★ Free online encyclopedia. Did you know? page 33



                                               

Krama

                                               

Pratélan tembung krama (R)

Kaca iki isi pratélan tembung krama ing basa Jawa. Pratélan tembung-tembung vocabulary ing ngisor iki disiapake manuk lingga bojo. Saben tembung lcd tembung ngoko bojo. Ing kaca iki uga sinartan conto pangecaké tembung vocabulary ing ukara. Praté ...

                                               

Unggah-ungguh basa

Unggah-ungguh basa ngelmu sinau bab patraping tiyang sampun rerembagan. Jawa linuwih unggah-ungguh basa kanggo dhasar anggenipun sam sesrawungan karo wong liya. Amarga basa jawa iku tansah tata krama. Anggenipun kanggo nggunakake basa jawa ing tu ...

                                               

Indhustri bathik

Industri bathik ya iku industri nggawèni bathik, Kasenian mbathik ing pulo Jawa wis atusan taun. Motif bathik dhéwé kaya lukisan tetanduran, kéwan lan crita kepungkur. Lukisan bathik kuna misuwur saka garis lan titik-titik ing kang baès ing pénak ...

                                               

Flambé

Flambé iku salah siji saka sawijining prosedur masak alkohol sing wis ditambahake menyang wajan panas kanggo nggawe geni sing murup. Tembung kasebut tegese "burn" ing basa prancis.

                                               

Jacques Tardi

Jacques gallery katon iku sawijining artis uga komikus saka Prancis lair ing Valence nalika tanggal 30 agustus, 1946, kang kondhang menyang galeri katon.

                                               

Kuwé soklat

Kue-kue coklat utawa coklat gâteau rasa nganggo coklat leleh, wêdakakêna ana, utawa loro-lorone. Lawas iki panganan penutup.

                                               

Casserole

Kasserol yaiku macem-macem ana olahan ing wajan utawa mangkuk jero sing umume jero, biasane ngagem tutup kaca, digunakake kanggo open masak macem-macem piring, uga minangka referensi kanggo kategori panganan sing masak ing nang. Senajan loro-loro ...

                                               

Saucisson

Saucisson utawa saucisson sek minangka salah siji saka sawijining olahan kulawarga sosis luwih kenthel lan garing ing masakan Prancis. Biasane digawe saka daging babi, utawa campuran saka daging babi lan dagang liyane, sausisson minangka jinis ch ...

                                               

Choux pastry

Choux jajanan, utawa pâte à choux, yaiku salah sawijining olahan keuangan pie sing alus sing digunakake ing nomer saka kue sing bentuke bunder. Isine mung mentega, banyu, glepung, lan endhog. Ora kanggo dadi agen saka pangembang, nggunakake isi l ...

                                               

Zopf

Zopf utawa Züpfe kalebu jinis roti ing Swiss, Austria utawa Bavaria sing digawe saka glepung putih, susu, endhog, mentega lan ragad. Giliran dipecuti karo kuning wektu utawa susu sadurunge dipanggang, diwenehi kulit. Iki dipanggang ing wangun sak ...

                                               

Crème karamèl

Creme caramel, flan ing, caramel custard, utawa puding karamel minangka panganan cuci mulut adhedhasar custard karo lapisan saka saos karamel bening, dibandhingake karo creme brulee sing dadi lapisan karamel atos ing ndhuwur.

                                               

Petit gâteau

Petit gâteau, panganan cuci mulut sing digawe saka coklat cilik karo kulit renyah lan isi saka piranti lunak sing kasedhiya karo es krim es krim vanilla ing piring. Ing panggunaan saka basa prancis term kanggo macem-macem kue-kue coklat iki, sing ...

                                               

Sastra Jawa UI

Salah siji saka sawijining jurusan sing dianakaké dening Universitas Indonesia ya iku jurusan Sastra Kanggo Sastra Jawa. Jurusan sing wis ana saka taun 1978 iki ana ing Fakultas ilmu Budaya. Jurusan iki nduweni tujuan kanggo gawé sarjana budaya s ...

                                               

Sentana

Sentana dalem utawa mung disebut sentana ya iku aran sederek noble sedulur luhur, utamané ratu. Kristen ing sentana manggon bebarengan ratu lan abdi dalem ing sajeroné baluwarti. Kulawarga kang kalebu sentana biasane isih duwe sesambungan caket k ...

                                               

Carciofi alla Romana

Carciofi alla Romana palafalan ing basa italia, secara harfiah "Romawi-gaya artichokes ", iku salah siji saka sawijining jinis panganan khas masakan Romawi. Ing Roma, disiapake ing saben kulawarga lan dilayani ing kabeh ing restoran nalika mangsa ...

                                               

Jeneng wong Nippon

Jeneng wong Nippon ing jaman modherên kagawe saka jênêng kulawarga lan jênêng pribadi. Nanging, wiwit jaman Meiji ing urutan dijenengi tabet menawa kuna nalika ditulis nganggo aksara Latin dadi sing padha karo tatacara jeneng saka wong-wong saka ...

                                               

Primbon

Primbon buku sing ngemot petungan, pethek lsp. Siji primbon kang umum diggo ing masyarakat yaiku Betaljemur Adammakna.

                                               

Basa Syong

Basa Syong utawa basa Syèng yaiku basawangsa China kang akeh iku ing provinsi Hunan uga ing Kwangsyi Lor, Kwicow, lan Hubey. Juru allah punika gusti allah mung basa Syong dumadi limang bageklumpuk yaiku Chang-Yi, Lou-Syaw, Hengcow, Cen-Syu, lan Y ...

                                               

Basa Kon

Basa Kok yaiku klumpukan basawangsa Cina iku dening akeh wong ing wilayah Jiangxi uga ing laladan kayata Hunan, Hubei, Anhui, lan Hogkyen. Basa iki paling cedhak karo basa Hagkah ing prakara swarawidya. Basa Kim wis akeh carabasa lan carabasa Lan ...

                                               

Shahe fen

                                               

Urang pedhes

Udang cabai yaiku sajian saka udang tumo ing sauce cabai ing masakan Cina. Iki kalebu bagéan saka masakan Sichuan lan Shanghai. Ing masakan Cina Jepang, ebi-chiri asalé saka masakan saka Szechuan gaya Shanghai. Iki kalebu udang goreng tumo ing sa ...

                                               

Hanzi prasaja

Aksara prasaja Cina iku salah siji saka loro set aksara standar basa Cina ditulis kontemporer. Set kang liyane rakyat Cina / Cina Tradisional. Cina tradisional yaiku aksara Cina kang diprasajakake resmi dening pemerintah Republik Rakyat Cina ing ...

                                               

Bubuk limang rempah

Wêdakakêna rempah-rempah lima iku salah siji saka sawijining jinis rempah-rempah pipis saka lima utawa luwih rempah-rempah digunakake biasane ing meh kabeh cabang saka masakan Cina lan Vietnam masakan. Limang rempah-rempah nuduhake limang unsur C ...

                                               

Zhajiangmian

Zhajiangmian, utawa "mie nganggo kecap lan paste", minangka panganan khas saka China sing kalebu gandum mie sing luwih kenthel sing ditutup karo zhajiang sauce. Zhajiang sauce biasane digawe karo daging babi utawa daging sapi sing wis goreng ing ...

                                               

Jiuniang

Jiuniang, jiāngmǐjiǔ, utawa tiánbáijiǔ ing Yunnan) iku salah siji saka sawijining jinis olahan manis, sayur sup - utawa puding, ing masakan Cina. Uga dikenal minangka manis anggur utawa anggur sega manis. Iki kalebu campuran saka pari-parian sing ...

                                               

Biskuit almond China

Biskuit kacang almond Cina utawa cookie Cina kacang almond minangka salah siji saka sawijining jinis Cina jajanan sing digawe nganggo kacang ijo. Nyata pangan digawe tanpa kacang almond, lan jeneng kasebut nuduhake wangun saka kacang almond bisku ...

                                               

Rosół

Rosół yaiku sub dagang tradisional polandia. Dina sing paling populer rosół z kury, utawa sub pitik sing bening. Biasane disajeni nganggo pasta capellini. Versi Vegetarian bisa digawe, ngganti daging karo lenga utawa mentega. Iki minangka salah s ...

                                               

Konsumsi

Konsumsi, saka basa walanda consumptie, ya iku aktivitas sing niat kanggo ngurangi utawa ngentekake daya guna siji benda, ing wangun saka barang utawa layanan, kanggo ketemu karo kabutuhan lan kapuasan langsung.

                                               

Èmbèr

Ember punika kalebet salah siji saka piranti ing dhapur wigati banget needed dening saben tiyang sepah. Èmbèr saka basa walanda emmer iku salah siji saka alat kang tahan kanggo, ing wangun saka silinder, ing bagéan ndhuwur ana kang ora tutup, lan ...

                                               

Kidul-Kulon

Ing kidul-Kulon, iku arah mata angin ing tengah-tengah antarane arah Kidul lan kulon. Wakil ban yaiku arah Lor-Wétan.

                                               

Abdi Setiawan

Abdi Setiawan, iku salah siji saka para seniman bengèn lulusan saka ISI Yogyakarta, cedhak dipuntimbali Zet, sing banget mboten remen sing iya ing karya. Sak karya bangunan kang ajeg nggantosi panggesangan saka kesejahteraan masyarakat ing us, ka ...

                                               

Seno Nugroho

Seno Nugroho utawa Ki Seno Nugroho punika seniman Indonesia. Jeneng kanggo jenenge sing kawentar minangka dhalang ringgit wacucal ing nyamboraken surakarta ing surakarta lan Yogyakarta. Kajawi saka iku, sing digawe piyambak kawentar nalika nindak ...

                                               

Kalepatan dwija

Mung putra gusti yesus kristus sing Asring Dileksanakake dening Dwija Pemerintah asring nindakake iku manéka upaya kanggo luwih nambah kualitas dwija, antarane liwat pelatihan, seminar, lan pelatihan, menapa malih liwat pawiyatan formal, karo ngi ...

                                               

Pusaka Purwa Maugena

Nalika sampeyan krungu tembung pusaka, bokmanawa ana ing angen-angen lan banjur mbayangno kang warna pusaka kaya tak cundrik, glathi, ke -, tumbas lan sapanunggalané. Kuwi panemu sing ora luput, awit dijenengi pusaka adat omahé lan mbentuk gegama ...

                                               

Limburg (Belgia)

                                               

Pédologi

Pédologi ya iku ilmu kang nyinaoni macem-macem aspek saka geology lemah. Ing tatanan saka basis ngelmu iku katon saka tartamtu bab ngèngingi proses saka kedadeyan saka lemah morfologi, lan jinis lemah.Tembung pédologi kasilih saka basa inggris, p ...

                                               

Gara-gara

Gara-gara ya iku bagéan saka wayang kulit kebak guyonan kanthi nggunakake panakawan. Ing urutan pagelaran, gara-gara kanggo siaran sadurunge perang kembang, dumunung ing tengah wengi. Outsourcing bakal miwiti ingatase hak bebas kanggo ngandharaka ...

                                               

Wayang Fabel

Wayang fabel punika jènising wayang kang ngandhani bab kewan. Kabéh karakter wayang wangun saka kéwan. Lakon kang diceritakake uga lintang-lintang ing donyane kewan. Salah siji saka kulawargané dhalang wayang fabel ya iku Mbah Tris saka Semarang.

                                               

Patih Pringgalaya

Radèn Adipati Pringgalaya ya iku pêpatih ing Kartasura wêkasan, sarta pêpatih ing Surakarta wiwit iku putri saka Arah Pringgalaya: Gale, Pangeran Wirapratignya = Arah Martakusuma, Pangeran Tumênggung Balitar, Pangeran Adipati Balitar, Panêmbahan ...

                                               

Powiat Bielsk

Powiat Bielsk punika powiat ing Aneka. Kutha krajané ya iku Bielsk Podlaski. Powiat kanggo iki ana ing wilayah Podlachia lan sing ndunungi. jiwo. Powiat iki jembaré 1385.20 km2, lan kapadhetan saka sing ndunungi ana 44 jiwa / km2.

                                               

Pączki

Pączki yaiku donat sing ditemokaké ing masakan Polandia. Pączki sing diproses jero-goreng bagéyan saka adhonan temen maujud kanggo lingkungan lan kapenuhan karo confiture utawa Isi liyane manis. Pączki sing biasane dijamin karo powdered gula, keb ...

                                               

Dhonat

Donat iku panganan mbentuk bunder karo bolongan ing persimpangan kang ginawé saka bahan kaya tak trigu lan kenthang. Ana aturan kang kudu digatégaké sing arep kanggo nggawe dhonat. Ragad kang arep kanggo nggawe dhonat kaya tak dhonat kentang ora ...

                                               

Gegaman Wayang Purwa

Gegaman Wayang Pupu yaiku gegaman kang diduweni dening ratu lan satriya ing crita-crita bab wayang pupu, kaya tak: Nenggala lan Alugara kabèh King Baladèwa. Gada Rujakpolo lan Bargawastra kabèh Kang Bimasena. Cakrabaskara lan Wijayakusuma kabèh P ...

                                               

Wayang Sandosa

Wayang Sandosa uga salah siji saka jinis kang disusun ing dening Sarjana ASKI Surakarta. Jaminan wayang alternatif kanggo njawab kamajenganing jam lan narik kawigatènipun génerasi mudhun kanggo program lan remen kasenian wayang. Wayang Sandosa be ...

                                               

Sri Boyong

Sri Boyong iku salah siji saka sawijining lakon carangan Wayang Purwa. Lakon iku dumadi nalika ana piyantun kanggo duwe, dening dewa Brahma Sri utawa Dening Sri saka Dragon Ujung Geribik. keelokan lan kesaktianne kang saged damel interior gemah r ...

                                               

Ichwan Dardiri

Ichwan Dardiri, Drs. KRHT.Woy. lair tanggal 8 September taun 1941. Ya iku ketua dewan pendidikan Surakarta, kang miwiti karir ing taun 1962 minangka guru sekolah dhasar, banjur rampung lulus Sarjana Muda ing taun 1967 kanggo mulang ing PGA lan in ...

                                               

Rèkor donya

Tolak pluru Lempar cakram Lempar lembing Lontar martil

                                               

Omar Mateen

Cithakan:Lacaille pidana Omar Mir Seddique Mateen punika palaku kedadosan tetèmbak massa kedadèyan ana ing tatanan saka klub-wengi detak jantung. Detak jantung iku papan panggonan hiburan kanggo lèlaku homo ing katelu wétan naga Amérikah ing amer ...

                                               

Paragraf (Wacana) Narasi

Narasi ya iku karangan utawa paragraf, utawa padu kang ngiring kedadeyan kanthi wektu utawa acara k runtut saka wiwitan nganti pungkasan. Dadi sapa sing maca paragraf iki kaya-kaya nglakoni kaya déné kang ana tatanan saka crita. Crita narasi bisa ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →