★ Free online encyclopedia. Did you know? page 42



                                               

Metropolitan Opera

Metropolitan Opera ya iku sawijining gedhong opera kang dibangun ing taun 1883. Omah gedhong iki uga kalebu gedhong opera sing tuwane dhéwé ing donya. Bangunan iki ana ing Lincoln CenterIng. Taun 1995, Metropolitan Opera dianyari karo unsur moder ...

                                               

Lawang

Lawang utawa Koran iku salah siji saka kulawargané saka piranti omah kang bisa dibukak. lawang lumrahé nemplek ing tembok lan gebyok. Gunané kanggo nggampangaké online circulation ing sak panggonan-panggonan ing iku belongs kanggo omah. Kang dite ...

                                               

Crema de fruta

Crema de fruta iku salah siji saka sawijining olahan panganan tradisional Filipino fruitcake digawe karo lapisan saka karang jajan, manis puding utawa krim, gelatin utawa gulaman, lan macem-macem wadi utawa woh-wohan seger, kalebu pelem, pineappl ...

                                               

Aloo mutter

Aloo mutter minangka Punjabi sajian saka anak bawana India sing digawe saka kentang lan kacang polong ing tomat krim sing dibumbui. Iki minangka panganan vegetarian. Sao umume masak nyandhang putih bawang, jahe, bawang, tomat, cilantro, wiji cumi ...

                                               

Chhena poda

Chhena podo minangka panganan cuci mulut keju saka negara Walanda ing India. Podo chhena secara harfiah tegese Keju Panggang ing Odia. Iki digawe saka chehena keju krasan seger sampeyan wis diraeni karo paling apik, gula dipanggang nganti pirang- ...

                                               

Masala puri

Masala puri, utawa Masalpuri, minangka nyamik saka India sing banget misuwur ing negara bagéan kidul Karnataka, Tamil Nadu, Tripura lan Andhra Pradesh. Wujud chaat, olahan kasebut asale ing negara Karnataka ing India lan saiki wis misuwur ing kab ...

                                               

Daging baya

Dagang bu yaiku daging saka alligator utawa baya sing bisa kempal olahan lan dipangan. Iki wis digunakake dening historis lan ing jaman saiki ing macem-macem masakan ing Amerika Serikat Kidul. Endhog bu uga kanggo migunakaken. Dagang Alligator di ...

                                               

Baba ghanoush

Baba ghanoush, uga dieja baba ganoush utawa baba ghanouj, minangka salah siji saka sawijining jinis panganan mbukak Levantine masak eggplant sing wis dicampur karo tahu koloni, lenga zaitun, uga bisa linglang jus, lan macem-macem rempah-rempah. C ...

                                               

Sahur

Sahur, uga bisa diarani Sehur, Sehri, Sahara lan Suhoor ing basa liyane, ya iku sawijining istilah Islam kang nuduhake tatanan saka aktivitas mung dening umat Islam kang nduweni niat kanggo nindakake Pass /siam ana ing pajar utawa sadurungé saka ...

                                               

Annin tahu

Tak Annin utawa tak minangka kacang almond panganan cuci mulut sing lembut lan alus saka susu aprikot pathi, agar, lan gula. Iki minangka panganan cuci mulut tradisional Beijing masakan Kanton, lan masakan Jepang. Mirip karo blancmange. Ing resep ...

                                               

Kuwé battenberg

Battenberg utawa Battenburg yaiku kue bolu entheng sing dianakaké senggol. A ditutupi marzipan lan, nalika dipotong ing salib, nampilake pola mriksa loro-kanggo-loro khas beda-beda karo werna jambon lan kuning. Pola kotak-kotak gedhe ing kendaraa ...

                                               

Yéma

Yema iku jinis saka olahan punika puding confectionary saka Filipina. Iki wis digawe karo kuning wektu, susu, lan gula. Jeneng yema saka basa spanyol kanggo "kuning wektu". Kaya panganan cuci mulut saka Filipina sing adhedhasar kuning wektu, dipe ...

                                               

Supangle

Supangle utawa sup minangka jinis puding coklat Turis. Ing ngisor lapisan kalebu rajang saka dhaharan lan asring dihias nganggo kemiri utawa klapa, lan kripik coklat.

                                               

Sinema Italia

                                               

Khichuri alus

Khichuri lunak, uga dikenal kanthi jeneng Norom Kisuri minangka salah siji saka sawijining jinis panganan adhedhasar nasi padha karo konsistensi bubar, a sajian sing populer ing wilayah saka Sylhet ing Bangladesh. Iki minangka panganan tradisiona ...

                                               

Back to December

"Bali menyang desember" iku judhul song kang ditulis lan karekam dening singer kondhang saka Amerika, yaiku Taylor Swift. Song iki mlebu ing album sing katelu yaiku Nganggo Non kang diterbitake ing taun 2010. Song iki kasebar ing radio ing Amerik ...

                                               

Doge (meme)

Westin minangka Internet meme sing misuwur ing taun 2013. Meme iki biasane kalebu gambar saka asu Shiba aku sing diiringi dening teks werna-werna ing font Comic Sans ing sisih ngarep. Teks kasebut, makili jinis internal monolog, sengaja ditulis i ...

                                               

Michael Rumere

Michael Bonjozi Rumere yaiku juru main bal-balan profesional, Indonesia sing saiki njabat minangka pemain kanggo ingatase hak bebas United ing Liga 2.

                                               

Moto GP

Moto GP ya iku balapan monthor wis diwiwiti nalika taun 1949. Nalika iku digawe karo pabrik saka monthor saka dragon Prancis, ya iku FILM. balapan monthor iki dicacah dadi lima, y kelas 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, lan 500cc. Sajrone taun-taun diwi ...

                                               

Domenico Luca Spinosi

R. P. Domenico Lucu Spinosi, C. P. yaiku salah siji saka misionaris saka Italia. Kang sabanjure makarya minangka Prefect Karasulan Sekadau. Spinosi dijenengi Prefect Karasulan ing Sekadau ing 1 Sèptèmber 1972 terus karya R. P. Michael Di Simone, ...

                                               

Magazèn

Pindho dibandhingke yaiku piranti kanggo nyimpen lan daya amunisi kang nggabungake utawa dipasang ing senjata api. Pindho dibandhingke asalé saka basa arab, yaiku "makahazin", tegesipun gudang).Bisa pindho dibandhingke uga karo salah siji saka ka ...

                                               

Jaejoong

Kim Jaejoong, wis jengeng tataran, Pahlawan, Youngwoong Jaejoong lan Jejung, penyanyi, penulis tembang, pengarang lan occasional aktor. Jaejoong iku anggota lan utama vokal korea boy band TVXQ, utawa dikenal kanggo Dong Bang Shin Ki ing korea Kid ...

                                               

Luck by Chance

Luck Dening Kasempatan iku Bollywood film sing dirilis taun 2009 lan kanggo cara katuntun Zoya lan Akhtar. Film iki dibintangi dening Konkona Sen Sharma lan Farhan Akhtar, karo Putrané Kapoor, Dimple Kapadia, Juhi Chawla, Hrithik Roshan, isha Sha ...

                                               

Pusat Keuangan Kementerian Pertahanan Indonesia

Tengah Keuangan saka Kamentrian Pertahanan Indonesia sing asring dipuncekak Pusku Kemhan inggih punika unsur pelaksana tugas tartamtu kang dumunung ing wilayah saka Kamentrian Pertahanan Indonesia. Pusku Kemhan gadhah tugas kanggo ngemunah financ ...

                                               

Christopher Benjamin Rungkat

Christopher Benjamin Rungkat punika atlét ténis profesional sing dipunangkat unggul saka Indonesia. Kang dadi kawentar amarga ing taun 2018 nyumbang emas kanggo Indonesia sawise ngalahaken a pasangan saka Thailand kang Luksika / Soncat ing final ...

                                               

Cuco Martina

Adil-endly Aurelio Jean-Carlo "Reresik" Martina ya iku pemain bal-balan profesional sing main kanggo klub Liga Everton F. C. Piyambakipun main minangka bèg tengen, nanging uga bisa muter minangka bèg tengah utawa glandhang. Nalika ésih enom piyam ...

                                               

Jonjoe Kenny

Jonjoe Kenny ya iku sawijining pemain bal-balan profesional inggris sing main minangka bèg klub tengen kanggo klub Liga Everton F. C. lan tim nasional inggris. Kang kalebu asil saka sistem latihan saka enom Liga tim, ngendi kang wis diputer profe ...

                                               

Tom Davies

Thomas Davies ya iku pemain bal-balan profesional inggris sing main minangka gelandang kanggo klub Liga Everton F. C. lan tim 21 inggris. Panjenenganipun lulusan akademi klub lan senior debut ing April 2016 ing umur 17 taun.

                                               

Ahmad Moshir al-Saltaneh

Ahmad Moshir al-Saltaneh, ana Perdana Menteri Qajar jaman Iran. Dheweke dadi Perdana Menteri Irak kaping pindho lan dadi menteri negara kita.

                                               

Temugiring

Temugiring utawa jeneng Latine Curcuma Héynéana Vahl ya iku tuwuh obat kang bisa nandur taunan. Tuwuh iki yen nandur, dhuwuré bisa nganti rong mètér. Temugiring bisa nandur ing taman utawa petarangan house,

                                               

Kristal

                                               

Jaipongan

Paling tutul ya iku kang seni jogèd kang lair saka wilayah saka Bandara.Gugum padha bungah-Bungah ya iku wong kang gagasan jogèd jaipong. Kang merhatekake seni rakyat kang iku salah siji saka sajine ya iku Ketuk Tinuju dadekaké mangerteni lan nge ...

                                               

Legenda Siluman Ula Putih

Legenda Siluman Ula Putih (白蛇传) ya iku legenda bab sawijining siluman ula putih kang dijenengi Bai Suzhen katresnan karo sawijining mahasiswa jenenge Xu xian. Sawise ketemu ing jembatan Duan nalika udan, Xu xian nyilihake payunge marang Bai ...

                                               

Rumah Merah Putih

Ing Merah Putih kanggo inggih punika film Indonesia digawe ing taun 2019. Film punika kaarahaken dening Arah Sihasale lan Na Zulkarnaen. Abang Putih badhe kababar ing sung 20 juni 2019.

                                               

Kalèng

Diproses ya iku lembaran saka baja kang disepuh timah. Diproses uga diartéké panggonan kanggo nyimpen utawa sing digawe saka logam lan minangka wadhah panganan, ombenan, sardines, soft drink, woh sikil, biskuit. Dikemas kaleng bisa uga diarani si ...

                                               

Kala Bendana

Kalah Bendana ya iku putrané Prabu Aribaka ana ing dragon Pringgodani. Kalah Bendana nyisakke buta cébol. Sanadyan ing wangun saka buta nanging Rusak Bendana iku kalebu buta sing ora seneng padu, jujur lan uga sarwa ngalahaké.

                                               

Sega goréng

Sega goreng makna ingkang asalipun saking Cina. Resép punika dipunbeta dening perantau Cina. Ing dragon asalipun, beras goreng alternatif saka penyajian maeman padha atos.

                                               

Bata

Bata bangunan bahan kanggo nggawe tembok. Kanggo gawé tembok, biyen masyarakat luwih seneng nganggo batako utawa bathi, nanging sing saiki masyarakat luwih seneng nganggo hebel. Bathi digawe saka lemah abang, lempung, bata, wedhi kapur, lan bata ...

                                               

Taun lumrah kawiwitan ing dina Sabtu

Tau lumrah kang wiwit ing dina setu taun kang ora taun wuntu utawa taun kang cacat dina 365 kang wiwit ing dina sabtu, 1 februari Januwari, lan wekas ing dina setu, tanggal 31 Dhésèmber. Kurup dhominisé ya iku B. aun panjelasan kang mentas kalako ...

                                               

Dina Lilin Cilik

Dina Cilik Lilin ya iku dina riyaya tradisional, paling dipunriyayakaken ing Kolombia. Dina iki dianakaken ing tanggal 7 oktober Dhésèmber, ing wengi Dikandung Tanpa Noda, kang uga minangka wiwitan mangsa natal kang ora resmi ing nagara saka wong ...

                                               

Pai krim Boston

Pie Boston krim minangka panganan cuci mulut saka Amerika sing ngemot kue mentega kuning sing daya karo wadi utawa krim lan dilapisi glaze coklat. Panganan cuci mulut entuk dijenengi nalika kue sing bentuke bunder lan pie masak ing wajan sing pad ...

                                               

Pilgrim

Pilgrim utawa Puritan minangka sandwich sing gegandhengan karo Bapak Pilgrim Amerika lan Dina Thanksgiving. Iki minangka cara tradisional saka nggunakake sisa-sisa panganan saka Thanksgiving Day lan kanthi mangkono kalebu irisan saka roti utawa r ...

                                               

Parkin

Part chain yaiku roti jae tradisional karo oatmeal lan ireng treacle, kang asalé ing lor Inggris. Asring magepokan karo Yorkshire, utamané ing wilayah saka Leeds, nyebar lan banget populer ing liya panggonan, utamané ing Lancashire. Part chain di ...

                                               

Turon

Turon, yaiku cemilan Filipina sing digawe saka pisang sing mimpin wong tipis, dibungkus nganggo gula coklat, gulung ing pambungkus saka spring lan digoreng. Isi liyane uga bisa digunakake bebarengan karo gedhang, umume nangka, uga minangka ubi, m ...

                                               

Roti panggang Perancis

Roti panggang prancis yaiku panganan sing digawe saka irisan-irisan saka roti direndhem ing endhog lan biasane susu, banjur digoreng wajan. Jeneng lan varian saka alternatif kalebu "roti endhog", "roti bakar Bombay", "roti panggang Jerman", "roti ...

                                               

Kuwé dundee

A dundee minangka buat tradisional Romania karo rasa sing akeh. Kue kasebut asring digawe karo currants, sultanas lan kacang almond, kadhangkala, woh pil bisa ditambahake. Pangembangan asli pie diwiwiti ing Dundee ing pungkasan taun 1700 ing toko ...

                                               

Susu rasa gedhang

Susu Rasa Gedhang minangka wedang susu Korea Selatan sing diprodhuksi dening Binggrae ing Korea. Jeneng "Susu Mati Banana" ing basa Korea diterjemahake minangka Susu Rasa Gedhang.

                                               

Kerucut salju

Ing efek saka salju minangka variasi saka es sing dipun cukur utawa panganan cuci mulut es sing mecah biasane disuguhake ing efek saka kertas utawa cangkir bis. Senajan ing cangkir, umume diarani bola salju. Panganan cuci mulut kalebu serutan es ...

                                               

Kipo

Kipo iku salah siji saka tradisional Jawa khas saka Kothak Kutha, Yogyakarta, digawe saka woh saka beras ketan. Wujud antarane kipo bunder alit-alit, agengipun apa-apa luwih saka sanyari jempol wong diwasa. Kanggo kulit bagéan saka njaba ring dig ...

                                               

Love is Brondong

Love is Brondong film drama Indonesia dirilis 15 Maret 2012. Film ingkang dipunsutradarani Chiska Doppert uga dipunparagani Zacky Zimah, Joanna Alexandra, lan Ajun Perwira.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →