★ Free online encyclopedia. Did you know? page 20



                                               

Nokia 6282

Nokia 6282 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 99.9 x 46 x 21 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inci ...

                                               

Nokia 6280

Nokia 6280 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juni 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 100 x 46 x 21 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inci kanthi resolusi ...

                                               

Olahan Pakistan

Masakan Pakistani bisa ditondoi dening campuran saka macem-macem tradhisi daerah masak saka bawana India, Asia Tengah uga minangka unsur pusaka mugi investasi. Macem-macem masakan sing asalé saka Pakistan saka etnis lan budaya bhinéka. Sarapan kh ...

                                               

Koktail

Cocktail minangka salah siji saka sawijining jinis ombenan ngemot alkohol, yaiku kombinasi saka roh-roh, utawa siji utawa luwih roh-roh sing dicampur karo bahan liyane kaya ta bu jus, sirup rasa, utawa krim. Ana macem-macem jinis-jinis saka kokta ...

                                               

Saos cheddar

Sauce saka Cheddar, sauce keju cheddar, utawa sauce keju minangka tradisional sauce sing digunakake ing masakan saka Inggris. Sao kasebut adhedhasar saos putih, sing dikenal minangka salah siji saka sawijining saos ibu, lan keju cheddar. Iku bisa ...

                                               

Pepanthan kapustakan

Kumpul perpustakaan sistem kanggo ngatur kerajinan perpustakaan miturut jejeré. Kumpul saka pustaka nganggo sistem notasi sing nglambangaké urutan pitutur. Sistem iki ngudokaké barang perpustakaan siswa disiapake manut urutan saka iku. Sistem-sis ...

                                               

Ziti panggang

Ziti panggang minangka kaserol sing populer karo ziti pasta lan saos tomat khas gaya Neapolitan khas masakan italia-Amerika. Iki minangka wangun saka pasta al forno. Biasane, pasta pisanan bakal pet dhewe nganti meh, nanging durung rampung. Pasta ...

                                               

Eko Margono

Eko margo piano kalebu warga anyar ing donya kasustraan, apik jawa wondené Indonesia. Dhèwèke miwiti karir pangariptané wiwit dékadé taun 1990-an lwat Anyar Jawa Bayi, Panyebar Semangat, Anita Cemerlang, Pos Irungnya, Crita Remaja, lan sakpanungg ...

                                               

Whopper

Whopper minangka sandwich tabuh lan loki related produk didol dening chain restaurant panganan populer budaya internasional Burger King lan waralaba Australia, Luwe Jacks. Ngenalaken ing taun 1957, ing sandwich wis ngalami akèh owah-pirang-pirang ...

                                               

Aprilidianus

Meriam Situmorang lan Aprilidianus minangka salah siji saka peserta saka enem peserta Nusantara Sèhat ing Manggarai-Wétan, NTT digandhengake karo program sing beda-beda marang masyarakat remot lan terisolasi ing NTT. Aktivitas conducted déninig i ...

                                               

Filippo Guastavillani

Filippo Guastavillani lair ing Bologna pad 28 September 1541, minangka putra bangsawan saka Bologna kanthi jeneng Angelo Michele Guastavillani lan Giacoma Boncompagni. Ibune cak Paus Gregorius XIII. Panjenenganipun misanane Kardinal Filippo Bonco ...

                                               

Mangkupraja II

K. R. A. Mangkupraja II ya iku cilik dhaftar ing Dipérang Surakarta 1796-1804 Ma, putra Radèn Adipati Sasradiningrat I. Sadurunge diwenehi jog cilik, Mangkupraja II dadi Bupati Kalah aran Raden Tumenggung Makupraja banjur dadi bupati keparak teng ...

                                               

Timur Muhammad

Gusti Raden Mas Timur Muhammad yan iku putri saka Sultan Hamengkubuwono V lan garwa pramèswari GKR. Sekar Palace kang lair 13 dina rama wis seda. Wis diwasa banjur diwenehi jeneng Kanjeng Pangeran Haryo sung partai Ngalaga. Wong urut, Timur Muham ...

                                               

Pai stik lan ginjel

Steak lan ginjel pie gurih pie sing kapenuhan prinsipe karo dicampur saka diced daging sapi, diced ginjel, goreng trikatuka, lan ora tenan coklat. Pan steak lan ginjel minangka panganan khas saka inggris. Kui biasane kalebu daging sapi duduh kald ...

                                               

Gustavo Selva

Gustavo Selva punika wartawan, penulis, lan politikus Italia. Lair ing Imola, Selva miwiti karir minangka wartawan kanggo koran LAvvenire dItalia, Bologna, 1946 nganti 1956.1960 dheweke dadi majikan rata-RATA, bisa digunakake minangka bukaan beri ...

                                               

Monumen Bandung Lautan Api

Memorial Bandara Lautan Apa manggon ing Bandara wis dadi monumén bab sing paling apik ing ndhuwur sing iki tetep ana ing Bandara. Tugu wonten ing kawa saka Tegallega. Tugu ndhuwur 5.4 m. Nalika iku kanggo mengeti kedadean pembumihangusan Bandara ...

                                               

Snoopy

Snoopy ya iku tokoh fiksi kang wujud asian jinis beagle kang diingoni Charlie Brown ing komik strip Peanuts kang digawe dening Charles M. Schulz. Nalika rong taun mengko tokoh saka Snoopy dikenal, tokoh saka Snoopy mung digambarke dadi asu raelok ...

                                               

Persebi Boyolali

Manunggal bal-Balan Indonesia Boyolali ya iku sawijining tim bal-balan Indonesia karo markas ing Boyolali, Jawa Tengahya iku ing Stadion Pandan Arang. Lair ing taun 1975. Nalika diputer ing divisi 2, Persebi Boyolali isih powered by Supporter Leg ...

                                               

Papo-de-anjo

Papo de anjo utawa papo-de-anjo, kira-kira diterjemahake minangka "dagu angel", punika tradisional panganan cuci mulut portugis sing digawe utamané saka kuning wektu sing dipecut, banjur dipanggang karo nggodhok sirup gula. Jeneng kasebut biasane ...

                                               

Ferrán Torres

Lair ing Foios, Masyarakat saka Horta Nord, Valencia Masyarakat, Torrès gabung karo kartini b enom teen Valencia FC ing taun 2006, nalika umur enem taun. Ing 15 oktober 2016, nalika isih enom, kang miwiti debut senior karo kanggo dadi pemain cada ...

                                               

Seto Nurdiyantoro

Matius Seto Nurdiantara yaiku pemain bal-balan Indonesia lan pelatih sing biyen dadi gelandang nyerang. Seto pungkasan main ing klub PSIM Yogyakarta lan pensiun ing 2013. Saiki dheweke dadi pelatih klub PSIM YOGYAKARTA ing Liga 2 2020. Seto Nurdi ...

                                               

Popo Iskandar

Popo Iskandar iku pelukis Indonesia sing lair ing Garut, Jawa kulon 18 Dhésèmber 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 januari 2000. Popo lulus saka ITB jurusan of fine arts ing taun 1958. Wiwit lukisan Popo, sing dipengaruhi saka guru, Ries Mulder ...

                                               

Hayatudin

Hayatudin iku seniman lukisan sing biyèné sinau ing Institut Seni Indonesia Jogja. Hayatudin wis bola-bali ditampa nilai-nilai ing fine arts, angka kuwi kaya sket lan acrylic jempolan FSR ISI Jogja, nominator ing Affandi Hadiah, Juros Pilihan Ase ...

                                               

Gerardo Bianco

Gerardo Bianco iku sawijining pulitisi Italia. Dheweke lair ing Guardia Lombardi, Campania ing Italia. Nyata beasiswa ing Universitas Augustinianum Universitas Katulik saka Heart Sakti, lulus ing layang klasik. Bianco wis dadi Wakil saka 1968 nga ...

                                               

Permèn waluh

Permen karet aluh cilik, waluh -siji sawinining rodok olo-olahan utamané digawe saka sirup jagung, madu, carnauba lilin, coklat, lan gula. Mawerna-werna tradisional diwarnai nganggo basa oranye lan dihiasi nganggo gagang saka ijo kanggo nggawe la ...

                                               

Ramiro Funes Mori

José Ali Funes Mori ya iku sawijining pemain bal-balan profesional Argèntina sing muter minangka bèg ing klub bal-balan Liga Everton F. C. lan tim nasional Argèntina. Piyambakipun main minangka bèg tengah nanging uga bisa dadi bèg kiwa.

                                               

Abdul Aziz

Abdul Aziz lair ing Jombang, Jawa Timur, 18 Dhésèmber 1964, kang bisa dadi Koordinator departement saka Cabang Olahraga GENDERA lan Pelatih kepala tim atlentik Asian Games 2018. Pengalaman pelatih nglatih atlet ASEAN para game 2001 kanggo saiki, ...

                                               

Buldak

Buldak utawa pitik geni panganan pitik sing dibumboni karo pedhes banget. Meaning harfiah saka jeneng "pitik geni", ngendi bul tegese "geni" lan duka nerjemahake menyang "pitik."

                                               

Akiho Yoshizawa

Akiho Yoshizawa, asring dicekak minangka Acky, iku aktris vida diwasa, pink film, lan pemain film and TV seri saka Jepang.

                                               

Yam

Ya minangka jeneng umum kanggo sawetara spesies tetanduran ing genus Dioscorea sing wangun ump sing bisa didhahar. Yams sing perennial herbaceous vines lestarekake kanggo konsumsi saka pati tubers ing akeh sedheng lan wilayah tropis, utamané ing ...

                                               

Aida Vitayala Sjafri Hubeis

Prof. Dr. Ir. Aida Vitayala Sjafri Hubeis iku nimpuna Jender Indonesia. Kang giyak minangka assistant ing IPB, lan akèh kanggo nglakoni ing prakara riset ing Jender lan tetanèn. Kang dadi Wakil Ketua Dewan Pakar ICMI Periode 2005-2010.

                                               

A. Walid

A. Walid, H. SHI yan iku mantan DPRD Surakarta uga mantan SESSION saka RIO. Piyambakipun lulus PAWIYATAN sekolah ing taun 1955, smp taun 1985, SMS 1961 lan dadi sarjana ing U ing taun 1988.

                                               

Angki Purbandono

Nilai-nilai Purbandono ya wis foto kang lair ing Semarang, 24 September 1971. Angka duwe pengalaman kanggo nglakokaké program résidhensi Changdong Seni Studio ing Seoul, Korea. Nilai-nilai iku wong kang nduweni sifat gapyak lan ndhagel. Biasane A ...

                                               

Yunizar

Yunizar, lair tanggal 04 juni 1971, iku sijinè pelukis sing lulus seko saka ISI Yogyakarta. Sawektu kuliah, piyambakipun uga aktif ninf Komunitas saka Jendhela. Yunizar uga kondhang saiki seniman sing nggunaakè gaya lukisan coret-coretan ringkes. ...

                                               

Memil-buchimgae

Memil-buchimgae utawa pancake soba minangka macem-macem buchimgae, utawa Korean pancake. Yaiku panganan kaya crepe digawe saka antuk giliran soba lan kubis apa sing tipis. Antuk giliran munggah pesawat karo campuran soba glepung lan banyu karo ko ...

                                               

The Calling

Panggilan iku sawijining golongan musik sing nganut aliran kirim grunge. Band iki guo iki sung kertu nalika taun 2007. Alex Band banjur ngetung band iki malih nalika taun 2013, nanging tanpa ana Harun Kamin malih. Judhul Album Camino Palmero wis ...

                                               

Momo

Mono minangka salah siji saka sawijining olahan disiapake kanggo kebak ngisin daging sing wis milled / dicincang, nanging ing jaman modern, iki wis diganti lan tambalane dadi luwih rumit. Dina iki, momo siap kanggo nganggo kombinasi meat, sayuran ...

                                               

Ragi mudde

Ragad Mudde, Ragad Sangati utawa kali lan umum diarani Mudde utawa Hittu - yaiku glepung), minangka salah siji saka sawijining olahan panganan sing enak ing negara bagean saka Karnataka lan Rayalaseema wilayah ing Andhra Pradesh. Umume misuwur ka ...

                                               

Olahan Punjabi

Ana macem-macem gaya masak ing Punjab. Ing desa-desa isih akeh sing nggunakake tradisional infrastruktur kanggo masak. Iki kalebu oven kayu lan geni. Cara Modern kalebu masak ing kompor gas. Gaya masak Tandoori kalebu nggunakake tandoor. Ing Indi ...

                                               

Ignazio La Russa

Ignazio Benito Maria La Russa punika politisi Italia. Dheweke dadi Mentri Pertahanan ing kabinèt Silvio Berlusconi.Dheweke iku Wakil Presiden saka Senat Republik ing Pamilihan XVIII. Ing 11 Mei 2008, piyambakipun dados presiden Gianfranco Fini Na ...

                                               

Put chai ko

Putra chai ko minangka cemilan populer ing Hong Kong. Kue puding ukurane kurma lan pain manis. Iki alus, nanging bisa nahan ing wangun saka cetakan ing lumahing saka mangkuk. Confectionery digawe saka gula putih utawa coklat, gandum beras gandum ...

                                               

Spettekaka

Spettekaka utawa spettkaka minangka panganan cuci mulut lokal ing sisih kidul Swedia, utamané ing provinsi Scania nanging uga ing Halland. Iki minangka bagéyan penting saka culinary warisan Scanian. Jeneng kasebut ateges "jajan nalika spit", lan ...

                                               

Mutih

Blanching minangka proses masak pangan, biasane sayur-sayuran utawa woh-wohan, disuntak boils banyu, dipindhah sawise interval sing sethitik, banjur pungkasanipun sampeyan dicelupake menyang es banyu utawa sijine ing banyu adhem. kanggo mungkasi ...

                                               

Ni Kuang

Ni Kuang yu iku sawijining penulis novel seni bela dhiri lan aktor saka Cina. Lair ing Shanghai 30 September 1935 lan ngalih ana Hongkong ing taun 1957. Ing taun kang padha uga wis gawé novel kang wiwit ya iku kanthi irah-irahan Disarèkaké Urip l ...

                                               

Jagung krim

Jagung ibas minangka jinis panganan krim sing wis digawe karo nggabungake bêsik sweetcorn karo sub residu susu saka kernel jagung sing wis dipotong saka tongkol. Asal saka Native American masakan, saiki umume dipangan ing Midwestern lan Kidul Ame ...

                                               

Mi ongklok

Mi ongklok ya iku sawijining panganan khas saka Kabupaten Wanasaba. Miturut crita, wong kang awal nggawe mi ongklok ya iku Pak Muhadi. Mi ongklok digawe saka milih kuning lan sayuran. Yen milih liyane andhap asor nganggo mustar, mi ongklok kanggo ...

                                               

Susu kopi

Warung susu minangka ngombe-ngombe kang digawe nganggo campuran sirup warung utawa èkstrak kopi lan susu karo cara sing padha karo susu coklat. Ngombe-ngombe iki minangka privasi resmi ing negara Rhode Island. Ing sirup digawe dening nyaring bany ...

                                               

Rat na

Rao na, uga ditulis rat na, minangka panganan milih Thai-China. Jeneng sajian kasebut maca ing pidato basa Thai. Iki digawe karo nglakoake karo pan mie beras goreng, daging kaya pitik, daging sapi, daging babi, utawa panganan laut utawa tahu, pap ...

                                               

Sesulih endhog

Sayuran minangka tiron saka kuning wektu saka endhog vegan, cocog karo resep sing digunakake karo kuning wektu. Iki digawe saka bêsik ragi nutrisi, sodium alginat, Kala namak, beta-karoten ". Sayuran iki pisanan didol ing taun 2012, lan wis kased ...

                                               

Suku Maya

Suku Maya sing urip ing wilayah near Meksiko Kidul lan ing bagéan-bagéan saka Amérika Tengah. Pusat budaya wonten ing Ujung Yukatan. Kita paling page dipunyasa ing paling ing abad 3 ing wana Guatemala lan mungkasi saka ing paling dipunyasa ing ab ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →