★ Free online encyclopedia. Did you know? page 29



                                               

Dwikorita Karnawati

Prof. Dwikorita Karnawati, M. Sc., Ph. D ya iku akademis lan assistant saka Indonesia. Panjenenganipun yi Rektor wanita pisanan Universitas Paguron Madu, genteni Prof. Dr. Pratikno, M. Soc.Sc., milih minangka Mantra Sekretaris saka Dragon wiwit 2 ...

                                               

Guwa Suracala

Guwa Surocolo tetep ing dusun Poyahan, Seloharjo, Pundong, Bantul, Guwa ni tetep persis dipunngandhap Stronghold Jepang wonten dipuninggil ingkang tetep ing watara 20 KM saka kita Yogyakarta. konjuk menyang lokasi ni saged saka horrors luwih radi ...

                                               

Embung Jlamprong

Embung Jlamprong Papan Wisata Debut Wonten ing Sunset Embung Jlamprong dumunung ing dhusun Mojo, Desa Ngeposari, Kecamatan Semanu, Kabupaten Gunungkidul, Yogyakarta. Titik Koordinat GPS Embung Jlamprong -8.010699.110.676966. Embung Jlamprong puni ...

                                               

Masjid Trayu

Masjid Trayu ya iku masjid prasaja kang ana ing Dhusun Trayu, Tirtarahayu, Galur, kulon saka Prague. Masjid iki dipercaya wiwit dibangun saka taun 1700 lan saiki kalebu dadi masjid dibangun dhaftar Pura Pakualaman. Masjid iki wis ngalami piring-p ...

                                               

Masjid Giriganda

Masjid Giriganda ya iku masjid dibangun dhaftar Pura Pakualaman kang dununge ana ing dhusun Giriganda, Kaligintung, Pengamatan, ing sisih kulon saka Prague. Anane masjid iki ora kena dipisahake saka Astana Giriganda kang wis ana sadurungé. Bangun ...

                                               

Omah Teletubbies

Omah Teletubbies ya iku omah kang dibangun kanggo kurban lindu kang ana ing Yogyakarta ing taun 2006. Iki house wernone lucu lan pinunjul mayoritas kaya tenda setengah bunder persis kaya omah ing kartun Teletubbies ing tivi. Omah iki uga wis sent ...

                                               

Pemroses panganan

Prosesor panganan yaiku salah sawijining jenis pawon alat sing digunakake kanggo nggampangake tugas bola-bali nalika sampeyan nyiyapake panganan. Saiki, istilah kasebut meh mesthi nuduhake ing perkakas sing didhukung kanggo nganggo motor listrik, ...

                                               

Somay

Siomay, yaiku pangsit iwak kuku Indonesia karo sayuran sing disajekake kacang sauce. Asalé saka Cina Shumai. Iki dianggep minangka panganan entheng sing kalebu jinis Dim Cina, nanging ing wangun saka efek. Biasane digawe saka daging babi, nanging ...

                                               

Mi caluk

Mi caluk minangka sajian tradisional Indonesia - milih Aceh, sing umumé ditemokaké ing pasar tradisional lan lapangan panganan ing Kabupaten Pidie lan Kabupaten Pidie Jaya. Yaiku mie sajian sing disajekake nganggo sauce pedhes sing luwih kenthel ...

                                               

Dhindo

Dhindo yaiku panganan sing disiapake ing Nepal. Wis nyiyapake dening nambah glepung karo paling menyang banyu nggodhok nalika aduk. Iki minangka panganan pokok ing macem-macem wilayah saka Nepal lan wilayah Sikkim lan Darjeeling ing India. Senaja ...

                                               

Biang duduh

Buang ora nemen minangka stok sing wis bola-bali digunakake maneh kanggo dagang poach utawa braise. Asale saka masakan Cina lan umume digunakake ing masakan Kanton lan Fujian. Panganan sing rebus utawa direbus ing tiyang sepah utama umume diarani ...

                                               

Om Ali

Ala omah, Omali, U Ala, utawa Oumm Ali, tegese "Ibu saka Ala" minangka panganan cuci mulut tradisional saka ing tanah Mesir, lan minangka panganan cuci mulut nasional ing Mesir. Ana macem-macem variasi karo komposisi beda. Jeneng "House Ala" seca ...

                                               

Landhesan

Nglereni papan iku awet kang kanggo panggonan materi kanggo nglereni. Papan pemotong pawon umume digunakake kanggo nyiyapake panganan, ing jinis liyane kanggo ngethok mentahan saka bahan kayata kulit utawa plastik. Nglereni papan pawon asring dig ...

                                               

Moron

Ing masakan saka Filipina, moron yaiku jajan sega padha karo suman. Iki minangka panganan enak asli ing wilayah Wétan Visayas ing Filipina, utamané ing wilayah watara Kutha Tacloban ing provinsi Leyte lan ing provinsi Samar ing sisih Wétan. Liyan ...

                                               

Wong Balantak

Wong Balantak asring ditulis sajrone buku-buku etnografi kui dening ar Mian Balantak. Miturut A. C. Kruyt masyarakat iki dumadi saka rong sub-suku bangsa, yaiku wong-wong Tanoturan lan Dale-Dale. Wong-wong kasebut manggon ing Kecamatan Balantak, ...

                                               

Dewi Uma

Dewi U bojo Dening Guru. U anak kang umur, wong kang sugih banget saka Merut. Dewi U lair ing wujud sorot kang bisa ora becik ditonton nganggo mata. Sawise dadi permaisurine Mayit Kalah padu lan tukaran siji lan siji bojo, Mayit Guru ngutuk Dewi ...

                                               

Osvaldo Haay

Osvaldo Ardiles Ha yaiku pemain bal-balan Indonesia sing saiki muter striker kanggo Persija Jakarta ing Liga 1.

                                               

Dodol betawi

Dodol Endeavour minangka jinis dodol khas suku Endeavour. Dodol endeavour ireng kecoklatan lan biaya wis kurang variasi saka dodol regional. Rasa dodol endeavour mung kasusun saka ketan putih beras, ketan ireng lan durian. Ing proses nggawe dodol ...

                                               

Imbal wacana

Imbal Wacana yaiku organisasi ngisor iki sing dibesut ing tanggal 17 agustus 1938. Paham iki wiwitan saka R. Ng. Sumbono utawa Harjoirono. Paham sing karupa wewarah utawa ngomong iki bakal pituduh sing iki diwènèhaké marang Kriya Utama. Anané pah ...

                                               

Wahyu Santosa

Wahyu Santos, lair 18 Séptember 1972 iku kalebu salah sawijining juru patung saka Ngawi, Jawa Timur. Kajaba juru patung, kang uga pendhèkar pencak silat sing wis ngilmu kanuragan. Wahyu nggeguru pencak silat wiwit sekolah dhuwur. Sawise lulus sma ...

                                               

Pokem

Pokem iku salah siji saka sawijining jinis panganan kang biasa dipangan dening wong-wong Numfor wiwit jaman kolonial walanda. Panganan iki bisa digunakake kanggo nggantèni bahan pangan pokok tegese kaya kang tak téla kaspa, tales, ijo kacang bunc ...

                                               

Kepangkatan Tentara Nasional Indonesia

Pangkat ing Angkatan Bersenjata Indonesia yaiku sebutan lan adicara jajaran militèr ing Tentara Nasional Indonesia sing dumadi saka Tentara, angkatan Laut lan Angkatan Udhara wiwit saka tingkat paling dhuwur, Pasifik, menyang sing paling. Saben p ...

                                               

Tandha kéwan klangenan

Tag asu, ID tag kewan utawa kewan tag domesticated yaiku tag lan cilik sing dipasang ing kerah utawa kewan pet. Masyarakat kemanusiaan lan ngluwari organisasi menehi saran kanggo supaya malah asu lan kucing nganggo label kasebut, sing nuduhake si ...

                                               

Kostrad

                                               

Kopassus

Komando Pasukan Khusus kang dituduhake dening supaya Kopassus iku katelu saka Bala Pertahanan Pusat kang diduweni dening Pasukan Dharat kang wis apik banget kaya gerakan rikat ing akeh lapangan, kills wektu, pengintaian, lan anti-teror.

                                               

Mayor Jéndral

Mayor Jendral iku salah siji saka situs saka pejabat dhuwur militèr sing digunakake ing akèh saka dragons. Syarat-syarat saka wong-wong mau dijupuk saka pangkat Sersan Utama saka. Utama Umum kalebu tatanan saka jajaran dhuwur perwira, kristen tin ...

                                               

Koka

Apa, iku kang biru ing kulawarga Erythroxylaceae, asal saka Amérika Kidul kulon. Biru iki wigati ing tradhisi saka Andes Budaya). Apa ditepungi dening meteng bakal alkaloid, kalebu kokain, siji kanggo stimulants sing kuwat.

                                               

Pahlawan Révolusi

Pahlawan Revolusi ya iku gelar kang diwenehi kanggo perwira militèr kang palastra ing tragedi G30S mung ing Jakarta lan Yogyakarta nalika 30 Sèptèmber 1965. Tokoh kang kalebu pahlawan Revolusi ya iku: Letjen. Anumerta Mas Tirtodarmo Harjono. Aipd ...

                                               

Budi Laksono

Budi Laksono ya iku salah siji saka sawijining dhokter rélawan bencana kang lair tanggal 6 Maret 1963. Urip uga kepinterané Budi Laksono diwénéhaké kanggo beda-beda. Panjenenganipun kagungan kanggo nglakoni kanthi remen lan nggawe bagean liyane w ...

                                               

Badan Pendidikan dan Pelatihan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Badan wiyata lan Pelatihan Kamentrian Pertahanan Indonesia utawa asring dipuncekak Badiklat Kemhan inggih punika unit eselon I peta ing wilayah saka Kamentrian saka Defence. Badiklat Kemhan gadhah tugas kanggé nindakaken pendhidhikan lan pelatiha ...

                                               

Badan Sarana Pertahanan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Badai Saran Pertahanan Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia sing asring dipuncekak kanthi jeneng Baranahan Kemhan inggih punika unsur pambiyantu pimpinan ing lingkungan Kamentrian Pertahanan dipimpin dening Kepala Ala Saran saka Nimbali utawa ...

                                               

Lètnan Satu

Letnan siji utawa dituduhake dening Lettu, iku tandha pangkat ing final perwira pisanan kemilitèran ing Indonesia. Dumunung ing salah siji tingkat ndhuwur letnan du lan tingkat ing pangkat Kapten.

                                               

Gajebo

Gajebo, utawa Gajeboh utawa gula roti Gajebo utawa Sampade dagang, iku salah siji saka dhaharan kang khas saka Sumatra kulon. Dhaharan punika koala iki ngginakaken bahan saka wuta sing bagéan saka daging sapi akèh saka sawetara saka lemak panenan ...

                                               

Gulai Paku

Gulu muni pot ilmu iku salah siji saka dhaharan ing Sumatra kulon. Dhaharan cukup kawentar wonten ing papan kasebat, utamané ing sisih pesisir kulon. Gule wis ngginakaken bahan dhasar saka rod tuwuh p ilmu utawa pak. Anggenipun masak ngginakaken ...

                                               

Pasta con i peperoni cruschi

Bahan utama yaiku peperone crusco, mrico garing lan renyah amarga biaya manis lan mawerna-werna sing kuat, sing dadi populer unsur ing masakan lokal. Biasane a macem-macem saka mrico Senise digunakake, kanggo pulp tipis lan kurang banyu bisa gari ...

                                               

Spaghetti aglio e olio

Spageti aglio e olio minangka sajian saka pasta tradisional italia saka Naples. Iki minangka panganan Neapolitan khas masakan. Sajian iki digawe dening entheng sauteing ngiris, minced, utawa dipencet papak ing lenga zaitun, kadang karo Kajaba sak ...

                                               

Mozzarella kebo

Kebo banyu ItaliaSegerMozzarella di Bufala Campana: Italia: DOC 1993 UE: PDO 1996 Kebo mozzarella Basa italia: mozzarella di bufala, Neapolitan yaiku mozzarella digawe saka susu kebo Mediterania italia. Iki minangka susu produk sing diprodhuksi t ...

                                               

Spaghetti alle vongole

Spageti alle clams, basa italia kanggo spaghetti karo kerang ", minangka panganan sing banget misuwur ing kabeh Italia, utamané ing Campania. Wong italia nyiapake sajian iki ing rong cara: ing bianco, yaiku lenga, bawang putih, peterseli, lan sok ...

                                               

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli tegese pasta lan kacang buncis ", minangka sub tradisional italia. Iki asring disebut pasta fasul ing Amerika Serikat, asalé saka jeneng Neapolitan, pasta e fasule. Kaya favorit jinis saka Italia, kalebu pizza lan polenta, pangana ...

                                               

Calcagno

Calcagno minangka salah siji saka sawijining jinis keju pecorino ing Italia sing nggawe nggunakake susu wedhus lan mrico mentahan. Iki minangka hard keju sing bisa paru. Nalika nyiyapake, peppercorn ditambahaké ing curd, dicampur dicuci ing bas ...

                                               

Regensburger Wurst

Regensburger Wurst minangka sosis sing wis digodhog karo isi saka daging babi sing alus utawa kasar. Kasedhiya ing wangun kompak karo ukuran watara 10 cm lan diameteripun saka bab 4 cm. Iku digawe ing Regensburg, Jerman ing loro kaping ing abad k ...

                                               

Purworejo Klampok, Banjarnegara

                                               

Karesidenan Banyumas

Karesidhenan Sawetara utawa diserahake menyang inggris. Karesidenan Sawetara saka y wewengkon administratif pamaréntahan ing sasi sing wis Sawetara saka Kabupaten Cilacap, Purbalingga Kecamatan lan Kabupaten Banjarnegara.

                                               

Pasar Mandiraja

                                               

Dieng (tuwuhan)

Dieng salah siji saka sawijining tuwuh layanan sayuran utawa jejanganan, ing dibudayakake Jawa masyarakat. Miturut riset ing K. Heyne ing buku tumbas saka Handy Indonesia I-IV, liyane saka diarani dieng, ana uga telpon kanggo tuwuh iki bieng. Ing ...

                                               

Kampung Bathik Sokaraja

Kampung Bathik Sokaraja ya iku kain bathik Sawetara saka "Watch" ing Desa Sokaraja kulon, Kecamatan Sokaraja, Sawetara Kabupaten, Jawa Tengah. Kampung Bathik Sokaraja ngrintis construction saka "Kampung Bathik". "Kampung Bathik" kang didegi ing b ...

                                               

Danureja I

Danureja aku ya iku pepatih ing Brazil kang sapisan, sumare ing Kadhaton Kasuwargan, Pajimatan Imagiri. Danureja aku putra saka Yudanegara II, Bupati ing Sawetara.

                                               

Jamasan Jimat

Jamasan Jimat ya iku upacara ritual kanggo mbersihi utawa ngumbah barang-barang pusaka, kaya keris, tumbak, etc. Ritual Jamasan Jimat dianakaké saben taun ing wu Sung. Nganti saiki, Jamasan Jimat isih dilaksanakna ing Desa Kalisalak, Sawetara Kab ...

                                               

Danureja III

K Adipati Danureja ya iku pepatih ing gubernur Yogyakarta, taun 1811-1813 M. Sadurunge porsi perdhana mentri, jenenge Mas Tumenggung Sindunegara, Sawetara saka Bupati. Nanging wewenang Sindunegara ngayahi dadi cilik ora gedhe lan malah ora dikena ...

                                               

Wong Banyumas

NOVEL LEGION KESANGHYANGAN Karyanè Kusyoto Novel lki nyèritakakèn Kèsultanan Cirèbon lan Padukuhan Lèmbah Cimanuk sèkièn lèbih dina kènal Kabupatèn Indramayu. Rujukan

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →