★ Free online encyclopedia. Did you know? page 3



                                               

Candhi Karang Besuki

Candhi Karang Besuki candhi kang ana ing Sukun, Kutha Malang, Jawa Timur. Panggonané ana ing cedhak Candhi situs Badut. Candhi iki digawe saka watu-watuan andesit kang ana ing èrèng gunung-gunung lan jembaré 16 x 36 meter. N. J. Krom uga ngarani ...

                                               

Manting

Manting ya iku salah siji saka ttetuwuhan ing Jawa. Manting dipèrang dadi loro ya iku manting lan manting. Nanging, ing pangrembakané wutah arang dikenal maneh. Kaya-kaya iki tuwuh ing dhaèrah kulon Jawa lan Sumatra.

                                               

284

                                               

Morkovcha

Wortel gaya Korea utawa salad wortel Korea, yaiku salah sawijining paling olahan jinis salad wortel sing diasinake pedhes. Iki minangka varian saka kimchi ing koran roto-saru.

                                               

285

                                               

Kashk

Kashk macem-macem produk susu sing digunakake ing masakan saka wong-wong Iran, turki, Mongolian, Asia Tengah, Transcaucasian lan wong Lewi. Kashk digawe saka yogurt lemes utawa susu asam sing wis dicelupke kebak kawangun lan garing. Bisa digawe k ...

                                               

286

                                               

Tamponade jantung

Tamponade saka jantung, utawa dadi uga dikenal minangka tamponade perikad, ya iku jinis saka leukemia saka efusi perikard kang cairane ngakumulasi ing perikardium.

                                               

Oyakodon

Sawetara masakan Jepang luwih tema oyakodon kanggo wong tuwa lan anak. Tanindon 他人丼, Tanindon?, secara harfiah "mangkuk asing", podho rupo nanging ngganti pitik karo daging sapi utawa daging babi. Sajian salmon lan salmon roe sing disajikake m ...

                                               

Nokia 6133

Nokia 6133 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing oktober 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 92 x 48 x 20 mm déné bobot saka 102 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.2 inci kanthi resolusi ...

                                               

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing februari 2010, dipasaraké wiwit juni 2010 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 90 x 52 x 17 mm nalika bobot 120 gram. Layar ...

                                               

Gunung Sinai

Gunung Sinai iku salah siji saka gunung-gunung kang ana ing Ujung Sinai ing tanah Mesir. Dhuwur 2.285 yard lan iki ing baris saka gunung-gunung ing sisih kidul saka ujung saka wong-wong mau. Ing 4 februari 1859, Codex Sinaiticus, siji manuskrip s ...

                                               

288

                                               

Carbonara

Carbonara minangka sajian saka pasta kanggo Italia saka Roma digawe karo endhog, hard keju, daging babi sing wis mari, lan ireng mrico. Sajian kasebut teka ing wangun modern, karo jeneng saiki, ing pertengahan abad kaping-20. Keju biasane Pecorin ...

                                               

289

                                               

Nokia 3710 Fold

Nokia 3710 Plier ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juni 2009, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 89 x 47 x 15.2 mm déné bobot 94 gram. Layaré TFT, 16M we ...

                                               

Nokia 8800 Gold Arte

Nokia 8800 Emas Arte ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Dhésèmber 2008, dipasaraké wiwit April 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 109 x 45.6 x 14.6 mm déné bobot saka 150 gram. Layaré O ...

                                               

Nokia 8800 Sapphire Arte

Nokia 8800 Sapir Arte ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Novèmber 2007, dipasaraké wiwit februari 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 109 x 45.6 x 14.6 mm déné bobot saka 150 gram. Layar ...

                                               

Nokia 6212 Classic

Nokia 6212 Klasik ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing sasi April 2008, dipasaraké wiwit April 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 114.7 x 47.1 x 14.5 mm déné bobot 88 gram. Layaré TFT, 16 ...

                                               

Nokia 5700

Nokia 5700 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing Maret 2007, dipasaraké wiwit April 2007 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 50 x 17 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 16M werna ukura ...

                                               

Nokia 5130 XpressMusic

Nokia 5130 XpressMusic ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké Novèmber ing 2008, dipasaraké wiwit februari 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 107.5 x 46.7 x 14.8 mm déné bobot 88 gram. Layaré 2 ...

                                               

Nokia 3120 Classic

Nokia 3120 Klasik ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing februari 2008, dipasaraké wiwit April 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 111 x 45 x 13 mm déné bobot saka 85 gram. Layaré TFT, 16M we ...

                                               

Provinsi Viterbo

Viterbo iku sawijining provinsi ing regione Lazio ing Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Viterbo. Jembar wewengkon 3.612 km2, karo populasi 288.783 2001. Ana 60 comune ing provinsi.

                                               

290

                                               

Sharp 940SH

Cetha 940 paroki ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing Dhésèmber 2009, dipasaraké wiwit januari 2010 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 111 x 51 x 16 mm nalika bobot 130 gram. Layaré TFT resis ...

                                               

Conpoy

Konpoy utawa scallop pepe minangka jinis produk panganan laut garing Kanton sing digawe saka otot adductor saka scallops. Ambune konpoy yaiku segara, pungent, lan ngelingake daging sing dianggep uyah tartamtu. Biaya ana ing umami amarga akeh isin ...

                                               

Tapa

Tab minangka daging sapi, daging rock, dagang saka rempah-rempah utawa daging jaran sing wis garing utawa karo perawatan, sanajan dagang liyane utawa iwak uga bisa digunakake. Wong-wong saka Filipina nyiyapake tab kanthi nggunakake irisan daging ...

                                               

292

                                               

Sharp GX17

Cetha GX17 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 45.5 x 17.4 mm déné bobot saka 85 gram. Layaré TFT, 65 werna saka ukuran 1.9 inci ...

                                               

Siemens Xelibri 7

Siemens Xelibri 7 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik saka Siemens. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 46 x 26 mm déné bobot saka 83 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kant ...

                                               

Sharp GX40

Cetha GX40 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 93 x 46 x 22 mm déné bobot 98 gram. Layaré TFT, 256K werna kanthi resolusi saka 240 x 3 ...

                                               

Sharp 703

Cetha 703 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing juli 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 99 x 47 x 23 mm déné bobot 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inci kanthi resolu ...

                                               

Motorola W220

Motorola W220 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing februari 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 95 x 46 x 16.7 mm déné bobot 93 gram. Layaré CSTN, 65 saka werna ukuran 1.6 in ...

                                               

Siemens Xelibri 8

Siemens Xelibri 8 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik saka Siemens. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 91 x 56 x 23 mm déné bobot 67 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi res ...

                                               

Sharp 825SH

Cetha 825 paroki ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing juni 2008, dipasaraké wiwit juli 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 102.9 x 48 x 14.9 mm déné bobot 105 gram. Layaré TFT, 16M werna ...

                                               

Pengasah potlot

Pengasah potlot utawa rautan potlot minangka alat kanggo ngasah titik nulis potlot karo copot kaya sing wis saya entek. Pengasah potlot bisa dilakokno kanthi manual utawa karo motor listrik. Umume akeh sing ngasah kanggo duwe casing ing sakcedhak ...

                                               

Motorola RAZR V3XX

Motorola RAZR V3XX ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing juli 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 103 x 53 x 15 mm déné bobot 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inci kanthi re ...

                                               

304

                                               

306

                                               

314

                                               

Prau dlajah Itali Pola

Prau Pola prau dlajah abot montor Zara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Samudra Hindia Krajan Italia. Aran prau iki jeneng Kutha saka Pola ing italia. Pola kapernahaké sak 17 Maret taun 1931 dening Odero Terni Orlando, banjur ngétokké ...

                                               

294

                                               

293

                                               

295

                                               

Aushak

Aushak, uga ditulis ashak, iku salah siji saka sawijining jinis olahan panganan Afghan digawe saka pasta dumplings kapenuhan karo chives, karo tomat sauce, paling ndhuwur karo yogurt lan pepe Mint. Panganan sing mbutuhake wektu kanggo nyetel mung ...

                                               

Dahi vada

Dahi vada minangka jinis chaat sing asale saka anak sambetaken kaliyan kanggo India lan populer ing kabèh Asia Kidul. Disiapake kanthi ngrendhem vadas ing dahi sing luwih kenthel. Lentil url sing wis dicuci direndhem sewengi lan banjur mecah dadi ...

                                               

Mămăligă

Mămăligă wis bubar sing digawe saka glepung jagung kuning, tradisional ing Romania. Nyepakake tradisional sajian uga diterusake dening polandia saka Lviv sing omah wis dipanggoni maneh ing Wilayah sing wis Dipulih sawise Perang Donya II. Ing Ital ...

                                               

Sisig

Sisig minangka panganan Hakka sing digawe saka bagéan saka sirah babi lan pitik pepati, biasane dibumbui karo calamansi, bawang lan mrico. Sisig pisanan kasebut ing kamus Hakka ing abad ka-17 tegesipun "ngemil sing ora nguntungke" lan "salad". Bi ...

                                               

Shashlik

Shashlik, utawa shashlyk, sajian saka skewered persagi lan garang saka meat, padha utawa sinonim karo kebab kebab. Dikenal dening tradisional, karo macem-macem jeneng ing Caucasus lan Asia Tengah, lan wiwit abad ka-19 dadi dikenal minangka shashl ...

                                               

297

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →