★ Free online encyclopedia. Did you know? page 4



                                               

35

                                               

Hendra Setiawan

Hendra Setiawan lair ing Pemalang, 25 agustus 1984, 35 taun kepungkur ya iku salah siji saka atlet Badminton Indonesia. Kaping pisanan, Hendra Setiawan muter bebarengan Markis Kido ing gandha putri. Banjur muter bebarengan Mohammad Ahsan.

                                               

Changwon

Changwon iku sawijining kutha ing wonetn ing Korea Selatan. Changwon iku kalebu ibukutha Gyeongsang Kidul. Nalika taun 2005, kutha punika gadhah penduduk saka cacat saka kira-kira 549.507 jiwo karo wiyar ibukutha 292.80 km2. Kutha punika gadhah n ...

                                               

Haruhara Inggris 2011

Haruhara London 2011 rerangkèn haruhara sipil lan jarak ray mung ing London, diwiwiti ing Tottenham, North London, ing 6 agustus 2011 sawise pambedhil fatal marang sipil umur 29 taun, Tandha Duggan dening kru saka Metropolitan Police Service.

                                               

Soklat putih

Coklat putih minangka salah siji saka sawijining olahan gula-gula coklat, warni gadhing pucuk, digawe saka mentega koko, gula, andhap asor susu lan sok-sok vanila. Coklat putih ora ngemot andhap asor ing kono, sing bakal ketemu ing jinis coklat, ...

                                               

Dhistrik Buk, Busan

Distrik Bukaan gu, utawa district, ing lor tengah Busan, Korea Kidul. Bukak-gui karo wiyar 38.30 km2 omah kanggo kira-kira 335.000 wong. Dumugi status gu ing taun 1978.

                                               

Mett

Mett minangka persiyapan daging babi mentahan cincang sing populer ing Jerman lan Belgium, persiyapan sing lagi digawe saka daging sapi. Iku biasane dadi karo uyah lan ireng mrico, lan sok-sok karo papak, caraway utawa disigar trikatuka, lan dipa ...

                                               

Benglé

Benglé ya iku biru rimpang kang kalebu kulawarga Zingeberales. Benglé tuwuh ing tlatah tropis Asia, Indhia, nganti Indonesia. Ing Jawa, konsistensi ing dharatan negara nganti 1300 meter ndhuwur segara. Wit iki seneng kanggo panggonan kang akèh sa ...

                                               

Bibis

Bibis kanggo aran wit-witan sing ana ing daerah Jawa. Jarè penelitiané K. Heyne ning buku tumbas saka Handy Indonesia I-IV, iku tanduran sing aran seksi bojo Carallia lucida. Ana maning tanduran sèjèné sing diarani bibisan. Wit bibis iku wis kepa ...

                                               

Olahan daging lan balung

Meat ana balung meal minangka salah siji saka sawijining produk olahan saka rendering industri. Biasane bab 48-52% protein, awu 33-35 kothak%, lemak 8-12%, lan banyu 4-7%. Utamané dipigunakaké ing formulasi pakan kéwan kanggo nambah profil asam a ...

                                               

36

                                               

Freida Pinto

Freida Pinto iku sawijining aktris lan model saka ngarep profesional Construction. Dheweke nyoba kanggo meranaké Jamal ing film Slumdog Millionaire sing dirilis nalika taun 2008.

                                               

Zulkifli Syukur

Sapunika Zulkifly syukur diputer kanggo Persib Bandung ing Liga Super Indonesia, sadurunge iku, Zulkifly Syukur piyambakipun main ing Arema Indonesia, Persmin Minahasa, Nasional Jaya, lan klub bal-balan PKT Bontang. Zulkifly punika juru main kang ...

                                               

Bara brith

Bar brith utawa roti blentongé, yaiku roti ragi sing "santosa pengungsi" karo woh garing utawa digawe karo glepung mandhiri. Biasane biaya kanggo nganggo teh, woh-wohan garing rempah-rempah lan nyampur, lan disajekake irisan lan panggang nalika t ...

                                               

OpenSUSE

OpenSUSE iku salah siji saka sistem operasi komputer free lan mbukak adhedhasar Linux kernel. Proyek openSUSE disponsori dening perusahaan SUSE Linux GmbH sirah ana ing negara Jerman. Paket aplikasi openSUSE wangun saka paket RPM lan nganggo sist ...

                                               

Sony Ericsson Z310

Sony Ericsson Z310 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing Dhésèmber 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 87 x 46 x 24.5 mm déné bobot saka 90 gram. Layaré STN, 65 saka werna kanthi resolusi ...

                                               

Marselus Esbi

Marselus Esbi yaiku wong-wong kang nemuaké usaha kopi ing Pulo Flores. Marselus Esbi uga minangka isi bundhas sirah Marsel iki mulanè makarya ing Pulo Bali.

                                               

Sony Ericsson T270

Sony Ericsson T270 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing januari 2008, dipasaraké wiwit 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 100 x 45 x 13 mm déné bobot 82 gram. Layaré TFT, 65 saka werna u ...

                                               

Louis XVI saking Prancis

Louis XVI, 1754-1793, Raja Prancis, punika putri n telu saka Dauphin lan Marie Josèphe Saxony, putu lan penerus saka Raja Louis XV. Wonten ing taun 1770 piyambakipun nikah archduchess saka Austria Marie Antoinette. Bapakipun tilar donya amarga TB ...

                                               

Sony Ericsson K320

Sony Ericsson K320 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing Sèptèmber 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 101 x 44 x 18 mm déné bobot 82 gram. Layaré UBC, 65 saka werna ukuran 1.7 inch kanthi ...

                                               

Sony Ericsson K510

Sony Ericsson K510 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 101 x 44 x 17 mm déné bobot 82 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inci kanthi res ...

                                               

37

                                               

Duma Riris Silalahi

Duma Riris Silalahi ya iku runner-up 1 Puteri Indonesia 2007 ingkang makili Sumatera Utara. Anak nomer telu saka enem sadulur iki bisa dadi panglima Wajah Femina 2006. Jurusan Pembangunan Ekonomi lulusan saka Universitas Sumatera Utara lan D3 sak ...

                                               

Jan Willem Janssens

Jan Willem Janssens iku Gubernur-Jendral Hindhia-walanda sing kaping 37. Dhèwèké maréntah ing taun 1811. Dhèwèké nggantèni Herman Willem Daendels ing genting. Prajurit tinggalan Daendels akèh sing ora baud perang. Mulané panjenengané gampang dika ...

                                               

Sabet

Sabet iku istilah kang digunakake ana ing tutuk kang ngemot cara-cara ngobahakake wayang. Kang diobahkake dening dhalang ya iku ing tangan lan awak saka wayang. Pola wayang mituduhake karakter lan kapribaden wayang. Sabet iku ngemot cepengan, tan ...

                                               

The Resistance

Kabeh sing digawe karo Matthew Bellamy "Resistance" - 5:46. "MK Ultra" - 4:06. "Exogenesis: Symphony Part 1 Overture" - 4:18. "Aku dadi Kagungane Kanggo Sampeyan Mon coeur souvre à ta voix" - 5:38. "Exogenesis: Symphony Part 3 Pangentasan" - 4:37 ...

                                               

Brad Keselowski

Bradley Keselowski punika mercedes / daimler-benz saka NASCAR Amerika lan nduweni tim racing. Saiki mèlu kompetisi ing NASCAR Seri Piala Sprint lan Negoro Seri kanggo Penske Racing. Sadurungé nyopir kanggo JR motorsports nalika taun 2007-2009 ing ...

                                               

Tocino

Tocino minangka daging babi ing basa spanyol, umume digawe saka weteng saka daging babi lan asring dibentuk dadi kubus ing spanyol. Ing negara-negara Karibia, kayata Puerto Rico lan Kuba, tocino digawe saka lemak saka babi, lan ora bisa dibumbui ...

                                               

Conrad Centennial Singapore

Conrad Centennial Singapura ya iku sawijining hotel kang dumunung ing Downtown Singapura, Marina Centre, Singapura. Hotel wis 512 kamar tamu lan 31 jubin lan loro basements. Bangunan parking mayoritas uga ngandika dening Downtown Mate. Conard Cen ...

                                               

Sony Ericsson Z520

Sony Ericsson Z520 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing juni 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 93 x 46 x 24 mm déné bobot saka 96 gram. Layaré TFT, 65 bosok werna ukuran 1.8 inci kanthi ...

                                               

Sony Ericsson K608

Sony Ericsson K608 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing juni 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 45.5 x 18.8 mm déné bobot 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inci kanthi re ...

                                               

Sony Ericsson K610

Sony Ericsson K610 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 102 x 45.2 x 16.9 mm déné bobot saka 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inci k ...

                                               

38

                                               

Lugaw

Lugaw, uga ditulis lugao, olahan saka Filipina beras ketan gruel utawa porridge. Lugaw kalebu macem-macem panganan, gurih lan manis. Ing Visayan wilayah, gurih lugaw sing bebarengan diarani pospas. Lugaw dianggep umum minangka panganan sing nyene ...

                                               

Manggang

Panggang minangka cara kanggo nyiapake panganan sing nggunakake garing panas, biasane ing open, nanging uga bisa digawe awu panas, utawa ing panas watu. Barang Baked sing paling umum roti nanging akeh jinis-jinis panganan liyane sing dipanggang. ...

                                               

Permodalan Nasional Madani

Permodalan Nasional madu roti utawa PT.Permodalan Nasional madu roti ya iku salah siji saka bojo kang negara-diduweni pangudiné ing bab pambiayaan mikro, cilik, medium, lan koperasi. PT. PNM Persero minangka Lembaga Keuangan Khusus enggo bareng s ...

                                               

Tedhak jadah pitung warna

Tedhak jadah pitung werna utawa tedhak sega pitung warna iku salah siji saka sawijining urutan ana ing tetanggan tedhak sitèn. Acara iki kanggo anak umur pitung lapan. Dijenengi tedhak jadah pitung warna amarga sim anak kudu mlangkahi jadah pitun ...

                                               

Konsol gim

Konsol g yaiku elektronik machinery sing dirancang khusus kanggo muter g vidheo. Piranti tampilan grafis bisa monitor komputer utawa televisi, pengontrol kasebut diarani minangka a joystick utawa pengontrol. Game nyenengake iki pisanan digawe den ...

                                               

Popover

A popover gulung perunggu sing digawe saka keuangan endhog sing padha karo Yorkshire puding, biasane dipanggang ing dikemas kaleng muffin utawa wajan popover khusus, sing ana ing sisih tembok sing basa tinimbang sudut. Popovers bisa uga disajikak ...

                                               

Sony Ericsson R306 Radio

Sony Ericsson R306 Radio ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing januari 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 90 x 47.9 x 15.8 mm déné bobot 93 gram. Laya ...

                                               

Sony Ericsson T303

Sony Ericsson T303 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing sasi Maret 2008, dipasaraké wiwit agustus 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 83 x 47 x 14.7 mm déné bobot 93 gram. Layaré TFT, 65 b ...

                                               

Sony Ericsson W580

Sony Ericsson W580 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing Maret 2007, dipasaraké wiwit juli 2007 wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 99 x 47 x 14 mm nalika bobot 94 gram. Layaré TFT, 256 ...

                                               

Sony Ericsson C902

Sony Ericsson C902 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2008, dipasaraké wiwit juni 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 49 x 10.5 mm déné bobot 107 gram. Layaré TFT, 256K we ...

                                               

Nokia 3610 Fold

Nokia 3610 Plier ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing agustus 2008, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 99.6 x 44.3 x 19.6 mm déné bobot saka 97 gram. Layaré ...

                                               

39

                                               

Wong Awyi

Wong Awyi utawa Awyé kanggo golongan kelompok ètnis sing dumunung ing wewengkon lor-wétan Papua, pernahé ing kidul Kutha Jayapura, Indonesia. Cacat jiwo ana 350 wong lan ngendikané basa Awyi.

                                               

Masakan Asia Tengah

Masakan Asia Tengah dipengaruhi masakan India, Mongol, Cina, arab, rusia lan Uthmaniyah, uga minangka tradhisi culinary saka nomad peradaban lan prioritas liyane. Kontribusi kanggo macem-macem culinary yaiku migration saka wong-wong Uyghur, Slavi ...

                                               

Sony Ericsson W910

Sony Ericsson W910 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing juni 2007, dipasaraké wiwit oktober 2007 wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 99 x 50 x 12.5 mm nalika bobot 86 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Coca-Cola

Coca-Cola iku salah siji ngombe limun tanpa alkohol karo gas karbon kang didol ing toko, restoran, lan dodolan mesin vending machine karo internasional. The Coca-Cola Company ngeklim sing ngombe didol ing sasi 200 naga. Coca Cola diprodhuksi deni ...

                                               

Pisto

Pisto minangka panganan saka Spanyol sing rawuh saka Region of Murcia, Castilla La Mancha lan Extremadura. Iki digawe saka tomat, bawang, eggplant utawa courgettes, mrico ijo lan abang lan lenga zaitun. Mirip karo ratatouille lan biasane digawe a ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →