★ Free online encyclopedia. Did you know? page 22



                                               

Sultan Syarif Hamid II

Sultan Hamid II, lair minangka Syarif Abdul Hamid Alkadrie, dheweke putri pambarep saka Sultan Pontianak ka-6, Sultan Syarif Muhammad Alkadrie yaiku sultan 8 kaping gubernur Pontianak lan pangareping naga bagéan saka west Kalimantan wiwit 1946 ng ...

                                               

Gunung Jati

Pakumpulan Gunung Jati dhisiké ing wangun saka bimbingan jiwo, kasukman, lan utawa bathi kang dirembakakaké dening Achmad Noer Dijamin sing lair ing Desa Nyawangan, Kec. Hard, Kab. Kediri, Provinsi Jawa Wétan. Nalika 22 Pèbruari Taun 1946 Kelompo ...

                                               

Ananda Suyono

Ananda sui piano ya iku pangarep-arep Shanti Lina lair tanggal 11 agustus 1924 ing Kauman, Jawa kutha Sala, agama kang Budha. Lulus H, MULANE, sekolah sabanjuré AMS 1942, terus lan SMK grad. Dheweke uga wis kanggo sinau ana ing College ing Dhuwur ...

                                               

Tenun Iket

Tenun Ikat luwih akèh dirembakakaké dening Dekranasda Indragiri Hilir. Bolah dirembakakaké dhédasar asil gladén sing diolehaké sing hebat saka ahli tenun ikat kang saka Jawa Kulon. Panénunan digawe karo weaving aspèk saka mesin. Tenun ikat Kabupa ...

                                               

Séntra tenun ing Pekanbaru

Ing Pekanbaru ana usaha tenunan Siak, kaya déné usaha kang didhèdhèraké dening Ibu Mursidah Ahmad ing Dalan Soebrantas 44 / 136, Tampan, Pekanbaru kanthi jeneng usaha "Tenun Siak Fitri". Ing Tenun Siak Fitri iki ngasilake macem-macem werna tenuna ...

                                               

Pita kain

Pita utawa riband iku salah siji saka sawijining piranti band lancip saka materi, biasane kain nanging uga plastik utawa kadhangkala logam, digunakake utamané minangka hiasan naleni lan naleni. Pita kain digawe saka bahan alami kayata sutra, katu ...

                                               

Pai téla

P ubi jalar minangka panganan cuci mulut tradisional, sing asalé saka Amerika Serikat kanggo Kidul. Iki asring disajikake nalika mangsa liburan Amerika, utamané ing Thanksgiving lan Natal minangka sulih pan waluh, sing liyane tradisional ing wila ...

                                               

Mun tahu

Muni tak masakan Indonesia - Cina sajian alus tak Singa ing gurih putih sauce nglukis, pipis, rajang saka pitik iwak lan urang. Bahan utamané yaiku tak sutra alus lan alus, utawa variane karo tahu endhog kuning, diresiki nganggo daging pitik, mea ...

                                               

Sailal Arimi

Sa ibukutha Arimi yaiku salah sawijining dosa sing memulang ana ing Universitas Paguron Madu, Yogyakarta. A lulusan saka Magister Humaniora wis Indonesia, Program Pascasarjana, Universitas Paguron Madu, Indonesia ing taun, 08 / 1995 - 01 / 1998 k ...

                                               

Matsuri

Matsuri iku istilah agama Shinto tegese ritual kurban kanggo Kami. Ing pangerten sekuler, matsuri tegese festival utawa karaméan wonten ing Jepang. Ing wilayah near Kyushu, matsuri conducted nalika mangsa palastra disebut kunchi. Manéka matsuri d ...

                                               

Cariyos rakyat Jepang

Crita saka wong-wong Jepang crita saka folklor lésan sing lair lan bérèdar antarane wong-wong Jepang. Ing syarat-syarat dipunginaakèn ing Jepang ing sastra ingkang dipuntèrbitakèn sam Meiji jaman awal Showa punika minwa, mindan, utawa ritan, kōhi ...

                                               

Ebisu (mitologi)

Ebisu iku salah siji saka Kami wonten ing iman saka wong-wong Jepang. Makna saka tembung "Ebisu" utawa "Emishi" punika bab teka metu saka ing segara, wong-wong sing kesah tebih, utawa kang wis kapilih saka ing papan tebih. Jeneng Ebisu wis dituli ...

                                               

Himeji

Himeji iku sawijining kutha ing Jepang kang dumunung ing Pulo Honshu, ing sisih kulon Kansai area, bagéan saka barat dina Prefektur Hyogo. Kutha Himeji muni shadow saka kutha kang mekar ing underaning Astana Himeji. Kutha Himeji iku sawijining ku ...

                                               

Hatsumōde

Hatsumōde wis teka pisanan ing kuil Bud utawa kuil Shinto nalika wiwit ing taun anyar wonten ing Jepang. Teka wis rampung karo maksud kanggo ndedonga nyuwun sing dumadi ing taun anyar wis ing gesang tansah tentrem. Hatsumodeugi disebut hatsumairi ...

                                               

Shimenawa

Shimenawa iku tali kang lair minangka garis saka watesan antarane kawa saka suci karo kawa saka kadonyan. Shimenawa lair dening pangurus candhi-candhi ing sekitaring a kuil Shinto, goshintai, watu ageng, karo ageng, grojogan, utawa minangka tandh ...

                                               

Protès Thailand 2013

Cithakan:Lacaille sipil konflik Protès anti pemerintah pinuju mung ing Thailand wiwit November 2013. Sawise stabilitas kang cukup apik ing 3 taun, ing rapat umum ing Bangkok mung maneh minangka tandha ora maremé marang Mahamantri Yingluck Shinawa ...

                                               

Samber ilèr

Chrysochroa fulminans krausei Descarpentries, 1971. Chrysochroa fulminans praelonga Putih, 1843. Chrysochroa fulminans cyaneonigra Kurosawa, 1991. Chrysochroa fulminans funebris Théry, 1898. Chrysochroa fulminans babuyanensis Kurosawa, 1989. Chry ...

                                               

Upacara Adat Rebo Pungkasan

Upacara Adat Pungkasan Wednesday ya iku upacara adat tradisi ing tlatah Kabupatèn Bantul, stricter ana ing tlatah Desa Wonokromo, Plèrèt, Bantul. Upacara adat iki diadani ing saben ana ing wayah wengi pungkasanipun wu Saparo taun Hijriyah utawa p ...

                                               

Danureja IV (III)

Raden Adipati Danurejo IV ya iku cilik saka gubernur Yogyakarta. Saka madegé saka gubernur Yogyakarta Taun 1755 M nganti pungkasan ing anané saka kirim perdhana mentri ing taun 1945 M, Danureja IV siji-siji kang cilik kang asalé ora saka ing tray ...

                                               

Tejakusuma I

Adipati Tejakusuma aku ya iku kang adipati ing Lasem wiwit taun 1585 M, ing mburi jaman Lemah siji taun sadurunge Sultan Hadiwijaya surut. Nalika iku, Lasem kasil teluk marang Lemah déné Santhi W kang nguwasani Lasem disingkirake. Anak jenenge Ra ...

                                               

Kirab Tumuruning Mahesa Sura

Prosesi teka mudhun Mahésa Sung utawa jumuduling mahésa sung uga minangka salah siji saka upacara kirab wonten ing Desa Srigading, Sandèn, Bantul. Ing barrio wis rampung saben wengi setunggal sung kanggo mèngeti katrangan saka mahésa sung. Setung ...

                                               

Godhong teluk

Godhong bay minangka godhong aromatik sing biasane digunakake kanggo masak. Bisa digunakake kanthi lengkap utawa garing lan lemah. Yen dipangan kabèh, teluk godhong tajem lan duwe rasa sing tajem lan pait. Minangka rempah-rempah lan rempah-rempah ...

                                               

Kulcha

Kulcha digawe saka maida glepung, banyu, jiwit lan agen ragad, dicampur karo tangan kanggo nggawe keuangan kang banget kenceng. Keuangan iki ditutup nganggo kain teles lan banjur ditinggal nganti kira-kira sajam utawa luwih ing papan anget. Asil ...

                                               

Krémasi

Krémasi ya iku tatacara gawe marem mayit / jisim manungsa kagungan pati kanthi cara ngobong. Umumé rampung ing omah krématorium utawa ing pasétran. Krémasi ing Bali disebut ngaben. Krémasi nduèni fungsi kanggo dadi bagéan saka pangruktine jenasah ...

                                               

Olahan Bhutan

Masakan Bhutan nggunakake sega abang, soba, lan jagung tambah akeh. Buckwheat dipangan utamané ing Bumthang, jagung ing kabupaten ing sisih Wétan, lan gorengan ing liya panggonan. Diet ing bukit uga kalebu meat pitik, meat yak, daging sapi garing ...

                                               

Parlemèn Karajan Manunggal

Parlèmen Krajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia Lor iku awak ngumumaké paling mung ana ing Inggris lan ing wewengkon liwat segarané. Panguwasa iki asipat bikameral, karo Déwan saka Gusti minangka house ndhuwur lan Déwan Dumunung Inggris mina ...

                                               

Daging cincang

Dagang cincang yaiku olahan kang bisa dadi dicampur saka disigar pepe woh, roh disaring lan rempah-rempah, lan sok-sok Suet daging sapi, daging sapi, utawa venison. Kaping pisanan, mincemeat tansah ngemot meat. Akeh resep-resep modern sing ngemot ...

                                               

Sendhok lenga

A greasy sendok cilik, mirah eatery - salah siji Amérika diner, utawa warung kopi, utawa Inggris utawa Irish cafe - biasane spesialisasine ing panganan goreng lan / utawa jajanan sing ngarep-masak. Tembung sendok berminyak wis digunakake ing Amer ...

                                               

Charlie Hebdo

Cithakan:Lacaille koran Charlie Hebdo iku salah siji saka kalawarti minggon satire ing dragon prancis, nampilaken kartun, laporan, polémik lan geguyonan sing banget sopan lan karo vokal non-konformis ing panerbitanipun, publikasinipun allah antir ...

                                               

Arondisemen Sepisanan Lyon

Arondisemen Sepisanan Lyon yu iku salah siji saka sangang arondisemen ing kutha Lyon. Arondisemen iki peta ing bukit saka La Croix-Rousse, sisih lor kabupaten Presquîle kang kadhapur dening loro kali ing Lyon, Ngrembaka lan Rhone. Arondisemen Sep ...

                                               

Gino Birindelli

Gino Birindelli yaiku admiral Italia lan pimpinan saka armada angkatan Laut saka italia Marina Militare. Kang nampa medali emas. Lan dadi Anggota Dewan Perwakilan saka italia 1972-1976.

                                               

Sundubu-jjigae

Sundubu-jrigae utawa rebus tak lembut minangka jigae ing masakan korea. Piring kasebut digawe karo tahu empuk anyar empuk, sayuran, kadhangkala jamur, bawang, laut optional, dagang optional, lan gochujang utawa gochu garu. Sajian kasebut dirakit ...

                                               

Basa Turki Kiprus

Basa turki Kiprus yaiku salah sawijining carabasa Turis kang ana ing Kiprus dening turki wong-wong sing manggon ana ing kana.

                                               

Basa Turki Karaman

Basa turki Karaman yaiku carabasa Turis kang iku lan iku ditulis dening wong Karaman yaiku pariklumpuk wong Nasrani Ortodhoksi kang mocap basa turki ing Kabauraton Osman. Nalika basa turki Osman parijawat nganggo aksara arab, wong Karaman nulis c ...

                                               

Kopi Turki

Warung turki yaiku gaya warung sing wis disiapake nggunakake biji kopi ana ing jawa banget tanpa disaring. Ing Serbia lan Montenegro, iku diarani "turki warung" турска кафа / turska kafa, "warung domestik" домаћа кафа / domaća kafa utawa mung "wa ...

                                               

Kèsmé

Kesme utawa eriste jinis saka endhog mie ditemokaké ing macem-macem masakan turki, kalebu Kyrgyz lan Kazakh masakan. Uga ditemokaké ing turki masakan lan disebut eriste ing basa turki standar kanggo modern. Tembung kasebut dhewe minangka nominali ...

                                               

Piyaz

Piyaz iku salah siji saka sawijining jinis salad utawa master Turis sing digawe saka jinis garing kacang buncis, bawang, peterseli lan sumac. Ing provinsi Anatolia ing Turki nyiyapake beda karo wilayah liyane karo úa kayata sesame lenga. Ing Anat ...

                                               

Çiğ köfté

Çiğ bulgaria utawa chee kofta minangka bulgaria sajian ing masakan saka armenia, Kurdi lan turki lan padha karo kibbeh nayyeh lan tartar sing luwih kurang. Racake digawe karo daging sapi utawa rock mentahan, nanging ing restoran Turis lan minangk ...

                                               

Tsoureki

Tsoureki uga dikenal kanthi jeneng شوريك, choreg utawa "chorek", çörək, kozunak, cozonac utawa paskalya çöreği minangka roti preinan sing digawe glepung, susu, butter lan gula lan umum dibumbui karo semangat jeruk, dhuku resin utawa mahlab. Salah ...

                                               

Olah-olahan Inggris

Rodok olo-olahan inggris minangka kumpul tradhisi masak tradhisi lan laku sing digandhengake karo Inggris. Masakan saka British diterangake minangka "a sajian sing ora apik kanggo bahan-bahan lokal sing cocok karo saos prasaja kanggo nyenengake r ...

                                               

X Factor Indonesia

X Factor Indonesia punika tetanggan saka nguber saka bakat sing diadopsi metu saka Faktor X karo sponsor saka FremantleMedia ingkang kerja sarengan TVRI. Ing tetanggan punika tetanggan saka nguber saka bakat ing babagan nyanyi. Isih ngengingi mus ...

                                               

Basis Dhata Zona Wektu

Tz database iki ketika saka informasi bab kolaborasi zona wektu ing donya, kang iku mung kanggo program pengguna lan sistem operasi komputer. Paul Eggert punika éditor lan pengelola data pokok iki, karo sengkuyungan saka ICANN. Tz database uga di ...

                                               

Donat krim Boston

Donat kasebut digawe saka ilham saka pot krim ing Boston sing banjur digawe dening chef M. Sanzian ing Hotel Parker House ing Boston ing taun 1856. Iki minangka spons rong lapis sing kebak karo rasa wadi saka vanilla lan dilengkapi glasir coklat ...

                                               

Wikipedia:Artikel pilihan/2015 10

Gapura Brandenburg iku mantan gapura kutha kang dadi salah siji saka utama simbul saka Berlin, Jerman. Gapura Brandenburg ana panggonan ngendi ana ing antarane Pariser Platz lan Platz des 18. März lan dadi salah siji saka kulawargané saka gapura ...

                                               

Wikipedia:Calon artikel pethingan

Nambah usulan anyar ing ngisor iki. Sadurungé ngusulaké, pesthèkna artikel punika ing sesuai karo kriteria kang wis ditemtokake ing Kriteria artikel pilihan.

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan

Johannes Jacobus Rasa. (Johannes Jacobus Taste) Wayang. (Cinema) Juni: Iku Asalé. (June: It Is Derived) Mei: Ensiklopedhi. Jawa. (Java) April: Cilik. (April: Small) Juli: Candhi Sukuh. (July: The Temple Sukuh)

                                               

Wikipedia:Aturan sing diringkes

Wikipedia free wikipedia sing diyasa dening polentèr utawa sukarilawan. Isih ya iku sawijining artikel sing ditulis miturut kanggo muter tulisan apik banget. Wikipedia proses sing tansah lumaku tanpa ana pentogé. Manawa nulis bab apik, daptar pan ...

                                               

Wikipedia:Ngulandara

Pituduh ing ngisor iki cara kanggo nggunakake ing kulit gawan monobook kang wis applied ing Wikipedia Jawa. Yen sampeyan nggunakake jinis kulit liya, please disarujukaké marang pangaturan dhewe saka tata letak ing "kulit" kasebut.

                                               

Wikipedia:Angkringan Tèhnis/Arsip 2020

Sarujuk Nurhasanah18 rembugan 11 Mei 2020 03.36 UTC.

                                               

Wadhuk Cacaban

Wadhi Cacaban iku wadhi utawa bendhungan sing ana ing provinsi Jawa Tengah. Pesthinè wadhi Cacaban dumunung ing tlatah kacamatan Kedhung alam Bébas,kabupaten Tegal. Ambanè aréal wadhi iki ya iku 928.7 Hao lan bisa nampung banyu nganti 90 yuta mˢ. ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →