★ Free online encyclopedia. Did you know? page 40



                                               

Tisu Jepang

Tim ilmu Jepang minangka salah siji saka kertas lancip lan kuat digawe saka serat sayuran. Tissue Jepang bisa digawe saka salah siji saka telung tetanduran, tanduran Kōzō, ing mitsumata shrub lan paweling wit. Serat sing dawa lan kuwat saka kōzo ...

                                               

Lenga neem

Lenga karanja minangka tong minyak sayur-sayuran sayur sup sing ditekan saka woh-wohan lan wiji saka karanja, ijo wit-witan sing asli ing anak bawana India lan wis ngenalaken ing pirang-pirang wilayah liyane ing wilayah tropis. Iki minangka produ ...

                                               

Ham Natal

Ham Natal utawa Yule ham minangka ham sing asring disajikake kanggo nedha bengi Natal ing Eropah sisih lor lan Anglosfer. Gaya persiyapan beda-beda gumantung miturut kanggo papan lan wektu. Punika bilih tradisi mangan Ham ngalami évolusi saka pag ...

                                               

Unown

Unown, ing Jepang diarani ora Dingerteni, iku spesies Pokémon jinis ramalan ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawe dening Ken Sugimori, Unown pisanan muncul ing dolanan ing pok & eacute; mon Emas lan Salaka lan bacutan sakterusé. Diken ...

                                               

Yushèng

Yusheng, yee sang utawa yuu sahng, utawa Kamakmuran Tos, uga dikenal minangka lo hei punika rodok olo-olahan punika salad iwak mentahan Kanton gaya. Biasane kalebu pengirangan saka mentahan iwak, campuran karo sayuran ab lan macem-macem saka sa ...

                                               

Ginataang isda

Ginataang Iwak iku salah siji saka sawijining jinis olahan saka Filipino iwak godhok digawe saka iwak lan sayuran rod ing susu klapa karo papak, jahe, bawang, pati utawa bagoong alam, lan uyah lan mrico. Yaiku jinis ginatan. Versi umum saka sajia ...

                                               

Pizza panganan laut

Laut punika pizza disiapake karo laut minangka bahan utama. Akeh jinis-jinis saka bahan panganan laut ing wangun seger, beku utawa sikil sing bisa digunakake ing pizza laut. Sawetara noob pizza ritel, uga minangka restoran sing cilik, nawakake pi ...

                                               

Pangasepan

Pangasepan minangka proses rasa, coklat, masak, utawa ngreksa panganan dening mbuwang asap saka bahan kobong utawa kobong, umume kaya. Meat, iwak, lan teh sapsong lapsang asring diasep.

                                               

Beurre Maître dHôtel

Beurre master stroke dHôtel, uga diarani butter master stroke dHôtel, minangka jinis saka butter majemuk saka asale saka Prancis, nyetel munggah karo mentega, peterseli, jus linglang, uyah lan mrico. Iki minangka salah siji saka sawijining olahan ...

                                               

Kulon

                                               

Trixie Lulamoon

Trixie, utawa Trixie Lulamoon, iku jaran banging unicorn wadon lan ahli silap mata, uga minangka karakter sampingan ing Little Pony: Persahabatan Tenung lan Pendhaftaran Little Pony: Equestria bocah-bocah Wadon. Kang minangka utama antagonis Gumu ...

                                               

Lor

Ing sisih lor pedoman kanggo arah. Ing peta, arah lor kristen ana ing sisih dhuwur. Rakulino, ing sisih lor arah dadi panunjuk arah kompas. Jarum kompas mesthi nunjukaké arah lor amarga nganggo magnet. Magnet iku mesthi b bakal kasengsem ing magn ...

                                               

Tarzan ke Kota

Tarzan ke Kota ya iku film Indonesia kang pisanan diputer ing biyoskup tanggal 4 Dhésèmber 2008. Film iki dibintangi Sandra Dewi, Ajul Jiung, Vincent lan katuntun dening Reka Iki. Film iki kalebu film komedi kang ngandhani ana Tarzan kang dipindh ...

                                               

Amala

Àmàlà minangka salah siji saka sawijining panganan lokal Nigeria, asli saka klompok ètnik Yoruba ing negara kulon saka negara. Iki digawe saka ubi lan / utawa singkong glepung, utawa glepung plantain sing durung mateng. Keladi dikupas, mimpin w ...

                                               

Qomaruddin

Qomaruddin dheweke duweni agama islam Sekertaris wilayah Kutha Mad Surakarta.kulawargané sing ketatagamanipun lan mikul dhuwul nilai-nilai budaya,ndadeaken proses internalisasi cultur agama, luang, indikator ingkang nentoaken lelampahan saka mang ...

                                               

Suwèk

Nyuwek yaiku tumindak kang mbedakake karo materi paksa, tanpa nganggo alat pemotong. Luh ing selembar kertas, kain, utawa obyek sing padha uga bisa dadi asil saka gaweyan sing disengaja karo tangan kosong, utawa ora disengaja. Beda karo potongan, ...

                                               

Roti taboon

Taboon roti utawa laffa minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis roti lapis Levantine. Biasane dipanggang ing open tabon utawa tannur, lan padha karo macem-macem roti tandoor sing ditemokaké ing sawetara wilayah ing Asia. Iki digun ...

                                               

Pasta kacang fermentasi

Pasta buncis fermentasi minangka kategori panganan sing difermentasi biasane digawe saka kecap lan, sing pribumi saka masakan ing Asia Wétan, Kidul lan Kidul-wétan. Ing sawetara kasus, kaya produksi miso, macem-macem jinis saka kacang buncis, kay ...

                                               

Pangaseman

Pangaseman minangka proses kanggo ngreksa utawa nggedhekake umur panganan dening anaerob fermentasi ing brine utawa kecemplung ing cuka. Prosedur pangaseman biasane mengaruhi tekstur, rasa lan rasa saka panganan. Panganan sing diprodhuksi diarani ...

                                               

Dosa

Dosa iku pancake beras, asalé saka India Kidul, digawe saka keuangan fermentasi. Aku mirip karo crepe ing tampilan. Bahan utamané yaiku beras lan grand ireng, milled karo keuangan sing alus lan alus karo uyah potongan, banjur difermentasi. Dosis ...

                                               

Olahan Ethiopia

Masakan saka Ethiopia khas kalebu sayuran lan panganan liyane meat pedhes banget. Iki biasane ing wangun saka wat, godhok nglukis, dadi ning injera, gedhe sourdough jamun, kang punika bab 50 cm ing diameteripun lan digawe metu saka fermented teff ...

                                               

Tunnbröd

Tunnbröd lan pin nyelehake. Keuangan digawe saka kombinasi saka gandum lan rye, agen ragad bisa ragi lan amonium karbonat. Alus Tunnbröd biasane digunakake kaya crêpe utawa tortillas minangka laminated kanggo panganan liyane.panganan cepet sing p ...

                                               

Ginataang kalabasa

Ginataang kalabasa, uga dikenal minangka kalabasa sa gata, minangka sayuran Filipina digawe saka calabaza ing susu klapa lan rempah-rempah. Iku umum kalebu urang lan yardlong kacang buncis lan salah siji bagoong utawa pati. Uga bisa masak nganggo ...

                                               

Masakan Pyongan

Masakan Pyongan punika masakan emanating saka provinsi Pyongan, korea Lor. Tradhisi Culinary Pyongan ing korea Lor dipunpengaruhi dening karaktéristik kontinéntal Manchuria ing jaman kin. Hidangan ingkang dipunmasak ing wangun saka ageng-ageng ka ...

                                               

Binagoongan

Binagoongan minangka salah siji saka sawijining jinis proses masak saka Filipina sing kasusun saka sayuran utawa meat tumo utawa digoreng ing sadurungeong alam, papak, mrico ireng, lan teluk godhong. Sawetara resep-resep uga nambah nanas, cabai, ...

                                               

Anser anser

                                               

Tari Klasik India

Jogèd klasik India ya iku jogèd klasik yang berasal dari variasi adhedhasar sejatine sifate daerah-daerah dina saka India antarane lan Bharatanatyam saka Tamil Nadu, per kapita déning Andhra Pradesh, Manipuri saka India sisih wétan segara, Odissi ...

                                               

Martini babi

Daging babi Martini, uga dikenal minangka bacontini, babi ing kaos sikil utawa martini dagang getih, minangka koktail sing kasusun saka vodka sing diinfus karo daging sing dihiasi nganggo hiasan sing bisa kalebu potongan daging babi, daging babi ...

                                               

Pai dara

P dara minangka salah sawijining panganan tradisional saka Inggris kulon karo cathetan awal sing duwé pranala menyang Cornwall, Devon lan Gloucestershire. Senajan jeneng kasebut ngemot squab, ing kasunyatan ngemot meat rock lan apple. P kasebut d ...

                                               

Holishkes

Holishkes minangka sajian tradisional kubis Yahudi. Holishkes disiapake saka godhong kubis sing rebus sing dibungkus nganggo bentuk laminated kayu dagang cincang banjur bisa nganggo sao tomat. Kadang nasi ditambahaké ing isi daging. Nalika sajian ...

                                               

Thong èk

Thong ek, uga dikenal minangka "Gandum Glepung Gandum karo Endhog yolks", minangka salah siji saka sawijine saka sangang panganan pencuci mulut tradisional Thailand sing ambu ora enak. Manis emas sing ngukir minangka macem-macem jinis kembang sin ...

                                               

Iwak gorèng

Gorengan iwak nuduhake panganan iwak utawa kerang saka sembarang sing wis disiapake karo digoreng. Biasane, iwak ditutupi giliran, endhog lan potongan roti, glepung, utawa rempah-rempah lan rempah-rempah goreng sadurunge lan disajekake, asring ng ...

                                               

Gorèng iwak

gorengan iwak minangka panganan sing ngemot battered utawa breaded iwak goreng. Biasane uga kalebu goreng kentang, coleslaw, hushpuppy, irisan jeruk nipis, tartar sauce panas, malt cuka lan panganan cuci mulut. Sawetara versi Native American masa ...

                                               

Sop iwak

Individu iwak minangka panganan sing digawe karo nggabungake iwak utawa panganan laut karo sayuran lan simpenan, jus, banyu, utawa cairan liyane. Panas sayur sup uga ditondoi dening bahan-bahan padhet sing nggodhog ing cairan ing pot nganti rasa ...

                                               

Pai iwak

Pan iwak, uga dikenal minangka fisherman, minangka panganan tradisional saka Inggris. Pie biasane digawe karo iwak putih, asring udud, ing sauce putih sauce utawa keju cheddar sing digawe karo susu iwak panggang. Udang lan endhog rebus minangka b ...

                                               

Mimpi Sèmah Sang Juru Iwak

Kang Sèmah Sang Juru Iwak karya lukisan Hokusai, ing palukis Jepang. Lukisan bab minangka erotis, digawe kira-kira ing taun 1820. Lukisan ing wong wadon diudani mati dipunkekep dening oktopus.

                                               

Sardhèn

Sardhen minangka salah siji saka sawijining jinis iwak sing akeh nutrisi tambahan, cilik, berminyak sing akeh migunakaken manungsa lan minangka pakan iwak spesies iwak, manuk laut lan mamalia segara sing luwih gedhe. Sardin minangka sumber saka o ...

                                               

Chowder

Chowder minangka jinis saka sub utawa rebus sing asring nyetel munggah nganggo susu utawa krim lan luwih kenthel nganggo krupuk pecah, biskuit kapal tlatah, utawa roux. Variasi saka chowder bisa uga laut utawa broken jantung. Krupuk kuwi minangka ...

                                               

Thieboudienne

Tiep utawa thieb minangka panganan tradisional saka Sahel, utamané saka Senegal lan minangka pangan utama ing Senegal. Versi tiep disebut thieboudienne utawa chebu jen disiapake karo iwak, goreng lan saos tomat sing masak ing salah siji telusur, ...

                                               

Pangawétan

Ngobati yaiku salah sawijining macem-macem proses pengawetan lan rasa saka panganan kayata daging, iwak lan sayuran, karo nambah uyah, karo tujuan kanggo njaga kelembapan metu saka pangan dening proses osmosis. Amarga tamba kanggo nambah konsentr ...

                                               

Fricot

Fricot minangka panganan tradisional Acadian. Fricot minangka bagéyan penting saka budaya pangan Acadian, sing diarani mung ing basa prancis Acadian yaiku A fricot! Bahan utamané kalebu kentang, bawang, lan dagang sembarang sing kasedhiya, masak ...

                                               

Kuciran

Buntut jaran minangka barang-barang sing digunakake kanggo rerumput rambute, utamané rambut dawa, adoh saka wilayah kayata mentahan. Iki biasane rampung minangka bagéan saka rambute gaya kayata pigtail, tandang, utawa ponytail kanggo sakcara ramb ...

                                               

Kèju ing roti panggang

Keju roti panggang iku digawe karo irisan utawa keju paru-paru ing roti panggang lan leleh ing panggangan. Iki misuwur ing Inggris, Australia lan Selandia Anyar, Karibia lan ing negara-negara Afrika. Kadhangkala disebut bunny Welsh, senajan biasa ...

                                               

Tourtière du Lac-Saint-Jean

Tourtière du Lac-Saint-Jean minangka Québécois sajian saka kulawarga kue sing bentuke bunder lan variasi saka sajian kanggo wisata sing populer ing Prancis prancis. Varian iki asalé saka wilayah saka Saguenay-Lac-Saint-Jean ing Quebec. Tourtière ...

                                               

Joko tarub

K ageng Tarub II kang Putra Kiageng Tarub I gadhah Garwane Asma Dewi Nawang Wulan, asma aspèk saka Cina ageng Tarub II daub bare jeneng Dewi Nawangsih siji putri dipundaup salah sawijine Putri saka selir Prabu Brawijaya aku Radja Majapahit.

                                               

Kuwé telung susu

Kue tres lalu lintas dalan, uga dikenal minangka pan tres leches, yaiku spons - ing sawetara resep-resep, butter jajan - direndhem ing telung jinis saka susu: susu evaporates, klempakan susu, lan cream heavy.Nalika mentega ora digunakake, tres la ...

                                               

Ginataang hipon

Ginataang hipo yaiku sub laut Filipina sing digawe saka urang lan susu klapa lan rempah-rempah. Beda karo jinis ginataan luwih, amarga iku ora nggunakake sayuran. Yaiku jinis ginatan. Varian saka sajian kalebu ginataang curacha lan ginataang sugp ...

                                               

Kerang panggang

Kerang manggang utawa kerang bahan bakar, uga dikenal dening New England clambake, minangka cara tradisional saka masak panganan laut, kayata lobster, kerang, kepiting, kerang alus, lan quahogs. Panganan kasebut biasane masak karo ngukus bahan in ...

                                               

Arroz caldoso

Laos Caldoso minangka panganan sing asale saka spanyol. Secara harfiah tegese "beras brothy" lan kasusun saka duduh kaldu lan beras karo macem-macem rasa lan úa ekstra. Ing resep punika cukup beda-beda gumantung ing wilayah ing semenanjung Iberia ...

                                               

Chingri malai kari

Karu Chingri gereja uga dikenal minangka karu udang pasamuwan, yaiku olahan karu benggala sing digawe saka udang lan susu klapa lan dibumboni rempah-rempah. Piring kasebut misuwur ing kabeh Bengal lan disajikake sak wedding party lan perayaan, ut ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →