★ Free online encyclopedia. Did you know? page 23



                                               

Salad kenthang

Salad kentang minangka salah sawijining panganan sing digawe saka kentang rebus lan macem-macem bahan liyane. Umume dianggep minangka sajian, amarga umume kalebu kursus utama. Salad kentang dipercaya umume saka Jerman, nyebar ing kabèh Eropah lan ...

                                               

Carne asada

Carne asada minangka sajian manggang daging sapi lan irisan, biasane rok steak, sirloin steak, tenderloin steak, utawa steak iga. Biasane masak nganggo karo marinade lan sawetara searing kanggo menehi rasa angus. Carne asada bisa woworan utama ut ...

                                               

Poqui poqui

Poqui uga dieja puke utawa puki minangka salah siji saka sawijining olahan jinis kanggo mbedakake Filipina lan sajian endhog orak-arakan sing rawuh saka Wilayah saka Ilocos ing Luzon Lor ing Filipina. Banget padha kanggo tortang talong yaiku sing ...

                                               

Sega pop

Nasi rangkep lan beras panggang, kalebu jinis gandum inflatable sing digawe saka beras sing biasane dipangan ing masakan tradisional saka Asia Kidul-wétan, Asia Wétan, lan Asia Kidul. Iki uga wis diprodhuksi komersial ing kulon wiwit taun 1904 la ...

                                               

Raita

Riti raita minangka bumbu ing masakan Asia Kidul sing digawe saka dahi bebarengan karo broken jantung mentahan utawa mateng, woh-wohan sing luwih arang, utawa ing bab boondi raita, karo antuk giliran tetes goreng sing digawe saka glepung, umume d ...

                                               

Ensaïmada

Ensaimada produk jajanan saka Mallorca, islas baleares, Spanyol. Iki minangka umum panganan sing dipangan ing Eropah Kulon Kidul, Amerika Latin lan Asia Kidul-wétan. Referensi sing ditulis pisanan ing Mallorcan ensaïmada awal abad ka-17. Nalika s ...

                                               

Gajah Perang

Gajah perang iku gajah sing digladhi lan dibimbing dening manungsa kanggo song. Pigu bakul gajah perang ya iku kanggo nggempur lawang, ngremukaké pangkat mayoritas lan néror. Elepantri punika unit militer karo bregada gajah. Gajah-gajah kuwi page ...

                                               

Defense of the Ancients

Nimbali para Leluhur ya iku arena perang online bebarengan kanggo video game Warcraft III: Mrentah saka Lam lan sawijining pamekarané, Warcraft III: Beku Dhampar. Tujuné saka game iki kanggo saben tim kanggo numpes mungsuh Kuna, struktur sing dij ...

                                               

Olahan Yahudi Sepharadik

Yahudi masakan Sephardik minangka macem-macem olahan masak tradhisi sing dikembangaké antarane Sephardi wong - wong Yahudi- wong Yahudi saka Spanyol lan Portugal, lan asal-usul saka Iberia iki sing kasebar ing Sephardic Diaspora, lan pungkasanipu ...

                                               

Basa Hagkah

Basa Hagkah utawa basa Kek yaiku klumpukan Cina basa kang diucapake dening wong-wong Hagkah ing Cina Kidul, Taywan, Hongkong, Makau, lan laladan pêpêncaring wong Cina ana ing Us Wétan, Kita Kidul-Wétan, lan supaya ing. Amarga pingguna utamané ing ...

                                               

Bagoong monamon

Bagoong monamon, bagoong monamon-dilis, utawa mung bagoong lan bugguong munamon ing Ilocano, minangka bahan umum digunakake ing Filipina lan utamané ing Ilocano masakan saka Lor. Iki wis digawe karo fermented iwak teri asu sing ora dirancang, uta ...

                                               

Basa Yüt (basa Yit)

Basa Yüt utawa basa Yit yaiku klumpukan basawangsa Cina ing Segara China utamané ing Kwangtung lan Kwangsyi disebut Lyangkwang. Jeneng basa Kwangtung Ing: Kanton lumrah kanggo klumpukan iki. Nanging, juru basawidya luwih saka seneng kanggo supaya ...

                                               

Kuih

Kuil minangka panganan cemilan utawa panganan cuci mulut ukuran cokotan sing umumé ditemokaké ing Asia Wétan. Iki minangka istilah sing cukup lengkap sing bisa ngemot barang-barang sing bakal disebut roti, cookie, pangsit, puding, biskuit, utawa ...

                                               

Char kway teow

Char kway teow minangka sajian milih populer ing Asia Tenggara Maritim, utamané ing Indonesia, Malaysia, Singapura, lan Brunei. Ing Hokkien, Char tegese" tumo" lan kway teow nuduhake milih beras sing rata-rata. Sajian kasebut dianggep minangka fa ...

                                               

Sagu de vinho

Mboten saguh minangka salah siji saka sawijining jinis olahan punika panganan cuci mulut saka Brasil kidul, digawe karo mutiara tapioka, gula lan anggur abang. Biasane kalebu negara saka Rio Grande do Sul, nanging uga migunakaken ing Santa Catari ...

                                               

Sai ua

Saka ua utawa sosis Thailand ing sisih lor utawa sosis Chiang Mai minangka sosis daging babi panggang saka lor saka Thailand lan Burma lor. Ing Thailand, iki panganan standar kanggo wilayah lor lan wis dadi populer ing wilayah liyane ing Thailand ...

                                               

Masakan Awadh

Masakan saka awak masakan saka kutha Lucknow, kutha krajan négari bagéan saka Uttar Pradesh. Masakan punika sérupa karo Asia masakan Téngah, masakan saka Wétan Téngah, lan masakan India lor, lan gadhah masakan vègètarian lan non-vègètarian. awak ...

                                               

Griffin

Griffin ya iku dumadi dening mitologi panjenenganipun kapandeng ing hibrida saka malah singa lan hawk ing tlatah Eropa. Grifin wangun awak lan sirah singa nanging pesawat cakar kaya hawk ing sikil. Uga ana suwiwi ing awake. Malah mitologi iki wis ...

                                               

Kahwah

Kahwah uga nerjemahake minangka persiyapan teh ijo tradisional sing migunakaken ing India kulon Ghats, wilayah saka Malabar, lan Kashmir, saka ngendi iku nyebar menyang Asia Tengah. Teh iki digawe karo teh ijo godhong sing nggodhok nganggo helai ...

                                               

Tiropita

Tiropita utawa tyropita minangka jajan Yunani sing digawe lapisan saka phyllo mentega lan dimuat karo campuran saka endhog keju. Dilayani dening wangun saka kebungkus ing wangun saka ukuran video saka individu, utawa minangka pie sing luwih gedhe ...

                                               

Zélnik

Zélnik minangka panganan Makedoni tradisional saka balkan dumadi saka lapisan pastri phyllotipis sing kapenuhan kang kombinasi saka siren, endhog, sorrel, dagang soklat, leeks lan beras. Ing mangsa, lapangan kalebu tradisional kubis lan bayem, ba ...

                                               

Mi siam

Mee siam sing maca "Milih Siam", ing basa Melayu sing panganan saka mihun beras tipis, sing asalé saka Maritim Asia Kidul-wétan. Olahan misuwur ing Singapura lan Malaysia Panganan iki dipitayani asalé saka Melayu utawa Peranakan. Minangka jeneng ...

                                               

Saos pedhes

Sauce panas minangka jinis bumbu utawa salsa sing digawe saka mrico cabe lan bahan liyane. Akeh jinis komersial sauce panas sing massa diprodhuksi. Sauce panas supaya disebut sambel Chili, nanging yen terakhir wis tekstur lan viskositas sing luwi ...

                                               

Kembang kol gorèng

Kembang renang goreng minangka salah siji saka sawijining olahan sing wis populer ing sawetara masakan ing Timur Tengah, Asia Kidul, Eropah, lan liya-liyane. Bisa diwiwiti saka kembang kanggo pagawean mentahan utawa mateng, bisa dicelupake ing ke ...

                                               

Dandang gendis

Dandang gendis iku salah siji saka sawijining wiwit sing misale jek kanggo manfaaté, nanging déréng mangerténi entuk manfaat lengkap lan wiwit, utamané élmu dikenal lengkap maksim sederhana lan déréng wonten maju laminated ing saka, pangguna ni m ...

                                               

Rad ing Éropah

Organisasi iki béda karo Pasamuan ing Éropa lan Rad Uni Éropa Rata-rata ing Eropah iku sawijining organ Uni Éropah. Organisasi wis ditugasi kanggo njupuk care saka garis saka donya kawicaksanan lan prioritas politik Uni Eropah. Organisasi iki nga ...

                                               

Susu panggang

Susu roti panggang iku jinis saka susu rebus sing populer ing Rusia, Ukraina lan Belarus. Digawe karo nyemprotake susu ing geni sing kurang pungkasan wolung jam utawa luwih.

                                               

Olahan Moldova

Masakan Moldova minangka gaya masak sing duwé pranala menyang masarakat Moldova lan Transnistria wilayah sing istirahat. Isine utamané kalebu úa kayata daging sapi, daging babi, kentang, kubis, lan macem-macem biji-bijian sereal. Masakan lokal ba ...

                                               

Zacuscă

Zacuscă iku sayur-sayuran nyebar populer ing Romania lan Moldova. Penyebaran padha bakal ketemu ing negara liyane ing kabeh, wates, utawa negara liyane ing wilayah balkan.

                                               

Ati minangka panganan

Pepati saka mamalia, manuk, lan iwak wis umum dipangan minangka panganan manungsa. Daging babi, rock, pedhet, sapi, pitik, angsal, lan iwak kod domestik akeh kasedhiya saka tuku daging lan supermarket, nanging wong tuwané lan burbot umume ing saw ...

                                               

Bustrengo

Bustrengo minangka sajian jajan ing Romagnol lan masakan Sammarin lan sajian tradisional Natal ing Republik San Marino. Sampeyan bisa migunakaken ing kabeh taun. Bahan kalebu bahan-bahan standar kayata glepung, ragi, lenga utawa shortening, gula ...

                                               

Pitik Kiev

Pitik Kiev, kadhangkala pitik Kyiv, utawa mung Kiev, yaiku panganan sing digawe saka fillet pitik ditumbuk lan gulung butter kelangan, banjur dilapisi endhog lan roti, lan uga goreng utawa dipanggang. Umumé, sajian susu pitik sing wis diiseni uga ...

                                               

Gotlandsdricka

Gotlandsdricka tradisional homebrewed wedang alkohol digawe ing pulo Gotland, Swedia. Iki minangka jinis ale, gegandhengan karo sahti Finlandia, lan Maltol norwegia karo rasa saka kumelun, manis, pedhes. Iki padha gruit. Iki padha karo ombenan gr ...

                                               

Candranegara

Candranegara bisa ngrujuk kanggo notabene bupati ing abad 18-19 kang bantu ing katelu saka lor pulo Jawa. Bupati kang asma bojo Candranegara ing antarane: Candranegara Aku, Kasepuhan Surabaya 1746-1777. Candranegara IV, Bupati Kudus 1835-1850, Bu ...

                                               

Wong Mandobo

Wong Mandobo urip ing deso ing kali Mandobo, ya iku antarane kali Digul kali lan Kai sing ana ing pantai kidul ing Irian Jaya. Koyo dolanan ing Merauke district, Kecamatan Waropko lan Kecamatan Mindiptana, Kabupaten Merauke, Provinsi Irian Jaya.

                                               

Wong Panghulu

Wong Panghulu yaiku masyarakat sing manggon ing pinggire kali sing ana ing wilayah Jambi, kaya kali Batang Asai, Pangkalan Jambu, Lemonade, Tinting, ulang Tahun Tabir, kabèh kuwi manggon ing Kabupaten Sarolangun. Ana sing nganggep yen suku bangsa ...

                                               

Een javaans geschrift uit de 16e eewe

Tulisan iku nganggem basa jawa tengah, mbah bab agama islam kados ing ngandap punika: syarating iman islam ni wonten pitu: sepindah iman kalyan Gusti Pangeran, kapindho iman kalyan kabeh nabi, katelu tresnani saka wali, kaping papat angandég knig ...

                                               

Cruffin

Cruffin minangka hibrida saka croissants lan muffin. Confectionery digawe karo mbuktekaken lan manggang keuangan laminasi ing muffin cetakan. Cruffin banjur kapenuhan macem-macem krim, selai, creme pâtissières utawa curd, lan banjur diwuwuhi. Cru ...

                                               

Daging babi kalkun

Daging babi Turkey minangka salah siji saka sawijining jinis daging diproses sing disiapake saka turkeys sing disigar, kawangun, perawatan, lan asap, sampeyan umume dipasaraké minangka alternatif kurang lemak daging babi. Daging babi Turis uga bi ...

                                               

Asu bebaya

Asu mbebayani panas asu sing wis dadi meat lan digoreng. Supaya ing bun malah diparani asu-asu panas karo macem-macem tutup. Uga dikenal minangka panas asu sing kebungkus ing daging, iku wis didol karo PKL ing Meksiko. Asal-usule wis diselehake i ...

                                               

James P Allison

James P Allison punika mahaguru ing Universitas Texas MD Anderson Cancer Center, Huston, Texas, Amerika Serikat. Ing piyambakiun disebut Allison amarga jeneng Allison jeneng kang asring digunakake. Mengko James P. Allison asring disebut Allison i ...

                                               

Bicol cepet saji

Bicol Express, sing diarani asli ing Bikol minangka sinilihan, minangka panganan khas saka Filipina sing dipopulerake ing distrik Malate, Manila nanging digawe karo gaya Bicolano tradisional. Iki rebusan sing digawe saka mrico cabe dawa utawa mri ...

                                               

Jinantra

Setir jinantra minangka hiburan sing kalebu setir mujur muter karo macem-macem komponen sing nggawa penumpang sing dipasang ing pinggiran dening cara kaya setir puteran, dijaga terus, biasane nganggo saka gravitasi. Sawetara Ferris wheel modern k ...

                                               

Thokolan gorèng

Tauge goreng Indonesia gurih vegetarian sajian digawe saka nglakoake-goreng sprouts buncis karo irisan-irisan saka tahu, Ketupat utawa lontong beras jajan lan mie kuning, dadi ing pedhes oncom basis sauce. Tauge goreng minangka spesialisasi ing k ...

                                               

Seladha kèju

Slaw keju salad lan sajian sing kalebu keju cheddar, wortel, mayones, lan sok-sok kubis. Liyane keju kayata biru lan Swiss sok-sok digunakake nalika sampeyan nyiyapake, lan sayuran tamba sok-sok digunakake. Asal-usule bisa dilacak kanggo Townsvil ...

                                               

Pitik parmigiana

Parmigiana pitik, utawa pitik parmesan (yaiku panganan olahan kalebu pitik roti sing ditutupi saos tomat lan mozzarella, parmesan, utawa provolone. Irisan saka ham utawa daging babi iku sok-sok ditambahake. Uga dikenal kanthi sebutan ing Amerika ...

                                               

Plum

Plum minangka salah siji saka sawijining jinis woh saka subgenus Prunus saka genus Prunus. Subgenus punika bentenaken saka liyane subgenera ing shoots gadhah terminal Bud lan dhewekan sisih tunas, kembang ing kelompok siji limang bebarengan ing c ...

                                               

Kuwé nèker

Marmer iki karo tampilan kanggo corak utawa mottled sing dijupuk dening campuran cahya sing entheng lan peteng giliran. Bisa dadi campuran saka vanilla lan coklat, sing biasane vanilla, karo garis-garis coklat. Kemungkinan liyane sing stroberi ut ...

                                               

Kanthong susu

Kantong susu kantong plastik sing isine susu. Biasane disimpen ing kendi utawa kendhi karo salah siji sudhut dipotong supaya diwutahake. Kantong khas susu ngemot bab 1 Lan susu ing Amerika Selatan, Iran, Israel, Eropah Wétan lan Baltik, nalika in ...

                                               

Pai cincang

Pie mince minangka pie manis sing asalé saka Inggris, daya karo campuran saka woh-wohan lan rempah-rempah disebut mincemeat ", sing biasane dipun sak mangsa Natal ing akeh ing donya sing nganggo basa inggris. Bahan-bahan bisa dilacak nganti abad ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →