★ Free online encyclopedia. Did you know? page 41



                                               

Senam aerobik

Senam aerobik punika senam karo iringan musik.Senam punika perlu keluwesan lan kontinuitas obah ingkang trep karo musik diprecaya.Dr Kenneth Cooper punika pelopor senam aerobik. Maksud saka senam saged pumping lan tambah tingkat jantung / nadi.

                                               

Bumbu pawon

Dhaftar saka rempah-rempah pawon: Serai. Kencur. Pals. (Pen) Godhong Pandan. (Pandan Leaves) Kunir. (Turmeric) Kemiri. (Pistachio) Tumbar. Bawana dina utawa godhong bawana. Selasih. Cabé. Jeruk purut. (Lime purut) Chili abang. (Chili red) Lombok ...

                                               

Suman

Suman minangka jajan saka beras sing rawuh saka Filipina. Iki digawe saka beras ketan sing wis masak ing santên klapa, asring diwungkus godhong gedhang, klapa godhong, utawa godhong buli utawa buri lan banjur dikukus. Biasane dipangan karo gula d ...

                                               

Tèh putih

Putih teh godhong kang durung diawètaké lan dina oksidasi. Kayata teh ijo, oolong teh lan tèh ireng, tèh putih asal saka tuwuh saka Camellia sinensis. Tèh putih kadhangkala ngandhut kembang lan godhong tèh kang isih ana hakim, kang sabanjure kode ...

                                               

Tarub

Tarub ya iku kang perhiasan digawe saka janur, dipasang ing sisih trataka kang digawe saka bleketepe.Mbayar tarub kang digawe saka blarak klapa ing Jawa supaya disebut widi dawa Nalika masang tarub owah-owahan bebarengan karo sirah, a dina saduru ...

                                               

Bánh lá

Bánh lá, secara harfiah tegesé "cake rwaning", kalebu ing kategori bánh, utawa jajanan Vietnam, sing kalebu salah siji saka sawijining jinis olahan laminated saka macem-macem saka beras sing kapenuhan sawetara saka isi lan kebungkus ing godhong u ...

                                               

Sinanglay

Sinanglay minangka panganan saka Filipina sing digawe saka iwak mateng sing kebungkus sayuran godhong lan serai utawa godhong pandan sing masak nganggo saus santen pedhes. Iki kalebu jinis ginataan lan asalé saka Wilayah saka Bicol.

                                               

Gulai Itiak

Gula roti itiak punika dhaharan khas saka kawentar saka Koto Gadang Agama, wonten ing Bukittinggi peta kanggo apa-apa iku adoh saka Koto Gadang. Gula roti itiak punika sinebat tanak koto gadang. Bahan digunakake kanggo mbangun masakan ingkang kas ...

                                               

Saag

Saag utawa saga ya iku panganan adhedhasar gegodhongan kaya bayem, mustar godhong, sayuran ijo Collard, basella lan supaya sing dipangan karo roti utawa naan lan uga sega. Saag bisa digawe saka bayem, mustar godhong, brokoli dicincang, utawa sayu ...

                                               

Sop janganan

Sayur sup sayuran umum sayur sup disiapake nggunakake sayuran lan sayuran godhong minangka bahan utami. Iki miwiti saka sajarah kuna, lan minangka produk pangan sing diprodhuksi karo massa ing jaman saiki.

                                               

Sarma

Sarma minangka salah siji saka sawijining paling olahan karo anggur, kubis, rhubarb biksu, kale utawa chard godhong sing kanggo nggulung watara gandum, kaya bulgur utawa goreng, dagang cincang, utawa loro-lorone. Iki ditemokaké ing masakan saka m ...

                                               

Mojito

Mojito tradisional Kuuban highball. Koktail asring kasusun saka limang bahan: putih rum, gula, jus jeruk, banyu soda, lan mint. Gabungke rasa kayu legi, jeruk, lan rasa mint ditrapake kanggo nglengkapi rum, lan nggawe mojito minangka omben-omben ...

                                               

Lengkeng pingpong

Tuwuh buat kelengkeng tenis meja utawa Wadon Longanum gadhah gagang kang ageng lan rimbun. Tuwuh isih famili karo Rambute, Kapulasan, Leci. klasifikasinipun lengkeng table tennis punika: Devisi Spermatophyta, Divisi Sub Angiospermae, Kelas Dicoty ...

                                               

Gentian

Gentian minangka salah siji saka sawijining jinis saka omben-omben beralkohol sing jelas sing diwiwiti ing wilayah pegunungan, diprodhuksi dening oyot kembang gentian.

                                               

Abung Tinggi, Lampung Lor

                                               

Watu thuthuk

Nuthuk watu, Knockin-stanes utawa Clach chnotainn ing Scottish Gaelic padha kapapar watu bedrock utawa boulders karo concavity Cut p-shaped menyang wong-wong digunakake kanggo husking gandum lan cereals sadurunge introduksi saka cara liyane saka ...

                                               

Kurir pit

Utusan mancal wong-wong sing makarya kanggo perusahaan kurir sing nggawa lan ngirim barang kanggo nganggo sepeda. Utusan mancal sing paling asring ditemokaké ing distrik bisnis tengah wilayah metropolitan. Perusahaan kurir nggunakake messenger se ...

                                               

Kukis piñata

Piñata cookie minangka gula cookie sing apa-apa lan diwarnai kaya piñata lan kapenuhan karo macem-macem cilik candies sing tumpuk nalika cookie wis rusak. Piñata cookie bisa uga ana warna-warna, kalebu nggawe antuk giliran cookie karo beda lan dy ...

                                               

Kambium

Kambium ya iku bagéan saka wit kang wujud ayid, manggon ana ing antarane kulit lan pangan. Lumrahé sandi kang jinis iki atos lan jaringan dening manis kentang kang umur mayoritas dawa. Kambium ing kayu nduwèni fungsi minangka titik kanggo dadi ha ...

                                               

Dewandaru

Déwandaru ya iku tuwuh taun kang pinunjul mayoritas saka wit karo ukuran medium, dhuwur 2-5 m. Godhongé amba tunggal, pucuk kang lancip, pinggir panjenenganipun mlayu, balung sing godhongé amba nyirip, wis pinunjul lapisan lilin, lan ukuran kang ...

                                               

Hiasan rami

Hemp perhiasan minangka salah siji saka sawijining jinis hemp materi iku digawe saka tanduran ganja sativa, uga dikenal minangka "umum hemp", kang lestarekake kanggo nggawe barang-barang kayata pangan, bahan bakar, sandhangan lan tekstil, Kosmeti ...

                                               

Cocido lebaniego

Cocido lebaniego minangka panganan tradisional saka wilayah saka Liébana ing Cantabria, Spanyol. Rebus iki duwe sawetara penting bahan, kalebu kacang -kacangan kotamadya Potes, kentang lan sayur-sayuran collard. Bahan-bahan liyane saka resep iki ...

                                               

Kornét sapi

Corned daging sapi uyah-nambani sapi brisket. Tembung rawuh saka perawatan saka meat karo gedhe-grained uyah rock, uga disebut "corns" saka uyah. Kadhangkala, gula lan rempah-rempah sing uga ditambahake ing resep daging sapi kornet. Daging sapi k ...

                                               

Roti isi daging babi cincang

Roti potong daging babi minangka salah siji saka sawijining cemilan sing paling populer lan misuwur ing Macau, lan wis diterangake minangka spesialisasi Macau. Bun banget asri ing njaba lan ing njero banget alus. Sawijining daging babi goreng dii ...

                                               

Porchetta

Porchetta minangka daging babi tanpa balung, lemak, lan lembab saka tradisional culinary Italia. Sesuguh kasebut diaktifake, disusun dening ah adat free, kabeh lemak lan kulit isih ora dibeset, lan / utawa dipanggang, umume nganggo kaya paling or ...

                                               

Galbi-jjim

Galbi-jrim utawa iga cendhak sing dikepang yaiku macem-macem bahan saka kukul utawa kukul Korea sing digawe galbi. Daging sapi galbi asring diarani "push", supaya panganan kasebut bisa diarani "garijjim". Galbijjim iku umume digawe karo balung ig ...

                                               

Daging garang leléwa Montreal

Dagang garang lelewa Montreal utawa dagang Montreal garang utawa mangan daging garang ing Quebec iku jinis saka kosher-gaya Deli meat produk digawe dening salting lan ngruwat daging sapi brisket karo rempah-rempah. Brisket bisa diijini kanggo nye ...

                                               

Escudella i carn dolla

Escudella aku cara dolla, utawa escudella luwih cendhak, punika tradisional katalan daging lan godhok sayur-sayuran lan sayur sup. Francesc Eiximenis nulis ing abad 14 manawa saben dina dipangan katalan wong. Ditondoi dening nggunakake pilota, ba ...

                                               

Pitik pedhes

Pitik chili minangka sajian pitik Indo-Cina misuwur minangka warisan saka hakka Chinese. Ing India, iki uga kalebu macem-macem nyepakaké pitik garing. Senajan umumé pitik tanpa rambute digunakake ing sajian iki, sawetara wong uga nggunakake balun ...

                                               

Chipotle

Cithakan:Lacaille pepperA chipotle / tʃ ᵻ ˈ p oʊ t eɪ lan, chi - POHT -lay, Pangucap cara spanyol, utawa cabe, yaiku mrico cabai jalapeño mateng asap sing digunakake kanggo bumbu. Iki cabai sing dipigunakaké utamané kanggo masakan Meksiko lan Mek ...

                                               

Pinsèt

Pinset minangka cilik alat sing digunakake kanggo njupuk obyek sing banget supaya gampang ditangani nganggo driji manungsa. Alat kasebut paling kamungkinan asalé saka tong, pincer, utawa tangane kaya gunting sing digunakake kanggo nyekel utawa ny ...

                                               

Kapang-kapang

Kapang-kapang ya iku gerakan tari kang ana conducted kanggo bisa mlebu utawa indonesia ing penari wadon karo khidmat lan urut. Sikil saka penari mlebu lan kaki salah siji saka kang maju ana ing ngarepe. Lengen penari terus ing sandi awak, ugel-ug ...

                                               

Pizzetta

Pizzetta ya iku kang pizza cilik sing bisa ing dina rata-rata ukuran minangka saka driji ing bab telung inci ing diameteripun kanggo sing saka pizza wong piyambak kanggo dadi ukuran cilik.

                                               

Schupfnudel

Schupfnudel, uga diarani Fingernudel, kalebu jinis pangsit utawa milih luwih kenthel ing masakan saka Jerman lan Austria ing sisih kidul. Mirip karo kopytka Eropah Tengah. Dheweke duwe macem-macem bentuk lan bisa disebut macem-macem jeneng ing wi ...

                                               

Cumbana silit

Cumbana silit seksual yaiku tumindak sing kanggo masang palanangan menyang silit pasangan seksual. Tembung-tembung kasebut uga kalebu seksual tumindak liyane sing kalebu anak, kalebu pegging, anilingus, driji, lan ngelebokake barang liyo kanggo s ...

                                               

Dorokdok

Dorokdok iku jeneng saka jajanan garing umum dipuncemil utawa ditambahaké sisih ne abang lan putih. Wujud saka dorokdok banget cilik-cilik banget kanggo mèmper kados déné pebble karang segara. Ing agengipun padha minangka kuku driji paling ageng ...

                                               

Lapis roti

Roti lapis yaiku panganan ngandika ing jinis roti sing nyetel munggah khusus kanggo digunakake kanggo nyiyapake roti isi. Roti lapis diprodhuksi ing pirang-pirang jinis, kayata putih, gandum, sourdough, rye, multigrain lan liya-liyane. Roti sandw ...

                                               

Cholent

Cholent utawa hamin minangka rodok olo-olahan Yahudi individu, Ana macem-macem variasi saka sajian, sing standar ing pawon Ashkenazi lan Sephardi. Bahan mentahan kolent yaiku meat, kentang, kacang buncis lan gandum. Hamin gaya sephardi kerep nggu ...

                                               

Lumpiang ubod

Lumpiang ubod, uga dikenal minangka jantung saka palm spring nggulung, iku hidangan bukaan saka Filipina dumadi saka julienned ubod karo macem-macem daging lan broken jantung ing lancip endhog Pancake. Umume disajikake seger, nanging uga bisa dad ...

                                               

Gorèng kungkum

Beras goreng mangkono yaiku teknik masak karo nggorèng utawa nyemplungaké bahan panganan ing lenga panas, minangka lenga goreng beras. Dadi beras goreng iki asring diterangné minangka teknik beras goreng nggunakake lenga, supaya panganan kasebut ...

                                               

Sop getih babi

Sub babi getih minangka sub sing migunakake getih daging babi minangka bahan utamané. Bahan tambahan uga bisa kalebu gandum lan jampi kaya marjoram, uga minangka panganan lan rempah-rempah liyane. Sawetara jinis sing disiapake karo getih saka dag ...

                                               

Stippgrütze

Stippgrütze, uga diarani Wurstebrei, minangka salah sawijining panganan jerman Westphalia sing padha karo Grützwurst utawa Knipp. Iki kalebu gandum sing masak ing jus saka sosis, sing "santosa pengungsi" karo pengirangan saka meat, jeroan, kayata ...

                                               

Faggot

Fagots sing meatballs digawe saka rajang iwak lan jeroan, utamané daging babi bebarengan karo Jam kanggo panambang rasa lan sok-sok ditambahaké roti crumbs. Iki minangka panganan tradisional ing Inggris, utamané Kidul lan Agêng Wales lan basa ing ...

                                               

Araning Kembang

Aran Kembang ing tandhuran dening basa Jawa, kaya: Kembang jagung arane sinuwun. Kembang nangka arane babal utawa angkup. Kembang kacang arane besengut. Kembang kencur dijenengi sedhet. Kembang durian dijenengi dlongop. Kembang suruh dijenengi dr ...

                                               

Tomesode

Tomesode paling formal yaiku kanggo nikah wanita. Tomesode saka kain krep karo werna ireng ana sing dadi-disebut kurotomesode, ana tomesode ingkang kain krep karo werna disebut irotomesode. Miturut urutan tingkang formalitas, tomesode punika bis ...

                                               

Kaos jero

Kaos tanpa lengen klambi yaiku salah sawijining jenis klambi sing diprodhuksi tanpa lengen klambi, utawa lengane wis dipotong. Lengan Shirts sing dianggo déning wong-wong saka salah siji jenis kelamin, gumantung ing gaya. Padha bisa digunakake mi ...

                                               

Besut gagah

Besut gagah ya iku gerakan tari kang dilakokaké dening penari lanang. Besut gagah biasane digunakake kanggo dadi gerakan saka transisi saka siji gerakan kanggo gerakan saka liyane. Besut gagah dilakokaké karo suda lengen kiwa ing ngarep pass ana ...

                                               

Iron Hide

Ironhide notabene jeneng saka karakter fiksi ing Transformers waralaba. Miturut diplomat jeneng-jeneng Transformers, Bob Budiansky, Ironhide punika dijenenngi sawise seri Televisi Ironside.

                                               

Babi has jero

Tenderloin daging babi, uga disebut daging babi fillet utawa Gentlemens Cut, yaiku pengirangan saka daging babi sing dawa lancip. Minangka kabeh quadrupeds, tenderloin nuduhake otot-otot psoas utama bebarengan bagean tulang punggung, ventral kang ...

                                               

Iwak fermentasi

Iwak fermentasi minangka salah siji saka sawijining jinis olahan iwak tradisional. Sadurunge kasedhiya cooling, komplong lan engineering pengawetan luwih modern, fermentasi minangka cara saka sokongan sing penting. Iwak cepet karusakan, utawa dad ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →