★ Free online encyclopedia. Did you know? page 26



                                               

Jocara

Jocara terrenalis. Jocara thermochroalis. Jocara mediosinalis. Jocara anacita. Jocara fuscifusalis. Jocara hispida Dognin, 1906. Jocara rufitinctalis Hampson, 1906. Jocara conspicualis Lederer, 1863. Jocara abachuma. Jocara sisinnia. Jocara cacal ...

                                               

Ènak

Panganan sing enak biasane nuduhake panganan sing langka utawa larang sing dianggep penting banget, canggih utawa khas, ing budaya sing kasedhiya. Ora preduli karo search pilihan, label kaya biasane nyebar ing kabeh wilayah. Asring iki amarga ras ...

                                               

Gajih fermentasi dhelé

Fermented tahu minangka salah siji saka sawijining olahan punika bumbu khas saka China sing kalebu wangun tahu sing wis diproses lan diawet sing digunakake ing masakan Asia Wétan. Bahan kasebut biasane yaiku kecap lan, uyah, beras anggur lan leng ...

                                               

Slinger

Slinger minangka salah siji saka sawijining jinis olahan punika spesialisasi saka restoran ing Midwest Amerika sing biasane kalebu loro endhog, ngrembug coklat, lan daging sapi sing ditabuh, kabeh ditutupi karo cabai lan dimuat karo keju lan bawa ...

                                               

Sabich

Sabich utawa sab iku sawijining Israel sandwich saka pita utawa laffa roti diiseni karo eggplant, goreng, endhog nggodhok, gusti Allah Chatzutz, parsley, Amba lan tak koloni sauce. Bahan-bahan basis sarapan Shabbat tradisional Ira. Sabich didol i ...

                                               

Sop jeroan babi

Sub jeroan babi utawa chheng - 清湯 iku salah siji saka sawijining jinis panganan saka Malaysia lan Singapora sayur sup sing digawe saka daging babi jeroan. Iki minangka sub sing jelas, disajikake karo pilihan liyane uga nasi. Duduh kaldu nggodho ...

                                               

Pitik karahi

Pitik karahi, utawa pitik kados, minangka pangan saka anak sambetaken kaliyan kanggo India sing diarani pain pedhes, populer ing masakan saka Lor India lan Pakistan. Materi beda-beda gumantung karo regiione, nanging umume kalebu opsi dagang, bawa ...

                                               

Isuzu Panther

Isuzu Panther ya iku salah siji saka montor produk Isuzu kang kena minangka kapentingan saka kulawarga lan kapentingan bisnis. Panther migunakake mesin diesel kang rama lingkungan lan nyimpen bahan bakar. Ing ajang Padha Pantura 2, Isuzu Panther ...

                                               

Sega kendhil

Claypot Nasi, asring diterjemahake minangka "casserole beras", minangka panganan tradisional ing Segara China lan Asia Wétan, umume Hong Kong, Malaysia lan Singapura. Sega diresiki, utawa ing sawetara kasus, masak, lan rampung ing pot lempung nga ...

                                               

Mote con huesillo

Mote con huesillo minangka omben-omben tradisional mangsa panas Chili sing wis kerep didol ing dalan utawa basket vendor. Iki minangka omben-omben non-alkohol sing kalebu cairan kaya nektar transparent sing digawe saka peach garing sing masak ing ...

                                               

Asal-usul Pabelan

Asal-usul Pabelan yaiku sajarah nitahaken saka kalurahan Pabelan. Kalurahan Pabelan manggon ing Kecamatan Kartasura, Kabupaten Sukoharjo, Provensi Jawa Tengah. Jeneng Pabelan ora bisa uwal saka Putri Tumenggung Mayang kang asesirah Radèn Pabelan ...

                                               

Stadion sriwedari

Stadion sing digunakake yaiku papan kanggo tetandingan olahraga bal-balan, kang manggon ana ing dalan Bhayangkara, lan sing digunakake, Kecamatan lawéyan, kutha Surakarta. Stadion sing digunakake kanggo dadi tuwa stadion ing Indonesia, amarga iku ...

                                               

Koji Takakura

Koji Takakura ya iku peneliti saka Jepang kang lair ing 27 April 1959. Nduwe bojo jenenge Rumi lan anak 2, ya iku Azusa lan Nanami. Koji Takakura kuwi lulusan saka Himeji Institute of Technology, Jepang sarjana saka Kimia applied.

                                               

Kit Kat

Kit Kat iku coklat digawe dening Rowntrees York, Inggris, lan saiki diprodhuksi global dening Nestlé, Rowntree wiwit taun 1988, ing Amerika Serikat, ing ngendi iku digawe lisensi dening HB Reese Candy Perusahaan, divisi saka Hershey Perusahaan. B ...

                                               

Budi Ubrux

Bud Ubrux iku seniman saka Bantul, Yogyakarta. Jeneng asliné Budi Haryono asring diparabi manungsa koran saka Bantul amarga kang nganggo koran gawé lukisan. Karo ganti jènèng dadi Ubrux sawise vigorously ing seni gamelan nganggo jeneng cilukan" U ...

                                               

Degan wulung

Deg-degan hawk uga deg-degan sing digandhengake karo werna jambon ing bagian sabut, lan ing kulit njaba wernanipun apa-apa ijo banget akeh, lan uga dadi wernanipun kuning. Hawk wonten ing basa Jawa nggadahi makna ungu enom utawa jambon. Deg-degan ...

                                               

Tetanduran runjung

Tetumbuhan runjung utawa Pinophyta, utawa kondhang kanthi jeneng konifèr, minangka klompok biru wiji wis dibukak kanthi ciri sing paling jelas ya iku nduawèni runjung minangka sing digawa wiji. Golongan iki sadurunge tatanan saka klasifikasi iki ...

                                               

Idola Cilik

Idola Cilik ya iku ajang search penyanyi cilik kang disiaraké dening TVRI nalika taun 2008. Idola Cilik iku kontès singing karo paling gedhé dhéwé sawise Indonésian Idol ning TVRI. Kabehané Idol Kontestan Cilik kang wis diseleksi bakal dikarantin ...

                                               

Daftar karakter One Piece

Serial mung lan anime Siji Piece gadhah pratélan karakter ekstensif ingkang dipunciptaaken dening Eiichiro Oda. Serial Siji Piece mèndhèt latar ing alam semesta fiksional ngendi jumlah bajak laut, tèntara, revolusioner, lan liyane petualang berta ...

                                               

Pokémon (anime)

Pokémon, abbreviated saka sesirahan Jepang Kanthong Monsters lan dikondhangaké minangka basa inggris Pokémon: Seri, iku televisi seri anime Jepang, sing dilaras kanggo pasar internasional tivi. Iki dirujuk saka seri vida g Pokémon lan iki partai ...

                                               

Turrón

Turrón, utawa manis nougat, yaiku jinis nougat Eropah kidul, biasane digawe saka madu, gula, lan endhog putih, karo kacang almond baked utawa kacang - kacangan liyane, lan biasane kawangun menyang tablet persegi dowo utawa bunder. Iki asring migu ...

                                               

Kleca/Klego

Kleca utawa Klego uga diarani culiket, miturut menyang survey K. Heyne ing buku tumbas saka Handy Indonesia I-IV, jeneng latine Dyospyros embryopteris. Nanging, ing informasi liyane jeneng latina bojo Diospyros malabarica. Wit kleca utawa klego w ...

                                               

Mi kelp

Kelp mie utawa cheon sa chae, minangka salah siji saka sawijining jinis olahan mie semi-transparan digawe saka mbeber kaya jeli sing rawuh sawise kukul sing bisa migunakaken. Digawe tanpa tambahan gandum utawa pati. Kelp mie duwe tekstur renyah l ...

                                               

Mi maki

Tegesipun mi, uga dikenal minangka makam daging babi utawa sub meaning, yaiku sawijining olahan jinis sub daging babi tenderloin Filipina sing kandel saka masyarakat Cina-Filipina ing Binondo, Manila. Iki digawe saka daging babi ramping sing di ...

                                               

Haystack

Ing Amerika Serikat, tumpukan jerami minangka sajian sing kasusun saka panganan pati, ditambah karo protein karo seger sayuran, lan direngga karo macem-macem condiments. Haystacks kaya konsep kaya tostada sing wis didekonstruksi. Úa haystacks dis ...

                                               

Rangga Muslim

Rangga Muslim Rattan, yaiku juru main bal-balan profesional, Indonesia sing saiki dadi pemain Glhandhang Klub 1 PSS Sleman.

                                               

Heri Susanto

Rong ewu nembelas Heri nggawe debut nalika sampeyan mlebu munggah kanggo dadi sulih marang Arema Cronus FC ing minggu pisanan saka Bal-balan Indonesia Juara 2016. Dheweke mencetak gol pisanan nalika Persiba menang marang Bali United Pusam F. C. i ...

                                               

Jaranan Buto

Jaranan basa indonesianipun "Kuda Lumping" iku salah siji saka setunggale seni jogèd uga musik diramut kanggo dadi. Urip iku salah siji saka satunggale kutha wonten seni. Déné dipunnamiaken Jaranan Buta? Miturut mbah kakungipun sing ngaku. Jarana ...

                                               

Adeg-adeg (slametan)

Angka-angka utawa mburine tandur iku slametaning tani Nggunakake ing Urip sing kang dianakaké sadurungé mangsa pananduré para. Riyaya iki wangun panyuwunan berkah saka gusti Allah, sing mbaureksa desa, lan Dewan Sri penting kanggo ningkataké pemb ...

                                               

Danureja VII (VI)

KPAA Danureja VI ya iku cilik ing gubernur Yogyakarta. Sadurunge dheweke main kanggo dadi cilik, panjenenganipun Kanjeng Raden Adipati Yudhanegara II. Anggone menyang cilik tartamtu wektu nganti lereh lan diwenehi pensiun wiwit 15 oktober 1911 la ...

                                               

Pasang tarub

Pasang tarub utawa lemah tarub bagéan katelu upacara mantu ing adat Jawa sing wis rampung iki rong dina sadurungé upacara panggah. Tarub sing dimaksud wujud bleketépé karo ukuran pasagi sing dawane 1.5-2 meter. Ing bukak, ing tarub iki minangka m ...

                                               

Tomia, Buton

                                               

Wangi-Wangi, Buton

                                               

Mapat Tunggul, Pasaman

Www.wewengkonindonesia.com Distrik Pass. (Www.wewengkonindonesia.com District Pass) Www.pasamankab.pindhah.id website resmi kabupaten Pass. Geospasial.bnpb.pindhah.id Peta Administrasi Kabupaten Pass. Www.sumbarprov.pindhah.id website resmi provi ...

                                               

Djoko Warsito

Drs. H. BBA Djoko Warsito, yaiku mantan ketua saka tengah kanggo koperasi WARIS & Kepala SMP N 4 Surakarta. Tokoh guru sing isih preduli marang koperasi disiplin iki wis wiwit cilik amarga didikané wong tuwa. Kadisiplinané wiwit cilik iku agawé d ...

                                               

Mont di

Mont dina minangka syarat-syarat rembugan bebarengan kanggo sajian saka masakan saka Burma sing digawé saka mie sing lancip. Milih digunakake seger, amarga kanthi cepet mateng saka iklim tropis Myanmar. Ana sawetara Mont dina saka ne abang lan pu ...

                                               

Mont phet htok

Mont phet htok, uga dikenal minangka htapana htok Ing Ndhuwur Myanmar), iku cemilan Burmese tradisional utawa Mont. Makna saka penutup sing padha ing wilayah kasebut kalebu Vietnam bánh phu thê lan Cina zongzi.Piring pangsit sega piramida sing di ...

                                               

Mohinga

                                               

Ohn no khao swè

Ohn ora khao swè (Burmese basa minangka olahan milih saka Myanmar. Iki wis ora nemen iwak pitik diwenehi santen. Iki disajekake karo nggodhok endhog, thokolan goreng, rajang saka brambang, lan lombok.

                                               

Mont

Ing basa Burma, istilah mont diterjemahake menyang "cemilan", lan nuduhake macem-macem panganan sing wis disiapake, wiwit panganan cuci mulut manis nganti panganan sing enak sing bisa masak karo kukul, utawa nggodhok. Panganan sing digawe saka ga ...

                                               

Khanom khrok

Khanom khrok utawa pancake klapa beras minangka panganan cuci mulut tradisional Thailand. Dheweke wis disiapake kanggo kebak nyampur glepung beras, gula, lan susu klapa kanggo antuk giliran. Biasane, khanom khrok kasusun saka rong giliran, siji a ...

                                               

Acridotheres

Opisthokonta Acridotheres ya iku salah siji saka génus wong request umum peta tropis. Manuk-manuk saka génus iki sumebar ing Asia saka Iran lan mangétan kanggo China lan Indonesia. Cacat loro spesies uga sumebar ing papan adoh nganti Afrika Kidul ...

                                               

Khao soi

Khao soi utawa khao soy minangka sajian saka chin Haw disajikake ing Myanmar, Laos lan Thailand ing sisih lor. Jeneng kasebut tegese potong sega , sanajan iku bisa uga mung minangadaptasi sim saka tembung Burma kanggo milih - "khao swè" - sing an ...

                                               

Olahan Assam

Masakan Assam yaiku masakan Assam. Yaiku gaya masak sing minangka campuran saka pakulinan masak ing bukit sing seneng kanggo fermentasi lan pangatusan minangka wangun saka pengawetan lan wong-wong saka tanah ngaré sing menehi seger sayuran lan ak ...

                                               

Ngapi

Ngapi, biyèné uga dieja ngapee, nga-nguyuh, lan gnapee, minangka pasta tajam sing digawe saka iwak utawa udang ing masakan saka Burma. Ngapi biasane digawe karo iwak fermentasi utawa udang sing diasinake banjur digiling lan banjur garing ing sren ...

                                               

Uwur-uwur minangka panganan

sawetara spesies ubur - ubur cocog kanggo migunakaken manungsa lan digunakake minangka sumber pangan lan bahan ing macem-macem masakan. Ubur-ubur sing bisa dipangan yaiku laut sing dipanen lan migunakaken ing sawetara negara-negara Asia Wétan lan ...

                                               

Aiyu gudir

Aiyu sele, dikenal ing basa Hokkien Taiwan minangka ogio, lan kaya jeli es ing Singapura, yaiku sele digawe saka gel saka wiji saka wit awkeotsang creeping ketemu ing Taiwan lan negara-negara Asia Wétan karo iklim lan latitude sing padha. Sele ik ...

                                               

Sheftalia

Sheftalia (panggonan-enggonan, Yunani: σιεφταλιά, Basa turki: seftali kebabı utawa seftali, minangka panganan tradisional saka Siprus. Yaiku jinis crépinette, sosis tanpa kulit, sing migunakake caul lemak, utawa omentum, membran sing ngubengi wet ...

                                               

Tahini gulung

Gulung tak koloni utawa roti tak sinau minangka cake manis sing umumé ditemokaké ing masakan saka Armenia, Siprus, Yunani lan Turki. Uga ditemokaké ing arab masakan sing disebut khubz tak koloni. Bakso kasebut bisa ditemokaké ing sawetara toko ro ...

                                               

Tahinopita

Tahinopita minangka Siprus sing roso karo sesame. Variasi ing resep kalebu versi quickbread karo kimia leaveners, yeasted versi, lan phyllo versi saka lapisan. Amarga umume jinis ora ngemot susu, endhog, utawa lenga, banjur disenengi sak Pass lan ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →