★ Free online encyclopedia. Did you know? page 28



                                               

Sekongkang, Sumbawa Kulon

Sekongkang punika kacamatan ing Kabupaten Sumbawa Barat provinsi Nusa tenggara Barat. Kabupaten Sumbawa Barat

                                               

Sanonggoang, Manggarai Barat

Sanonggoang iku sawijining kecamatan ing Kabupaten Manggarai Barat Provinsi Nusa tenggara Wétan. Cithakan:Kecamatan Sanonggoang Cithakan:Kabupaten Manggarai Kulon Kabupaten Manggarai Barat

                                               

Gunung Bawakaraèng

Gunung Bawakaraeng iku gunung sing dumunung ana ing wilayah Kabupaten Gowa, Sulawesi Kidul. Ing pèrèng gunung iki ana wewengkon saka dhataran dhuwur Malino, panggonan wisata misuwur ing Sulawesi Kidul. Kanthi ékologis gunung iki wis posisi wigati ...

                                               

Ènrèkang Kidul, Ènrèkang

Enrekang Kidul bahasa Indonesia: Enrekang Kidul, iku kacamatan ing Kabupaten Enrekang Provinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupaten Enrekang Kabupaten Enrekang

                                               

Langowan Kidul, Minahasa

Kacamatan Langowan Kidul bahasa Indonesia: Langowan Segara, iku kacamatan ing Minahasa District provinsi Sulawesi Utara. Kabupatèn Minahasa

                                               

Polobangkeng Kidul, Takalar

Polobangkeng Kidul bahasa Indonesia: Polobangkeng Segara, iku kacamatan ing Kabupaten Takalar Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupaten Takalar

                                               

Galesong Kidul, Takalar

Galesong Kidul bahasa Indonesia: Galesong Kidul, iku kacamatan ing Kabupaten Takalar Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupaten Takalar

                                               

Siau Kulon Kidul, Kapuloan Sangihe

Siau Kidul kulon, bahasa Indonesia: Siau Barat Laut, iku kacamatan ing Kabupaten KapuloanSangihe provinsi Sulawesi Utara. Kabupaten KapuloanSangihe

                                               

Bulagi Kidul, Banggai Kapuloan

Bulagi Kidul kacamatan ing Kabupaten bangga wigati kanggo provinsi Sulawesi Tengah. Kabupaten Bangga Saka Pulo

                                               

Tabukan Kidul, Kapuloan Sangihe

Kacamatan Tabukan Selatan bahasa Indonesia: Tabukan Selatan, iku kacamatan ing kabupaten KapuloanSangihe, provinsi Sulawesi Utara, Indonesia. Binebas. Malamenggu. Palareng. Bentung. Lesabe. Simueng. Batuwingkung. Mandoi. Birahi. Kabupaten Kapuloa ...

                                               

Sinjai Kidul, Sinjai

Sinjai Selatan bahasa Indonesia: sinjai Selatan, iku kacamatan ing Sinjai District Provinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupaten Sinjai Kabupaten Sinjai

                                               

Liukang Tupabbiring, Pangkajene Kapuloan

Liukang Tupabbiring iku kacamatan ing Kabupaten Pangkajene Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupaten Pangkajene

                                               

Balocci, Pangkajene Kapuloan

                                               

MaRang, Pangkajene Kapuloan

                                               

Tégawangi, Plemahan, Kedhiri

                                               

Batukliang Lor, Lombok Tengah

Batukliang Utang kacamatan ing Distrik Ing Tengah provinsi Nusa tenggara Barat. Kabupatèn Lombok Tengah

                                               

Lambaleda, Manggarai

                                               

Reo, Manggarai

                                               

Wae Rii, Manggarai

                                               

Sambi Rambas, Manggarai

Sambi Rambas punika kacamatan ing Manggarai Kabupatèn ing Provinsi Nusa tenggara Wétan. Kabupatèn Manggarai

                                               

Kuwus, Manggarai Barat

Kuwus iku kacamatan ing Kabupaten Manggarai Barat Provinsi Nusa tenggara Wétan. Kabupaten Manggarai Barat

                                               

Lembor, Manggarai Barat

Lembor punika kacamatan ing Kabupaten Manggarai Barat Provinsi Nusa tenggara Wétan. Kabupaten Manggarai Barat

                                               

Tour de Singkarak 2013

Tour de Singkarak 2013 iku salah siji palomban pit dianakaké ing Singkarak. Palumban wis dileksanakake pitung dina dawa, miwiti ing 2 9 juni 2013. Edhisi kalima tour de Singkarak wis melu sangang kabupatèn lan pitu kita ing Lor Kulon lan perang k ...

                                               

Metro Kibang, Lampung Wétan

                                               

Pepatih Dalem Kasunanan Surakarta

Ing Ngisor pratelan iki pepatih ing Dipérang Surakarta: 1866-1887 ARAN Sasranagara. (1866-1887 FEEL Sasranagara) 1887-1889 RT Mangunkusuma wakil. 1782-1784 RAOS Sindureja II. 1916-1939 KPAA Permaisuri. (1916-1939 KPAA Empress) 1743-1751 RAOS Sind ...

                                               

Musyawarah

Musyawarah iku saka tembung Syawara saka Basa arab kang tegesé rembugan. Ana istilah liya kanggo ngarani musyawarah, ya iku syuro, pitutur desa, kerapatan naga lan demokratis.

                                               

Alih tulis teks basa Jawa

Tulisan ala Teks Basa Jawa iki mênika mikir bab ngêwrat bab iku saka agêsang, inggih magêpokan karo wong-wong bab kang wis rampung. Teks iki minangka isih naskah utawa manuskrip utawa handschrift. Teks mênika kasêrat karo telung warna, inggih mên ...

                                               

Gottebord

Gottebord minangka salah siji saka sawijining jinis panedhaan tabel Natal swedia tradisional. Gottebord minangka tabel khusus karo macem-macem saka candies sing disiapake. Bisa dihias nganggo ornamen Natal lan dekorasi Natal liyane. Cemilan sing ...

                                               

Cannoli

Cannoli iku salah siji saka sawijining jinis olahan punika confectionery saka Italia sing kalebu cangkang giliran jajan gorengan tuan rumah tabung, isi iku isih sing manis lan ibas biasane ngemot ricotta - sapukan masakan saka Sisilia. Ukurane sa ...

                                               

Ptitim

Ptitim, meaning sing serpih) minangka salah siji saka sawijining olahan tradisional jinis pasta panggang sing dibentuk kaya gabah kang, sing iki dikembangaké ing Israel ing taun 1950-an nalika kang langka. Ing njaba saka Israel, originally dike ...

                                               

Préinan Yahudi

Preian Yahudi, uga dikenal minangka Yahudi pameran utawa Yamim Tovim, iku preian diamati ing yahudi lan wong-wong Yahudi ing saindhenging ibrani tanggalan. Iki kalebu unsur agama, lan budaya nasional, asalé saka telung sumber: Alkitab mitzvot, am ...

                                               

Bourekas

Bourekas minangka baked cake kang kawentar ana ing Yahudi masakan Sephardik lan masakan saka Israel. Bourekas digawe karo macem-macem lan manéka pilihan tambalan, lan umume digawe nggunakake boureka keuangan, puff pastry, phyllo keuangan, utawa j ...

                                               

Daging panggang campur Yerusalem

Dagang panggang Yerusalem minangka sajian daging panggang sing dianggep istimewa ing Yerusalem. Iki kalebu pitik pepati, limpa lan ati sing dicampur karo meat rock sing masak ing panggangan lan, dibumbui bawang putih, ireng mrico, kunir, lenga za ...

                                               

Kugel Yerushalmi

Kugel Yerushalmi, uga dikenal minangka Yerusalem kugel, utawa kugel Galiléa, minangka panganan kugel Israel sing asale saka komunitas Yahudi search Yerusalem, Israel ing taun 1700 ing. Yerikho kugel biasane ora ngemot susu, lan isih fertile. Yeru ...

                                               

Bagel panggang

Bagel roti panggang roti sing umume dipangan ing Israel. Iki kasusun saka bagel dibakar, roti panggang sing kapenuhan karo sayuran lan keju lan digunakake ing roti panggang roti lapis utawa panini penet. Nalika bagel bunder karo bolongan ing teng ...

                                               

Kuwé bugis

kue bugis yaiku kue Indonesia utawa cemilan tradisional glepung beras ketan glepung alus, dimuat karo klapa paru manis. Jeneng kasebut disaranake digandhengake karo klompok suku Bugis Sulawesi Kidul minangka panganan tradisional, lan asale saka M ...

                                               

Gula panili

Vanilla gula bahan sing umum digunakake ing Italia, Walanda, Jerman, Polandia, Swedia, Finlandia, Denmark, Austria, Norwegia, Hongaria, ceko, Slovakia, Slovenia, kroasia, Bosnia, serbia, turki lan panganan pencuci mulut Eropah liyane. Gula vanill ...

                                               

Nihari

Nihari minangka panganan saka sub bawana India sing kalebu daging sing wis mateng, umume daging sapi utawa wedhus lan meat rock, daging wedhus lan pitik, uga minangka sumsum balung.

                                               

Bhatoora

Bhatoora punika olahan roti ragi sing wis digoreng jero sing asale saka anak bawana India. Jinis iki kalebu aloo bhatura lan paneer bhatura. Asring dipangan karo chickpea curry, Amar utawa channe, nggawe sajian tradisional bhature Amar.

                                               

Palak paneer

Palak paneer minangka panganan vegetarian, paneer tempel ing kandel sing digawe saka bayem murni, diarani palak ing basa Hindi, Marathi, Gujarati, lan Indo-liyane. Syarat-syarat palak paneer lan saag paneer asring digunakake ing restoran ing Amer ...

                                               

Aloo chaat

Aloo chaat utawa alus chaat minangka panganan nuduhake sing asale saka anak bawana India, populer ing India Lor, Benggala kulon ing Tlatah India, Pakistan lan uga ing bagean saka Sylhet Divisi saka Bangladesh. Disiapake dening fry kentang ing len ...

                                               

Shami kebab

Shani kabab utawa shaami kabab tegesipun "Kebab wong Siria" minangka macem-macem kebab lokal, asale saka ing anak bawana India. Iki bagéan saka masakan ing bawana India lan sajian sing populer ing masakan India, Pakistan lan Bangladeshi modern. I ...

                                               

Dal baati

Baati Dalan iku sawijining panganan Indian dalan lan baati. Iki misuwur ing Rajasthan, Maharashtra Khandesh lan Vidarbha wilayah, Gujarat, Uttar Pradesh lan Madhya Pradesh. Dalan bafla basa Hindi: दाल बाफला minangka variasi saka dalan baati, ngen ...

                                               

Gujia

Gujiya utawa karanji punika pangsit sing digoreng jero, asalé saka bawana India, digawe karo suji utawa maida diiseni campuran khoa sing manis lan woh-wohan sing dikeringake, lan digoreng ghee Penyebutan paling gujiya paling wiwit awal abad kapin ...

                                               

Mattha

Mattha minangka wedang, asalé saka bawana India, digawe karo dahi utawa buttermilk sing dicampur karo rempah-rempah lan gula. Buttermilk kosong uga disebut Mattha ing negara - negara India Bangla, Tripura, Uttar Pradesh lan Benggala kulon. Addeda ...

                                               

Balti

balti utawa Balti gosht iku salah siji saka sawijining jinis olahan daging wedhus utawa curry daging wedhus sing disajekake ing woh lancip waja sing ditekan disebut "balti bowl". Jeneng kasebut bisa uga asale saka logam sajian sing wis masak ka ...

                                               

Sega penyèt

Beras penyet yaiku beras sing terus supaya bêsik sing garing lan entheng asale saka subbawana India. Ditanduri sadurunge terus supaya bisa migunakaken karo ora gampang masak. Bagéyan beras ana dadi gedhe nalika ditambah karo cairan, panas utawa k ...

                                               

Kaak

Kaak minangka panganan asli saka provinsi Balochistan ing Pakistan lan Kermanshah lan Baluchestan ing Iran.Paling populer ing antarane nyimpen banyu Balochis, kaak banget angel sawise dipanggang. Mangkono, iki uga kadang diarani pathar k roti.

                                               

Paya (panganan)

Mbayar minangka panganan tradisional saka subbenua India. Bahan-bahan utama sajian yaiku trotter, masak karo macem-macem rempah-rempah. Dipun ing macem-macem pameran lan klumpukan, utawa digawe kanggo tamu istimewa. Paaya tegese sikil ing Urdu ba ...

                                               

Wild Romance (serial TV)

Alam bébas Roman yo iku televisi seri Korea Selatan 2012 dibintangi Lee Si-enom, Lee Dong-wook, Oh Wong-seok, Hwang Sun-hee, lan Jessica Jung. Iki siaran ing KBS2 wiwit 14 januari nganti 23 februari 2012 ing 16 episode. Ing Indonesia, seri iki si ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →