★ Free online encyclopedia. Did you know? page 16



                                               

Prasasti Kayumwungan

Prasasti Kayumwungan punika prasasti ing limang punggelan watu sing ditemokaké ing dhusun Karangtengah, Kabupatèn Temanggung, Jawa Tengah. Prasasti iku uga kondhang kanthi sebutan prasasti Karangtengah. Prasasti iki ditulis kanthi aksara swara Ku ...

                                               

Kebleg

Kebleg ya iku lelembut ing budaya Jawa kang lumrahé ana ing pawon. Kebleg iki kalodhangan kaya jago, lan yen evenings, kebleg bakal nyuwara bleg-bleg-bleg." Biasane kebleg njedhul kanggo medèn-medèni bocah cilik, nanging uga sok-sok kalah kebleg ...

                                               

Nokia 6060

Nokia 6060 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juni 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 85 x 44 x 24 mm déné bobot 93 gram. Layaré TFT, 65 bosok werna ukuran 1.8 inci kanthi reso ...

                                               

Nokia 7260

Nokia 7260 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 3 kwartal saka taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 45 x 18 mm déné bobot saka 92 gram. Layaré TFT, 65 saka werna ukuran 1.6 inch ...

                                               

Nokia 7200

Nokia 7200 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 86 x 50 x 26 mm déné bobot saka 115 gram. Layaré TFT, 65 saka werna ukuran 1.5 inch ...

                                               

Nokia 5140

Nokia 5140 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 47 x 24 mm nalika bobot 100 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inch kant ...

                                               

Nokia 5140i

Nokia 5140 roti ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 106.5 x 46.8 x 23.8 mm déné bobot 100.8 gram. Layaré CSTN, 65 saka werna ukuran 1.5 ...

                                               

Leipäjuusto

Leipäjuusto utawa juustoleipä, uga dikenal ing Amerika Serikat minangka salah siji saka sawijining jinis olahan keju karo roti utawa keju Finnish sing squeaky, minangka seger keju Finlandia sing biasane digawe saka omben-omben sapi, susu sing ake ...

                                               

Rukem

Rukem ya iku kanggo tuwuh layanan kang diarani asli saka Indonesia. Tuwuh uga diarani ganda rukem utawa gerendhang. Ing basa manca diarani Rukam, Ta Khop Thai, Rukam Manis, Rukam Gajah, Rukem, Jawa Rukamu. Ing Basa inggris diarani Bupati plum, In ...

                                               

Siemens CL75

Siemens CL75 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik saka Siemens. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 87 x 44 x 23 mm déné bobot saka 90 gram. Layaré TFT, 256K werna kanthi resolusi ...

                                               

Sharp GX30

Cetha GX30 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 95 x 49 x 26 mm déné bobot saka 110 gram. Layaré CGS, 256K werna ukuran 2.2 in ...

                                               

Sony Ericsson T280

Sony Ericsson T280 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing januari 2008, dipasaraké wiwit Mei 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 100 x 45 x 13 mm déné bobot 82 gram. Layaré TFT, 65 saka wer ...

                                               

Nokia 7250i

Nokia 7250 roti ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juni 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 44 x 19 mm déné bobot saka 92 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi resolusi saka 128 x 1 ...

                                               

Nokia 6610

Nokia 6610 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 3 kwartal saka taun 2002, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 45 x 17.5 mm déné bobot saka 84 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inch ...

                                               

Nokia 6220

Nokia 6220 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 3 kwartal saka taun 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 107 x 45 x 19 mm déné bobot saka 92 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inch ka ...

                                               

Prasasti Kelurak

Prasasti Kelurak iku prasasti watu karo angka taun 782 M sing tinemu ing cedhak Candhi Lumbung, Dhusun Kelurak, lor lan cedhak Komplek candhi Prambanan, Jawa Tengah. Kawontenan watu prasasti iki ora apik maneh, saéngga surasaning tulisan kang ora ...

                                               

Bamboo Airways

Pring Airways ya iku jeneng saka salah siji saka kanca maskapé pamaburan karo biaya murah asalé saka Vietnam. Maskapé iki serves penerbangan domestik utawa internasional. Pring Airways wujud maskapé pisanan ing Vietnam kang nggunakake armada jini ...

                                               

USS Cassin Young (DD-793)

USS Cassin Enom wis prau pemusnah kelas Fletcher sak Perang Donya II ing Tentara saka Lake Amérikah ing amerika Serikat. Prau iki kapernahaké sak 12 Sèptèmber 1943 ing San Pedro, California.Prau kasebut dijenengi saka Cassin Enom, kapten ing Tent ...

                                               

Resèp Asli KFC

Rusak pungkasan saka taun 1930-an, pom bènsin ana ing Corbin, Kentucky putih Harland Sanders kondhang lantaran pitik goreng beras gawé kulawargané. Jalaran sing pom bènsiné banjur dijadwalaké ganti diyasa house jajanan. Nalika mernahaké resèpé si ...

                                               

Detergen

Detergen iku bahan utawa produk kang bisa ngguwang, njupuk regetan padhat lan cairan saka sawijining alas / bahan / pakéyan arep dikumbah. Detergen iku kalebu kabeh bahan kanggo ngresiki, kaya tak: banyu lan penglarut li, sinetron lan bahan liyan ...

                                               

Imarti

Imarti utawa Amriti manis saka India lan Bangladesh. Panggonan asal asalé saka manis yaiku India lan ing wektu asale wiwit jaman Weda. Iki wis digawe karo antuk giliran glepung vigna mungo ing wangun saka kembang bunder, lan banjur direndhem ing ...

                                               

Sony Ericsson K500

Sony Ericsson K500 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing 3 kwartal saka taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 102 x 46 x 14 mm déné bobot saka 80 gram. Layaré TFT, 65 werna saka ukuran ...

                                               

Pizzoccheri

Pizzoccheri minangka jinis tagliatelle cendhak, pasta pita relatif warata, digawe karo 80% gandum soba lan 20% glepung gandum. Nalika disiapake karo klasik ing Valtellina utawa ing Graubünden, masak karo sayuran ijo, lan cubed kentang. Campuran i ...

                                               

Klembak

Klembak utawa kang dikenal ing inggris minangka Cina rhubarb asalé saka lor kulon China lan Tibet. Klembak ngandika ing bab pangobatan kurang saka 2.000 taun kepungkur. Ing Jawa, klembak dipigunakaké minangka bumbu penyedep rokok krètèk lan pewar ...

                                               

Sajadah

Sajadah ya iku alas kang kanggo salat, kanggo nyisakke karpet lan sakpanunggalané ukuran cilik, kurang luwih 80 x 120 cm. Sajadah digawe saka bahan saka karpet. Sajadah nahan manéka ukuran lan werna. Macem-macem ukuran sajadah ana telung ukuran. ...

                                               

Babi dipanggang

Babi pickin minangka jinis pesta utawa pakumpulan sing dianakaké utamané ing Amérika Kidul sing kalebu barbekyu babi wis migunakaken kanggo umure kira-kira 12 minggu). Wanita utawa wanita uga bisa digunakake. Celeng lan nyebar umume gedhe banget. ...

                                               

Brunost

Brunost iku jeneng umum norwegia menyang mysost, kulawarga saka panganan sing gegandhengan karo keju sing digawe karo whey, susu, lan / utawa krim. Tembung kasebut asring digunakake kanggo deleng kanggo jinis Gudbrandsdalsost, sing kalebu variasi ...

                                               

KH Zaenurrahman Arrahili

KH Zaenurrahman Arrahili punika Kiai sing originally teka saka Sekuping Jepara. KH Zaenurrahman Arrahili cedhak Mbah Zein. Mbah Zein punika perduli Pondok pesantren Gubuk Sekupuing turune para Rasul sing dipanggoni saka loré Purwokerto Stasiun. P ...

                                               

Borodinsky roti

Borodinsky roti utawa roti borodino minangka roti rak coklat kecokratan coklat peteng sing rawuh saka Rusia, dening manis tradisional karo molase lan rempah-rempah karo katumbah wiji lan caraway.

                                               

Motorola C115

Motorola C115 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing 3 kwartal saka taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 98 x 45 x 21 mm déné bobot 81 gram. Layaré monokrom kanthi resolusi saka 96 ...

                                               

Komisi Nasional Perlindungan Anak

National komisi Perlindungan Anak utawa asring dipuncekak Komnas PA iku salah siji saka lembaga independen ing Indonesia ingkang kedhudhukanipun saka tingat karo Komisi Naga kang didegaké dhedhasar Nutupi Kesimpulan Mantra Sosial Republik Indones ...

                                               

Pesaha appam

Pesaha app imbangan utawa Inriyappam utawa Kurisappam minangka Paskah roti tanpa Ragi sing digawe dening Santa Kristen saka Kerala, India kanggo disedhiyakake ing wengi saka Maundy Thursday. App pangerten Pesaha sing isine putih beras sing kuwat. ...

                                               

Sony Ericsson K205

Sony Ericsson K205 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing Dhésèmber 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 103 x 46 x 17 mm déné bobot 82 gram. Layaré CSTN, 65 saka werna ukuran 1.6 inch kanth ...

                                               

Motorola Motocubo A45

Motorola Motocubo A45 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing oktober 2009, dipasaraké wiwit oktober 2009 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 82 x 61.5 x 16.6 mm déné bobot saka 110 gram. Laya ...

                                               

Antoine Henri van den Hurk

Mgr. Antoine Henri van den Hurk, O. F. M. Tutup. yaiku biskop Apostolik Vikaris ing Kabiskopan Agung Medan, nerusakMathias Leonardus Mgr. Mathias Leonardus Trudon Br, O. F. M. Panjenenganipun makarya saka 1 januari 1955 katahan 3 januari 1961. Ke ...

                                               

Okoy

Ok utawa ukoy, minangka olahan goreng Filipina sing kemripik digawe karo beras ketan giliran, cilik urang, lan macem-macem broken jantung, kalebu calabaza, manis kentang, singkong, thokolan kacang buncis mung, brambang lan rajang saka wortel, baw ...

                                               

Turah (film)

Turkey ya iku film drama basa Hack kang digawe dening Fourcolours Film taun 2016. Film sing njupuk 82 menit, iku disutradharani dening Wicaksono ilmu Legowo, karo juru diputer ing antarane Ubaidillah, ya kang Daryono, Rudi Iteng, Tembung Hadi, Sl ...

                                               

Grubi

Grubi ya iku salah siji saka panganan olahan téla rambute. Panganan iki kalebu nyamik kang wis lawas, amarga ngiring kasebut ing Serat padha ketemu lan saiki isih urip lan dadi sambutan-sambutan khas Yogyakarta lan lingkungan watara. Rasa manis k ...

                                               

Nokia 7500 Prism

Nokia 7500 Prisma ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing juli 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 109 x 44 x 14 mm déné bobot saka 83 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inci kanthi reso ...

                                               

Fatányéros

Panggangan campuran Hongaria utawa Fatányéros minangka pangan bakar-bakar meat campuran Hongaria, asale saka Tranifornia. Panganan Fatányéros sing ing menu wiwit taun 1900 ing restoran terkenal Wampetich mengko Gundel ing Városliget City Park ing ...

                                               

Alice in Wonderland (filem 2010)

Alice ing Wonderland nggawa inggih punika fantasi film saka Amérikah Serikat dening taun 2010. Film punika kaarahaken dening Tim Burton. Panulis kanggo film punika dipunanggit dening Linda Woolverton, adhedhasar metu saka buku kang dianggo Lewis ...

                                               

Nokia 6086

Nokia 6086 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké Novèmber ing taun 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 92 x 46 x 23 mm déné bobot saka 84 gram. Layaré CSTN, 256K werna ukuran 1.8 inci kanthi re ...

                                               

My World 2.0

Cithakan:Lacaille album Cithakan:Album lacaille My World 2.0 album kapindho saka Justin Bieber, pènyanyi mudi asal Kanada kang dirilis ing 19 Maret 2010. ing produksinipun, Bieber apa-apa ngèlampahi apa wae inti liyane mung singing lan ndèrèk wro ...

                                               

Musiyum Sejarah Purbakala Pleret

Museum Sejarah Purbakala Loro ing construction wiwit 2004 lan wiwit kanggo mbukak langge umum ing Maret 10, 2014. Musiyum papan kanggo nyimpen piranti-piranti sing digandhengake karo nilai sejarah Kraton Mataram ing Distrik. Musiyum Sejarah Purba ...

                                               

Susumu Kuno

Susu ilmu Kuna susu ilmu, lair tanggal 11 agustus 1933) punika ahli basa lan panulis saka Jepang. Dheweke minangka salah satunggaling Profésor Emeritus saka Linguistik ing Harvard University, ngendi dheweke nampa gelar Ph. D. ing taun 1964 lan ne ...

                                               

Semar Mèsem

Wayang golèk Mèsem yaiku ajining ing masyarakat Jawa kang misuwur minangka salah siji saka kawruh pèlèt. Sanadyan bebener bisa ngandika kanggo akèh kabutuhan, wayang golèk mèsem luwih podho rupo karo prakara asmara utawa pangasihan.

                                               

Motorola L6

Motorola L6 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 113 x 49 x 10.9 mm déné bobot 86 gram. Layaré CSTN, 65 bosok werna ukuran 2.0 inci ...

                                               

Motorola W388

Motorola W388 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing juli 2008, dipasaraké wiwit juli 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 109 x 46 x 14.7 mm déné bobot 86 gram. Layaré TFT, 65 bosok wer ...

                                               

Sabda pandhita ratu

Sabda pandhita ratu utawa sabda pandhita ratu, tan kena wola-wali, uga ing nyebataken kanthi jangkep Sabda pandhita raja, dewa sabda pandhita pangandikaning ratu datan kena wola-wali. Paribasan Jawa wonten gegayutanipun karo nekani rapat-rapat.

                                               

Jianbing

Jianbing minangka panganan tradisional Cina padha karo crepes. Iki kalebu jinis roti sing umume dipangan kanggo sarapan lan disebut "salah siji saka sawijining sarapan path sing paling populer ing China." Bahan utama jianbing yaiku giliran saka g ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →