★ Free online encyclopedia. Did you know? page 15



                                               

Chistorra

Chistorra minangka jinis sosis cepet saka Aragon, Basque lan Navarre, Spanyol. Bisa dianggep minangka jinis chorizo khusus. Iki digawe saka daging babi cincang, utawa campuran saka daging babi lan daging sapi sing dicincang, sijine ing amerika se ...

                                               

Tongsèng

Tongsèng iku salah siji tetedhan bahan ateges dagang wedhus. Tongsèng wujud antarane kados gule nanging karo liyane luwih mantep raosipun. Bedanipun tongseng karo gulé, uga katon saka daging kang dipun ginakaken. Punika bedanipun tongseng sahara ...

                                               

Alexander Ngadus

Alexander Ngandus, lair ing Flores, NTT sapunika piyambakipun 71, piyambakipun dipunangkat minangka Ketua Adat Wae ana sing miwiti saka 2011. Wiwit Sembarang Wednesday dibukak menyang panggonan wisata, ing taun 2018, alexander wis diutus tamba. G ...

                                               

Nokia 5310 XpressMusic

Nokia 5310 XpressMusic ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing agustus 2007, dipasaraké wiwit oktober 2007 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 103.8 x 44.7 x 9.9 mm déné bobot saka 71 gram. Layaré ...

                                               

Tandha asu

"Tag asu" iku istilah sing ora resmi, nanging iku umum kanggo jinis tag identifikasi tartamtu sing digunakake dening personil militèr. Nggunakake utama tag kanggo identifikasi saka korban, kaya ing kasus iki, dheweke duwe informasi bab personel d ...

                                               

Bekal pambajak

Nedha awan ploughman yaiku panganan sing kadhemen ing Inggris sing adhedhasar roti, keju, lan bawang, biasane diiringi dening butter lan acara. Barang tambahan kayata ham, ijo salad, endhog rebus, lan apple bisa ditambahake. Kaya jenenge, umume d ...

                                               

Sasradigdaya

Raden Tumenggung Sasradigdaya salah siji saka paling apik bupati ing Kabupatèn Adikarta, wewengkon Pakualaman kang ing taun 1951 lumebur dadi ing Kabupaten kulon saka Prague. Sasradigdaya disarekake ing Makam Nosari ing Panjatan, kulon saka Pragu ...

                                               

P.G. Wodehouse

Sir Pelham Grenville Wodehouse utawa P. G. Wodehouse ya iku panitra lan satiris kang lair ing Guildford, Surrey, Inggris ing 15 oktober taun 1881. Panjenenganipun tilar donya ing Southampton, New York, Amérikah ing amerika Serikat ing 14 februari ...

                                               

Budi Dharmawan

Budi Dharmawan lair ing Juana - Kabupaten Pati, 26 Nopèmber 1936. Agama kulawargané Khonghucu, lulus saka Institut Maju Bandara, Jurusané Mesin 1961. Bebarengan wektu sing padha uga dadi Sarjana Muda Jurusan Bisnis Administrasi, Fak. Sosial Polit ...

                                               

Matcha

Matcha kuwi jinis saka tèh ijo ing wangun wêdakakêna. Yen teh ijo kuwi digawe saka rendheman godhong teh, nanging matcha kuwi saka tèh ijo godhong garing didheplok dadi wêdakakêna sing alus. Riset nuduhaké, teh ijo wis entuk manfaat kanggo keseha ...

                                               

Française pitik

Pitik Française iku sawijining panganan italia-Amérika glepung-dredged, endhog-dipped, sauteed cutlets pitik karo linglang-butter lan sauce anggur putih. Piring iki misuwur ing wilayah watara Rochester, New York, sing dikenal minangka Pitik pranc ...

                                               

Rp100

Rp 100 ya iku nominal duit kertas lan logam kang diedarake lan dicithak kanthi resmi ing Indonesia. Duit karo jumlah Rp 100 diedarake lan dicithak kathi aneka emisi lan seri, antarane taun saka emisi taun 1977, 1984, lan 1992 uga 1973, 1978, 1991 ...

                                               

Pai krim

Pie krim minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis pie sing kapenuhan wadi utawa puding sing digawe saka susu, krim, gula, glepung gandum, lan endhog. Kasedhiya ing macem-macem jinis-jinis, kalebu vanilla, linglang, jeruk, butter ka ...

                                               

Sony Ericsson T290

Sony Ericsson T290 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 101 x 44 x 19 mm déné bobot 73 gram. Layaré STN, 4096 werna ukuran 1.45 inc ...

                                               

Chow-chow

Chow-CHOW punika Amérika Lor pickled relish. Bahan-sulih beda-beda, gumantung ing macem-macem jinis "Lor" utawa "Kidul", uga macem-macem saka Kanada sing kapisah sing ana ing Maritim. Mantan iku digawe saka kombinasi saka sayuran, umume ijo tomat ...

                                               

Hendradi

Hendradi lair ing Jepara, 25 April 1924. Kang minangka Ketua DPRD Kodia Semarang wars 1987-1992. Tilasan pajuang kamerdikan kang dadi Letnan saka Muda ing Devisi Ronggolawe, Helper Letnan II nalika iku ana ing Komisi Gatot Soebroto, lan pensiun d ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Shimushu

Prau Shimushu punika prau pangayoman katelu angka siji ing montor Shimushu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Indian Lake Kamaharajan Jepang. Aran prau iki jeneng Shimushu Pulo ing Segara Okhotsk. Shimushu kapernahaké sak 29 Novèmber 193 ...

                                               

Yasadipura I

Panjenenganipun Ngabèi Yasadipura I yan a Pujangga ing Surakarta. Sarah sarisilah, Yasadipura isih turunan saka Sultan Adiwijaya ing Demak, kanthi urutan Kangjêng Sultan Adiwijaya, pêputra: 1. Pangeran Adipati Banawa Kangjêng sinuhun Prabuwijaya ...

                                               

Nokia 5000

Nokia 5000 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing sasi April 2008, dipasaraké wiwit juni 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 106 x 46 x 11.1 mm déné bobot 74 gram. Layaré TFT, 65 bosok werna ...

                                               

Kitfo

Kitfo, sing kala-kala dieja ketfo, minangka panganan tradisional ketemu ing masakan saka Ethiopia. Iki kalebu mentahan daging sapi sing dicincang, diasinake ing mitmita lan niter kibbeh. Tembung kasebut asale saka root Ethio-Semitik ktf, sing teg ...

                                               

Pai jeruk nipis

Tombol jeruk kue sing bentuke bunder Amérika panganan cuci mulut pie digawe saka jus jeruk Tombol, endhog yolks, lan susu kental manis. Bisa uga disajikake tanpa tutup, paling ndhuwur nganggo meringue tutup sing digawe saka endhog putih, utawa ng ...

                                               

Yogurt beku

Yogurt beku minangka beku panganan cuci mulut sing digawe karo yogurt lan sok-sok produk susu lan non-susu liyane. Yogurt beku minangka beku produk sing ngemot bahan dhasar sing padha karo es krim, nanging ngemot budaya saka bakteri urip. Racake ...

                                               

Sambel pari

Sambal beras, uga dikenal minangka Sambel godhong Gedhang lan karo jeneng Melayu Iwak lan bahan bakar, minangka laut Malaysia / Singapore. Disiapake dening bahan bakar, dipun karo sambal ing ndhuwur. Sambal bisa gampang dituku ing toko warung ing ...

                                               

Papat Hotel lan Resor

Four Seasons Hotel Bangkok ora kalebu klompok ing Toronto lan Ontario. La société sampeyan dadi créée par Isadore "Issy" Cetha en 1960 avec louverture du premier Mangsa Pisanan ing Toronto. Nalika taun 2007, ing Al-Walid ben Talal ben Abdelaziz A ...

                                               

Krikil

Pebble watu cilik-cilik, lumrahé arpa watu granit sing cleaved-pecah dadi cilik-cilik. Ukuran pebble lumrahé antarane 2 mm nganti 75 mm. Pebble asring dianggo ing pangyasa badan dalan, lan minangka bahan campuran kanggo mrodhuksi konkrit.

                                               

Dina Ibu

Ibu dina minangka dina saka pengeling-eling utawa prayaan saka peran saka ibune ing kulawarga, loro kanggo bojone, anake, lan lingkungan sosiale. Pengetan lan prayaan biasane ditindakake karo free ibu saka tugas rumah tangga sing dianggep dadi tu ...

                                               

Vla

Vla uga rodok olo-olahan werna china putih ing dupunsandhingaken karo pudhing. Vla kados déné geganep kanggo jajanan pudhing. Vla biasane digawe metu saka telung, gula lan susu úa. Saged uga salah siji saka soklat, susu kenthel manis, pawarna pan ...

                                               

Sony Ericsson T100

Sony Ericsson T100 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2002, wis ora diprodhuksi maneh lan nduweni ukuran saka 99 x 43.5 x 17.7 mm déné bobot 75 gram. Layaré gradasi abu-abu gra ...

                                               

Tèh mutiyara

Teh mutiara sing kawentar kanthi jeneng teh gelembung ya iku sawijining ngombe-ngombe sing adhedhasar teh lan ana mutiara ing ambane. Mutioro iki kagawa saka glepung pati kang kenyil-kenyil nalika dicokot. Malah dadi, ana campuran susu lan gula a ...

                                               

Sony Ericsson R300 Radio

Sony Ericsson R300 Radio ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing januari 2008, dipasaraké wiwit juli 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 101 x 46 x 12 mm déné bobot 75 gram. Layaré TFT, 65 bo ...

                                               

Sony Ericsson K330

Sony Ericsson K330 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Sony. Seri iki kawanuhaké ing juni 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 100 x 45 x 12 mm déné bobot 75 gram. Layaré TFT, 65 ...

                                               

Internux

Internux ya iku sawijining perusahaan swasta kang kalebu babagan telekomunikasi. Ing taun 2009, perusahaan iki éntuk lisensi Broadband Nirkabel Akses pemerintah lan pungkasanipun masarake layanan 4G Jangka Panjang Évolusi saka internet nirkabel k ...

                                               

Aloo paratha

Aloo paru-paru murup minangka salah siji saka sawijining paling olahan jinis roti sing rawuh saka ing anak bawana India. Iki minangka panganan sing sarapan rawuh saka wilayah Punjab. Resep iki minangka salah siji saka sawijining masakan sarapan s ...

                                               

Dawung

Dawung yaiku miwiti utawa tanduran sing seniki arang pisanan saka teng masyarkat, ing wiwit ni cukulé teng pegunungan utamané sih teng boulder tebing sing inggil, cirié wiwit kados mayoritas wiwit pete, lan luwih inggil lan langkung ageng. Wiwit ...

                                               

Khoiful Mukhib

Khoiful Mukhib lair ing Jepara, 15 desember 1990. anak dening rama Affandi lan Ibune Baroque, nduwe bojo jenenge Hamida Saran. Khoiful Mukhib wiwit umur 8 taun wis nguber mancal BMX, amarga padha kepengin kanggo ndeleng tumindak rider mancal BMX. ...

                                               

Autobot

Autobots iku klompok saka robot protagonist ing sèrial Transformers. asalé saka planit Cybertron. Musuh utas punika Decepticons. Uga Autobots utawa Decepticons punika robot buku, kat tak manungsa ingkang saged kaubah dadi bènda aspèk kat tak ing ...

                                               

Kreplach

Kreplach yaiku pangsit ngono sampeyan kanthi daging sing diobong, kentang tumbas utawa isi liyane, biasane nggodhok lan dipun ing sub pitik, senajan bisa digoreng. Dheweke iku padha karo uszka polandia, rusia pelmeni, italia ravioli utawa tortell ...

                                               

Boza

Boza, uga boss, bozo minangka wedang fermentasi sing populer digawe ing bagean-bagean ing Lor Afrika, Asia Tengah lan sisih kulon, ing Caucasus lan Eropah Kidul-wétan. Iki minangka malt omben-omben sing digawe dening fermentasi a macem-macem saka ...

                                               

Borhani

Borhani, minangka tradisional ombenan kaya yoghurt saka Bangladesh. Borhani digawe saka da asia, katumbah lan mint. Ana nganggep sawetara jinis saka lassi. Biasane umume migunakaken ing wilayah Dhaka lan Chittagong ing Bangladesh, sing tahap mabu ...

                                               

Nyepi

Nyepi ya iku dina riyayané sandi Hindu kang ngasilake saben taun kapérang Saka. Dina riyaya iki dipèngeti karo itungan Tilem Kesanga kang dipercayai dadi dina kanggo nyucèkaké déwan ing tengah segara kang nggawa ngenali amerta, saéngga wong Renca ...

                                               

Motorola W215

Motorola W215 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing februari 2007, dipasaraké wiwit januari 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné bobot 78 gram. Layaré TFT, 65 sak ...

                                               

Motorola W208

Motorola W208 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing juni taun 2006, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné bobot 78 gram. Layaré TFT, 65 saka werna ukuran 1.6 inch kanth ...

                                               

Nokia 5220 XpressMusic

Nokia 5220 XpressMusic ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing sasi April 2008, dipasaraké wiwit juli 2008 wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 108 x 43.5 x 10.5 mm déné bobot 78 gram. Layaré TFT, 2 ...

                                               

Challah

Challah minangka roti khusus kanggo Yahudi masakan, racake dikepang lan biasane dipangan ing acara upacara kayata Shabbat lan preinan utama Yahudi. Challah sing bisa ditampa dening ritual digawe saka keuangan sing wis bagean cilik dipisahake mina ...

                                               

Bambang Hartono

Michael Bambang Hartono misuwur minangka salah siji kang paling sugih ing Indonesia. Nalika dipuntlisik saka komplikasi ulahraga, Hartono lan kantor-kantor kang podho rupo karo panuntun dhumateng badminton. Kamangka, ing suwalikipun, Hartono bukt ...

                                               

Nokia 3128

Nokia 3128 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening pabrik Nokia. Seri iki kawanuhaké ing 4 kwartal saka taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan duwe ukuran 79.9 x 41.6 x 20.8 mm déné bobot saka 80 gram. Layaré 65 saka werna kanthi resolusi ...

                                               

SHARP GX10i

CETHA GX10i ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn CETHA. Seri iki kawanuhaké ing Mei 2003, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 94 x 49 x 27 mm déné bobot saka 110 gram. Layaré TFT, 65 saka werna kanthi resolusi saka 120 x 16 ...

                                               

Sharp GX10

Cetha GX10 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Cetha. Seri iki kawanuhaké ing oktober 2002, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 94 x 49 x 27 mm déné bobot saka 110 gram. Layaré TFT, 65 saka werna kanthi resolusi saka 120 x ...

                                               

Motorola ROKR Z6

Motorola ROKR Z6 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Motorola. Seri iki kawanuhaké ing januari 2007, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 105 x 45 x 16.2 mm déné bobot 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.1 inch kanthi ...

                                               

Panasonic X100

Panasonic X100 ya iku tinuju sélulèr kang diprodhuksi dening produsèn Panasonic. Seri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2004, wis ora diprodhuksi maneh lan wis ukuran 90 x 44 x 18 mm déné bobot 79 gram. Layaré TFT, 65 saka werna kanthi resolusi s ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →