★ Free online encyclopedia. Did you know? page 34



                                               

Bali United F.C.

Bali United yu iku sawijining klub bal-balan Indonesia kang nduweni markas ing Gianyar, Provinsi Bali. Klub iki biyene duwe jeneng Persatuan bal-Balan Indonesia Samarinda kang minangka nyerahke liwat menyang inggris tim Amerika lan Putri Duplikat ...

                                               

Nimpuna

Nimpuna utawa ahli yi wong kang dianggep sumber kuoso wiwit tèhnik utawa ama keng ing kelas kang bakate kanggo netepke lan arep siji bab kang trep, apik, lan jumbuh karo aturan lan status sapadha-padha utawa khayalak ing babagan srengenge katon p ...

                                               

Pratélan tembung krama (É & È)

                                               

Chungcheong Utara

Cithakan:Lacaille korea provinsi thumb|250px|right|Jecheon Stasiun Chungcheongbuk-apa Chungcheong Utara ya iku sawijining provinsi ing wilayah Korea Kidul. Kawangun ing taun 1896 saka sisih wétan segara provinsi Chungcheong, lan minangka salah si ...

                                               

Salisbury, Inggris

Salisbury iku sawijining kutha kang ana ing sisih kidul saka Inggris. Dumunungé banget cedhak karo kali sing wigati. Salisbury duweni katedral - iku jinis saka pasamuwan Kristen - kang banget khusus amarga duweni 4 salinan saka Magna Carta. Salis ...

                                               

Imam Bardjo, Mr.

Pak Imam Bardjo iku tokoh ing magépokan karo Universitas Diponegoro. Imam Bardjo bébarengan karo Mr. Soedharto, S. H., Mr. Mr. Soesanto Kartoatmodjo, dan Pak Dan Soelaiman iku njupuk UNDIP.

                                               

Kumbang koksi

Playboy koksi salah siji saka kéwan gegremet saka urutan Coleoptera. Playboy iki gampang dikenali saka wujud mayoritas kang bunder cilik, geger kang warna lan heme jinis saka trutul. Ing nagara Eropah karan ladybird utawa ladybug. Awam nyebut kéw ...

                                               

Sonthé

Sonthé ya iku gegremet kang kalebu jinis bug ing kulawarga Melolonthidae. Kéwan iki sing uga disebut bongthé, bonthé, lonthé, lunthi, klénthé, monthé, pothem, utah-utah, othé-othé, orèt-orèt, gerot, rampal, temimul, termumul, mumul, katimumul, ka ...

                                               

Curut

Curut wis insèktivorah gadhah prawakan cilik urip memper kados ing clurut kalebu uga ing kulawarga familia Soricidae. Salah siji saka kulawarga inggih punika curut omah sing asring keton ing pojokipun ing omah utawa ing panggonan kang kotor utawa ...

                                               

Piring agar

Piring agar minangka sajian Petri sing ngandhut agar minangka medium wutah ngalangi plus nutrisi tambahan, digunakake kanggo budaya mikroorganisme. Kadang senyawa selektif ditambahaké pengaruh tuwuh, kayata antibiotik. Microorganisms individu dis ...

                                               

Jayèngminarsa

Miwiti karya ing Pakualaman dadi carik nalika jam pu ilmu Alam II karo jeneng hadiah Mas Pancareja. Banjur winisuda dadi Mas Lurah Pancasuwarna. Bab taun 1841 lan banjur kanugrahan pangkat dadi Panji Jayèngminarsa. Jayèngminarsa nulis piring-piri ...

                                               

Purnamaningrum

Kanjeng Bandara Radèn Ayu Purnamaningrum ya iku garwa pan ilmu Alam VIII. Saka garwa Puramaningrum, p ilmu Alam VIII ana ing sang putra lan putri saka cacat 8 ya iku: Br. Retna Suskandani. KPH. H. Gandakusuma. Br. Retna Widanarni. KPH. Ambarkusum ...

                                               

Retnaningrum

Kanjeng Bandara Raden Ayu Retnaningrum ya iku garwa pan ilmu Alam VIII kang asalé saka Sala. Saka Retnaningrum, p ilmu Alam VIII bare-putra cacat 8 ya iku: Br. Retna Sundari. KPH. Ndayakusuma. Iran. KPH. H. Wijayakusuma. Br. Retna Pudjawati. KPH. ...

                                               

Asu neraka

Asia neraka utawa Hellhound minangka jinis asu ghaib sing ana ing wong-wong kang crita. Macem-macem jinis asu ghaib sing ala utawa jahat banget ana ing mitologi ing kabeh donya. Ciri khas sing kasedhiya kanggo asu neraka kalebu wulu ireng sing ir ...

                                               

Kebon Raya

Kebon Raya punika zoo sing srengenge katon padhang ditandhuri warni biru kanggo nggunakake riset lan uga bisa kanggo obyek kanggo plesiran. Darmabakti kanggo ray ing Indonesia antarane: Kebon Buku Bogor. (Garden Book Bogor) Kebon Buku Cibodas. (G ...

                                               

Bahan pawarna alami

Bahan pawarna alam yaiku, bahan pawarna saka bahan alami sing kembang, godhong, root, lan sapituruté kang kalebu bagéan saka wit-witan. Karo konvénsional, kula biyén kita gawé kain tradisional tanpa nggunakake pawarna sintétis.

                                               

Banyak liar

Banyak iku salah siji saka sawijining jinis manuk saka manéka waterfowl spesies ing kulawarga Anatidae. Grup iki kalebu genera Anser lan Brant. Sawetara manuk, umumé related kanggo shelducks, duwe "angsal" minangka bagéan saka dijenengi. Anggota ...

                                               

Satelit alami

Satelit alam yaiku benda-benda luar biasa internet engineering tugas pasukan ora gawéane manungsa sing ngorbit ing saindhenging planit utawa benda log sing luih paling gedhé saka benda punika piyambak,kaya rembulan ing alam satelit Bumi. ing kasu ...

                                               

Uwab banyu

Uap banyu ya iku gas sing iki amarga proses panas banyu. sing uap banyu wis potensial daya sing gedhe banget sing bisa digunakake kanggo mandu turbin listrik PLTU, railway crossing, utawa mesin uap. Uap banyu ing alam bisa dadi méga utawa pedhut. ...

                                               

Angin Darat lan Angin Laut

Angin Darat lan Angin Segara angin seng gerake dateng laladan lautan lan daratan. Angin Segara iku jinis saka angin seng gerake soko ing lautan dharatan, kosok baline wektu hard ing dataran saka paling luweh adem saka lautane. Ing waktu punika ai ...

                                               

Pete-petean

Epiphyt, dawa 5-22 cm. sronggot utawa root saka rimpang dawa, cilik, merayap, wis tetep tempel kuwat. Godhong cumeblok jinarak ing antarane root rimpang, lan wis ruas karo oyote wong-wong mau, pinggire rata-rata, dimorph, pointing lancip, kode mb ...

                                               

Bugang

Bugang seni bojo kembang sing cukul ning tanduran perdu, cukulé ngadeg tegak nalika isih enom lan rambute sing alus ning cukulané. Ing Sumatra, non-non-Melayu nandur kaya gambir, matur sing wong liya Sunda nandur kembang bugang. Senajan iku wis s ...

                                               

Pulus

Pulus ya iku kanggo tuwuh layanan kang akèh ditemokaké ing alas tropis dataran endèk ing indonesia. Ing piring-piring laladan, pilus asring dipadakaké karo kemaduh utawa kemadu, senajan kudu béda-béda, nanging padha-padha duwe wulu sengat. Pulus ...

                                               

Pasar cilik

Pasar cilik utawa ing basa inggris punika minimarket, ya iku pasar ukuran iku ora dadi gedhe. Barang sing didol iya ora dadi pepak kaya ing pasar lumrahé. Sing mbedakake karo owah-owahan pasar ya iku cara belanjane. Ing pasar cilik, sing njupuk b ...

                                               

Pasar manuk

pasar manuk sing manggon ing pancakarya wilayah near Kutha Semarang. Pasar saben dina minggu ana ing lelangan saka manuk. Manuk kang dilelang iku wara-wara kaya peking wong lanang, wong lanang emprit lan liya-liyané.

                                               

Pasar Papringan Ngadiprono

Pasar Papringan Ngadiprono utawa Pasar Papringan kanggo inggih punika pasar tradisional kang dumunung ing dusun Ngadiprono, Desa Ngadimulyo, Kecamatan Kedu, Kabupaten Temanggung, Jawa Tengah. Pasar dipunpandégani déning Alam susu mbukak Kartono p ...

                                               

Samiyèr

Samiyèr ya iku jinis saka panganan kang bahan pokoke saka tela pohung. Samiyèr kanggo nyisakke bunder tipis, kang goreng. Arep kaya krupuk ning rasa kanvas. Wujud mayoritas tipis banget, renyah yen dipangan. Bisa kanggo bandulan lieu saka krupuk ...

                                               

Keamanan pangan

Keamanan panganan digunakake minangka ngelmu disiplin sing nggambarake jawab, persiyapan, lan panyimpenan saka panganan kanthi cara nyegah penyakit punika digawe dening panganan. Kedadeyan saka loro utawa luwih kasus saka penyakit sing padha amar ...

                                               

Ngasem

                                               

Apem

Apem ya iku sajian digawe saka glepung beras. Ing sasi, apem mung ana ing tetanggan-ing tetanggan tartamtu lan ana mung siji rasa, ya iku mung rasa manis saka gula. Ing sasi, apem mung ana ing acara kendhuri, wujud mayoritas conthong lan ésih dib ...

                                               

Pilus

Pilus Pilus punika sawijinè panganan khas saka kutha Buruh. Pilus punika bentukè bunder lan cilik. Sing mbedakake pilus Buruh karo pilus liyane saka werna lan rasa. Putih rada coklat. Kejaba iku, pilus khas Tegal gurih rasa lan asia tanpa preserv ...

                                               

Omah Panggang Pe

Panggang-Pe ya iku yang berdenah persegi dowo karo rooftop yang konsep kapérang saka siji sisih rooftop miring uga karo wujud yang sangat amat prasaja. Selain itu soy pula digunakake kanggo warung, pasar untuk berjualan, gubuk rodok kurang diteng ...

                                               

Imbu

Imbu utawa ngimbu ing kawruh horticulture ateges tumindak kanggo nyepetake matenge woh-wohan karo nyimpen woh kang aku wis diundhuh ing papan relatif rapet. Uga bisa diarani tatacarane nyimpên wowohan lan piturute supaya matêng. Ing Indonesia, pa ...

                                               

Kopi tiam

Kopitiam utawa kopi tiam iku warung kopi lan sarapan tradisional ing Malaysia lan Singapura. Ing Indonesia, kopitiam wonten ing kita Batam lan Medan. Tembung kopitiam asaling saka gabungan tembung kopi lan tembung tiam ingkang suraos saka warung ...

                                               

Roti kèju pedhes

Roti Keju Panas lan Pedhes, utawa roti Keju Wisconsin minangka salah siji saka sawijining jinis olahan roti keju sing populer ing Madison, Wisconsin. Roti kasebut didol ing pasar tani ing kabeh kutha lan ing toko roti lokal. Pisanan digawe dening ...

                                               

Kuwé makmur

Raharja yaiku tradisional utawa kuil Melayu. Jajan iki digawe saka mentega, ghee lan glepung, lan disajikake sak acara Idul Fitri khusus. Raharja dikenali dening werna putih lan biasane kue sing bentuke bunder. Asal saka raharja rada ora manteb i ...

                                               

Pawarta imlek

Ketrin Mariana – Semarang, Memasuki kawa saka Chinatown Semarang, kita sangat mudo menjumpai puluhan kelenteng yang dibangun atusan taun yang lalu. Kita uga aku ora bisa seneng suasana panguripan saka Cina yang masih menjunjung dhuwur tradhisi sa ...

                                               

Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian

Dhuwit Sén Sirah Suku Indhian yaiku dhuwit koin sasen kang diprodhuksi dening Biro Mint saka Amerika Serikat saka 1859 nganti taun 1909. Dhuwit iki dirancang dening James Barton Longacre. Saka 1793 nganti 1857, sen koin saka tembaga bab ukuran sa ...

                                               

Sékba

Sekba utawa kadhangkala disebut bektim olahan jeroan babi lan daging babi khas Tionghoa Indonesia, nggodhok ing entheng kecap. Biaya rebus biaya legi lan asin, digawe saka kecap, bawang putih, lan jamu Cina. Iki minangka panganan werna sing popul ...

                                               

Tri Mas Getir

Tri Mas Getir ya iku salah siji saka film Indonesia kang diparagani dening King Sudiro, Indra Birowo, Vincent, Umur Kamal, Robby Tumewu, tim Sareongalio, Cut Mini lan Emmy Lemak. Film iki digawe ing 2008.

                                               

Coming Soon (film 2008)

Teka Rauh iku salah siji saka film horor saka Thailand. Film digawe dening Sopan Sukdapisit gadhah sukses ing pasar. Ana wis dipunwiwiti saka ing kono Chaba ingkang ing film. Chaba punika ibu-ibu ingkang remen mundhut saka bocah-bocah ing desa iku.

                                               

Ōmisoka

Ōmisoka dina paling pungkasan wonten ing taun ing Jepang. Miturut tanggalan saka lawas Jepang ing dhedhasar lunisolar tanggalan, ōmisoka peta wonten ing oktober 30 wu 12, utawa tanggal 29 wu 12. Jumbuh kaliyankalender Grégorius ingkang dipun gina ...

                                               

Pratélan tembung krama (S)

                                               

Olahan Swèdhen

Masakan Swedia minangka panganan tradisional wong swedia. Amarga jembaré saka Swedia kanggo Lor-kidul sing gedhe, ana prabédan antarane masakan daerah swedia Lor lan Kidul. Historis, ing sisih lor adoh, daging kayata reindeerkuva, lan liyane koma ...

                                               

Sop ing Asia Wetan

Sub budaya Asia Wétan dipangan minangka sajian utama ing sajian utawa ing sawetara kasus sing disajikake karo sethitik hiasan, manungsa waé khusus kanggo simpenan sub-sanesipun. Ing sawetara sub, bahan saka simpenan kanggo dadi bagéan saka sub. B ...

                                               

My Trip My Adventure

My Trip My Adventure ya iku nuduhake TV kang sipate dokumen wisata, ditayangke gabungke diterbitake ana stasiun televisi Trans TV wiwit sasi September 2013. Acara iki nggambaraké petualangan lan eksplorasi saka kaendahan alam ing Indonesia. My Tr ...

                                               

Pratandha jempol

Jempol sinyal, biasane diandharake minangka jinis saka jempol utawa jempol-mudhun, yaiku gerakan tangan saka umum sing tutup dening boxing tertutup terus karo jempol sing diunggahake munggah utawa mudhun kanggo disetujoni utawa ora disetujoni. Ge ...

                                               

Kopi dalgona

Warung Dalgona minangka omben-omben sing digawe karo nyukur wêdakakêna warung cepet, gula, lan banyu panas sing padha, banjur iku ngrasa banjur ditambahake ing susu kadhemen utawa panas. Kadhangkala, ditambah karo wêdakakêna warung, coklat, bisku ...

                                               

Metafora

Metafora minangka salah sawijining majas ing jurusan basa Indonesia, lan uga basa-basa ing klub. Majas iki minangka eksprèsi ora langsung nggunakake comparison analogi. Kaya majazi ing tembung lan makna saka bab, meaning sing ana ing metafora yai ...

                                               

Kothak bekal

Kothak bekal nuduhake nduwèni genggeman sing digunakake kanggo ngeterake panganan, biasane ing papan kerja utawa pindhah menyang sekolah. Umume digawe saka logam utawa plastik, cukup hao lan asring duwe gagang kanggo ngowahi. Ing sawetara negara ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →