ⓘ Free online encyclopedia. Did you know?



                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali ing Bawana Afrika

ProyekWiki Sèwu Kali dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" marang para panganggo Wikipedia Jawa kang kersa bareng-bareng nyengkuyung ngisi artikel bab Geografi supaya luwih pepak.

                                               

Pitik ngguyu

Cithakan:Infobox poultry breed Ayam Ketawa utawa "ayam ketawa" minangka jinis pitik sing asale saka wilayah Sidenreng Rappang ing Sulawesi Selatan, Indonesia. Iki minangka salah sawijining jinis pitik sing wis dawa banget kanggo kejelasan lan daw ...

                                               

Agami impor

Agami impor utawi agama pendatang inggih punika satunggaling julukan ingkang dipunparingaken déning para panganut aliran kapitadosan utawi para panyengkuyungipun kanggé nyebat agami-agami kang asalipun saking jawi nagari kaliyan dipunsebaraken dh ...

                                               

Pitik gorèng kalasan

Ayam Goreng Kalasan iku sawijining Indonesia jinis diproses saka pitik goreng sing khas saka dhaérah Kalasan, Sleman, Yogyakarta. Keistimewaan Ayam Goreng Kalasan yaiku rasa pitik sing gurih lan kremesan sing khas banget. Amarga rasane sing khas, ...

                                               

Pizza gulung

Gulung pizza minangka produk panganan beku sing kalebu kanthong pizza roti ukuran, kanthi interior pepperoni cincang, saos tomat, lan keju cair. Dheweke digawe ing Amerika Serikat dening pengusaha industri panganan Jeno Paulucci, sing duwe spesia ...

                                               

Pitik rica-rica

Ayam rica-rica iku sawijining panganan Indonesia sing panas lan pedhes panganan pitik. Iki digawe saka pitik sing dimasak ing lada cabai abang lan ijo sing pedhes. Asal-usul panganan iki yaiku saka masakan Minahasan Sulawesi Utara.

                                               

Kèju kalari

Kalari punika salah sawijining jinis olahan tradisional arupa keju produk pribumi kanggo Udhampur saka Jammu provinsi Jammu lan Kashmir negara India. Iki minangka keju sing kandhel banget sing biasane diiseni nganggo lemak dhewe lan asin nalika d ...

                                               

Maksalaatikko

ati yaiku panganan Finlandia sing digawe saka beras, ati, butter, sirup, endhog, bawang, lan kismis. Biasane disajekake nganggo selai lingonberry. Uga didol siyap-siyap lan dipangan minangka panganan padinan, lan umume katon ing wayah awan sekola ...

                                               

Sai krok isan

Sai krok Isan, minangka salah sawijining jinis olahan arupa sosis fermentasi sing asale saka provinsi sisih lor-wétan Thailand. Digawe nganggo daging babi lan beras, lan biasane dipangan minangka cemilan sing disedhiyakake karo lombok mripat ma ...

                                               

Pannenkoek

A pannenkoek) utawa pancake Walanda minangka olahan pancake kanthi asal-usul ing Walanda. Pannenkoeken biasane luwih gedhe lan luwih tipis tinimbang kanca pancake Amerika utawa Skotch, nanging ora tipis kaya crepe. Bisa uga irisan daging babi, ap ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2021 04

Perang Jawa saka 1741 tumeka 1743 minangka cengkah mawa gaman antaraning gabungan wadyabala Cina lan Jawa lumawan Vereenigde Oostindische Compagnie kang kalakon ing Jawa pérangan tengah lan wétan. Sapungkuring Walanda numpes 10.000-nan wong Cina ...

                                               

Habichuelas con dulce

Habichuelas con dulce minangka panganan cuci mulut cair kacang legi saka Republik Dominika sing misuwur nalika preinan Paskah. panganan cuci mulut minangka bagean saka masakan Republik Dominika lan tradisional dihiasi karo cookie susu utawa karo ...

                                               

Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi yaiku kue lembar utawa pie sing digawe saka adonan ragi utawa adonan cekak sing disebar tipis ing lembaran panggang utawa cetakan roti liyane lan ditutup nganggo plum zwetschgen. Iki misuwu ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →