★ Free online encyclopedia. Did you know? page 36



                                               

Hushpuppy

Hush kirik yaiku b goreng cilik gurita digawe saka antuk giliran glepung jagung. Hushpuppy asring disajikake minangka sesuguh sajian karo laut lan panganan liyane sing wis goreng liyane.

                                               

Panganan cuci mulut

Panganan cuci mulut iki mesthi sing ateges panganan cuci mulut. Olahan kasebut biasane kalebu panganan manis, kaya candy, lan bisa uga wedang kuwi minangka panganan cuci mulut utawa omben-omben hard, Nanging, ing Amerika Serikat uga kalebu kopi, ...

                                               

Crumble

Crumble minangka sajian sing bisa digawe ing versi sing manis utawa gurih, senajan versi manis luwih umum. Macem-macem manis biasane ngemot woh rebus sing dicampur karo campuran saka lemak, glepung, lan gula. Gurih versi nggunakake meat, sayuran ...

                                               

Tart

Tart minangka olahan manggang sing isine ngiseni basis jajanan karo ndhuwur sing mbukak ora ditutupi jajan. Pie jajan biasane cendhak, ngiseni uga bisa dadi manis utawa gurih, senajan tart modern biasane adhedhasar woh-wohan, kadhangkala rusak di ...

                                               

Bánh tét

Bánh tét minangka roti gurih Vietnam nanging kadhangkala rusak digawe saka manis digawe saka beras ketan, sing gulung ing godhong gedhang dadi bentuke silinder kaya kayu, karo kacang buncis utawa mung kacang buncis mung lan isi daging babi, banju ...

                                               

Nước chấm

Nước chấm minangka jeneng umum kanggo macem-macem "sao celup" Vietnam sing disajikake minangka bumbu. Umume rasa ora nguntungke, kecut, asin, gurih lan / utawa pedhes.

                                               

Turnover

Turnover iku jinis saka jajanan utawa roti sing digawe karo ngisin sepotong keuangan, lempitan keuangan, pasang, lan panggang. Turnover bisa dadi manis utawa gurih lan asring digawe minangka panganan utawa panganan cuci mulut hotspot, padha karo ...

                                               

Asado Filipina

Asado Filipina minangka salah siji saka sawijining olahan loro-panganan rebusan daging Filipina sing beda-beda. Jeneng kasebut asale saka spanyol asado, referensi kanggo asli sajian sing ditrapake, bakar-bakar char siu versi Cina-Filipina sing bi ...

                                               

Grits

Grits minangka salah siji saka sawijining olahan bubar sing digawe saka jagung sing nggodhok. Hominy Grit minangka jinis grits digawe saka hominy - jagung sing wis dianggep karo alkali ing proses sing diarani nixtamalisasi karo pericarp sing di ...

                                               

Pierogi

Pierogi minangka jinis dumplings digawe dening bungkusan sing tanpa ragi keuangan watara gurih utawa manis Isi lan masak ing nggodhok banyu. Dheweke asring goreng sadurunge disajikake.

                                               

Sèlèksi gawéan

Sèlèksi gawé layanan proses ngendi manungsa mbudidayakaké sato kéwan lan biru supaya nduweni ciri khas fénotipe kang disenengi. Carane sampeyan bisa iki karo milih spèsimèn kang disenengi, banjur diréproduksi. Turunan iki dimaksudaké kanggo dadi ...

                                               

Siluman

Siluman iku jinis lelembut sing bisa ménda dadi manungsa utawa kewan. Siluman akèh ketemu sing tatanan saka budaya Jawa lan sastra Jawa.

                                               

Ranunculaceae

Ranunculaceae iku salah siji saka suku anggota saka biru tetanduran. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki klebu menyang bangsa Ranunculales, superorder saka dicots nyata nanging ora klebu dadi rong klompok gedhe, Rosidae lan asteridae.

                                               

Jinten putih

Jinten putih biru terna sing tuwuh apik ing laladan karo iklim sejuk. Jinten putih bisa kanggo bumbu pawon uga pelengkap potions universitas.

                                               

Sistem Engler

Sistem remaja engler iku sistem klasifikasi biru sing disusun dening Adolf remaja engler. Miturut remaja engler, Silabus der Pflanzenfamilien 1924 golongan utama wutah yakuwi: IV. divisio Dinoflagellatae. (IV. subkingdom Dinoflagellatae) VI. divi ...

                                               

Malam (dat)

Wengi iku sawijining supaya ngalangi sing diprodhuksi dening alam. Ing syarat-syarat saben dina wong-wong nelpon iku "lilin". Lilin dhéwé tenan bisa nggunakake wengi minangka bahan bakaré. Akèh-akèhé saka wengi diéntuki saka èkskrèsi wutah, wujud ...

                                               

Bayem abang

Bayam abang lan sepésiyès wutah ngembang ing kulawarga bebayeman, Amaranthaceae. tuwuh iki lumrahé digunakake minangka tuwuh saka ornamèntal, utamané ing China. Tuwuh iki asalé saka Amérika Kidul.

                                               

Sifat bumi

Nduweni sipat sabar kang tanpa upama, senajan dina pacul, digaru lan diluku, nanging malah ndadèkaké kesuburan kang bisa nuwuhaké sawernane wutah kang bisa dina iki download, menehi kabeh dina kang kandut nang bumi tanpa bisa entek marang sapa b ...

                                               

Punthuk magnèt

Ing magnèt papan panggonan miring sethitik nanging sawur saka pinggiran kaya kang tak biru, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kondisi iki marekaké tipuan mata, nanging dalan sing padha mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendar ...

                                               

Jati walanda

Jati Walanda ya iku biru ngayu taunan kang kalebu kulawarga Sterculiaceae. Wit iki uga dikenal Jati sisih lan Jati Walanda. Iki tetanduran tuwuh ing dharatan kang dhuwur saka 700-1200 meter ndhuwur segara. Wit iki dhuwur bisa nganti 10 meter ing ...

                                               

Rambut kèlèk

                                               

Brengos

Cukur brengos yo iku rambute kang thukul ing antarane lambe ndhuwur lan irung. Lumrahé, spesies cukur brengos bentenaken karo jénggot. Cukur brengos mung ana wong kang wis diwasa lan dadi salah siji saka ciri jenis kelamin secondary amarga cukur ...

                                               

Roti thokolan

Roti thokolan minangka jinis roti sing digawe saka biji - bijian sing diijolake, yaiku germinasi, sadurunge mecah dadi glepung. Ana macem-macem werna jinis roti gandum sing thukul. Sawetara digawe karo tambahan glepung tambah, sawetara digawe kar ...

                                               

Pèlèt (kayu)

Pèlèt ing bab kekayon yan corak kanggo supaya galak kaya kang katon luwih ora duwe aturan baku. Pèlèt kaya kristen ana ing sajeroné gémbol kaya, yo iku kaya kang thukul mbedhugul. Klika kang nutupi minangka kang mbedhugul saka wong-wong mau uga o ...

                                               

Varanus bitatawa

                                               

Paraceratherium

Paraceratherium ya iku jinis saka dinosaurus sing urip nalika jam pungkasan. Jeneng liyane ya iku Baluchitherium. Kéwan iki kasedhiya urip ing antarane jam Miosen page.

                                               

Dolanan panganan

Dolanan panganan bisa duwe connotation saka seksual utawa non-seksual. Ing syarat-syarat kasebut asring nuduhake sitofilia, sawijining wangun fetisme seksual nalika peserta kagugah déning erotis kahanan sing gegandhengan karo panganan. Ukara kase ...

                                               

Lagu dhaèrah

Kidung laladan, yaiku kidung utawa gendhing sing awal ing laladan tartamtu lan dadi sung sing populer ing babrayan lan babrayan liya. Lumrahé, juru rusia song saka laladan iki ora dimangrteni maneh dening panulis. Kidung laladan padha karo naga, ...

                                               

Lamaran pengantènan

Aplikasi pengantènan wis conducted kanggo nandhani resmi sing pihak kulawarga calon mantèn putri utamané wong tuwa bisa nampa calon mantèn mbah kakungipun kanggo pasangan urip kang putri.

                                               

Sop lentil

Sub lentil yaiku sub adhedhasar lentil, uga bisa dadi vegetarian utawa kalebu meat, lan bisa nggunakake lentil coklat, abang, kuning utawa ireng, karo utawa tanpa kulit. Lentil kuning lan abang sing wis bosok bubar masak, nggawe sayur sup kenthel ...

                                               

Kaldhu kothak

Kaldhu kotak / ˈ b uː j ɒ n / utawa kotak Simpenan utawa duduh kaldu kotak punika duduh kaldu garing utawa simpenan kawangun menyang cilik kotak 13 mm jembaré. Biasane digawe saka sayuran sing dehidrasi, simpenan dagang, bagean cilik saka lemak, ...

                                               

Neer dosa

Neer dosis, tegesé dosa ing banyu ing Tulu, minangka crépe sing pesawat munggah saka antuk giliran. Neer dosis minangka pangan ora enak saka wilayah saka Tulu Nadu, lan bagéan saka masakan Udupi - Mangalorean. Beda karo dosis neer dosis sing luwi ...

                                               

Olahan Uttar Pradesh

Masakan Uttar Pradesh saka negara Uttar Pradesh sing dununge ing India Lor. Masakan MUNGGAH duwe macem-macem ne abang lan putih. Masakan kasebut kalebu masakan vegetarian lan non-vegetarian karo macem-macem jinis. Minangka negara sing akeh, masak ...

                                               

Kripik jangan

Broken jantung Kripik sing Kripik utawa crisps sing disiapake nggunakake sayuran. Kripik sayuran uga bisa dadi digoreng, jero goreng, garing utawa dipanggang. Akeh root sayuran utawa sayuran godhong sing bisa digunakake. Kripik sayuran bisa dipan ...

                                               

Khoresh

Khoresh Utawa Khoresht minangka term persia umum kanggo masakan rebus ing Iran masakan saka Afghanistan lan Tajik masakan. Tembung intine saka khordan tembung "mung" lan tegese sing tegese "mung". Nanging umume nuduhake beda stews ing masakan sak ...

                                               

Aloo tikki

Aloo tikki minangka salah siji saka sawijining olahan sing asale saka subbawana India, ing nyepakaké Lor India, Pakistan lan Bangladesh, digawe saka kentang rebus, kacang polong, lan rempah-rempah karu liyane. "Aloo" tegese kentang, lan tembung " ...

                                               

Phanaeng

Phanaeng, uga dieja phanang, panang, lan varian) minangka jinis kari Thailand abang sing kenthel, asia lan manis, karo rasa jeruk nipis kaffir. Sebutan phanaeng paling dikenal sadurunge ketemu ing bukune M Somchin Rachanupraphan Tamra Nampa Khao, ...

                                               

Bisi bele bath

Bisa bele bhath utawa Bisa Bele Huliyanna minangka panganan sing adhedhasar pedhes, beras sing rawuh ing negara Karnataka, India. Bisa bele bhath, sing jarwan minangka sajian nasi lentil panas ing basa Kannada, minangka panganan sing enak. Asale ...

                                               

Aplang/Daeng

                                               

Starlight Glimmer

Starlight Glimmer yaiku pony unicorn wadon lan duweni karakter sing ora ajeg, mulane antagonis nanging wekasanipun protagonist, ing seri kasebut. Dheweke pisanan muncul ing Little Pony: kanca-Kanca ing salawas-Lawase jeksa agung bisa Ngetokake ep ...

                                               

Applejack

Applejack minangka salah sawijining tokoh utama ing kartun Sethitik Pony: Persahabatan Tenung, lan Pendhaftaran Little Pony: Equestria bocah-bocah Wadon. Minangka dhewek banging bumi kang wernane orange karo macem-macem werna suraine kuning piran ...

                                               

Jones

Jones yaiku singkatan saka tembung Jomblo lan Kasusahan. Jomblo iku basa saka wong enom dina iki tegese ora gadhah pasangan utawa pacar. Tembung "Jomblo" asalé saka basa sing wis kanggo bakal digunakke menyang Kamus Basa Indonesia lan wis meaning ...

                                               

Manukrawa

Miturut layang Wangsakèrta, Manukrawa iku aran kèraton bèngèn sing ana ing Kabupaten Indramayu, sèdurungé Raden Wiralodra gawé padukuhan ning Lèmbah Cimanuk, cikal bakalé Kabupaten Indramayu sèkièn. Lokasi saka ibu kutha Manukrawa, Kèratoné dipèr ...

                                               

Sopran

Sopran ya iku penyanyi voices paling dhuwur ing klasifikasi vokal ing budaya klasik musik barat. Istilah iki asal saka basa italia nedha bengi liwat kang artis bojo ngeléwati lan Latin supra mbokmenawa super. Ing Jaman saiki, tembung sopran namun ...

                                               

Puteh Naziadin

iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia taun 1976. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané Melayu wong.

                                               

Fauziah Haron

iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia taun 1975. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané Melayu wong.

                                               

Joan Cardoza

iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia ing taun 1986. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané wong bani Éropah.

                                               

Cynthia de Castro

iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia ing taun 1981. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané wong bani Éropah.

                                               

Narimah Yusof

Narimah Yusof iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia ing taun 1973. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané Melayu wong.

                                               

Daphne Munro

Daphne Munro iku, sawijining wong wadon sing menang kontes Ratu Ayu ing Malaysia taun 1971. Kalah iku kenya iku iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iku yen dideleng saka jenenge katonané wong bani Éropah.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →