★ Free online encyclopedia. Did you know? page 37



                                               

Fabada asturiana

Fabada asturiana, asring dikenal kanthi jeneng fabada, minangka salah siji saka sawijining olahan jenis kacang rebus spanyol asli, asale saka lan sing umumé ditemokaké ing komunitas Otonomi Principalitas Asturias, nanging kasedhiya ing kabeh Span ...

                                               

Gulung ésuk

Gulung esuk utawa sarapan baps yaiku nyelehake roti sing panenan miwiti ing lan panenan miwiti sing misuwur ing Skotlandia. Varian yaiku gulung sing dipecat kanthi apik, diwenehi sing rasa luwih kuat nalika fermentasi massa lan dipanggang karo su ...

                                               

Krèker

Kreker yaiku panganan panggang rai lan garing iku biasane digawe saka woworan glepung. Rasa utawa bumbu, kayata uyah, jamu, wiji utawa keju, bisa ditambahake ing keuangan utawa yen ndhuwur sadurunge dipanggang. Krupuk asring diarani minangka cara ...

                                               

Cong you bing

Cong bing, uga dikenal minangka scallion pancake, sajian saka Cina, gurih, tanpa ragi flatbread lempitan karo lenga lan rajang saka brambang. Beda karo es Kulon, digawe saka antuk giliran lan ora keuangan. Digoreng wajan sing diwenehi ujung sing ...

                                               

Kuwé putri salju

Kue putri salju yaiku katelu-kue kering, Indonesia pie arit lan dilapisi gula wêdakakêna ditutupi kaya salju. Secara harfiah putri salju ing basa Indonesia tegese "putri salju", nuduhaké lapisan saka gula wêdakakêna kaya salju. Cookie putri salju ...

                                               

Pain au chocolat

Pain au chocolat prasaja=|Bab iki swara, karo secara harfiah "roti coklat"), uga dikenal minangka coklat wis=|Bab iki swara ing sisih kidul-kulon saka Prancis lan ing Quebec, jinis viennoiserie muter manis dumadi saka cuboid saka ragad - ragad, s ...

                                               

Acar lombok

Acara lombok iku salah siji saka sawijining olahan punika mrico Capsicum wadi dening pickling, kang biasane melu kerendem ing brine saka cuka lan banyu salted karo Jamu rempah-rempah, kalebu peppercorns, katumbah, dill, lan teluk rwaning. Mrico a ...

                                               

Paupiette

Paupiette minangka potongan daging, ngobong lancip, lan gulung nganggo sayuran, woh-wohan utawa manis. Iki asring ditampilake ing resep-resep saka Normandia. Iku asring goreng utawa indonesia, utawa dipanggang ing anggur utawa simpenan. Dheweke b ...

                                               

Sesuguh alus

Alus suwita, uga dikenal minangka es empuk, minangka panganan cuci mulut saka susu beku, padha karo es krim nanging luwih alus lan ora kandhel amarga hao diwiwiti nalika beku. Alus layanan didol karo komersial wiwit pungkasan taun 1930 ing US. In ...

                                               

Pudhing pelem

Pudhing mango minangka salah siji saka sawijining jinis olahan panganan cuci mulut sing banget populer ing Hong Kong, ngendi puding dipangan minangka panganan tradisional inggris. Banget kurang variasi ing antarane persiyapan puding manggon regio ...

                                               

Prekmurska gibanica

Prekmurska gibanica minangka jinis gibanica Slovenia utawa kue lapis. Isine wiji empuk, walnuts, apples, raisins lan quark isi. Senajan asal saka Prekmurje, dheweke entuk status khusus ing Slovenia. Sweetmeat unik nuduhake macem-macem tetanèn ing ...

                                               

Sirup woh

                                               

Sangria

Sangria cara inggris / s æ ŋ ˈ ɡ r iː ə, spanyol: sangría minangka alkohol omben-omben sing rawuh saka Spanyol lan Portugal. Miturut angger-angger UE mung loro Iberia negara-negara sing bisa menehi label produke minangka Sangria, produk sing padh ...

                                               

Wiski lan panganan

Ing idea saka ngombé wiski karo pangan dianggep dening outre akeh, nanging ana akeh kapentingan ing whiskeys kanggo pasangan karo panganan cacat. Industri Scotch wiski kepengin banget promosi iki. Siji Malt, wiski pot-isih, ngrembaka, lan rye wis ...

                                               

Trifle

A Trifle minangka panganan cuci mulut ketemu ing inggris lan masakan liyane. Digawe karo woh-wohan, lapisan driji spons sing lancip sing biasane direndhem ing sadonya utawa anggur beteng liyane, lan kastard, isi barang-barang sing ukurane beda-be ...

                                               

Saos pedhes legi

Sauce cabai manis, uga dikenal minangka n cham kai ing Thailand, minangka bumbu sauce cabai sing populer ing masakan Thailand, Afghanistan, Malaysia, lan Kulon. Biasane digawe karo mrico cabai abang, beras anggur cukà, kadhangkala papak, kadhangk ...

                                               

Panpepato

Panpepato utawa pampepato punika manis sing bunder, khas saka Provinsi Ferrara, Siena, Provinsi Terni, Sabina lan Valle Latin. Panpepato minangka jinis panforte. Iki digawe miturut cara tradisional saka macem-macem bahan kayata woh-wohan lan kaca ...

                                               

Pudhing sémolina

Puding semolina utawa bubar semolina minangka bubar - jinis puding sing digawe saka semolina, sing masak nganggo susu, utawa campuran saka susu lan banyu. Iki asring disajikake karo gula, coklat wêdakakêna, kaya manis, raisins, woh, utawa sirup. ...

                                               

Olahan Afghanistan

Masakan Afghanistan minangka salah siji saka sawijining jinis olahan umume didhasarake ing panen utama negara, kayata gandum, jagung, gandum lan beras. Kasedhiya staples kasebut yaiku woh-wohan lan sayuran iku asli lan produk susu kayata susu, yo ...

                                               

Pudhing roti lan mertéga

Panggang roti lan butter minangka jinis puding roti tradisional sing populer ing masakan saka Inggris. Iki wis digawe karo irisan roti lapis sing disebar karo raisins ing sajian ing open, dicampur karo endhog, digawe karo susu utawa krim lan bias ...

                                               

Siru-tteok

Sirutteok minangka jinis jajan korea beras sing biasane digawe karo kuku utawa glepung beras ketan ing "sirah", sawijining wadhah gedhe lempung sing digunakake kanggo kuku sing sawijining "sirutteok" jenenge. "Sirutteok" wis dianggep minangka jin ...

                                               

Pain de campagne

Pain de campagne, uga disebut "asam Prancis", umume roti bunder gedhe digawe saka ragi alam utawa ragi roti. Umume versi tradisional roti digawe karo kombinasi saka glepung putih karo glepung gandum lan / utawa gandum glepung, banyu, ragi lan uya ...

                                               

Teknologi pertanian

NANDUR Beras dadi kabutuhane masyarakat, dadi ya ora nggumunake manawa ora sethithik beras kang kudu dicawisake. Déné agensi lan / utawa panguwasa ora nyukupi beras ora liyo among tani, apa karo sri sawah nandur pari. Mungguh kaya ngapa lan caran ...

                                               

Olahan Pashtun

Masakan saka Pashtun minangka salah siji saka sawijining masakan saka Pashtuns. Masakan saka Pashtun masakan kalebu Afghanistan lan masakan saka Pakistan, lan umume didhasarake akeh panganan dagang kalebu dagang rock, daging sapi, pitik, lan iwak ...

                                               

Succade

Succade minangka kulit candies saka sembarang spesies saka jeruk, utamané saka jeruk utawa Citrus medica beda karo kulit sing luwih kenthel, ing Kajaba iku, biaya saka kulit jeruk iku luwih apik ora pait tinimbang karo jeruk saka liyane. Nanging, ...

                                               

Jeblugan lintang

Starburst iku jeneng merek saka permen karet wan alus sing apa-apa kaya bu diprodhuksi dening Wrigley Perusahaan, sing saiki dadi anak perusahaan saka Mars, sing Tergabung, sawise Mars ngirim produksi merek kasebut. Starburst duwe macem-macem, ka ...

                                               

Mentho kacang

                                               

Enting-enting gepuk

Enting-enting gepuk ya iku panganan khas saka kutha Salatiga. Panganan iki mesthi bakal sambutan-sambutan kang disenengi. Carane kanggo gawé mayoritas digepuk nganti alus lan kabeh bahan kanggo nyampur dadi siji. Banjur dibungkus nganggo kertas l ...

                                               

Marsilea

Semanggi yu iku jeneng kanggo kulawarga p ilmu banyu saka tandha Marsilea kang ana ing Indonesia akèh ditemokaké ing sawah, kali utawa ing sisih ngilekake banyu saluran. Tuwuh semanggi wis morfologi kang khas amarga wujud entalé kang padu kaya pa ...

                                               

Kacang godhog

Kacang godhong yaiku olahan kang misuwur ing sawetara papan sing umume kacang. Kacang diwasa karo diwasa ora nggawe kacang rebus sing qualified, digunakake mentahan utawa ijo. Mentahan nuduhake kacang buncis ing kahanan sepuh wong diwasa, sawise ...

                                               

Saos celup kacang buncis

Buncis daptar acara jinis sauce saus cocol digawe nggunakake kacang buncis utawa refried kacang buncis minangka bahan utami. Pancen dicampur karo sifat-sifat sing jelas lan ora tenan akeh saka sayur-sayuran sing dikethok sing bisa diarani salsa k ...

                                               

Kari ijo

Karu ijo tengah Thai macem-macem saka kare. Kajaba saka protein utama, tradisional iwak, werni iwak, utawa daging, bahan liyane kanggo panganan kasebut kalebu susu klapa, pasta ijo curry, gula aren, lan saos iwak. Mbedakake Thailand, aubergine ka ...

                                               

Kripik buncis

Kripik kacang buncis minangka chip sing nggawe nggunakake kacang buncis minangka bahan utama. Kripik kacang buncis diarani kaya serat lan protein sing luwih dhuwur dibandhingake karo kripik jagung, lan kenthang. Kripik kacang buncis bisa disiapak ...

                                               

Ketan ireng

Ketan ireng iku salah siji saka sawijining ketan kang warnanè ireng. Ketan ireng bisa diproses menyang tab, bubar ijo kacang buncis, es doger, rengginang, lan liya-liyane.

                                               

Afritada

Afritada minangka pangan saka Filipina basis spanyol sing dumadi saka iwak pitik, daging sapi, utawa daging babi sing diproses ing sao tomat nganggo wortel, kentang, lan lonceng mrico abang lan ijo. dipangan karo sega putih lan panganan kanggo um ...

                                               

Bánh da lon

Bánh da dawa utawa bánh da heo yaiku kue lapis kukul Vietnam sing digawe saka pati tapioka, glepung beras, kacang buncis mungga, talas, utawa durian, susu klapa lan / utawa banyu, lan gula. Apa-apa alus lan alus karo gelatin, karo lapisan lancip ...

                                               

Kwati

Kwāti, Nepali) sub campuran saka sangang jinis saka kacang buncis kecambah. Iki minangka panganan tradisional Newari sing migunakaken ing festival Guni, dina rembulan kebak Gunlā sing dadi wu kaping sepuluh ing tanggalan mbulan Jaman Nepal. Kwāti ...

                                               

Sop buntut

Individu buntut iku salah sawijining panganan lumrah Indonesia. Sopa iki digawe saka buntut sapi sing pet nganti tender lan banjur dibumboni. Kadang buntut iki digorèng utawa dibakar. Dudu sayur sup buntut iki bening lan iki diwenehi buntut sapi, ...

                                               

Gravlax

Gravlax utawa grav laks minangka salah siji saka sawijining olahan Nordik sing kalebu salmon sing bisa dibumboni nggunakake uyah, gula, lan dill. Gravlax biasane dadi panganan opening, mimpin wong tipis lan diiringi dening hovmästarsås, sauce sak ...

                                               

Kenthang uleg

Kentang uleg utawa kentang tumbas, karo koloki dikenal minangka remukan, minangka sajian sing wis disetel munggah dening mashing kentang rebus. Susu, mentega, uyah lan mrico asring digunakake nalika sampeyan nyiyapake. Piring kasebut biasane dadi ...

                                               

Vindaloo

Vindaloo utawa vindalho minangka sawijining panganan kari India adhedhasar panganan saka portugis ya iku Carne de vinha dalhos sing misuwur ing tlatah Goa, Vasai, cedhak Konkan, Kerala lan liyane ing India. Iki dikenal global ing wangun saka olah ...

                                               

Yukgaejang

Yukgaejang utawa sayur sup daging sapi pedhes ya iku kang individu pedhes korea kang digawe saka daging sapi suwir lan brambang. Yukgaejang bagéan saka go-guk utawa sayur sup kenthel sing sugriwa dihidhangke masakan kadhaton Korea. Hidhangan iki ...

                                               

Kenthang rajang

Rajang kentang iku salah siji saka sawijining paling olahan jinis saka wedges saka kentang, asring gedhe lan ora dikendhaleni, sampeyan bisa dipanggang utawa digoreng. Didol ing restoran lan restoran cepet pangan. Ing Australia, kentang wedges mi ...

                                               

Roti kenthang

Roti kentang minangka salah siji saka sawijining jinis roti kang kentang glepung utawa kentang ngganti bagéan saka glepung gandum biasa. Wis masak dening macem-macem cara, kalebu panggang ing wajan utawa panas, utawa ing gelombang mikro. Sampeyan ...

                                               

Kenthang digorèng

Kentang goreng minangka salah siji saka sawijining olahan - utawa komponen saka panganan liyane, kaya tahu Bauernfrühstück - intine kalebu kentang sing wis goreng, utawa digoreng, ing masak lenga panas, asring ditambah karo uyah lan / utawa liyan ...

                                               

Pai kenthang lan daging

Pot daging lan kentang minangka macem-macem saka kue sing bentuke bunder sing populer ing Inggris. Pie meat lan kentang kasedhiya ing sawetara versi lan kalebu casing jajanan sing isine: kentang, wedhus utawa sapi, lan sok-sok wortel lan / utawa ...

                                               

Kuwé dadar kenthang

Pancake kentang, raggmunk, deruny, latkes utawa boxties minangka pancake goreng paru-paru utawa kentang rebus, panganan matzo utawa glepung lan bahan pengikat kaya endhog utawa apple, sing kerep dirasakake nganggo papak utawa bawang bombay lan in ...

                                               

Kuwé kenthang

                                               

Kenthang leléwa Rioja

Kentang Gaya Riojan utawa kentang banget la Riojana minangka panganan saka masakan spanyol, populer ing kabupaten Rioja lan Álava ing Basque ing Spanyol. Digawe karo lonceng mrico, chorizo sosis lan kentang. Sao iki sederhana, lan luwih kenthel d ...

                                               

Produksi beras ing Indonesia

Produksi beras ing Indonesia minangka salah siji saka sawijining jinis bagean penting ing ekonomi nasional. Indonesia minangka produsèn saka beras nomer telu paling gedhe ing kabeh donya.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →