★ Free online encyclopedia. Did you know? page 21



                                               

Gunung Kucir

Gunung Kucir iku jeneng saka salah siji saka gunung-gunung peta wisata ing Kalurahan Banjarsari, Kacamatan Samigaluh, Kabupaten kulon saka Prague, Provinsi khusus Wilayah Yogyakarta. Ing kadohan saka Kutha Yogyakarta watara 15 km. Gunung kucir ka ...

                                               

Tebing Breksi

Tebing Brèksi minangka papan pariwisata ing Kabupaten Sléman. Lokasi ing jèjèr saka candhi Prambanan lan cedhak candhi-Candhi Ijo lan Komplèk Boko Palace. Lokasi Tourism Cliff Brèksi pèrsis ing Desa Sambirèjo, Prambanan, Kabupaten Sléman, Khusus ...

                                               

Guwa Jepang Kaliurang

Guwa Jepang Kaliurang ya iku papan pariwisata sing biyen dadi search palindungan tentara Jepang kanggo nyimpen senjata lan bom. Guwa Jepang Kaliurang iki peta ing Kaliurang kutha Yogyakarta. Guwa Jepang iki salah siji saka sawijining guwa tinggal ...

                                               

Guwa Kebon

Guwa Kebon Guwa Kebon iku salah siji saka guwa kang dumunung ing Dhukuh Sewelas, Desa Krembangan, Kecamatan Panjatan, Kabupaten Kulon Progo, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta, Indonesia. Guwa Kebon punika gadhah warna potensial alam, siji luwih ...

                                               

Balai Konservasi Sumber Daya Alam

Balai Konservasi Sumber daya Alam utawa asring dipuncekak kanthi nama Balai KSDA utawa BKSDA punika unit pelaksana teknis tingkat saka eselon III kang dumunung ing wilayah Direktorat Jenderal papan Perlindungan Hutan dan Konservasi Alam Kamentria ...

                                               

Olahan Mèksiko

Masakan Meksiko kalebu masakan lan tradisi masak ing negara modern saka Meksiko. Padha sing ana ing masakan Mesoamerika. Bahan lan cara diwiwiti karo tani komunitas kayata page Maya sing ngeterake jagung, nggawe standar proses nixtamalisasi jagun ...

                                               

Tancang

Tancang utawa Tanjang, uga dikenal kanthi jeneng "Mangrove" utawa "Mangrove" ya iku sawijining jinis tuwuh kang urip ing alas bakau. Tuwuh tancang nduweni sipat kang mbedani amarga minangka gatha saka titikan tuwuh kang urip ing dharat lan ing se ...

                                               

Frappé kopi

Warung frappé yunani, Nescafé frappé, utawa mung frappé minangka ombenan warung es Yunani sing digawe saka warung cepet, banyu, gula, lan susu. Tembung kasebut asring ditulis frappe. Frappé kasebut ditemokake liwat eksperimen dening Dimitris Vako ...

                                               

Candhi Bubrah

Candhi Bubrah ya iku candhi saka Bud kang ana ing komplek Taman Wisata candhi Prambanan, ya iku ing antarane candhi utama Roro Jonggrang lan candhi Sewu. Dijenengi sawise Bubrah amarga tenan keadaané rusah nalika pisanan kali ditemuaké. Candhi ik ...

                                               

Candhi Tapan

Candhi tab ya papan kang gawé tab wong-wong mau ing sasi. Candhi tab peta utama persawahan, amarga masyarakat ing kana nyebutké karo sebutan "Temple sawah tab layanan". Candhi Tab nalika ing taun 1995 kang ditemokaké ing tengah sawah iku gundhuka ...

                                               

Unai Emery

Unai Emery Etxegoien y mènèjer bal-balan spanyol lan mantan pamain bal-balan. Dheweke saiki wis dadi mènèjer klub Arsenal. Sawise kariré dolanan muter ing Segunda División Spanyol, piyambakipun dados mènèjer nalika taun 2005, miwiti karo Lorca la ...

                                               

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Cepet & Ngamuk Presents: Hobbs & Shaw ya iku sawijining film aksi saka taun 2019 kang katuntun dening sang prabu Dawud Leitch lan ditulis dening Chris Morgan lan Narik kawigaten Pearce. Film iki diadhaptasi saka crita kang nglirwakake karo Morgan ...

                                               

Cruller

A cruller jero-goreng jajanan populer ing LAWAS lan Kanada asring digawe saka persegi dowo saka keuangan, karo Cut digawe ing tengah sing ngidini kanggo bakal ditarik liwat lan liwat dhewe prodhuksi corak ing sisih jajan. Crullers wis diterangake ...

                                               

Séra

O. M. Séra ya iku salah siji saka sawijining orkès melayu utawa kelompok sing diprecaya song idola saka Surabaya. Séra ngadeg 2003. Pimpinané Séra punika Moch. Sholèh, Sukir manajemen Séra lan Suto memulang manageré. Personilé Séra pisanan iku ya ...

                                               

Anang-anang

Departure-departure yaiku wong sing nduweni tugas ménéhi pambiyantu marang dhukun utawa layanan bali ing wilayah Lombok, Nusa tenggara barat Kulon. Wong-wong lara kang dianggep dening cara saka gaib rakyat diarani Pakon, upacara kanggo ngobati ku ...

                                               

Khoirul Soleh

Khoirul Soleh uga salah siji saka sawijining sastrawan sing lair ing Boyolali, 22 juli 1968. Rama jeneng Harno Budianto swarga lan ibu jeneng Sumarti. Khoirul Soleh miwiti pawiyatanipun wonten SD N 1 Donohudan, Ngemplak, Boyolali. Tumunten terus ...

                                               

Masak ing njaba

Ngolah ing njaba iku beda karo masak ing pawon, prabédan sing paling jelas kurang saka area pawon sing gampang ditemtokake. Akibate, kemping lan backpacker wis dikembangaké techniques lan peralatan khusus kanggo nyiapake panganan ing lingkungan n ...

                                               

Forevermore (Séri Tivi)

Iki crita saka Alexander "Xander" Grande III, mbrontak, bejat mung anak saka hotel magnate, lan Maria Agnes Calay, andhap-asor, ayu lan genah putri saka stroberi petani ing La Presa, Benguet. Padha nglintasi dalan nalika Xander tubrukan menyang A ...

                                               

Tlaga Mono, California

Tlaga Mono punika lake kang ayu ing California, Amérikah ing amerika Serikat. Disebut ayu banget amarga ing tufa ing tengah. Tufa punika sèdhimèn sèla ngetung nalika bledosan saka umur kang ora adoh saka ing kono. Tlaga iku wis dumadi 760.000 tau ...

                                               

Tembung Èntar

Tembung Éntar ya iku tembung kang tegesé ora kaya makna saluguné.Utawa tembung kang ora kena ditegesi sawantahe b uga dikenal ing Indonesia tembung silihan. Tuladhané: A 01. abang kuping = nêsu bangêt 02. ngabangké kuping = gawé nêsu 03. abang la ...

                                               

Cak Percil

Deni Afriandi utawa Cak Percil yaiku salah sawijining pelawak terkenal ing Jawa Wétan. Dheweke wis ngejahi donya seni wiwit dheweke ana ing taman kanak-kanak. Nalika getih senine ngalih saka ibune Puja astuti cork sing bisa dadi pesindhen kasenen ...

                                               

Bagus Nirwanto

Bagus Nirwanto uga dikenal kanthi sebutan bagus Munyeng, ana pemain bal-balan Indonesia sing mbela PSS Sleman ing Shoope Liga 1. Ing liga kasebut, Munyeng dijenengi pemain utawa pertahanan. Bagus Nirwanto dianggep duwe kabisan kang qualified riko ...

                                               

Ben Gladwin

Benjamin Thomas C. Gladwin uga minangka pemain bal-balan profesional saka Inggris sing saiki main minangka glandhang ing klub Liga Blackburn Rovers F. C.

                                               

Minotaurus

Ing mitologi yunani, Minotaur iku jalmo urip sing duwe sirah banthèng nanging kita manungsa utawa dipungambaraken dening puisi Roman Ovid, "ing setengah manungsa setengah banthèng". Minotaur manggon ana ing tengah Labirin sing susunané kang bingu ...

                                               

Kefalotyri

Kefalotyri utawa kefalotiri hard, putih asu keju digawe saka susu wedhus utawa wedhus kang susu ing Yunani lan Siprus. Kefalograviera keju sing padha, uga digawe saka susu wedhus utawa wedhus, kadhangkala didol ing lan njaba Yunani lan Siprus min ...

                                               

Lets Eat 2

Ngijini Mangan 2 yo iku televisi seri Korea Selatan kang dibintangi dening Yoon Doo-joon, Seo Hyun-jin lan Kwon Yul. Seri iki disiaraké ing tvN saka 6 April 2015 nganti 2 juni 2015 kanggo 18 episodé. Seri iki minangka seri kapindho Ngijini Mangan ...

                                               

Mean Girls 2

Ateges bocah-bocah Wadon 2 ya wis sesirah film televisi seri saka Amérikah ing amerika Serikat 2011. Film punika kaarahaken dening Melanie Mayron. Eksprimen minangka damel film kanggo inggih punika Melanie Mayron. Panulis kaanggit bebarengan karo ...

                                               

USS Vestal (AR-4)

USS Vestal punika prau pangrukti nalika Perang Donya II ing Tentara saka Lake Amérikah ing amerika Serikat. Prau iki kapernahaké sak 25 Maret 1907 ing Brooklyn dening New York Navy Yard, lan banjur diterbitake ing 19 Mei 1908. Prau iki kinepyakak ...

                                               

Mayor

Utama punika pangkat tatanan saka kamilitèran kanggo perwira saka tingkat secondary. Lumrahé situs iki persis ndhuwur pangkat Kapten lan persisi ing Letnan Kolonel. Lumrahé, kalebu kategori Utama saka perwira "Tingkat 4", sanadyan ana uga sistem ...

                                               

Lokomontip

lokomontip iku partai rangkean sepur kang wis mesin kanggo mindhah sepur. Lumrahé lokomontip dumunung ing ngarep saka tatanan saka siji seri sepur. Operator lokomontip karan machinist. Machinist nglakokaké sepur dhedhasar governing saka pusat pen ...

                                               

Jupuk 5

Njupuk 5 minangka salah siji saka sawijining jinis olahan punika candies sing dirilis dening Hershey Perusahaan ing desember 2004. Jeneng asli saka candies yaiku TAKE5 nanging panggunaan umum antarane konsumen nambah spasi. Ing wulan juni 2019, n ...

                                               

Pathet

Gamelan ukuran inggil lan andhapipun gendhing. Gamelan iku pato saka runtut lan saenipun gendhing. Uga diangkat minangka wates dhuwur lan andhapipun tatanan saka cacat nabi gamelan. Cara nabi gamelan slendra lan pélog kanthi nggunakake gamelan ka ...

                                               

Liputan 6 Petang

Liputan 6 Sore ya iku program warta kang siaran dening stasiun televisi INDONESIA. Program iki ngangkat spekulasi-spekulasi sing Nyata, Tajam, Terpercaya lan. Ing kajaba iku kanggo fame sosial / budaya, politik, hukum / kriminal, lan gaya urip. S ...

                                               

Saka

Saka iku cagak kang dienggo kanggo ndhukung blandar. Saka iku piranti kang wigati ing bangunan omah, kanthi landhesan ompak. Ing Jawa, lumrahé omah nganggo saka kang total 4, 6, utawa 8. Kristen digawe saka kayu kang wujud balokan ukuran luwih ge ...

                                               

Sakura Haruno

Sakura Haruno punika fiksi tokoh saka seri saka wahyu mung & anime Naruto. Panjenenganipun punika ninja saka wanita sing gabung kaliyan Tim 7 karo Naruto Uzumaki lan Sasuke Uchiha bimbingan Kakashi Hatake. Iku uga medical ninja wonten ing panuntu ...

                                               

Rengginang

Beras ketan dipususi, soaking ing sewengi, banjur steamed watara 30 nganti tender lan dadi sega. Sega saka wong-wong mau lan banjur dicithak lan dipepe nganti garing. Yen wis garing, rengginang bajur goreng

                                               

Dongèng

Nalika inggih punika carita fiksi utawi carita khayalan. Nalika wonten kathah pesan moralipun. Nalika iku dipuncaritaaken karo lésan lan turun temurun saka génerasi pisanan teka génerasi mengko.

                                               

Olahan Benin

Masakan Benin dikenal ing Afrika amarga bahan endah lan ne abang lan putih sing ora enak. Masakan Benin kalebu akeh panganan seger sing disajikake karo macem-macem saos. Meat biasane larang, lan panganan umume entheng kanggo meat lan lemu kanggo ...

                                               

Sop kacang

Individu kacang buncis utawa sayur sup kacang tanah yaiku sub sing digawe saka kacang buncis, asring nganggo macem-macem bahan. Minangka panganan khas saka Afrika, nanging uga dipangan ing Asia Tenggara, ing Amerika Serikat lan wilayah liyane ing ...

                                               

R-Channel

R Saluran Jawa Kulon minangka lembaga broadcast pribadi lokal sing aktif melu ing ndhukung wilayah kulon lan Nasional Jaws karo pertunjukan sing cepet lan akurat, uga minangka media hiburan sing menarik karo pendidikan, informatif, maringi inspir ...

                                               

Adat Lawas

Adat Lawas iku sawijining pakumpulan kapércayan dumatèng Sang Allah ing Tenggarong, Kabupaten saka hall city, Provinsi Kalimantan Wétan tahan taun 1980. Adat lawas saka ngalamat ing Kandepdikbud Tenggarong, Kabupaten city hall. Pinisepuh pakumpul ...

                                               

Guwa Brahala

Guwa Brahala iku salah siji saka papan pariwisata ing sajarah saka peta ing Sunset, utamané ing kacamatan Karangmojo, Gunungkidul, Yogyakarta. Wonten ing Guwa Braholo ditemokaké fosil manungsa purba kanthi wetah. Ingkang katutup dening akèh 10 fo ...

                                               

Séntra tenun ing Kapuloan Riau

Ing Kabupaten Rio yaiku ing Daik Lingga ketemu kaos kang macem-macem destroyer saka tenunan Melayu Rio yaiku sarung tangan, selempang, selendang, tanjak, kudung kanggo nutupi sirah, surat rie uga klambi pèranganning wanita. Jenising bolah kuwi ma ...

                                               

Börék

Börék iku salah siji saka panganan saka kulawarga pastries digawe saka kulit adhonan kayata phyllo utawa yufka, saka Ottoman asal, lan uga ditemokaké ing masakan saka balkan, Kidul Caucasus, Kitab, lan bagéan Eropah Wétan lan Asia kulon. Börék bi ...

                                               

Pão de queijo

Pão de queijo utawa roti keju Brasil minangka roti panggang keju cilik utawa roti keju, panganan cemilan lan nedha isuk sing populer ing Brazil. Iki minangka resep tradisional saka Brazil, asalé saka negara Minas Gerais. Pão de queijo rawuh saka ...

                                               

Mandazi

Mandazi, yaiku salah sawijining rodok olo-olahan wangun roti goreng sing rawuh saka Swahili Pesisir. Panganan iki sing uga dikenal minangka bofrot utawa puff ing negara-negara Afrika kulon kayata Ghana lan Nigeria. Iki minangka salah siji saka sa ...

                                               

Jambalaya

Jambalaya minangka panganan populer ing Afrika kulon, Prancis, lan pengaruh saka spanyol, utamané kalebu meat lan sayuran sing pipis karo beras. Biasane, kasebut dagang mesthi kalebu sosis, asring dagang asap kaya andouille, uga minangka daging u ...

                                               

Muffin Inggris

Muffin English yaiku roti cilik ragad, bunder lan ragad saben, sing biasane mimpin wong horisontal, roti panggang, lan mentega. Asring minangka bagéan saka nedha isuk ing Amérika Lor lan Australia, sing asring dipangan karo endhog sing ambu ora e ...

                                               

Panganan jiwa

Panganan jiwo minangka masakan ètnis sing tradisional nyiyapake lan dipangan dening warga saka Afrika-Amerika, asalé saka Amerika Serikat kanggo Kidul. Masakan kasebut diwiwiti karo panganan sing diwenehake kanggo Afrika kulon sing enslaved ing s ...

                                               

Kuwé kopi

Warung rasa utawa arep dipangan karo kopi. Pie kopi inggris umume spons sing dibumbui karo warung, biasane dipanggang ing wangun bunder karo loro lapisan sing kapisah karo lapisan saka butter warung, sing uga nutupi ndhuwur saka kue sing bentuke ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →