★ Free online encyclopedia. Did you know? page 38



                                               

Schmaltz

Schmaltz kasedhiya lemak pitik utawa angsal. Iki minangka bagéan integral saka masakan khas Yahudi Ashkenazi, ing ngendi iku wis pirang-pirang atus taun digunakake ing sajian sing akeh kuwi sub pitik, latkes, matzah brei, ati sing disigar, b matz ...

                                               

Bata ringan

Bat perunggu ya iku salah siji jinis watu kang nduweni bobot luwih enteng tinimbang watu liyane. Bat perunggu dipantha dadi rong jinis ya iku: Autoclaved Aerated Konkrit lan Mrna Entheng Konkrit. Jinis bat iku perunggu wong-wong mau dhedhasar ing ...

                                               

Sambel trasi

Yakub de Bondt alias Bontius, dhokter VOC minangka dhokter pribadi Jan Pieterszoon Coen ngandharaken wontenipun Ricino Brasiliensi utawa lada Chile vocato ingkang dianggep kados déné mengkrèng, tembung Chili mrico asalé saka brazil, nanging ana u ...

                                               

Alé jaé

Jahe Ale jinis ngombe alus rosojahe. Iku wis migunakaken ing dhewe utawa digunakake minangka mixer, asring karo ombenan adhedhasar roh-. Ana rong jinis utama saka jahe ale. Gaya emas diwenehake menyang dhokter Irlandia, Thomas Joseph Cantrell. Ga ...

                                               

Dua Garis Biru

Duo Biru Bar sesirah film drama Indonesia teen taun 2019 kang katuntun dening Ginatri S. Noer lan diprodhuksi dening Starvision Plus. Minangka juru karakter sing dijenengi sam maragani antarane Angga Aldi Yunanda, Adhisty Zara, Lulu Tobing, Cut M ...

                                               

Pratélan hasil iwak loh ing Pesisir Krakal, Baron lan Kukup, Gunungkidul

Ing pratélan ngisor iki iwak lo menehi hasil saka nelayan ing pantai Krakal, Baron lan Kukup, Sunset: Kerapu karang Cirrhitus rivulatus. Buta kang naso / tyur Acanthurus blochii. Tangkur jaran Hyppocampus. (Tangkur horse Hyppocampus) Képé gajah C ...

                                               

Pathèk

Pathek, purun utawa frambusia, framboesia salah siji saka pengakit kulit kang gampang nular. Awal saka lelara iki bintul-bintul cilik ana kulit, lan sawise mateng dadi nanas. Rincian kertu garing, belange dadi kandel kaya déné kapal. Penyakiyt ik ...

                                               

Ngenest The Movie

Film NGENEST ya iku komedi film kang dirilis ing donya ana ing Bioskop ing Indonesia 31 Dhésèmbér 2015. Film NGENEST - "Kadang owah-Owahan perlu Ditertawakan" iku asil saka adaptasi saka novel kang sade wis wungu kanggo nggayuh 3 volume kang padh ...

                                               

Évaluasi sénsori

Sensori evaluasi ya iku sawijining cara ngelmu kang minangka ngukur, analisa, lan nginterpretasekake nanggepi kanggo sawijining produk dhedhasar kanggo kang dicekel dening indra manungsa, kaya tak pendelengan, pangambon, perasa, peraba, lan pangr ...

                                               

Soundwave

Soundwave iku salah siji saka pisanan karakter fiksi robot saka serial Ing Transformers. Iku saged saka owah-owahan saka robot menyang tape recorder. Soundwave iku ana salah siji saka anggota saka Decepticons karo pimpinan Megatron. Iku kalebu sa ...

                                               

Harry Afandi

Harry Afandi lair ing Yogyakarta, 2 februari 1950. Panjenenganipun kagungan kanggo lulusan ANA Negeri Yogyakarta taun 1974 lan Fakultas Hukum UII Yogyakarta taun 1986. Saiki njabat minangka General Manager saka Sawijining Scan, Iklan Manager Kang ...

                                               

Métodhe Pengajaran

Cara Memulang, cara kanggo bakal dipun ginakaken ingsaklebetipun pendidikan formal wonten ing sekolah-sekolah. Pendhidhik, utamané dwija kedah perlu nyinaosi cara memulang.

                                               

Metodhe Pengajaran

Cara Memulang, cara kanggo bakal dipun ginakaken ingsaklebetipun pendidikan formal wonten ing sekolah-sekolah. Pendhidhik, utamané dwija kedah perlu nyinaosi cara memulang.

                                               

Dina Bapak

Dina Rama Dina utawa Bapak minangka dina kanggo ngurmati kekuatan saka sang rama lan sang rama, sarta pengaruh kang rama ing masyarakat. Ing negara-negara Katolik ing Eropah, iki ngrayakake ing 19 Maret kanggo dadi Dina Saint Joseph wiwit Abad Te ...

                                               

Pangudhak

Whisk minangka peralatan masak sing bisa digunakake kanggo nyampur karo bahan sing lancar lan kanggo nyampur hao menyang campuran, ing proses sing diarani whisking utawa whipping. Umume bisikan kalebu gagang dawa lan sempit karo seri saka puteran ...

                                               

Tali sepatu

Tali sepatu, uga disebut shoestrings utawa bootlaces, minangka salah siji saka sawijining jinis piranti sing umum digunakake kanggo aman sepatu bot, lan alas kaki liyane. Biasane kalebu a pasangan saka tali utawa tali, siji kanggo saben sepatu, r ...

                                               

Kreteg Qingdao Haiwan

Cithakan:Jeneng Cina Jembatan, ing Qingdao Haiwan utawa Jembatan Teluk Jiaozhou ya iku wangun saka bridge, kang dumunung ing provinsi Shandong, Republik Rakyat China. Jembatan punika ngubungake minangka Distrik Hongdao, kutha Qingdao lan pulo Hon ...

                                               

Canja de galinha

Canja de galinha, canja,yaiku olahan pitik sayur sup saka portugis, Bahan mentahan kalebu pitik, lan goreng utawa massa pevide. Bahan-bahan umum yaiku rasa lenga zaitun, mint, safron, cloves, putih mrico, uyah lan mrico. Biasane diiringi dening i ...

                                               

Spaghettieis

Spaghettieis sajian saka es krim jerman sing digawe kaya piring saka spageti. Ing sajian kasebut, es krim vanilla diekstrusi liwat rilis Spätzle utawa ricer kentang sing dipunéwahi, supaya katon saka spageti. Banjur diselehake ing krim sing dicoc ...

                                               

Wara-wara

Wara-wara iku pocapan utawa tulisan sing isi saka pengeling-eling apik utawa kanggo ndeleng wujud woro-woro kanggo pitutur marang wong akèh. Wara-wara kristen dikarepaké kanggo mènèhi weruh bab kahanan sing wigati, nanging uga bisa kanggo iklan u ...

                                               

The Big Bang Theory

Big Bang Teori iku sawijining kumidhi swasana ati saka Amérikah Serikat sing wiwit nitahaken saka 2007. Seri acara iki mulangi perangan saka wong pinter. Bintangé ya iku kang Sheldon lan Raj.

                                               

Meghan Markle

Rachel Meghan Markle utawa Meghan Markle ya iku pemain film lan model saka Amérikah ing amerika Serikat. Meghan uga tunangané Pangeran Harry lan Novèmber 2017. Marriage bakal pungkasanipun kagelar ing mangsa semi taun 2018.

                                               

Psikopat

Psikopat iku ateges sing penyakit mental. Psikopat teka saka tembung psyche tegesipun nyawa lan pathos sing tegese penyakit. Pangidape asring disebut sociopath, amarga prilaku kasebut antisosial lan ngrugekake wong-wong sing paling cedhak. Psikop ...

                                               

Tampi

Kaperenga makili rama-Ibu Suwardi Kinen tumanggap minangka wedharing gati panjnenganipun Rama-Ibu.ingkang liwat kang Rama kang Laksana.

                                               

Dewaki

Dewaki, ing mitologi Hindu minangka bojoné Basudewa, lan ibuné Krishna karo Baladewa. Iku dheweke putri Dewaka-seduluré Raja Ugrasena saka Mathura. Kang minangka inkarnasinipun Aditi-ibu saka Gods. Dewaki kaliyan Basudewa iku kaukum dening sedulu ...

                                               

Poppy Putri

                                               

Tanggap gati

Ingkang sepisan, menggah salam taklim ingkang sampun kula tampi kanthi sukarenaning manuk, déné sungkem pangabektinipun panuntun dhumateng para pinisepuh satuhu adamel bangga saka galak para pinisepuh satemah paring puji pandonga berkah uga kulaw ...

                                               

Olahan omahan

Panganan sing nyenengake yaiku panganan sing menehi wangsulane lasirin utawa sentimental marang wong, lan uga bisa ditandhani karo kalori sing dhuwur, tingkat saka karbohidrat sing dhuwur, utawa nyepakaké sing gampang. Nostalgia bisa uga khusus k ...

                                               

Saos allemande

Sauce Allemande utawa sauce parisienne minangka salah siji saka sawijining olahan sauce ing masakan Prancis adhedhasar velouté sauce karo warna sing padhang, nanging luwih kenthel karo kuning wektu lan krim abot, lan dibumbui nganggo linglang jus ...

                                               

Aditi

Miturut hindu, Aditi punika ibu saka gods, bojomu lan bojoné Saka Kasyapa. Miturutt kitab Purana, panjenenganipun yaiku putri saka Daksa lan Pancajani. Keturunan Aditi diarani Aditya, ing Rudra, lan Basa. Ing Aditya asring gelud ing Detya, kang m ...

                                               

Gembluk

Anak babi sing isih nyusoni anak babi kang dadi panganan masio isih butuh ibu kang susu. Ing culinary konteks, babi sing nyedhot disembelih umure saka loro nganti enem minggu. Biasane masak kanthi utuh, asring dipanggang, ing macem-macem masakan. ...

                                               

Saos suprême

Sauce Suprême minangka "sao Putri" klasik lan populer ing masakan Prancis. Iki digawe saka sao Ibu Velouté, banjur luwih kenthel karo krim. Miturut Larousse Gastronomique, karya seminal perancis masakan haute, pisanan diterbitake ing taun 1938, s ...

                                               

Teri

Teri iku salah siji saka bangsa ulam utawa iwak wangun saka cilik-cilik banget. Teri kulawarga Engraulidae sarjana karo warna badan salaka karo biru.

                                               

Klarinet

Klarinet punika instruments musical saka woodwind kulawarga. Jeneng iku dijupuk liwat saka mburi "-et" punika "kecil" ing tembung italia "clarino" bab tegese "trumpet". Sampun kat tak saxophone, klarinet dpunimainaken ngginakaken karo reed.

                                               

Kūčios

Kūčios utawa Kūtės iku salah siji saka sawijining olahan tradisional Natal Eve nedha bengi ing Lithuania, dianakaké ing papat saka rong puluh-desember. Panganan kasebut minangka kulawarga acara sing kalebu akeh tradhisi saka asal-usul pagan lan K ...

                                               

Halibut

Halibut minangka jeneng umum kanggo loro iwak gepeng ing genus Hippoglossus saka kulawarga flounder mripat tengen lan, ing sawetara wilayah, lan sing kurang umum, iki spesies iwak gedhe liyane gedhe.

                                               

Michael Bennett

Misteri Saka Ghostly 3. Golden Apple 5. Golden Apple 2. Misteri Saka Seductress 1. Mitsuhiko Hilang 1. (Mitsuhiko Conjuring 1) Mitsuhiko Hilang 2. (Mitsuhiko Conjuring 2) Golden Apple 4. Pati Pulo. (Death Island) Mitsuhiko Hilang 3. (Mitsuhiko Co ...

                                               

Strata

Tingkat utawa stratta minangka kulawarga sajian kaserol berlapis ing masakan amerika. Liyane resep mung mbutuhake bahan kasebut dicampur, kaya puding roti gurih. Nyampur endhog diantemi lan banjur diwutahake ing úa kasebut. Piring kasebut mbutuha ...

                                               

Rosette

Rosette Cookie yaiku salah sawijining pangananlancip, cookie -kaya jero-goreng jajanan asal Skandinavia. Roset asri lan ditandhani karo pola lacy. Rosette digawe karo tradisional nalika Natal. Resep Rosette populer ing Amerika Serikat ing ant ...

                                               

Daging semut

Semut dagang, uga dikenal minangka semut kerikil utawa semut dagang kidul, minangka salah siji sawijining spesies saka semut endemik ing Australia. Anggota genus Iridomyrmex ing kulawarga Dolichoderinae, diterangake dening entomologis inggris Fre ...

                                               

Midodareni

Midodareni utawa midodaren ya iku saka tembung orion. Wengi midodareni ya iku kang wengi orion mudhun saka ing swarga. Ana ing wayah wengi midodareni iku ana pangarepan supaya calon penganten putri ayu kaya orion. Ing malem midodareni calon penga ...

                                               

Ombèn-ombèn

Ngombe-ngombe lumrahé makna kang diulu. Tembung iki kadhangkala digunakake ing pangertèn kang luwih cupet ya iku tegese ngombe-ngombe karo alkohol. Ngombe-ngombe kang umum ing antarane: Anggur. (Wine) Vodka. Coklat. (Brown) Teh. (Tea) Warung. (Co ...

                                               

Wedang secang

Wédang secang punika salah siji jinis saka allah tradisional Jawa. Disebut wédang secang iki digawe saka tanduran secang. Wédang secang punika digawe saka wedang jahe ingkang dipuncampur karo kayu secang. Wédang secang punika jinis saka allah ing ...

                                               

Timang

Timang utawa nimang iku kabiasaan wong tuwa nggendong bocah-bocah, kristen nganggo jarak. Bocah-bocah sing ditimang kristen bocah-bocah sing arep bobok, turu utawa bocah-bocah sing lagi rewel.

                                               

Sachima

Ing Manchu masakan dibalèkaké, sachima minangka cemilan sing manis. Umume kalebu glepung, mentega, lan gulu bat. Saiki misuwur ing dharatan China antarane bocah-bocah lan wong diwasa. Versi jajan Kanton sachima rada manis. Iki uga digawe saka bah ...

                                               

Farina

Farina minangka jeneng sing diarani gandum ing Amerika Serikat. Tembung "farina" Latin, tegese glepung utawa glepung lan tembung italia menyang glepung. Iki digawe saka bocah-bocah gandum: kuman lan endosperma gandum, sing milled karo konsistensi ...

                                               

Santa Claus

Santa Claus, uga dikenal minangka Bapak Natal, Saint Nicholas, Santo Nick, Kris Kringle, utawa mung Santa, iku salah siji saka misuwur karakter kang asale budaya Western Kristen sing wis ngandika ngaturaken sembah nuwun peparingé on Christmas Eve ...

                                               

Olahan Franconia

Masakan Franconia minangka istilah payung kanggo kabeh masakan karo regional identitas tartamtu sing kalebu ing wilayah Franconia. Iki minangka subtipe jerman masakan sing padha karo masakan saka Bayern lan masakan saka Swabia. Biasane kalebu mas ...

                                               

Kuwé gur

Gur minangka candies jajanan sing biasane sing digandhengake karo Dublin, Ireland. Dikenal minangka kue chester ing wilayah liyane, lan gudge utawa gudge ing Cork, padha karo apa sing diarani makam laladan ing bagean-bagean ing inggris, lan kaleb ...

                                               

Nuget gedhang

Nugget Gedhang ya iku panganan kang digawe saka gedhang lan banjur digawe kaya déné nuget. Rasa olahan iki gurih lan manis. Kristen sesuguh iki gegenep punika keju, mèses, susu kenthel manis, utawa soklat ngeculke. Pangan iki disenengi dening boc ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →