★ Free online encyclopedia. Did you know? page 44



                                               

Baghrir

Baghrir utawa beghrir ya iku sawijining jinis roti dhadhar kang akèh migunakaken ing wewengkon Arab Maghrib. Wujud mayoritas kue kasus iki, panenan miwiti ing kaya sepon, lan digawe saka glepung biyasa utawa saka gandum. Yen angga masak bener, wu ...

                                               

Kuwé pon

A pon iku salah siji saka sawijining jinis pie sing digawe tradisional karo mina saben papat bahan: glepung, mentega, endhog, lan gula. Kue mina umume dipanggang ing wajan utawa cetakan Bundt, lan dipun ngagem bubuk gula, kaca-kaca sing entheng, ...

                                               

Kuwé mertéga

jajan butter iku salah siji saka sawijining olahan jajan kang iku salah siji saka úa utama saka butter. Kue mentega dipanggang nganggo bahan dhasar: mentega, gula, endhog, glepung, lan agen ragad kayata baking powder utawa soda kue. Iki dianggep ...

                                               

Abab mambu

Abab Mambu utawa ing Basa Indonesia punika b rashes wonten ing basa medical pasinaon wis halitosis. Halitosis masalah saka tutuk bab iki karo kathah sanget wong. Panyebabipun akèh banget uga amarga tutuk utawa waja apa-apa karumat, lara wonten in ...

                                               

Babad Blambangan

Babad Blambangan ya iku babad kang ngemot bab Blambangan. Blambangan iku naga kang kabèh wilayahe rampung diubengi segara. Babad blambangan iku ora siji kabèh n nyebar-nyebar. Kang kalebu Babad Blambangan ya iku Babad Sembar, Babad Tawang Alun, B ...

                                               

Laskarkesanghyangan

LEGION KESANGHYANGAN Salah siji saka sawijinè judul novel gènrè Sèjarah sing ditulis gènang Kusyoto, pènulis produktif ngarep Indramayu Jawa Barat. Novel iki nyèritakakèn Kèsultanan Cirèbon lan babad Dèrmayu.

                                               

Bonggalpati

NYIMAS MENAPA MALIH, DHARMA Miturut babad Dèrmayu, Nyimas Èndang Dharma kèturunan tèrahir King Bonggalpati sing Kèrajaan Manukrawa, Kabupaten Indramayu jam sèkièn. Waktu Kèrajaan Manukrawa cilaka gènang banjir bandara kali Cimanuk Nyimas Èndang D ...

                                               

Kompas (koran)

Kompas iku salah siji jeneng layar kabar Indonesia sing digandhengake karo kepala kantor kang dumunung ing Jakarta. Koran Kompas nglirwakake dening Kompas PT Media Nusantara minangka bagéan saka Kelompok Kompas Gramedia. Cithakan:Templat:Web Indo ...

                                               

Jayanagara (Patih Surakarta)

                                               

Cakranagara (Patih Surakarta)

Radèn Adipati Cakranagara ya iku pepatih ing Kraton Surakarta. Sadurunge dadi perdhana mentri, gubernur bumi Sewu Radèn Tumênggung Sumadilaga, mingsêr dadi Bupati Panumping nama Radèn Tumênggung Cakranagara

                                               

Sindureja I

Radèn Adipati Sindurja aku ya iku perdhana mentri njero ing Surakarta ing salawas-lawase 12 taun putra: Tumênggung Wirasastra, Ngabèi Sutamarta aku, Tumênggung Martayuda, K Putu Martagati ing Pagêrgunung, Kiwa Agêng Sutagati ing Pagêrgunung, Kiwa ...

                                               

Mangkupraja I

Radèn Adipati Mangkupraja aku ya iku pepatih ing Surakarta taun 1755-1769. Mangkupraja aku kalerenake saka kalungguhane lan banjur kakendhangakên ngowahi Pulo Edham. Mangkupraja aku putra: Nyai Agêng Cakrawijaya, Ngabèi Sutamarta II,Ngabèi Martad ...

                                               

Natakusuma (Patih Kartasura)

Radèn Adipati Natakusuma ya iku pêpatih ing karaton dalêm Palms iku putrane: Pangeran Arah Pringgalaya, putra: Pangeran Arah Natakusuma, putra: Pangeran Adipati Natakusuma, putra: Pangeran Adipati Pringgalaya, putra: Kangjêng Panêmbahan Panglima ...

                                               

Sasradiningrat III

Kangjêng Radèn Adipati Sasradiningrat III pêpatih karaton dalêm Surakarta, kaparingan momongan putri dalêm P. B. IV pêputra Radèn Mas Tumênggung Arungbinang, sasedane diwenehi kanggo turunane manèh putri dalêm P. B. VI ora bare seda sumare Jabung ...

                                               

Gègèr Injil

Muter Injil iku mung ing dalan saka kutha Aténa dhèk kalah Novémber taun 1901. Mung wong-wong mau bakul paling protès nduwa unggahan terjemahan saka Injil Matius ing basa yunani institute dening layang kabar Akropolis, ana uga kamangka motif-moti ...

                                               

Tapsir Anom

Tapsir Anom yi iku sebutan kanggo abdi dalem pangulu ing Kraton Surakarta. Anane sebutan iki wis ana ing nalika jam Kartasura, nanging ora kabèh pangulu diwenehi jeneng Tapsir Anom. Abdi dalem kang wis taun dheweke main dadi pangulu ing Kraton Su ...

                                               

Yang Masih di Bawah Umur (2012)

Yang Masih Malaysia Umur ya iku sinétron kang siaran ing TV stasiun TVRI. Sinéetron iki diprodhuksi dening SinemArt. Karakter sinétron ya iku Nasya Marcella, Ray Prasetya, Intan Rahadya, lan liya-liyane.

                                               

Tak Ikhlasno

"Tak ikhlas piano" iku salah siji saka sawijining singles penyanyi Idola Indonesia yaiku Seneng Asmara. Song iki diciptakake piyambak karo Seneng Rism utawa luwih dikenal Seneng Asmara. Lagu iki dirilis tanggal 2 agustus 2019.

                                               

Unsur intrinsik karya sastra

Unsur intrinsik yaiku unsur-unsur ingkang lan inheren katamaran karya sastra. Karya sastra saka kedadeyan saka unsur bound wong-wong mau saka unsur intrinsik. Unsur intrinsik karya sastra iku dipunpérang dadi 3, yaiku prosa, puisi, drama / tonil. ...

                                               

Siemens CX75

Siemens CX75 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik saka Siemens. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 112 x 48 x 19 mm déné bobot 98 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inci kant ...

                                               

Boondi

Boondi minangka panganan cuci mulut saka India digawe saka glepung kacang kayu legi sing digoreng. Manis banget, bisa uga disimpen minggu utawa luwih. Amarga kabutuhan ngreksa panganan ing wilayah garing ing Rajasthan, boondi laddu luwih diseneng ...

                                               

The Boys (lagu)

Wektu: 3:48. (Time: 3:48) Writers lirik:Youngjin Yoon. (The Writers of the lyrics:Youngjin Yoon) Aransemen: Teddy Riley, DOM, Kim Taesung, Richard Gracia. Dikenal musik: Teddy Riley, DOM, Kim Taesung, Richard Gracia. Lyrics. Geobi naseo shijakjoc ...

                                               

Ramekin

Ramekin A iku piranti cilik gilap Keramik, plastik, stainless steel utawa Bowl kaca digunakake kanggo masak lan porsi macem-macem ne abang lan putih.

                                               

Mangkok salad

Mangkuk salad sajian iku sajian sing bentukna mangkuk sing digunakake kanggo menehi salad, utamané salad sing tos. Mangkuk salad bisa digawe saka bahan sing biasa digunakake kanggo barang-barang saka meja, kalebu keramik, logam, plastik, kaca, ut ...

                                               

Pamasak alon-alon

A cooker alon, uga dikenal minangka crock-pot, punika countertop electrical masak perabot digunakake kanggo simmer ing suhu luwih murah tinimbang cara masak liyane, kayata manggang, nggodhok, lan fry. Iki kanggo nggampangake masak tanpa pengawasa ...

                                               

WC sentor

Jamban sentor - see uga jeneng saka jamban) punika jamban sing mbuwang sampah manungsa kanthi nggunakake banyu yen liwat saluran pembuangan kanggo lokasi liyane sing dibuwang, banjur njaga misahake antarane manungsa lan sampah. Jamban sirah bisa ...

                                               

Dewahuti

Dewahuti iku salah siji saka karakter wonten ing mitologi Hindu, putri saka Swayambu Wong karo Satarupa. Dewahuti dipungarwa Panrimo Kardama. Kardama karo Dewahuti tetep ing wilmana, papan digawe Kardama kanggo 100 taun. Panjenenganipun gadhah pu ...

                                               

Crouton

A croûton / ˈ k r uː t ɒ n / a Piece saka sauteed utawa rebaked roti, asring Cubed lan pengalamane. Croutons sing digunakake kanggo nambah tekstur lan rasa kanggo salad - atine Caesar salad - minangka iringan sub lan rebusan, utawa dipangan minan ...

                                               

Sega putih

Beras putih kalebu panganan khas ing Indonesia. Sega digawe putih saka beras putih lan didang utawa diliwet karo banyu sacukupe. Banjur dienteni nganti tanek banjur dientas. Beras putih cocog didhahar sisih ne abang lan putih nganggo apa waé.

                                               

Batu Putih, Timor Tengah Kidul

Bata Putih kacamatan ing Kabupaten Timor Tengah Kidul Provinsi Nusa tenggara Wétan. Kabupatèn Timor Tengah Kidul

                                               

Bolu gula putih

Kue bolu gula putih minangka salah siji saka sawijining olahan kalebu jinis jajan Cina. Iki minangka salah siji saka sawijining confectionery sing paling umum ing Hong Kong. Nanging ing luar negeri, luwih langka ing toko roti Chinatown.

                                               

Penyètan bawang

Pencet bawang putih, uga dikenal minangka crusher papak, minangka piranti pawon kanggo ngremukake siung bawang putih karo efisien dening meksa liwat bolongan cilik, biasane ngagem jinis piston. Akeh meksa papak uga duwe piranti karo kothak pin si ...

                                               

Glasir

Glasir, utawa frosting, iku manis, asring ono krime glaze digawe saka gula karo Cairan, kaya banyu utawa susu, sing asring kandungan karo úa kaya butter, endhog putih, keju krim, utawa perasa. Iki digunakake kanggo lining utawa nghias barang pang ...

                                               

Twilight Sparkle

Twilight Cemlorot utawa Putri Twilight Cemlorot punika pimpinan utawa tokoh utama ing serial kartun Sethitik Pony: Persahabatan Tenung lan karakter iki minangka asil pangembangan saka generasi cilik Pendhaftaran Little Pony, mainan unicorn Twilig ...

                                               

Panir

Panir utawa breadcrumbs sing ngira-ngira liyane roti garing, digunakake kanggo breading utawa crumbing panganan, tutup casseroles, stuffing unggas, pangenthel stews, nambah akeh rasa ing soups, meatloaves lan padha panganan, lan nggawe asri lan n ...

                                               

Khuushuur

Khuushuur minangka olahan saka dagang utawa pangsit kawentar ing Mongolia sing meh padha karo masakan rusia lan masakan liyane kayata chiburekki utawa bawang putih bawang putih. Daging sapi, daging rock, utawa untu, tuan rumah lan campuran karo b ...

                                               

Kripik soklat

Kripik soklat utawa coklat morsels sing tulisan cilik manis coklat, digunakake minangka bahan ing sawetara desserts, ing campuran Trail lan kurang umum ing sawetara sarapan panganan kayata pancakes. Dheweke asring diprodhuksi minangka volume karo ...

                                               

Sosis bawang

Sosis bawang putih minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis sosis daging sing disiapake nggunakake bawang putih minangka bahan utama. Disiapake nggunakake daging babi utawa daging sapi / daging sapi, utawa kombinasi saka daging bab ...

                                               

Linguiça

Linguiça utawa Lingüiça yaiku salah sawijining olahan p Portugis menyang sosis lan nuduhake wujud sosis daging babi sing asap karo bumbu bawang putih lan paprika ing Portugal lan Brazil, uga minangka negara Lusophone liyane.

                                               

Salsa roja

Salsa abang pabrik minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis sauce abang pedhes masakan Meksiko. Iki digawe saka jitomate, lemah karo bawang putih, chile, uyah lan mrico secukupe.

                                               

Karmelit

Supaya Karmelit punika ordho kaagaman Katolik romawi Katulik kang diyasa ing abad kaping-12 dening para rohaniwan ing gunung Carmel. Para rohaniwan saka ordho iki nganggo jeneng O. cara hakim ing related dijenengi. Ing Indonesia, salah siji saka ...

                                               

Tsokolate

Tsokolate cara tradisional disiapake dening banyu lan susu nggodhok ing dhuwur-Necked khusus picer pot -shaped dikenal minangka tsokolatera. Iki dijupuk saka geni sawise umpluk diwiwiti lan sawetara saka cd tabliya dicelupake ing cairan. Gula mus ...

                                               

Bun ireng

Bun ireng, sing uga dikenal minangka bun Scotch, yaiku salah siji saka sawijining jinis saka gerakan sing wis ditutupi jajan. Asale saka Romania, awal saka dipangan ing Rolas Wengi nanging saiki dinikmati ing Hogmanay. Nyampur jajan biasane ngemo ...

                                               

Sagu pelem pomelo

Sagara manggon pomelo minangka jinis panganan cuci mulut kontemporer Hong Kong. Ketemu ing taun 1984 dening Lei Taman, dheweke terus misuwur nganti saiki. Makna saka penutup iki bisa ditemokaké ing menu akeh restoran lan toko panganan Cina ing Ho ...

                                               

Kuwé ambal warsa

Kue ulang taun yaiku salah sawijining olahan roti sing dipangan minangka perayaan ulang taun. Kue ulang taun asring jajan lapisan karo frost sing disajekake nganggo lilin cilik ing ndhuwur sing nggambarake umur selebriti. Variasi kalebu cupcakes, ...

                                               

Bò lúc lắc

Bò lúc lắc minangka sapir punika masakan Vietnam sing didhukung kanggo basa prancis sing ngemot daging sapi sauteed karo timun, salad, tomat, brambang, mrico, lan kecap. Daging sapi dirajang cilik-cilik ukuran kothak sadurunge disedhot. Daging sa ...

                                               

Bakso kukus

Bakso kukul uga salah siji saka dhaharan ne abang lan putih dim sum Kanton. Jajanan iki banget wiyar wonten ing Hong Kong lan akèh ing daérah Chinatown. Bakso kukul iki ngetung saka daging, lan ing dipunlapisi kulit tak ing layanan, dheweke diwen ...

                                               

Bakso uleg

Bakso Uleg punika sajian khas saka kabupaten Temanggung.bakso iki béda karo meatballs-meatballs sampeyan ana ing area near liyane. senajan wujud mayoritas iku meh padha nanging beda rasa.duduhe ora nganggo duduh kaldu.

                                               

Roti isi bakso

Sandwich bakso iku salah siji saka sawijining jinis olahan umum sandwich yaiku bagean saka sawetara saka masakan, kalebu masakan italia-Amérika lan masakan Amerika. Sandwich utamané kalebu meatballs, saos tomat sauce utawa marinara, lan roti, kay ...

                                               

Sulu köfte

Sulu bulgaria minangka salah siji saka sawijining jinis olahan sub Turkey utawa sub kenthel karo bulgaria. Iki kalebu meatballs sing biasane digawe saka daging sapi cincang, dicampur karo beras utawa bulgur, bawang lan rempah-rempah lan nggodhok ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →