan:Lacaille teleskop internet engineering tugas pasukan Teleskop internet engineering tugas pasukan Hubble iku salah siji saka ing teleskop njaba internet engineering tugas pasukan kang ana ing orbit bumi. Jeneng Hubble dijupuk saka jeneng ...

                                               

Roti pita Israel

Roti Pita Israel beda karo roti lapis lan pitas liyane dening sawetara liya. Pita Israel umume luwih lembut, luwih kenthel lan keuangan tinimbang roti lapis liyane, lan umume ngemot kanthong. Pita Israel umume luwih kenthel saka pitas liyane. Ake ...

                                               

Bendungan

Dam ya iku wangun tahunan kanggo ngalih alangi miline banyu, klebu miline rembesan banyu nang lemah. Banyu kang dialangi miline iku, ngembeng dadi wadhi kang saliyane bisa ngurangi banjir bisa uga nyadhiyani banyu kanggo ngilekake banyu, PDAM, bu ...

                                               

Troll

Troll iku kang galak bu paling buta ing crita-crita saka wong-wong Skandinavia. Troll manggen ing guwa-guwa sing jero lan peteng, utawa ing njero lemah. Troll ukuran luwih gedhe saka manungsa lan nduweni daya sing gedhe. Karakter Troll padha Titi ...

                                               

Uyah lan mrica

Uyah lan mrico minangka salah siji saka sing paling umum sawijining jeneng kanggo uyah sing bisa dipangan lan ireng mrico ing lemah, sing biasane dipasang ing meja makna kanggo Kula supaya bisa nambah bumbu panganan sawise nyetel munggah. Sak nyi ...

                                               

Tayamum

Tayamum miturut basa uga nyedhak marang lebu. Kudu miturut pangerten, tayamum uga ngusapaken lebu wonten ing pasuryan karo tondo asto karo niat kanggo pandonga lan sanesipun. Tayamum iki sam katetapaken wonten ing Al-qur An, Al-Hadist karo ijma s ...

                                               

Pâté chinois

Pâté chosaur minangka sajian prancis sing mirip karo pie angon inggris utawa perancis hachis Parmentier. Sajian iki digawe karo dilapisi lemah daging sapi soy nyampur karo sauteed diced bawang ing lapisan ngisor, dikemas kaleng jagung kanggo lapi ...

                                               

Lumpiang Shanghai

Lumpiang shanghai, punika Filipino jero-goreng appetizer dumadi saka dicampur saka giniling kebungkus ing lancip endhog Pancake. Lumpiang Shanghai dianggep minangka jinis saka spring nggulung paling dhasar ing masakan saka Filipina, lan iku umume ...

                                               

Kacang gulung

Gulung kacang buncis minangka dhaharan kang kalebu ragi keuangan manis kang gulung tipis banget, kasedhiya padha nganggo tempel kacang kang digawe saka kacang buncis lemah lan pemanis kaya madu, banjur gulung kanggo dadi ing wangun saka log. Lin ...

                                               

Ngohiong

Ngohiong, uga dikenal ditulis minangka ngoyong, iku salah siji saka sawijining jinis panganan tradisional Filipino appetizer dumadi saka julienned utawa Cubed sayuran karo lemah meat utawa urang akeh pengalamane karo wêdakakêna limang spice ing l ...

                                               

Güveç

Güveç iku jeneng saka macem-macem earthenware panci digunakake ing turki masakan, lan sawetara saka casserole / godhok ne abang lan putih sing masak ing wong-wong mau. Panci ukurane sedheng, bisa utawa ora adorned, lan sajian kasebut masak ngangg ...

                                               

Biskuit lan duduh

Biskuit lan kuna minangka sajian sarapan sing populer ing Amerika Serikat, utamané ing sisih Kidul. Sajian iki kasusun saka alus keuangan roti dijamin ing salah siji sawmill utawa duduh kaldu meat, digawe saka drippings saka masak daging babi sos ...

                                               

Roti tandoor

                                               

Potée

Potée minangka salah siji saka sawijining olahan culinary prancis sing, umume, waca bab persiyapan sing masak ing panci lempung. Sing luwih khusus, yaiku sub utawa sub sing digawe saka daging babi lan sayuran, paling asring, kubis lan kentang cho ...

                                               

Meigan cai

Meigan cai minangka jinis Cina mustar garing acara sosial Hakka Huizhou, provinsi Guangdong, China. Meigan cai uga digunakake ing masakan saka Shaoxing, wilayah Provinsi Zhejiang, China. Pickle kasusun saka kabèh kepala saka macem-macem varieties ...

                                               

Kho

Apa minangka technique masak ing Vietnam masakan tegesipun braise ", godhok ", utawa "kanggo simmer" ing ngendi sumber protein kayata iwak, urang, unggas, daging babi, daging sapi, utawa goreng tahu goreng panas sethitik ing campuran saos iwak, g ...

                                               

Kari domba

Mutton kari yaiku panganan sing wis disiapake saka Mutton lan sayuran. Sajian kasebut bakal ketemu karo variasi ing kabeh negara lan wilayah liyane ing Asia Kidul. Karu meat daging Kambing pisanan disiapake kanggo nyelehake kabeh bahan ing telusu ...

                                               

Kamameshi

Kamameshi secara harfiah diterjemahake menyang "nasi ketel" lan minangka tradisional Jepang sajian beras sing masak ing panci wesi sing diarani kama. Kamameshi dibalèkaké deleng nasi sing dipangan umum saka kama. Kanca-kanca utawa anggota kulawar ...

                                               

Banyu soda

Banyu karbonat minangka banyu seltzer utawa seltzer) banyu sing ngandhut gas karbon dioxide terlarut, bisa disuntik karo tekanan utawa kedadeyan amarga geologis alam saka proses. Karbonasi nyebabake umpluk cilik kanggo wangun, supaya banyu bisa d ...

                                               

Uyah Himalaya

Himalaya uyah minangka salah siji saka sawijining jinis uyah atas sing ditambang saka wilayah Punjab ing Pakistan. Uyah, sing asring duwe pinkish werna amarga tilak mineral, utamané digunakake minangka pangan aditif kanggo ngganti uyah tabel nang ...

                                               

Pasté

Tempel minangka jajanan cilik sing diprodhuksi ing negara Hidalgo ing tengah Meksiko lan ing sekitar wilayah kasebut. Dheweke wis daya karo macem-macem isine kalebu kentang lan daging sapi, apple, nanas, goreng manis, utawa liyane khas Mexican li ...

                                               

Unggah-ungguh mertamu

Unggah-ungguh ngunjungi ya iku sola bawang utawa tumindak nalika sing ngunjungi. Neng ya iku salah siji saka sawijining fungsi sosial sing ana ing masyarakat lan wis lumrah kanggo kabèh non. Nanging wong iku ora bisa kanggo riko ana ing omah saka ...

                                               

Ès watu

Kubus es minangka potongan es cilik, sing biasane segi telu papat kaya sing wis viewed saka ndhuwur lan trapezoidal sing viewed saka sisih. Kubus es minangka produk saka kulkas mekanik lan biasane digawe kanggo omben-omben kadhemen. Bisa diprodhu ...

                                               

Kuwé awu

Kue awu minangka jinis roti sing dipanggang ing lapisan saka watu utawa wedhi sing panas lan ditutupi awu panas, sawijining laku sing isih ditemokake umume ing negara-negara Arab, utamané ing antarane Badwi.Miturut Epiphanius, jeneng saka basa ib ...

                                               

Llajua

Llajua utawa llajwa iku chili sauce disiapake saka locotos panas chili mrico, lan tomat, kadhangkala bawang sing ditambahake ing campuran. Siji utawa loro-rempah bisa ditambahake, gumantung ing wilayah lan rasa: quirquiña ing Cochabamba lan wakat ...

                                               

Fenalår

Fenalår minangka dagang tradisional norwegia sing wis dianggep saka wedhus sikil sing asian lan garing. Fenalår minangka panganan sing banget populer ing Norwegia lan asring disajikake karo panganan liyane nalika Natal prasmanan utawa ing Dina sa ...

                                               

Sari apel

Serbuk sari apple iku jeneng sing digunakake ing Amerika Serikat lan Kanada kanggo omben-omben tanpa nggunakake alkohol sing ora disaring, tanpa gula, digawe saka apple. Masiya biasane disebut "apple cider" ing Amerika Serikat, nanging ora bisa n ...

                                               

Vodka babi

Vodka daging babi iku salah siji saka sawijining jinis ombenan vodka sing diinfus karo rasa meat lan nambah gurih rasa kanggo ngombe campuran. Alkohol sing diinfus bisa aspirasi nanging biasane digunakake ing omben-omben campuran kaya Getih Maria ...

                                               

Soklat salami

Coklat salami minangka panganan cuci mulut saka italia lan portugis sing digawe saka coklat, biskuit sing rusak, mentega, endhog lan sok-sok alkohol kayata anggur port utawa rum. Panganan cuci mulut dadi populer ing kabèh Eropah lan ing endi-endi ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →